KAKO PREPOZNATI PRAVE SARAJLIJE?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
edu

Post by edu »

A wrote:
edu wrote:
A wrote:Neko pametno rece - po ljubavi prema gradu.
jesam li ja? :? :D ..nisam..e jebi ga.. :D :D :D
I ako nisi rekao - sigurno si mislio :oops: 8-) :D
kad mislim da ces me pohvaliti ti me pljunes..a kad mislim da ces me pljunuti ti me pohvalis.. :D :D ..sa "srbima" covjek nikad ne zna.. :D :D :D

ps. neki dan te svrstase medju srbe.. :D :D ..ja samo prihvatio.. :D :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

dobro ..hoce li mi neko sad reci ko je pravi sarajlija a ko ne?
..........svi koji navijaju za Želju :oops: :D su u pravu potpuno :D :D bez obzira na štucne i dokoljenke :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Stari wrote:Teorija o sarajlijama kao o svima onima koji vole Sarajevo cini mi se ne prolazi. Ja volim Sarajevo ...ali nisam sarajlija...niti to mogu biti. Krajisnik sam s dna kace. I Sarajevu nisam boravio skoro nikad.

zar ne bi bilo bolje ...definisati pojam Sarajlija nesto egzaktnije. Evo recimo ....po modelu Purgera(Zagrepcana)., gdje purger svako onaj koji je i sam a i ciji su preci zivjeli u podrucju Ilica -Vlaska - Frankopanska- kaptol - gornji grad....unazad sedam(7)...generacija.

Dobro rekoh model za sarajlije ne morao biti tako striktan (jer da bi se pokrilo vremensko razdoblje od "7 generacija unazad" ...potrebna je obimna statisticka dokumentacija za koju nisam siguran da je jos uvjek ...kompletna) jer se bojim da broj onih koji bi se u tom slucaju mogli okititi tim zvanjem bio vrlo reduciran u odnosu na one koji danas pretenduju na to laskavo zvanje.
Dakle, zivi u Sarajevu i voli ga pride....
Stari

Post by Stari »

Vingo wrote:
Stari wrote:Teorija o sarajlijama kao o svima onima koji vole Sarajevo cini mi se ne prolazi. Ja volim Sarajevo ...ali nisam sarajlija...niti to mogu biti. Krajisnik sam s dna kace. I Sarajevu nisam boravio skoro nikad.

zar ne bi bilo bolje ...definisati pojam Sarajlija nesto egzaktnije. Evo recimo ....po modelu Purgera(Zagrepcana)., gdje purger svako onaj koji je i sam a i ciji su preci zivjeli u podrucju Ilica -Vlaska - Frankopanska- kaptol - gornji grad....unazad sedam(7)...generacija.

Dobro rekoh model za sarajlije ne morao biti tako striktan (jer da bi se pokrilo vremensko razdoblje od "7 generacija unazad" ...potrebna je obimna statisticka dokumentacija za koju nisam siguran da je jos uvjek ...kompletna) jer se bojim da broj onih koji bi se u tom slucaju mogli okititi tim zvanjem bio vrlo reduciran u odnosu na one koji danas pretenduju na to laskavo zvanje.
Dakle, zivi u Sarajevu i voli ga pride....
Dzabe bi mi i to bilo ...ja sam Krajisnik pa kako god okrenes ....to sto dugi niz godina zivim u Svedskoj i volim je ...me ne cini svedjaninom.
Vingo

Post by Vingo »

Cini li te pasos?
Milanbxl

Post by Milanbxl »

Pravi ???
Krivi????

:-)

:lol:
manijak1

Post by manijak1 »

to sto dugi niz godina zivim u Svedskoj i volim je ...mene cini svedjaninom.
:D :D dao sam si malo slobode .........u spajanju :D :D :D :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ne bih da ulazim u polemike, ali mi smo valjda takvi ljudi, uvjek se bavimo posljedicama.
Licno ja danas jedva da mogu prepoznati Sarajevo, a kamoli po njemo tragati za nazovi sarajlijama.... kad god razmisljate na ovu temu sjetite se da je Olovo prije rata imalo SA tablice, pogledajte danas brda oko Sarajeva, sve su to sarajlije, otidjita na Stup nedeljom ili ili...

Gdje su koncerti u nasem gradu, ko puni lokalne klubove, ko bi napunio Kosevo il jednostavno sjednite na bilo koju od klupa na Vrelu Bosne pa malo razmislite jel Sarajevo gdje je nekad bilo ????

Pa ljudi zivi li iko u ovom gradu il se svi uvijek pravimo Englezi??? Pa vidite sta su od Ferhadije ulice napravili, vasar... a smeta li ikome ta pojava ili pojave njoj slicne????

Ako ce svima lakse biti ja nisam Sarajlija ja sam Alipasinac i to iz mira.
Last edited by uvjek dobar gost on 13/01/2006 12:31, edited 1 time in total.
Vingo

Post by Vingo »

Kontra pravog nije krivi. Nego lazni. Ko Valter.
Stari

Post by Stari »

Vingo wrote:Cini li te pasos?
Ne... u onom smilsu na koji ja mislim. Sa pasosem si drzavljanin jedne zemlje....kako se to postaje drzavljanin Sarajeva?
Stari

Post by Stari »

manijak1 wrote:
to sto dugi niz godina zivim u Svedskoj i volim je ...mene cini svedjaninom.
:D :D dao sam si malo slobode .........u spajanju :D :D :D :D
A ovo su vec udarci ispod.... :-? pazuha :-? ...da su sudije fer ko sto nisu...sad bi ti uputili javnu opomenu.
Saian

Post by Saian »

edu wrote:
A wrote:
edu wrote: jesam li ja? :? :D ..nisam..e jebi ga.. :D :D :D
I ako nisi rekao - sigurno si mislio :oops: 8-) :D
kad mislim da ces me pohvaliti ti me pljunes..a kad mislim da ces me pljunuti ti me pohvalis.. :D :D ..sa "srbima" covjek nikad ne zna.. :D :D :D

ps. neki dan te svrstase medju srbe.. :D :D ..ja samo prihvatio.. :D :D :D
pa jel te ovdje po(h)valila, il nije :D :D
edu

Post by edu »

pohvalila me jeste..ovo drugo..ipak je starija..udata..ne bih ja.. :D :D :D
Saian

Post by Saian »

edu wrote:zavalila me jeste..ovo drugo..ipak je starija..udata..ne bih ja.. :D :D :D
i meni se tako uchinilo :D :D :D A je hebena igrachica :D
Vingo

Post by Vingo »

Stari wrote:
Vingo wrote:Cini li te pasos?
Ne... u onom smilsu na koji ja mislim. Sa pasosem si drzavljanin jedne zemlje....kako se to postaje drzavljanin Sarajeva?
Ako se najezis na zadnjoj sceni Valtera, primljen si.
senada

Post by senada »

Kako neko moze da voli jedan grad a da ne voli i gradjanine tog grada?
Dokaz tome je pravilo da ako se ispostavi kako si sarajevski starosjedilac, osudjen si na tezak put do afirmacije i poslovno drustvenog uspona svake vrste.Zasto je to tako :?
Vingo

Post by Vingo »

Zavisi od drustvenog kruga u kojem ocekujes priznanje. Ako je to Avaz ili Hayat krug....pisi propalo. Ako je to Krug 99 :D :D :D , mozda i uspijes, al sta s tim?
A fakat, kako se utvrdjuje porijeklo?
senada

Post by senada »

Vingo wrote:Zavisi od drustvenog kruga u kojem ocekujes priznanje. Ako je to Avaz ili Hayat krug....pisi propalo. Ako je to Krug 99 :D :D :D , mozda i uspijes, al sta s tim?
A fakat, kako se utvrdjuje porijeklo?
najpouzdaniji parametar je koliko ja znam zemljisno knjizni izvadak imovine predaka.
štzngrm

Post by štzngrm »

kako prepoznati pravog sarajliju? ovakve debilne gluposti i mogu se samo čuti u Sarajevu. (nigdje nisam osjetio toliku opčinjenost svojim gradom kao u sa) Ali ok, kad je čovjek niko i ništa onda i traži ovakve odrednice misleći da time dobija na nekoj vrijednosti-
Andrić reče čovjek se negdje mora roditi, po rođenju sam zemljanin, bosanac sam slučajno
ja sam najveća seljačina iz pizdića kod mičina i ponosim se time
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

kaze Rambo

Ja sam Balkan boj i smrdim na znoj
kad tad ja bicu tvoj....
nepisMEN

Post by nepisMEN »

senada draga.
Sarajvo(nije pravopisna greska)nije nastalo na Vratniku ves na Faleticima.
A evo ti pravi odgovor "Ko je pravi Sarajlija"
Prosetaj navece Ferhadijom i ako sretnes jednog ili ni jednog jarana ili jaranicu kojeg si poznavao prije rata,onda si Sarajlija.
Prije da bi prosao tom ulicom trebalo i po 1 sat zbog pozdravljanja a sad mi ne trba ni 10 min.
ima jedna recenica koja sve govori.
Na odgovor Sarajliji,papak odgovara "Ja cu Sarajevsku pricu nauciti,ali ti seljacku neces nikad"
Neka mi oproste svi koji nisu iz Sarajeva,stvarno nemam protiv njih nista,ovaj je grad otvoren za sve,Ali fali mi moja raja.
Gledao sam priloge na TV-u o tome sta je teta razapetai sta znaci pojam "talasika"i od 50 ispitanika 2-3 su iz Sarajeva
nepisMEN

Post by nepisMEN »

senada draga.
Prosetaj navece Ferhadijom i ako sretnes jednog ili ni jednog jarana ili jaranicu kojeg si poznavao prije rata,onda si Sarajlija.
Prije da bi prosao tom ulicom trebalo i po 1 sat zbog pozdravljanja a sad mi ne trba ni 10 min.
Na odgovor Sarajliji,papak odgovara "Ja cu Sarajevsku pricu nauciti,ali ti seljacku neces nikad"
Neka mi oproste svi koji nisu iz Sarajeva,stvarno nemam protiv njih nista,ovaj je grad otvoren za sve,Ali fali mi moja raja.
Gledao sam priloge na TV-u o tome sta je teta razapetai sta znaci pojam "talasika"i od 50 ispitanika 2-3 su iz Sarajeva
nepisMEN

Post by nepisMEN »

senada draga.
Vingo

Post by Vingo »

štzngrm wrote:kako prepoznati pravog sarajliju? ovakve debilne gluposti i mogu se samo čuti u Sarajevu. (nigdje nisam osjetio toliku opčinjenost svojim gradom kao u sa) Ali ok, kad je čovjek niko i ništa onda i traži ovakve odrednice misleći da time dobija na nekoj vrijednosti-
Andrić reče čovjek se negdje mora roditi, po rođenju sam zemljanin, bosanac sam slučajno
Ovo si tako lijepo rekao. Meni je to super. Ta opcinjenost.
senada

Post by senada »

štzngrm wrote:kako prepoznati pravog sarajliju? ovakve debilne gluposti i mogu se samo čuti u Sarajevu. (nigdje nisam osjetio toliku opčinjenost svojim gradom kao u sa) Ali ok, kad je čovjek niko i ništa onda i traži ovakve odrednice misleći da time dobija na nekoj vrijednosti-
mozda je problem sarajlija sto se sa rogatim ne zele bosti :?
Post Reply