A sad malo o Aliji.....

Zadig

Post by Zadig »

Deklarativno se nikada nije prestao zalagati za cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu
Iako u njegovoj sopstvenoj deklaraciji se zalaze za iskljucivo islamsku vlast, pravo i zakon.

Prije nego sto sada napadnu "branioci", dobar summmo summare fair.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Možda bi svjetlost zvao mrakom ?????? :D :D
Fair ........potrudio si se :D nije da nisi :D :D .
Za vrijeme robije radi na izgradnji zgrade Centralnog komiteta SK BiH (Saveza komunista Bosne i Hercegovine). Nakon izlaska iz zatvora studira pravo i radi kao pravni savjetnik u tvtki Bosna. U to vrijeme nacionalno se izjasnjava kao Srbin. Uskoro ponovo otkriva da je Musliman i 1970. pise Islamsku deklaraciju.
Znači zamjeraš mu što se nije izjasnio tada kao Hrvat ? :D :D
Kao što ........su ponovo dobri Bošnjani 1974-e ustoličeni kao Muslimani .........ja mislio ima to neke veze sa nestankom Džemala Bijedića. :D
danas

Post by danas »

Zadig wrote:
Deklarativno se nikada nije prestao zalagati za cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu
Iako u njegovoj sopstvenoj deklaraciji se zalaze za iskljucivo islamsku vlast, pravo i zakon.

Prije nego sto sada napadnu "branioci", dobar summmo summare fair.
nema se sta dodati...

covjek je bio totalno neposoban za predsjednicku poziciju, jer kao prvo nije mogao (a vjerovatno nije ni htio) razluciti pojam vjere od nacije, dok su nas njegova anahrona shvatanja drzave (koja nisu odmakla dalje od zala za feudalnim sistemom, kad su "njegovi" begovali...) ukopala za ko zna koliko jos godina.
ma dobro smo jos i prosli... :roll:
manijak1

Post by manijak1 »

:D Prije nego što se oglasite ovdje razmislite koja je sličnost ove teme s radnim nazivom Ove teme :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

manijak1 wrote::oops: :D Možda bi svjetlost zvao mrakom ?????? :D :D
Fair ........potrudio si se :D nije da nisi :D :D .
Za vrijeme robije radi na izgradnji zgrade Centralnog komiteta SK BiH (Saveza komunista Bosne i Hercegovine). Nakon izlaska iz zatvora studira pravo i radi kao pravni savjetnik u tvtki Bosna. U to vrijeme nacionalno se izjasnjava kao Srbin. Uskoro ponovo otkriva da je Musliman i 1970. pise Islamsku deklaraciju.
Znači zamjeraš mu što se nije izjasnio tada kao Hrvat ? :D :D
Kao što ........su ponovo dobri Bošnjani 1974-e ustoličeni kao Muslimani .........ja mislio ima to neke veze sa nestankom Džemala Bijedića. :D
Manijak ti si strucnjak za gluposti... neprevazidjen.

Od kuda ti ideja da mu zamjeram to sto si napisao. U citatu su navedene cinjenice.

Zamjeram mu nesposobnost ... a njegovim biracima (pretpostavljam da si i ti taj) zamjeram sto su izabrali "slijepca"...

Na tvoje pitanje: "Možda bi svjetlost zvao mrakom ??????... moj odgovor bi bio "Jebe se slijepcu za svijetlom/mrakom... jer slijepac jednako vidi/ne vidi. On nije oko sebe gledao... vec osluskivao (a poslije i prisluskivao) narod."

PS. . .Procitaj "Vodju" od Radoja Domanovica...
manijak1

Post by manijak1 »

Jarane ........kad nemaš đe počinješ s vrijeđanjem :D no ako će ti lakše biti ja sam fakat glup za tvoje postove :D neprevaziđen ........dalje nisu li trebali Vođu čitati svi oni koji su urlali u Beogradu i na Gazimestanu ??????
Hoćemo oružje ? :D :D
P.S. Opet te ja :D zakucah :D šta ću kad si se stvorio za zicera :D :D
manijak1

Post by manijak1 »

Ono što si podebljao pitarskom bojom obzirom na godine izjašnjavanja trebao bi znati da je to trebalo :D pojmiti kao svojevrsno ismijavanje tvoje konstatacije da je neko skontao poslije kao da je i Musliman jer ti bi trebao znati da se tada mogao izjasniti samo kao Srbin ili Hrvat ili već i Jugosloven :D :D ..........ja sam glup znam :D :D
Fair Life

Post by Fair Life »

manijak1 wrote:(...)
........dalje nisu li trebali Vođu čitati svi oni koji su urlali u Beogradu i na Gazimestanu ??????
Hoćemo oružje ?
:D :D
P.S. Opet te ja :D zakucah :D šta ću kad si se stvorio za zicera :D :D
Ne primjecujem da su "oni" ucesnici ove rasprave... inace bih im uputio isti prijedlog kao i tebi.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :D Bilo bi ti bolje da otvoriš oči , napregneš sive ćelije :D i utvrdiš da su oni uzrok i povod ove rasprave :D a ako ti i dalje ne bude jasno ........potrudiću se :D ..........
P.S. Pročitao ja Radoja davno ali biće da ga kao i oni ........nisam ozbiljno shvatio :D :D .....da je on slijep a ja još gori ......helem pored svih elemenata iz te knjige izvire najgora istina ........da su ljudima koji prde po prašini i dobacuju sa strane :D potrebne Vođe , nevažno jesu li slijepi ili dobro vide :D :D .
Hvala :oops: na prijedlogu :D
Zadig

Post by Zadig »

Halo...de malo energije na moju temu molicu vas lepo
:D

vaznija je

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22485

:D
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: :? F :D :D :D :D bona :D :D đe je zapelo ????? :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:D Ja pamtim samo jednog vodju, .... svi koji su dosli poslije njega su bili kerovodje. :oops: :zzzz:
sekiracija

Post by sekiracija »

pape wrote::D Ja pamtim samo jednog vodju, .... svi koji su dosli poslije njega su bili kerovodje. :oops: :zzzz:
:D pamcenje u dijaspori donosi samo nostagiju i glavobolju :D
nije mi cudo kad vas i ne sluzi dobro :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

sekiracija wrote:
pape wrote::D Ja pamtim samo jednog vodju, .... svi koji su dosli poslije njega su bili kerovodje. :oops: :zzzz:
:D Tacno, .... recidivi proslosti. :D Za vodjom nostalgija, ..... od kerovodja, .... glavobolja. :oops: :zzzz:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

sekiracija wrote:
nije mi cudo kad vas i ne sluzi dobro :D
A da nam ti kazes sta TI pamtis?
Kojeg vodju?
Kakvog?
Sta dobi od njega?

I na kraju, nemas li zbog tog pamcenja bas nikakve glavobolje?
dizZaster

Post by dizZaster »

Nesferatu wrote:
Nagrada Kralja Fejsala
Znas li ti uopste, ko je bio Princ Fejsal?

I, kako je postao kralj?

Osnivač dinastije Abd al Aziz umire 1953. godine a na prijestolju ga je zamijenio najstariji sin Saud. Ne odveć talentiran političar, Saud je abdicirao nakon jedanaest godina vladavine u korist mlađeg brata Fejsala, koji je kao premijer još od 1958. godine de facto upravljao zemljom. Sposobniji Fejsal je pokrenuo niz socijalnih i gospodarskih reformi saudijskog društva. Šezdesete godine je obilježio i rat u Jemenu gdje je Saudijska Arabija bila aktivna na strani jemenskih rojalista dok je Naserov Egipat podupirao republikance. Fejsal je imao kroz saudijsko članstvo u OPEC-u odlučujuću ulogu u podizanju cijena nafte nakon Izraelsko-arapskog rata 1973. godine. Fejsal je ubijen 1975. godine u atentatu koji je izveo njegov nećak a na prijestolju ga je naslijedio njegov polubrat Halid. :D
in&san

Post by in&san »

Den wrote:
in&san wrote:ja sta je govana na ovom forumu :run:

p.s mislim na Den i sl. bagru :shock:
Neznam sta da odgovorim na ovo...Ako je ovo sarajevo forum,i ako si ti prava sarajlija ja vise nisam. :-?

Samo da podvucem da sam musliman ako ti je to vazno.Ja imam svoje misljenje o aliji.On je bio nikakav predsjednik....Samo steta sto ima seljaka toliko u bih.

Kao prvo,on uopste nije bio izglasan za predsjednika bih.Zelio je islamsku zemlju gdje je 60 % hriscana,i sto je najveca greska:Uprljao je pojam Bosanac.Sada nema nikakve sanse vise da se stvori jedna zdrava bosanska nacije sa osnovom "tvrtkina bosna".Bosanac znaci musliman sada nista vise.

Znaci ono sto su bosanski kraljevi gradili godinama,on je pluno na to...Vazno mu je bio taj momenat,da on neke svoje ciljevi ispuni zivotne....

izvini Den za nijansu si ti "bolji" od "zajebane" ona se bas nalupala haha :lol:
A stas Den borili su se ljudi pod "tvrtkinom" zastavom (kako ti kazes), odnosno ljiljanima pa opet pisete da je Alija podmetnuo Bosnjacima i zastavu.. .. ma jasta Alija je to sve isplanirao stavljao je bosansku zastavu a htio "islamsku" drzavu. .. Kako sami sebe pobijate kazete kako je Armija RBiH bila samo muslimanska a onda kazete da je Alija nije vodio racuna sto su u Armiji pripadnici ostalih naroda.
Naravno da je A.I. htio Bosnu i Hercegovinu, ravnopravnih naroda i gradjana... Armija RBiH je bila bas Bosanska i borila se pod bosanskom zastavom.

Image

Image

.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

in&san wrote:

izvini Den za nijansu si ti "bolji" od "zajebane" ona se bas nalupala haha :lol:
A stas Den borili su se ljudi pod "tvrtkinom" zastavom (kako ti kazes), odnosno ljiljanima pa opet pisete da je Alija podmetnuo Bosnjacima i zastavu.. .. ma jasta Alija je to sve isplanirao stavljao je bosansku zastavu a htio "islamsku" drzavu. .. Kako sami sebe pobijate kazete kako je Armija RBiH bila samo muslimanska a onda kazete da je Alija nije vodio racuna sto su u Armiji pripadnici ostalih naroda.
Naravno da je A.I. htio Bosnu i Hercegovinu, ravnopravnih naroda i gradjana... Armija RBiH je bila bas Bosanska i borila se pod bosanskom zastavom.

Image

Image

.
De @rei, odvadi malo, majke ti!

in&san

Post by in&san »

Vodenjak wrote:
in&san wrote:

Image

Image

.

ni dodati ni oduzeti!

Image

:)
vesela

Post by vesela »

in&san wrote:
Vodenjak wrote:
in&san wrote:

Image

Image

.

ni dodati ni oduzeti!

Image

:)

...blago tebi kad si rahat od pameti :-)
in&san

Post by in&san »

dizZaster wrote:[vesela , veselo ti bilo
sta nalupa i osta ziva

vesela pardon zajebana :lol: sta ce jadna ona pise
kako joj drugi kazu :( :-)
Last edited by in&san on 16/01/2006 09:35, edited 1 time in total.
in&san

Post by in&san »

dizZaster wrote:[vesela , veselo ti bilo
sta nalupa i osta ziva

vesela pardon zajebana :lol: sta ce jadna ona pise
kako joj drugi kazu :( :-)

Image

Image
Den

Post by Den »

Vodenjak wrote:
in&san wrote:

Borili se ljudi pod tvrtkinom zastavom..kako da ne...vidis kako si ti pametan,kako znas.Komandir svaku cetu pozdravlja sa selam malejk? Pa upravo ti kazem,uprjali su bosanske kraljeve za uvijek.Uprljali su bosansku zastavu jednu jedinu. Moro je ne-musliman da gladuje kad se posti a kad se slavio bozic sta li je se onda radilo,ko ga sisa...jelde? :-D

A stali je bilo na onom skupu sda, kad je se onaj ogromni poster turskog osvajaca postavio...?Odma ti je bilo jasno sta znaci bih,jedna jadna islamska zemlja,a sarajevo teheran,pun sandzaklija....Nista vise.

Ajde...jos se ti malo nagledaj te sda propagande pa se vrati na chat. :-?

Image

Image

.

in&san

Post by in&san »

Den wrote:

Borili se ljudi pod tvrtkinom zastavom..kako da ne...vidis kako si ti pametan,kako znas.Komandir svaku cetu pozdravlja sa selam malejk? Pa upravo ti kazem,uprjali su bosanske kraljeve za uvijek.Uprljali su bosansku zastavu jednu jedinu. Moro je ne-musliman da gladuje kad se posti a kad se slavio bozic sta li je se onda radilo,ko ga sisa...jelde? :-D

A stali je bilo na onom skupu sda, kad je se onaj ogromni poster turskog osvajaca postavio...?Odma ti je bilo jasno sta znaci bih,jedna jadna islamska zemlja,a sarajevo teheran,pun sandzaklija....Nista vise.

Ajde...jos se ti malo nagledaj te sda propagande pa se vrati na chat. :-?
(h)ajde lepi moj ovo popravi da ne bude da sam ja pisala ove gluposti ,
ne kazem ja pod tvrtkinom to ti kazes ja kazem pod BOSANSKOM ZASTAVOM.... i i sta kazes pozdravljanja i poster turskog osvajaca su govorili kakvu Alija drzavu hoce... ma jasta kako vi kazete "turci" krenuli u osvajanja.....
znate sta da sav svijet ne zna sta se desavalo sad bi da mozete i rekli
kako su "turci krenuli u osvajanje" podpomognuti "islamskim teroristima"

doduse vasa izlaganja to i govore....

a ovo je posebno interesantno u vihoru rata kada ljudi ginu na sve strane
granatiraju gradovi, kada se gladuje, u Bosanskoj vojsci se posebno vodilo racuna o praznicima..... .. da da Alija je kriv.... i za ove
danasnje destrukcije i za diskriminaciju, aparthejd sve je on to planirao
lol: :lol:

stidite se :-?

Image
Den

Post by Den »

lepi moj? Vec sam reko sestro da sam musliman..idi vidi.Znaci musliman sam ali se neslazem sa onim lazima sda-a.Nekazem ja da je vrs ok,abih je bila najbolja sto se tice i morala i svega,najmanje su ubijali neduzne ljude.Ali ona se ni ukojem smislu nije mogla nazvati armija bih,to je bila armija bosanskih muslimana sa na vrhu sda-ovci,nista vise,koji su imali podrsku sadzaklija i seljaka.

Eh sad otidi fino na i net,nadi film,sliku o skupa sda iz 90-91,i vidi onog velikog turskog vojnika na konju. :razz:

:x :x :x :x
:lol:
Post Reply