Ovo je sve REKLA-KAZALA! Daj sliku, dokumenat...imas li ista?1234 wrote:Mr Bosnjak u zemlji u kojoj zivim niko te ne pita o tackama,zarezima pravilnom pisanju rijeci ali te pita ako ne radis OK.Pa ti uze Prijedor za primjer evo ja cu Novi Travnik gdje su jos 90 novine iz Srbije bile zadrzavane u Zenici nisu nam ih dostavljali Rukovodstvo se smjenjivalo i poceli dolaziti podobni muslimaniU skolama se nalazili spiskovi srpske djece koju treba likvidiratiOd kcerke moje tkz jedne od najboljih drugarica uhvacen spisak i da ne nabrajam A sta mislis dokle bi mi stigli ako podemo sa ovim Zato dok god budes ovo "ganjao" neces imati stabilnu drzavu pa kako god da je zoves
Jugoslavija danas
-
vesela
-
Klon
zzzzz wrote:Najgore sto se desilo na Balkanu je stvaranje zajednice juznoslovenskih naroda.
1918 ili 1943......bilo je velikih razlika ali je ideja ista i u osnovi pogresna. Tu lezi razlog sto danas u Trebinju ne mozes reci da si Bosnjak, to je direktna posljedica njenog nastanka.
Ili je mozda Gavrilo heroj i najveca licnost u Srba kao sto rece Dr. Nele Karajlic (u konkurenciji sa Teslom i Andricem)
Ti pricaj sta hoces, al ida nije bilo Partizana nebi bilo ni BiH.ni bosnjackog/bosanskog naroda.
SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU
-
1234
KLON SVAKA CAST tA TI JE PRAVA
Vesela naravno da je rekla kazala Ja samo stavljam materijal na drugi teg od vage Pa nije valjda da su samo jedni stradali a drugi nisu Ubitstvo pocinjeno iz billo kojeg motiva je ubistvo i nicim nije opravdano.Samo je malo smijesno dokazivati ovim mladim koji ne zapamtise tu staru YU A sigurno su djeca onih koji su i tada nesto da rade protiv te drzave a sada im smeta sto Srbi i Hrvati ne prihvacaju nazovi njihovu
Vesela naravno da je rekla kazala Ja samo stavljam materijal na drugi teg od vage Pa nije valjda da su samo jedni stradali a drugi nisu Ubitstvo pocinjeno iz billo kojeg motiva je ubistvo i nicim nije opravdano.Samo je malo smijesno dokazivati ovim mladim koji ne zapamtise tu staru YU A sigurno su djeca onih koji su i tada nesto da rade protiv te drzave a sada im smeta sto Srbi i Hrvati ne prihvacaju nazovi njihovu
- Fair Life
Kad jedes govna onda to da radis pozamasnom kasikom... a ne ovako - natenane.1234 wrote:nalazili spiskovi srpske djece koju treba likvidirati
Poznati su mi takvi idioti iz mog predratnog komsiluka. Izmedju ostalih optuzbi zbog kojih sam odlezao Manjacu bila je i ta koju si ti naveo... identicna.
I jos nesto...
Znam nekoliko desetina ljudi od kojih su zahtijevani odgovori na identicna pitanja "istraznih organa" 1992.: "Kakve si i zasto pravio spiskove za likvidaciju srpske djece."
Da ne spominjem da su u tim ispitnim "laboratorijama" zidovi bili crveni do plafona od krvi ispitanika.
Ne proizvodi vise govana nego sto si ih sam u stanju progutati!
-
nineac
1234 ne seri bogati. Spiskovi srpske djece. Ja sam 91 i 92 na Vlasicu gledao kako se JNA sprema, a kada smo dolazili na skijanje ljudi koji su radili na ski liftovima su imali opremu "doniranu" od vojske. I ti tu spominjes neke novine zadrzavane u Zenici i neke spiskove. Kako te nije sramota uopce to pisati!
-
zzzzz
Da nikad nije ni nastala, nebi nam trebali partizani za opstanak BiH i Bosnjaka. Pogresna je sama ideja, ne radi se o tome je li u pitanju Kraljevina SHS, Kraljevina Jugoslavija ili SFRJ.Klon wrote:zzzzz wrote:Najgore sto se desilo na Balkanu je stvaranje zajednice juznoslovenskih naroda.
1918 ili 1943......bilo je velikih razlika ali je ideja ista i u osnovi pogresna. Tu lezi razlog sto danas u Trebinju ne mozes reci da si Bosnjak, to je direktna posljedica njenog nastanka.
Ili je mozda Gavrilo heroj i najveca licnost u Srba kao sto rece Dr. Nele Karajlic (u konkurenciji sa Teslom i Andricem)
Ti pricaj sta hoces, al ida nije bilo Partizana nebi bilo ni BiH.ni bosnjackog/bosanskog naroda.
SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU
Ja ne kritikujem SFRJ vec zalim sto je ikad do toga doslo da se u Beogradu kroji kapa Balkana a to se desilo po prvi put 1918
-
Puko ko kondom
#108 Re: Jugoslavija danas
Jugoslavija je postala grobnica onih koji su je i stvorili- Srba na zalost!mr__bosnjak wrote:Da ste mogli izabrat da danas opet bude Jugoslavija,... ?
Ja licno nebi... Okej mozda bi bila bolja ekonomija al pogledajte sire. Opet bi bili jedini bez nacionalnog imena, bez priznatog maternjeg jezika, morali bi ucit laznu historiju i bili bi i kulturno i vjerski potisnuti. A sama pomisao "u istu drzavu sa Srbijom i Hrvatskom" mi se jezi. Al hajd Jugonostalgicari a i svi ostali dajte odgovore i argumente... Molim bez sprdanja...
-
vesela
Na svaki moj post obicno ne odgovaras, kad ti predlazem da uvedes temu Jasenovac, Donji Vakuf itd, ili da argumentujes.1234 wrote:KLON SVAKA CAST tA TI JE PRAVA
A ti meni kazes da"samo stavljas materijal na drugi teg vage".
Ili si balavica, ili ti je dusa provocirati. U oba slucaja SIKTER.
-
Prenj
#110 Re: Jugoslavija danas
Istorijski netacno.Puko ko kondom wrote:Jugoslavija je postala grobnica onih koji su je i stvorili- Srba na zalost!mr__bosnjak wrote:Da ste mogli izabrat da danas opet bude Jugoslavija,... ?
Ja licno nebi... Okej mozda bi bila bolja ekonomija al pogledajte sire. Opet bi bili jedini bez nacionalnog imena, bez priznatog maternjeg jezika, morali bi ucit laznu historiju i bili bi i kulturno i vjerski potisnuti. A sama pomisao "u istu drzavu sa Srbijom i Hrvatskom" mi se jezi. Al hajd Jugonostalgicari a i svi ostali dajte odgovore i argumente... Molim bez sprdanja...
-
Puko ko kondom
#111 Re: Jugoslavija danas
Da smo onomad 1918 stvorili srpsku drzavu danas bi sve bilo drugacije...Prenj wrote:Istorijski netacno.Puko ko kondom wrote:Jugoslavija je postala grobnica onih koji su je i stvorili- Srba na zalost!mr__bosnjak wrote:Da ste mogli izabrat da danas opet bude Jugoslavija,... ?
ali na zalost naivni i veliki kralj aleksandar je pogresio sve zbog svoje naivnosti...
istorijski tacno!
-
Prenj
#112 Re: Jugoslavija danas
Predlazem ti opet proucis taj dio istorije, ali sa osloncem prvenstveno na nezavisne izvore.Puko ko kondom wrote:Da smo onomad 1918 stvorili srpsku drzavu danas bi sve bilo drugacije...Prenj wrote:Istorijski netacno.Puko ko kondom wrote: Jugoslavija je postala grobnica onih koji su je i stvorili- Srba na zalost!
ali na zalost naivni i veliki kralj aleksandar je pogresio sve zbog svoje naivnosti...
istorijski tacno!
-
mr__bosnjak
Prvo evo ti objasnjenje sta se desilo:1234 wrote:Mr Bosnjak u zemlji u kojoj zivim niko te ne pita o tackama,zarezima pravilnom pisanju rijeci ali te pita ako ne radis OK.Pa ti uze Prijedor za primjer evo ja cu Novi Travnik gdje su jos 90 novine iz Srbije bile zadrzavane u Zenici nisu nam ih dostavljali Rukovodstvo se smjenjivalo i poceli dolaziti podobni muslimaniU skolama se nalazili spiskovi srpske djece koju treba likvidiratiOd kcerke moje tkz jedne od najboljih drugarica uhvacen spisak i da ne nabrajam A sta mislis dokle bi mi stigli ako podemo sa ovim Zato dok god budes ovo "ganjao" neces imati stabilnu drzavu pa kako god da je zoves
Na BiH je izvrsena agresije od drzavnih snaga Srbije(Jugoslavije) i Hrvatske, tim agresorima je na osnovi nacionalnosti presao dio domaceg zivlja te tako izdali rodnu grudu i sami postali agresori. Srpski i hrvatski agresori su okupirali mase podrucja i tamo sprovodili teski fasizam nad ne-srpskim i ne-hrvatskim prvenstveno bosnjackim zivljem u formi holokausta sa koncetracionim logorima i da ne spominjem sta su sve radili pokusaju da istrjebe taj narod a za njima i rusili sve njihove kulturne, vjerske i druge objekte da im izbrisu trag iz historije(i nije bio prvi put). Legalna vlada BiH je zapocela stvaranje njenih drzavnih snaga koji su osnovani u toku te agresije odnosno Armija Republike Bosne i Hercegovine(ARBiH) i Ministarstvo Unutrasnjih Poslova Bosne i Hercegovine(MUP BiH). Ovim snagama su pomagale od vlade priznate paravojne formacije kao sto su "Zelene Beretke". Armija RBiH i sve odstale drzavne snage su se vecinom sastojale od Bosnjaka jer su vecina Srba i Hrvata prisli agresorskim snagama ali to nije greska Bosnjaka. Armija RBiH je hrabro branila ne-okupirana podrucja i nije uspostavljala koncetracione logore ili rusila kulturne, vjerske i druge objekte ne-Bosnjaka iako se vecinom sastojala od Bosnjaka jer je cilj bio ocuvanje Bosne i Hercegovine a ne necije istrjebljenje. Nazalost u manjim slucajevima su pojedinci izvrsili zlocine protiv ne-Bosnjaka a nekad i protiv samih Bosnjaka ali to iako je naravno neporavdano je cin manjinskih pojedinaca i nepredstavlja cijelu casnu borbu armije. Armija RBiH je uspjela i oslobodit mnoga okupirana podrucja i da nije bilo intervencije sa strane oslobodila bi cijelu BiH. Danas nazalost neki hoce nju i njene simbole da izjednaci sa agresorkim.
Znam da nije tema ali ti to prvo mora biti jasno jer isto kao sto nebi mogao izdrzat da sa nekim vodim razgovor dok on izjednacava naciste i saveznike nemogu i ovo slusat bez da ti prvo pokazem pa se izvinjavam za skretanje sa teme. Onda kao sto i vidis u tesktu bilo je pojedinacnih zlocina, ali hajde ti meni reci, i ako si ozbiljan odgovorit ces.
Od koga si cuo za te spiskove?
Jesili ih ikada vidio?
Jeli znas za ijedno takvo ubistvo srpskog djeteta?
Imas li ikakvu drugu informaciju koja ce potvrdit to sto tvrdis?
Ovo za Prijedor ja imam dokaz i ako hoces u privatnoj poruci ti ga mogu dati. A to za neke zaustavljene novine, pa ja sta vec su ih trebali zaustaviti. Ja bih sve te novine na lomacu stavio i spalio, sve je to propaganda fasisticka. A to za smanjivanje, hajde mi daj jedan primjer i lijepo onda reci ko je bio taj Srbin a ko Bosnjak koji su zamjenili mjesta. Ako je Srbin naviao za Karadzica i te fasiste onda je i zasluzio biti smjenjen jer je radio protiv vlastite drzave. Probaj u Americi podrzavat javno Bin-Ladena pa cemo vidjet kolko ces ostat na poslu. Ako je to u pitanju ja nevidim problem. Eto molim da ako se usudis odgovorit nepreskocis ista...
-
mr__bosnjak
#114 Re: Jugoslavija danas
Hahahaha. Pogledaj karte prije 1912. godine. Srpskoj drzavi nisu pripadali Vojvodina, Kosovo i Sandzak a kamoli nesto sto je danas izvan Srbije, da ste htjeli stvorit od toga svoju drzavu kao sto je i trebalo nebi bilo krvoprolica koji se desilo jer ste vi morali da se prosirite...Puko ko kondom wrote:Da smo onomad 1918 stvorili srpsku drzavu danas bi sve bilo drugacije...Prenj wrote:Istorijski netacno.Puko ko kondom wrote: Jugoslavija je postala grobnica onih koji su je i stvorili- Srba na zalost!
istorijski tacno!
To je Historijski tacnno
-
Alipasa
Kakva Sugoslavia nedo Dragi Bog bilo ne ponovilo se naka je nasa Bosna nezavisna a ostalo ce doci samo po sebi.Mi imamo svoju Bosnu kada kazem mi prije svega mislim na one sve koji se osjecaju Bosancima.Kada bih morao da biram prije bih isao u Hrvatsku i sa njima zivio nego sa Srbijom jer to je monstrum
drzava a Hrvate smatram Evropskim narodom,koji je doduse imao pogresno ratno rukovodstvo.Volimo te Bosno.
I jos nesto Svim Muslimanima u Bosni ,Sandzaku i Dijaspori Bajram Serif Mubarek Olsun 
- kekec
Ti koji su nesto bacali na nas nisu oni koji predstavljaju Jugoslaviju o kojoj je rijec.ejo wrote:Lijepe fotografije.Imao sam priliku 1992 live posmatranje samo tad su neso bacali na nas!!!!!!!!!!!!!!
To je neka druga, nakaradna "Jugoslavija" koja nije bila ni "J" od
one prave, dobre, nase Jugoslavije.
-
vryzas
nineac wrote:Ono je bila drzava! Ovo sad je cista tragi-komedija.
1946 su ljudi golim rukama sagradili prugu Samac-Sarajevo, danas deset godina poslije rata ovi retardosi nemogu vec izgradjenu prugu pustiti u promet kako treba, a za tih deset godina sagradili su 11.5km auto puta. O tome da si u onoj drzavi mogao zaspati u po parka da te niko nedirne netreba trositi rjeci. Danas kada ulazim u ulaz sve se okrecem da me neko neslozi nekom palijom i opljacka. Al eto imamo "slobodu" govora, i skole u kojima vlada segregacija!
- Vodenjak
Dzabe Kekec...kekec wrote:Ti koji su nesto bacali na nas nisu oni koji predstavljaju Jugoslaviju o kojoj je rijec.ejo wrote:Lijepe fotografije.Imao sam priliku 1992 live posmatranje samo tad su neso bacali na nas!!!!!!!!!!!!!!![]()
To je neka druga, nakaradna "Jugoslavija" koja nije bila ni "J" od
one prave, dobre, nase Jugoslavije.
Utuvili su im u glavu da je Jugoslavija = Milosevic, kao da je i Bosna postala drzavom za Alijina zemana. To dvoje idu ruku pod ruku i rusenje bilo kojeg od ta dva mita rusi neminovno i onaj drugi.
Zato, ostavimo ih da nastave zivjeti u svom mraku...
Dan bi im otkrio svastanesta sto bi ih praaavo nasekiralo..
A to nije zdravo.
Treba biti human malo, jegi ba...
- DiplomataSaSela
Znamo da nije...milosevic je samo pokuso da zavrsi ono sto su kraljevi zapoceli...al eto obilo se i njima o glavu...bice manji nego sto su bili...ako Bog da...Vodenjak wrote:
Utuvili su im u glavu da je Jugoslavija = Milosevic,
- Vodenjak
Aha, i sebe trpas u istu grupu na koju sam mislio...DiplomataSaSela wrote:Znamo da nije...milosevic je samo pokuso da zavrsi ono sto su kraljevi zapoceli...al eto obilo se i njima o glavu...bice manji nego sto su bili...ako Bog da...Vodenjak wrote:
Dobro, barem nije do mene!
- DiplomataSaSela
Ma samo za Bajram...Vodenjak wrote:Aha, i sebe trpas u istu grupu na koju sam mislio...DiplomataSaSela wrote:Znamo da nije...milosevic je samo pokuso da zavrsi ono sto su kraljevi zapoceli...al eto obilo se i njima o glavu...bice manji nego sto su bili...ako Bog da...Vodenjak wrote:
Dobro, barem nije do mene!