Sponzoruše
- pitt
Kakav si ti junak kad se krijes takoSaian wrote:jok ja sam se dobro sakriopitt wrote:Vidi juniora.....ja konto on naso kakvu sponzorushuSaian wrote:i da josh nesto, primjetio sam da je puno novih nickova-lickova na forumu![]()
![]()
( pa da i to podijelim s vama ono reko )
:D:D:D
![]()
(ko zeko)
![]()
-
FortunaBela
Maji jel ti neko do sada rekao da si srculence....Harrys wrote:nita,osim sto me talasas,a nije ti ovdje mjesto
-
praznina
#110 Re: Sponzoruše
Pošast današnjeg doba!Angel In Coma wrote:E da vidim šta mislite o tom fenomenu (konkretno ovdje kod nas)?
-
FortunaBela
Baš me čudi...Harrys wrote:Nije maja,ovo je prvi put i za srculence i od tebe.FortunaBela wrote:Maji jel ti neko do sada rekao da si srculence....Harrys wrote:nita,osim sto me talasas,a nije ti ovdje mjesto![]()
-
hadzipasa
Evo zanimljivog odgovora na vasu temu.
Sponzorke
Pise: Anila GAJEVIC
Dugo mi je trebalo da usvojim novi i od svakojakih tabloida nametnuti termin - sponzorusa. Nisam mogla prihvatiti da se zene kvalificiraju na taj nacin, jer sam mislila da je to ponizavajuce za jednu svjesnu odraslu osobu. A onda sam pocela, izmedju ostalog, zalaziti i na okupljalista takozvanog i samozvanog jet seta i pocela se uvjeravati da takve osobe uistinu postoje.
Ok, prihvatam, u Sarajevu postoje silikonske, lijepe, zgodne, sredjene i mahom od intelekta razvedene sponzoruse koje vrebaju bogate, popularne i uspjesne Sarajlije, Sandzaklije ili koje vec druge stanovnike Sarajeva. Uvrijezeni termin nasao je opravdanje. Mene, pak, zanima sta je sa zgodnim plavusama muskoga spola koji jure bogate, popularne i uspjesne stanovnice naseg grada. A takvih, i jednih i drugih, uistinu ima.
Postoje uspjesne mlade zene, koje imaju novac, auto, moc, poznanstva i veze (sve ono sto sponzoruse traze od uspjesnih muskaraca), i uz sve to i malo karizme, uspijevaju se ostvariti u nasem drustvu i bez muskarca. Sta onda takve zene traze od muskaraca ili sta muskarci traze od takvih zena?
Uspjesne zene ne traze od muskaraca da im budu sponzori, nego partneri, ljubavnici, prijatelji. Ako je uz to i uspjesan, jos bolje. Pitanje je kakvi muskarci prilaze ovim zenama i sta ocekuju od njih?
Nisu bas cesti, barem kod nas, uspjesni parovi koji, po svemu spadaju u isti krug ljudi. Mnogo su cesci sponzori sa sponzorusama. Mozda necete vjerovati, ali postoje i sponzorke sa muskim sponzorusama, za koje molim sarajevske tabloide da smisle naziv i obogate nas rjecnik. Dakle, kako se zove lijeni, neostvareni, vjecni student bez posla, kojemu treba cvrst oslonac u zivotu? Taj oslonac je sponzorka, dajem na znanje nasoj zutoj stampi. Dobro bi bilo malo promijeniti pricu i zenu staviti u neku drugu dimenziju. Ima ih koje to zasluzuju.