Strajk GRASovaca

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mahalac

Post by Mahalac »

kaka ostavka ba...Bimo.... :roll: :D
Apos

Post by Apos »

Hajmo svi na ulice, Bit će fin dan.
photo

Post by photo »

strajkacima i radnicima GRAS-a: RESPECT

bio sam spreman potrositi vitavu platu na taxi da rijese stvari i sklone jusufranica kao direktora.

da bog da se na zavrsi samo na ovome, vec se iskoristi sansa i ociste stvari
flora.sa

Post by flora.sa »

imaju danas opet sastanak u Kantonu...Ako do 18:00 Jusufranic ne bude smijenjen (tj. ako je ovo bilo samo pusto obecanje da bi danas javni prevoz poceo raditi) oni ce opet stupiti u strajk.

zahvaljuju se nacelniku opcine Novi Grad - Damiru Hadzicu, jer kako kazu, da nije bilo njega, ne bi uopce dosli do Premijera Zvizdica.
Vingo

Post by Vingo »

Da, trebao je Damir Hadzic da uvjeri Zvizdica u 3 ujutro da se ne radi o sacici pobunjenih (na koje je Sakicka bila spremna poslati policijske pse) nego da su pobunjeni svi osim Bimine rodbine i prijatelja...
Sva podrska radnicima!
Prenj

Post by Prenj »

Da ima imalo obraza ministrica bi vec dala ostavku.
Ali ko je kod nas jos napustio fotelju 'nako ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
misha wrote:ma jasno je meni da nije ni taxistima lako ali meni je to tipični primjer bosanske NEsolidarnisti, kad svji j... narod , haj i ja ću!
Davno je proslo vrijeme kad su taksisti bili ljudi.
Olovku u ruke, i cim vas neko preveze mimo propisa, zapisuj broj, salji prijavu.
dajte ba ljudi, ja sam se juce vozila taxijem i nista nisam platila vise...
a prenj je u pravu, ako sumnjas da te neko zakinuo, trazis mu broj (ne telfosnki, vec broj vozila) i zalis se...

ako bimo slaze, bice belaj, a narod je ionako na rubu...moze vrlo lako biti pravi picvajz...

a krivo mi je na skoro sve TV stanice, svi su haman izrezali jedan od osnovnih zahtjeva strajkaca, a to je bimina smjena...
samo su naglasavali da hoce povecanje plate....
i topli obrok u keshu....
pa zapitajmo se na sta je menza nalik...ako nece da preko bonova tamo jedu...
oni ovo ne rade tek onako sto im je cejf....
drzim im fige,a bude li belaja, idemo svi pa kom obojci kom opanci :D
Vingo

Post by Vingo »

Ministrica to ne zna....NIje obraz za cuvat, obraz je za samare palit...
Da je imala obraza ostala bi castan i posten drot...
"Bilo je neophodno potrebno najaviti strajk 10 dana unaprijed i traziti odobrenje uprave za isti"....
Prenj

Post by Prenj »

Sljedeci u redu za ostavke/smjene je sef lafo sindikata - Biber.
Pa nije njegovo da prica o legalnosti strajka, a da zahtjeve strajkaca i ne spomene.
Ma sindikat je i inace samo marionetska firma vladajucih.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Ministrica to ne zna....NIje obraz za cuvat, obraz je za samare palit...
Da je imala obraza ostala bi castan i posten drot...
"Bilo je neophodno potrebno najaviti strajk 10 dana unaprijed i traziti odobrenje uprave za isti"....
ako je pola onoga sto strajkaci navode za bimu istina, onda nisu mogli drugacije nego na prepad sve organizovati.. sinoc sam se isplakala gledajuci na TVSA prilog kad jedan od strajkaca rece MI SE IZVINJAVAMO GRADJANIMA ALI NISMO MOGLI DRUGACIJE.....
a 70% anketiranih pjesaka kaze NEKA SU....
da li vi stvarno mislite da svi gradjani uzivaju kad idu na posao ujutro, a trola se pokvari ? e pa jedan od zahtjeva strajkaca je da voze TEHNICKI ISPRAVNA VOZILA....
ne znam....
valjda ce sve na dobro izaci...
Edmond

Post by Edmond »

Ovo je najbolji primjer kako su sudska,zakonodavna i izvršna vlast u sprezi s sumnjivim menadžerima, da ne kažem lopovima,velikih,javnih kompanija. Neka mi neko napiše samo jedan primjer,kada je sud ovako promptno reagovao i donio odluku da je štrajk nelegalan,da je ijedno ministarstvo odmah "skočilo" da osudi štrajk itd. Da bogdom postoji neka karizmatična osoba,vođa,nekorumpiran političar ili običan građanin,pa da nas sve izvede pred skupštinu,penzionere,invalide rata,ljiljane,studente,prevarene i otpuštene radnike,pa da im se više majke najebemo,a ne ovako,Biber,p.zda se ograđuje,ministrica se ograđuje i osuđuje štrajk itd.
Last edited by Edmond on 01/02/2006 09:25, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pa nisu svi casni ljudi ko crnogorci... :D
nakon tragicne nesrece sa vozom , resorni ministar je odmah podnio otsavku, jer NIJE ON LICNO KRIV sto kocnice nisu radile, ali ljudi koji su pod njegovom nadleznoscu nisu odradili posao kako treba...
a kod nas onaj kaze NARAVNO DA NECU DATI OSTAVKU....
Prenj

Post by Prenj »

Jasno je da su u nasem danasnjem drustvu radnici i njihovi zahtjevi na ZADNJEM mjestu.
I zato FORZA GRASS :bih:

A sindikat cak nema ni sindikalnu kuhinju za radnike koji zbog strajka ostanu bez posla!
Vingo

Post by Vingo »

Edmond wrote:Ovo je najbolji primjer kako su sudska,zakonodavna i izvršna vlast u sprezi s sumnjivim menadžerima, da ne kažem lopovima,velikih,javnih kompanija. Neka mi neko napiše samo jedan primjer,kada je sud ovako promptno reagovao i donio odluku da je štrajk nelegalan,da je ijedno ministarstvo odmah "skočilo" da osudi štrajk itd. Da bogdom postoji neka karizmatična osoba,vođa,nekorumpiran političar ili običan građanin,pa da nas sve izvede pred skupštinu,penzionere,invalite rata,ljiljane,studente,prevarene i otpuštene radnike,pa da im se više majke najebemo,a ne ovako,Biber,p.zda se ograđuje,ministrica se ograđuje i osuđuje štrajk itd.
Bravo...Od jucer ne prestajem mislit o tome....
Za ovo drugo....moramo se osloboditi naslijedja "vodje"...Mozemo mi to i sami....
radeljas

Post by radeljas »

Edmond wrote:Ovo je najbolji primjer kako su sudska,zakonodavna i izvršna vlast u sprezi s sumnjivim menadžerima, da ne kažem lopovima,velikih,javnih kompanija.
bravo edmonde, ovo je jedina istina i veliki problem. direktori javnih institucija su u debeloj sprezi sa ministrima. zasticeni su ko "medjedi", a sve u cilju pljacke i talova. obogatili su se svi redom toliko sve da su bili vlasnici (ili robovlasnici) tih javnih preduzeca, ne bi uspjeli.
podrska radnicima grasa, i neka se svi dignu i neka ..bu mater vise ovim pljackasima od ministara do njihovih poslusnih direktora. biber je obicni poslusnik mafije na vlasti i ne znam kome on prodaje vise suplju i ko njemu vjeruju. ako ima takvih onda su beskrajno glupi i siijepi.
Mahalac

Post by Mahalac »

Najveca greska ovdje je izgleda sto su se radnici pobunili "koliko toliko" na vrijeme dok jos firma nije otisla u 3PM, kao sto je to slucaj sa mnogima koji strajkuju tek onda kad ih svi opljackaju, pa ih onda privatiziraju a sve dotada misevski sutili i gledali.

Sve pohvale radnicima al bogami dabogda????? :( :( :( :(
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

Podrška radnicima GRASS-a :) Nemam drugo ništa za reći, sve je već rečeno...
Prenj

Post by Prenj »

Vingo wrote: Bravo...Od jucer ne prestajem mislit o tome....
Za ovo drugo....moramo se osloboditi naslijedja "vodje"...Mozemo mi to i sami....
Jebale nas vodje.
Necemo valjda cijele zivote provesti samo cekajuci novog Tita.
aminasjj

Post by aminasjj »

Ne kontam kako ostavka ministrice rjesva iciji problem?

Doduse, kontam kako TRENUTNO ostavka menadzmenta u GRASu može prividno "rijesiti" nesto, ljudi ce se pod iluzijom buduceg rjesenja vratiti na posao, ali najozbiljnije, nema teorije da se ovo s GRASom moze u ovakvoj drzavi rijesiti. moze se malkice zagladiti, ali rijesiti nikada.

juce smo svi bili jednostavno taoci. cak i ljudi koji uopste ne koriste javi prevoz, jer je grad bio potpuno blokiran, tranzit je bio samo jedna druga linija vozila, dole u gradu je bilo gore nego ljetos kad su cestu radili. ma uzas jedan.

mislim da su ljudi koji su "organizovali" strajk propustili jednu veliku priliku, jer šok od juce je bilo jedino sto je moglo protresti guzonje raznoraznih vrsta, ali zbog toliko oprecnih informacija i nespremnosi i neorganizacije nista bitno nije postignuto.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

Odavno se sve ovo kotrlja u GRAS-u. Bimo je jos davno trebao da leti sa tog mjesta ali ga je veliki Silajdzic ostavio tu jer mu je naravno gotivio SBiH. Najveci problem je u GRASU sto je zavladao totalno sandzacki lobi tako da je Bimo zaposlio i to na dobra mjesta sve do svoga zadnjeg koljena. Raji je vise pun k.... novopecenih direktora koji su 92 imali para za zvake i lotos maramice a sada imaju posebno ljude koji im vode brige o cukama. Ovo je prvi ozbiljniji otpor u Sarajevu sandzakom lobiju a nadam se ne i posljednji. Doduse ima i nasih direktora koji se slicno ponasaju kao sto je recimo bio Ahmovic u Klasu pa Selimovic u Pivari koji su prije nego sto su privatizovali firme doveli komplet familije i prijatelje i pozaposljavali u tim firmama.
kao sto nikada ne bih dozvolio da gradonacelnik Sarajeva bude covjek koji nije rodjen u Sarajevu (naravno proporcionalno vazi i za sva ostala mjesta u BiH) tako nikada isto tako ne bih dozvolio da firme koje su vec postale dio istorije ovoga grada vode ljudi koji nisu rodjene sarajlije. Vjerovatno ce biti povika na ovako moje razmisljanje ali ono je moje i ne namecem ga nikome. Treba se sjetiti samo jednog Emerika Bluma i sta je napravio od Energoinvesta. Jer ja koji sam rodjen u ovom gradu i onaj koji je dosao u ovaj grad nikako ne mozemo da gajimo iste osjecaje prema njemu i njegovim dobrima, njegovom funkcionisanju i njegovom ocuvanju. Svako najvise vodi brigu o svojoj kuci.
Ja sam sinoc svratio do Grasa oko 11 sati i vidio sam tko su ti ljudi sto strajkuju i nisam bio dugo ali sam svim srcem bio uz njih. A onog smetljara od sefa sindikata trebaju naci i izmarisati jer on nikada ne smije biti na drugoj strani osim na strani radnika. A ovo su zaista svi samo "RADNICI"!!!!
PUNA PODRSKA
Edit

Post by Edit »

Svakako da treba napraviti istragu o tome gdje su isli novci GRAS-a...
Paradoks je da se meni vise isplati automobilom dolaziti na posao nego imati mjesecnu iskaznicu - a rijec je o samo 3-4 stanice...
Svrha javnog prijevoza bi, izmedju ostalog bila, da se smanje guzve i samim tim ubrza promet. Ako su trenutne cijene takve da stimulisu ljude da koriste vozilo jedan po jedan, onda tu nesto ne stima... ipak bi morao biti isplativije odrzavanje vozila koje prevozi 50 ljudi od onog, koje prevozi jednog...
Posebna prica je kontrola karata, sto me je izbacivalo iz cipela dok sam koristila javni prijevoz. Revizori su momke uglavnom preskakali i ostavljali ih i da sjede bez karata, dok su se okomljivali na pokojeg penzionera (penzionerku) sa nepravilno ovjerenom iskaznicom, ili djevojke koje su uskocile na jednu stanicu. Moj je dojam bio, da malo ko osim onih ko ima mjesecnu iskaznicu, uopce placa kartu. Da uspijevaju obezbijediti bolju naplatu, cijene karata bi mogle biti puno nize.
Ovako, vozam se sama do daljnjeg....
nosara

Post by nosara »

Sustina je da se moze stosta uciniti ako se odlucno pritisnu sjecikese i lopovi.

To je korisno kao informacija za "kad dogori" sto je ocito, vrlo blizu.

Inace ocekujem lavinu ostavki, jer je izborna godina. Ali to nas ne smije zavarat, dosta je nacifasista, petnaest godina nas jebu.

U oktobru, insallah, na izbore.

Za koga? Pa za SDP i Damira, buduceg, akobogda, sefa drzave!
daduli_sa

Post by daduli_sa »

I eto, ko se opet uhvatio u kostac sa problemom - Damir Hadzic! A sve im ne valja... :roll:
dexcox

Post by dexcox »

jeko damir?
Hendrix

Post by Hendrix »

Od svakog šarafa cener ide direktoru za unaprijeđivanje vile i enterijera doma.Ja vjerujem da kada se raščisti ovaj lopovluk,biće mnogih iznenađenja kako ogromne količine novca nestaju u privatne ruke,legalno.Zamislite eto koliko dnevno naša administracija samo potroši na bezvezne stvari, GRASje mala maca.
Post Reply