Terzic izgubio opkladu protiv Lagumdzije

Post Reply
RPM

Post by RPM »

mIRCerka wrote:
RPM wrote:kakva li je tek opozicija kad ne mogu uzeti vlast ovim debilima na sceni ... :lol: ... nego ja bih vala sve potichare s godishtem starijim od '60-og fino nogu u guzicu ... :D
i tita ti koga bi stavio da vlada?
pa pogledaj malo sta mladi rade....
mi ne mozemo deset ljudi svaki dan skupit na plato, kamoli da imas dovoljno skolovanih i pametnih i vrijednih mladih ljudi da preuzmu vlast...

nemoj vrsiti diskriminaciju, ima i starijih ljudi koji su pametni, ali jednostavno ne mogu dobiti svojih 5 minuta da naprave darmar...
opozicija se ochigledno koristi istim sredstvima kao i pozicija, mito, lazz, nepotizam umjesto da pridju gradjanima, narodu, objashnjavaju im svoje ideje, jednostavno da rade .. e poshto to ne rade gube bitku od onih koji su u korupciji, lazzima i prevarama od njih bolji ... :D

a svu bih vala skalameriju na dozivotni odmor, istina bilo bi tu kolateralne shtete :lol: ... al' oni malo toga mogu uradit samo maldi i energichni ljudi. :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Vingo wrote:Kad glupanu/glupaci kazes gdje mu je mjesto i kad se opravdano iznerviras jer sat vremena trubis o jednoj crnoj stvari i onda te glupan/glupaca pita a zasto je ta stvar bijela.....onda si pakash...

Nas narod ce i genocid oprostiti, al nedostatak udvaranja....nikad.
nazalost, kissass je postala olimpijska disciplina u naske
davis.ba

Post by davis.ba »

Lagumdžija je očigledno lagao. Nije došlo do nikakvog haosa. Cijene su poskupile 6-7% očekivano, a ne 17%, 20% i više posto kao što je Lagumdžija najavljivao.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

davis.ba wrote:Lagumdžija je očigledno lagao. Nije došlo do nikakvog haosa. Cijene su poskupile 6-7% očekivano, a ne 17%, 20% i više posto kao što je Lagumdžija najavljivao.
Ako po tebi nije haos sto pavlaku i mlijeko vise ne placas 1KM nego 1,15-1,2KM onda zaista je covjek lagao... Zbog takvih kao sto si ti koji sute i drze se bosanskog merhametluka mi i imamo pricu supljih vladajucih politicara kako nije doslo do drasticnog poskupljenja jer gradjani se ne bune. Pitaj ti penzionera je li njemu i tih "samo" navodnih 6-7% ako njemu penzija ima godisnje porast od jedva 3% :x
Ali za tebe ja i ne brinem, ocigledno lezis na dobrim jaslama!
jation

Post by jation »

Pri prvoj kupovini porez je bio nesto iznad 3KM,jer je ciljano kupovao robu
sa manjim porezom,cudi me da to Terzic nije primjetio.
A mogao je automobil kupiti ili koju flasu zestokog!
davis.ba

Post by davis.ba »

Problem je što ljudi miješaju pdv sa našom ekonomskom situacijom i sad za sve ono što je loše okrivljuju pdv. Porast od 6-7% je u mjerama a to što penzioneri nemaju šta da jedu nije kriv pdv. Nije kriv pdv što je prosječna peznija 140KM, nije kriv pdv što nije vraćena stara devizna štednja, nije kriv pdv što nam je cijela država sjebana. Krive su sve vlade od rata pa na ovamo.

A to o dobrim jaslama neću komentarisati. Ako nećete da diskutujete šta je realno očekivati šta nije, onda nemojte ni diskutovati.
Prenj

Post by Prenj »

jation wrote:Pri prvoj kupovini porez je bio nesto iznad 3KM,jer je ciljano kupovao robu
sa manjim porezom,cudi me da to Terzic nije primjetio.
A mogao je automobil kupiti ili koju flasu zestokog!
Ti, ko i Terza, ne kontas u cemu je bio fazon pa ti treba crtati.
I prvi i drugi racun su bili za iste proizvode, za koje uglavnom do sada nije bilo poreza, i koji su sad sa PDV-om skuplji 17%, i cije ce poskupljenje najvise ugroziti siromasne.
Automobile i zestinu sirotinja ne kupuje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

davis.ba wrote:Problem je što ljudi miješaju pdv sa našom ekonomskom situacijom i sad za sve ono što je loše okrivljuju pdv. Porast od 6-7% je u mjerama a to što penzioneri nemaju šta da jedu nije kriv pdv. Nije kriv pdv što je prosječna peznija 140KM, nije kriv pdv što nije vraćena stara devizna štednja, nije kriv pdv što nam je cijela država sjebana. Krive su sve vlade od rata pa na ovamo.

A to o dobrim jaslama neću komentarisati. Ako nećete da diskutujete šta je realno očekivati šta nije, onda nemojte ni diskutovati.
Sacekaj malo komunalije pa cemo onda pricati!
Vingo

Post by Vingo »

Evo ja nisam sirotinja (hvala Bogu, sto bi reko Premijer...) al mi 17% na pelene i hranu za malca opasno prazni dzepove.
A ima i sirotinje koja to mora kupovati...
davis.ba

Post by davis.ba »

hrasno38 wrote:
davis.ba wrote:Problem je što ljudi miješaju pdv sa našom ekonomskom situacijom i sad za sve ono što je loše okrivljuju pdv. Porast od 6-7% je u mjerama a to što penzioneri nemaju šta da jedu nije kriv pdv. Nije kriv pdv što je prosječna peznija 140KM, nije kriv pdv što nije vraćena stara devizna štednja, nije kriv pdv što nam je cijela država sjebana. Krive su sve vlade od rata pa na ovamo.

Eto sad ispade meni drago što je uopšte došlo do poskupljena. Činjenica je da je Lagumdžija tvrdio da će namirnice koje prije nisu oporezovane poskupljeti za 17 % te da će nastati haos da ljudi neće moći otići u kupovinu jednom sedmično i sl. To je tvrdio mjesecima i prepado ovaj naš jadni narod. To se nije desilo. Tačka.
inspire_me

Post by inspire_me »

Nije kriv PDV, ali je krivo Vijece ministara sto nece da usvoji diferenciranu stopu, sto namjerno nedaju nultu stopu, eto onako iz principa nece da oslobe poreza osnovne zivotne namirnice i lijekove, pa bi tada penzionerima mozda i moglo biti tih 140 KM da nekako skontaure kraj s krajem, a ovako daj Boze da uspiju nesto i pojesti.
Vingo

Post by Vingo »

davis.ba wrote:
hrasno38 wrote:

Eto sad ispade meni drago što je uopšte došlo do poskupljena. Činjenica je da je Lagumdžija tvrdio da će namirnice koje prije nisu oporezovane poskupljeti za 17 % te da će nastati haos da ljudi neće moći otići u kupovinu jednom sedmično i sl. To je tvrdio mjesecima i prepado ovaj naš jadni narod. To se nije desilo. Tačka.
Jesi li ti glup ili sta? Desilo se.
davis.ba

Post by davis.ba »

Da zato je Lagumdžija pokazivao prosječan rast od 6-7% sinoć.

Zamolit ću te da smanjiš sa uvredama. Pravila foruma to sankcionišu. Hvala.
mostarac

Post by mostarac »

davis.ba wrote:Da zato je Lagumdžija pokazivao prosječan rast od 6-7% sinoć.

Izvini ali ako pogledas malo prijasnje i predPDVovske izjave Z. Lagumdzije vidices da je najvaljivao poskupljenja od 10-20 posto sto se upravo i desilo. A ovo 7% dolazi od pojeftinjenja automobila i alkohola, ali cokolade Milka npr. su poskupile tacno 20%, hljeb 20%, secer 20%, ulje 20%. Da nabrajam dalje ili je dovoljno? Ovih 7% se dobilo i na pojeftinjenju luksuznih roba.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mostarac wrote:
davis.ba wrote:Da zato je Lagumdžija pokazivao prosječan rast od 6-7% sinoć.

Izvini ali ako pogledas malo prijasnje i predPDVovske izjave Z. Lagumdzije vidices da je najvaljivao poskupljenja od 10-20 posto sto se upravo i desilo. A ovo 7% dolazi od pojeftinjenja automobila i alkohola, ali cokolade Milka npr. su poskupile tacno 20%, hljeb 20%, secer 20%, ulje 20%. Da nabrajam dalje ili je dovoljno? Ovih 7% se dobilo i na pojeftinjenju luksuznih roba.
to ti je ono STA CE VAM HLJEB I MLIJEKO, OBUCITE BUNDU I VOZITE MERCEDES....

ma prezivjecemo mi, to znam, ali mi je zao sto ce mnogi i dalje ostati slijepi i nece vidjeti kako ih chobani vec 15 godina vuku za nos...
davis.ba

Post by davis.ba »

Po kojoj logici može nešto poskupiti 20% ako je maksimalni porez 17%? Znaš po kojoj? Po logici profitera koji su dobili tako značajnu podršku od Z. Lagumdžije koji je tako strasno plašio narod(čitaj:davao alibi trgovcima) da će nastati haos.

Biko kako bilo. Važno je da smo prošli prvi udar. Sada cijene jedino mogu ići niže. Inspekcije će dalje raditi nadam se, a ostalo će tržiše urediti.
mostarac

Post by mostarac »

davis.ba wrote:Po kojoj logici može nešto poskupiti 20% ako je maksimalni porez 17%? Znaš po kojoj? Po logici profitera koji su dobili tako značajnu podršku od Z. Lagumdžije koji je tako strasno plašio narod(čitaj:davao alibi trgovcima) da će nastati haos.

Biko kako bilo. Važno je da smo prošli prvi udar. Sada cijene jedino mogu ići niže. Inspekcije će dalje raditi nadam se, a ostalo će tržiše urediti.
jesi li ti svjestan sta govoris? :shock: :shock: :shock:

Zlatko je krvi sto su trgovci podigli cijene :lol: :lol:
pa ti nisi normalan nijedne sekunde zaista

A nakon prvog udara imas sljedeci koji dolazi s prvim februarom i racunima za januar, a da ne govorim o tome kad zbog poskupljenja goriva naleti novi val poskupljenja
Prenj

Post by Prenj »

davis.ba wrote:Po kojoj logici može nešto poskupiti 20% ako je maksimalni porez 17%? Znaš po kojoj? Po logici profitera koji su dobili tako značajnu podršku od Z. Lagumdžije koji je tako strasno plašio narod(čitaj:davao alibi trgovcima) da će nastati haos.

Znas li primjer ijedne drzave na svijetu u kojoj je opozicioni politicar izazvao haos nekom svojom izjavom?
edu

Post by edu »

davis.ba wrote:Lagumdžija je očigledno lagao. Nije došlo do nikakvog haosa. Cijene su poskupile 6-7% očekivano, a ne 17%, 20% i više posto kao što je Lagumdžija najavljivao.
adnane..jesi li to ti? :D

covjek mu donio racun prije nove godine..i rekao da ce poslije nove godine taj isti racun biti skuplji za nekih 20ak maraka..terzic rekao da nece..kao sto je i obecao..lagumdzija ponovo kupio iste namirnice..i nazalost bio u pravu..ali eto..da ugodimo ovom..laze lagumdzija..ali ne laze racun..ocigledno!
Prenj

Post by Prenj »

Znas li primjer ijedne drzave na svijetu u kojoj je opozicioni politicar izazvao haos nekom svojom izjavom?
Vingo

Post by Vingo »

Dragi Davis, ono moje gornje uvredljivo pitanje sad je konstatacija.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

a terza je nevin....
sram nas i stid bilo sto se ljutimo na one koji su bili iskljucivi kad se donosila odluka o stopama PDV....
sram nas i stid bilo sto smo ljuti sto sad za osnovne zivotne namirnice moramo placati po 20% vise...
sram nas i stid bilo sto smo se usudili bilo sta reci protiv Njih.....
davis.ba

Post by davis.ba »

mostarac wrote:

jesi li ti svjestan sta govoris? :shock: :shock: :shock:

Zlatko je krvi sto su trgovci podigli cijene :lol: :lol:
pa ti nisi normalan nijedne sekunde zaista

A nakon prvog udara imas sljedeci koji dolazi s prvim februarom i racunima za januar, a da ne govorim o tome kad zbog poskupljenja goriva naleti novi val poskupljenja
Da sam sebe citiram:
Ja uopšte ne podržavam sda ali mislim da se trebaju stvari objektivno gledati. Kažete Lagumdžija bio upravu? Došlo je do haosa jel? Pa Lagumdžija je sve uradio da dođe to tog haosa kako bi politički profitirao tu. Zašto su se građani toliko morali prepadati, najavljivati nekakav haos i slične gluposti. Poskupljenja su se očekivala i to niko nije negirao ali u mjeri.

Koliko je stopa realno optimalno možemo diskutovati ali ovo što se danas dešava, a to je da neki genijalci poskupljuju cijene za preko 30% nema nikakve veze sa jednom stopom. Ljudi pokušavaju iskoristiti izgovor pdv-a pa poskupljuju enormno cijene iako nema nikakvog opravdanja za to. A kad ih bi se pitalo što ste poskupili cijene rekli bi:" Pa zbog pdv-a".

Naravno ovo će proći kod ljudi koji uopšte nisu informisani. Poskupljenja od 25%, 30%, ili čak 100% što smo mogli vidjeti nemaju veze sa pdv-om, radi se o ekstra profiterima, kriminalcima koji bi da iskoriste priliku da se na izgovoru pdv-a obogate na račun građana.
Pročitaj, možda shvatiš šta pokušavam reći.
Prenj wrote: Znas li primjer ijedne drzave na svijetu u kojoj je opozicioni politicar izazvao haos nekom svojom izjavom?
Ko je rekao da je samo on to tvrdio? On je bio najglasniji i na čelu kao što neko reče.
Vingo wrote: Dragi Davis, ono moje gornje uvredljivo pitanje sad je konstatacija.
Da važno je da se cijelo vrijeme Lagumdžija borio za narod a ne za jeftine političke poene, koji su na kraju najviše koštali taj isti narod.
MIRCerka wrote: a terza je nevin....
Niko to nije tvrdio ali dizati sad u nebesa Lagumdžiju iako je i on samo doprinjeo nelegalnom povećanju cijena trgovaca je smiješno.
davis.ba

Post by davis.ba »

mIRCerka wrote: sram nas i stid bilo sto smo ljuti sto sad za osnovne zivotne namirnice moramo placati po 20% vise...
Hajde mi molim te objasni po kojoj logici je realno povećanje cijena za 20%? Matematički mi to pokaži.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

davis.ba wrote:
MIRCerka wrote: a terza je nevin....
Niko to nije tvrdio ali dizati sad u nebesa Lagumdžiju iako je i on samo doprinjeo nelegalnom povećanju cijena trgovaca je smiješno.
niko laguma ne dize u nebesa...koliko mi je zao zbog povecanja cijena jer i mene direkt to udara po dzepu, toliko mi je drago da se ispostavilo da nam je premijer covjek koji bi haman i dvije nacrtane ovce izgubio....

ako si gledao 60minuta, sve ce ti se samo kasti :D

parafraziram
Zlatko VIDITE U SRBIJI KAKO JE NISKO POSKUPLJENJE??
Terzic ALI ONI SU IMALI DVIJE STOPE!!!!!!!!!

To rece isti terza koji je kategoricno odbijao da uvede nultu stopu....

Glasali ste, eto vam ga :D
Post Reply