mostarac wrote:davis.ba wrote:Po kojoj logici može nešto poskupiti 20% ako je maksimalni porez 17%? Znaš po kojoj? Po logici profitera koji su dobili tako značajnu podršku od Z. Lagumdžije koji je tako strasno plašio narod(čitaj:davao alibi trgovcima) da će nastati haos.
Biko kako bilo. Važno je da smo prošli prvi udar. Sada cijene jedino mogu ići niže. Inspekcije će dalje raditi nadam se, a ostalo će tržiše urediti.
jesi li ti svjestan sta govoris?
Zlatko je krvi sto su trgovci podigli cijene

pa ti nisi normalan nijedne sekunde zaista
A nakon prvog udara imas sljedeci koji dolazi s prvim februarom i racunima za januar, a da ne govorim o tome kad zbog poskupljenja goriva naleti novi val poskupljenja
Da sam sebe citiram:
Ja uopšte ne podržavam sda ali mislim da se trebaju stvari objektivno gledati. Kažete Lagumdžija bio upravu? Došlo je do haosa jel? Pa Lagumdžija je sve uradio da dođe to tog haosa kako bi politički profitirao tu. Zašto su se građani toliko morali prepadati, najavljivati nekakav haos i slične gluposti. Poskupljenja su se očekivala i to niko nije negirao ali u mjeri.
Koliko je stopa realno optimalno možemo diskutovati ali ovo što se danas dešava, a to je da neki genijalci poskupljuju cijene za preko 30% nema nikakve veze sa jednom stopom. Ljudi pokušavaju iskoristiti izgovor pdv-a pa poskupljuju enormno cijene iako nema nikakvog opravdanja za to. A kad ih bi se pitalo što ste poskupili cijene rekli bi:" Pa zbog pdv-a".
Naravno ovo će proći kod ljudi koji uopšte nisu informisani. Poskupljenja od 25%, 30%, ili čak 100% što smo mogli vidjeti nemaju veze sa pdv-om, radi se o ekstra profiterima, kriminalcima koji bi da iskoriste priliku da se na izgovoru pdv-a obogate na račun građana.
Pročitaj, možda shvatiš šta pokušavam reći.
Prenj wrote:
Znas li primjer ijedne drzave na svijetu u kojoj je opozicioni politicar izazvao haos nekom svojom izjavom?
Ko je rekao da je samo on to tvrdio? On je bio najglasniji i na čelu kao što neko reče.
Vingo wrote:
Dragi Davis, ono moje gornje uvredljivo pitanje sad je konstatacija.
Da važno je da se cijelo vrijeme Lagumdžija borio za narod a ne za jeftine političke poene, koji su na kraju najviše koštali taj isti narod.
MIRCerka wrote:
a terza je nevin....
Niko to nije tvrdio ali dizati sad u nebesa Lagumdžiju iako je i on samo doprinjeo nelegalnom povećanju cijena trgovaca je smiješno.