TUŽBA BiH PROTIV SCG ZA UKIDANJE IMENA RS

wanderer

Post by wanderer »

wanderer wrote:Ne kontam sta je u ovom trenutku tema, a sta teze pa samo da kazem ovo:
1. Crno-bijelo nije, tako da ni samo ekonomija ni samo politika ne piju vode
2. Sto se RS-a tice i ja bih volio jednu finu denacifikaciju, ali nje nema ko da sprovede. Ono sto rade stranci nije denacifikacija a to je najvise greska nasih ondasnjih lidera
3. Do "djelimicne nacifikacije" u ovom trenutku moza doci samo ekonomskim putem kao prvim korakom, nakon cega moraju uslijediti i politicki. Cini mi se da su ovi ekonomski ipak vec dobrano u toku.
4. Otpocinjanje ovog procesa na silu i cisto politickim sredstvima samo dolijeva ulje na vatru, sto nacistima i najvise odgovara.
5. RS ne bi nestala ni kada bi samo Federalce pustili da donesu ustav kakav hoce. Ostala bi u glavama njenog stanovnistva. Dakle svega pomalo, pa polako.
Samo da primjetim da ja i dalje nista ne kontam, i da se niko ozbiljnije ne osvrce na ovo gore.

Moram istaci da mi je, ipak, drago da se svi ostali razumiju i bez diskusije. Samo onda da priupitam: sta onda radite na forumu za diskusije??
BECHO

Post by BECHO »

zlata wrote:
BECHO wrote:RS ce s vremenom ukinuti samu sebe zbog svoje politike. Koliko mi je poznato Srbî nisu htjeli ni zajednicki novac, ni pasose, ni registracijske tablice, ni licne karte...pa onda se ustroji Ministarstvo odbrane na drzavnom nivou, pa odluka Ustavnog suda o ukidanju pridjeva 'srpski' u nazivima gradova, zajednicka vojska, MUP... a da ne govorim o licemjernoj srpskoj ljubavi prema BiH u posljednje vrijeme ('Bosna je i drzava srpskog naroda', 'mi Bosanci' itd.) Nidje Srbije u srcu, Bosne u k***u osim kad se igraju fudbalske utakmice i kad proradi vekovna ljubav prema kolevci svih Srba.

PolaHko, doce i oni tobe!
:-) Hocemo'l'im spremati i sunetluk! ;-) "kad dojdu tobe"! :razz:
Natuerlich zlato! 8)

Evo nase komsije Iranci se vec sunete "u sesn'est" bez da "dojdu tobe"! :D
micika

Post by micika »

Zdravo becho,komsija moj najdrazi :D :D :D joj jeste se zadeverali :-) kako vam se da :zzzz: :zzzz:
wanderer

Post by wanderer »

senada wrote:Sramotno je da ni poslije deset postedjtonskih godina, federalna vlada nije imala vremena - sama - bez pomoci izvana uciniti bilo sto za ovu zemlju da profunkcionira kao normalna drzava, radi cega treba odgovarati pred Sudom u Strazburu.

Sramotno je da oni koji prezentiraju advokata Bojla umjesto da podignu optuznicu protiv BH rukovodstva,oni tim istim postedjtonskim rusiteljima BH drzavnosti nude usluge advokatske pomoci, ciju cijenu bi platili opet mi, sto znaci da bi mi trebali platiti nasoj vladi njihovu sposobnost da brinu samo o sebi a nama sta ostane pred izbore.
:shock:

Senchi, kakve veze ima ono prvo sa onim drugim, preko ovog treceg? Siguran sam da me razumijes.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

senada wrote:I moji su poubijani ali ni u snu na tu vrstu optuzbe nebi pomislila.
Ovim bi se trebalo pozabaviti psiholozi stvarno. Imamo fenomen i to masovan gdje najvece zrtve proslog rata staju u ekstremno agilnu odbranu svojih katila. Ja sam mislio da je to samo pojedinacan slucaj, ali se sve vise uvjervama da se radi o masovnom fenomenu.

Prvo sam bio iznenadjen sa kakvom ekstremnom mrznjom neki Bosnjaci idu na saku preostalih patriota, koji bi htjeli da sacuvaju bosansku dzravu, a sada vidim da se radi o masovnom medicinskom fenomenu.
kike

Post by kike »

o masovnom medicinskom fenomenu.
Pitaj svoju zenu
senada

Post by senada »

E. Jaganjac wrote:
(...)Imamo fenomen i to masovan gdje najvece zrtve proslog rata staju u ekstremno agilnu odbranu svojih katila.(...)
Jaganjac, ti imas extremno velike ambicije za BiH. Tebi je da ratom spasis BiH, sto se vidi iz tvoga retorickog, ratnohuskackog govora mrznje.
Treba ti i podrska iz naroda? Neces je dobiti jer mi smo nauceni cemu vodi mrznja i jezik mrznje kao prvi korak u rat.
Necu te pitati gdje si ti bio dok smo mi trpili posljedice godinama sijane mrznje.
Pozdrav
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

senada wrote:
E. Jaganjac wrote:
(...)Imamo fenomen i to masovan gdje najvece zrtve proslog rata staju u ekstremno agilnu odbranu svojih katila.(...)
Jaganjac, ti imas extremno velike ambicije za BiH. Tebi je da ratom spasis BiH, sto se vidi iz tvoga retorickog, ratnohuskackog govora mrznje.
Treba ti i podrska iz naroda? Neces je dobiti jer mi smo nauceni cemu vodi mrznja i jezik mrznje kao prvi korak u rat.
Necu te pitati gdje si ti bio dok smo mi trpili posljedice godinama sijane mrznje.
Pozdrav
samo ti mirno spavaj rata nece biti. Za rat je potrebno dvoje.

BTW: zasto se ne zalazes da se raspusti vojska i policija u svim drzavama svijeta. Po tebi oni uopste nisu potrebni, kao ni sudovi. neka svako radi sta hoce, otima, ubija, komada. Svaka kontra je po tebi ratno-huskanje. Vrijeme je stvarno da se zamislis nad sobom.
senada

Post by senada »

E. Jaganjac wrote: (...) Vrijeme je stvarno da se zamislis nad sobom.(...)
"mi volimo katile".... jooooj covjece vjerujem ti.....i ne bih vise da provjeravam :lol:
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Post namjenjen za nick @ Senada!

Tihic & CO samo trazi promjenu imena RS i on na taj nacin spasava obadva Entiteta i RS i Federaciju, znaci Tihic & CO ne trazi ukidanje obadva Entiteta. Samo promjena imena RS koju Tihic trazi nemoze ukinuti taj Entitet a sa tim nije ni rjesen glavni problem svih problema.

E sad @ Senada odgovori mi na ovo kratko i jasno.

Ja sam za zahtjevanje tzv politicara i stranki koji predstavljaju Bosance i Hercegovce da oni zahtjevaju ukidanje Entiteta RS i Federcije u isto vrijeme i ja sam za to da se Srbija i njeni sateliti optuze (sto je vec u procesu u Hagu) za neobjavljeni rat i agresiju Srbije i njenih satelita na suverenu i teritorijalno nepodjeljenu drzavu R BiH. Da se Srbija i njeni sateliti proglase krivim za rat, genocid, silovanja, pljacku i otimanje / komadanje BH teritorija. Ja sam isto za da se tuze svi tzv politicari i stranke koje su predstavljale i predstavljaju i danas Bosance i Hercegovce a izadli su u maskopiji sa Srbijom i Hrvatskom i njihovim unutrasnjim satelitima drzavu R BiH i Bosance i Hercegovce te i danas rade iza paravana i u dogovoru sa Srbijom i Hrvatskom o podijeli teritorije BiH na dva dijela a sutra na tri dijela na kraju svih balada.

Slazes li se ti sa ovim gore navedenim ili ne, odgovori kratko i jasno ako ti nije tesko da otklonimo sve dileme.
senada

Post by senada »

Novi Nik, sve sto mozemo dobiti od tzv. politicara je u "tzv"formi, i stoga jedino ozbiljno sto moramo ciniti je traziti, zahtijevati da napuste vlast, a ostalo dolazi samo po sebi, jer radi tzv.drzavnika mi imamo tzv.drzavu, tzv. zivot, i sva nasa osnovna ljudska i gradjanska prava su tzv.

Sve ostalo sto si naveo, nije odradjeno na vrijeme krivicom tzv.drzavnika i tzv. politicara.
Fair Life

Post by Fair Life »

E. Jaganjac wrote:Ovim bi se trebalo pozabaviti psiholozi stvarno. Imamo fenomen i to masovan gdje najvece zrtve proslog rata staju u ekstremno agilnu odbranu svojih katila. Ja sam mislio da je to samo pojedinacan slucaj, ali se sve vise uvjervama da se radi o masovnom fenomenu.

Prvo sam bio iznenadjen sa kakvom ekstremnom mrznjom neki Bosnjaci idu na saku preostalih patriota, koji bi htjeli da sacuvaju bosansku dzravu, a sada vidim da se radi o masovnom medicinskom fenomenu.
Ne gledaj ni lijevo ni desno... samo pravo prema cilju. wrote:Image
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

senada wrote:Novi Nik, sve sto mozemo dobiti od tzv. politicara je u "tzv"formi, i stoga jedino ozbiljno sto moramo ciniti je traziti, zahtijevati da napuste vlast, a ostalo dolazi samo po sebi, jer radi tzv.drzavnika mi imamo tzv.drzavu, tzv. zivot, i sva nasa osnovna ljudska i gradjanska prava su tzv.

Sve ostalo sto si naveo, nije odradjeno na vrijeme krivicom tzv.drzavnika i tzv. politicara.
@ Senada, razumijem tvoje frustracije kao i svih nas Bosanaca i Hercegovaca. Za sve ima izlaz samo ga treba naci. Za pocetak moramo striktno zahtjevati ukidanje obadva Entiteta u isto vrijeme. Kako su formirani tako se lijepo mogu i rasformirati. Treba biti uporan i principijelan u zahtjevima. To je jedini put za kvalitetno rjesenje postojece politicke i ekonomske zavrzlame.

@ Fair, postavljas slike kojih nema :) jest da se vrtimo u krug ali postoje izlazi i samo ih treba naci :roll: http://www.jodysgarage.com/images/funny ... sion/1.gif
senada

Post by senada »

"Novi_Nick"
@ Senada, razumijem tvoje frustracije kao i svih nas Bosanaca i Hercegovaca. Za sve ima izlaz samo ga treba naci.(...)
Oni koji ne znaju put kojim su dosli,za njih nema izlaza.
U moje i u ime svih isfrustriranih BH gradjana, hvala ti lijepa na ocekivanom razumijevanju, Novi_Nick :).
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

senada wrote:"Novi_Nick"
@ Senada, razumijem tvoje frustracije kao i svih nas Bosanaca i Hercegovaca. Za sve ima izlaz samo ga treba naci.(...)
U moje i u ime svih isfrustriranih BH gradjana, hvala ti lijepa na ocekivanom razumijevanju, Novi_Nick :).
@ Senada, ti koji neznaju put kojim su dosli a traba da se vrate nazad tim istim putem na cilj ti imas sansu da im ga pokazes. :roll:
senada

Post by senada »

Novi_Nick wrote:
senada wrote:"Novi_Nick"
@ Senada, ti koji neznaju put kojim su dosli a traba da se vrate nazad tim istim putem na cilj ti imas sansu da im ga pokazes. :roll:
Obzirom da si ti vrlo elokventan i koncizan, te ne volis bezznacajne raspre, zelim ti drzati razinu u okvirima mojih skromnih mogucnosti i pokusati dosegnuti ti barem do gleznjeva, pa u skladu sa tim uvijek rado akumuliram svoje plitke intelektualne potencijale citajuci tebe, i tvoje nadasve dragocjene savjete.Pokazala bih ja nekome nesto da umijem ali zato si ti tu :)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Draga @ Senada, neznam zasto se ljutis na mene, sa mojim komentarima nisam mislio nista lose. Svi mi Bosanci i Hercegovci smo ucesnici u saobracaju do konacnog ukidanja Entiteta i postavljanja na noge normalne drzave za sve njene gradjane. Vidim da si jako pametna djevojka - zena i vjerujem u tebe! Vjerujem da i ti mozes uraditi mnogo na ovom nasem zajednickom putu do konacnog cilja. :-)
pravimjernik

Post by pravimjernik »

senada wrote:
E. Jaganjac wrote:
Pozdrav
Ovo gore su tri izjave koje najbolje oslikavaju nedoraslost ljudi koji nastanjuju ovu zemlju naopakog imena (a zatim i svega ostalog naopakog). Naime da bi Bosna postala normalna, prosperitetna, itd. zemlja potrebno je ispraviti sljedećih 10 RAZLOGA NAŠE NESREĆE:

1. U svakoj zemlji na planeti majka s ponosom rađa i šalje sina u rat da brani zemlju i slobodu, samo u Bosni majka ne da čedo svoje jer ona je, eto, za mir, a kao, sve druge majke na planeti su divljakuše jer svoju djecu tako lahko žrtvuju a oni koji pozivaju na odbranu zemlje i slobode kao "huškaju na rat".

2. U svakoj zemlji na planeti religija i nacija su pojmovi različiti k'o nebo i zemlja, samo u Bosni to dvoje je identično.

3. U svakoj zemlji na planeti tako izmišljene "nacije" nemaju ni pravo glasa, samo u Bosni ta naša ludost toliko se izopačila da one čine tzv. "konstitutivne narode".

4. U svakoj zemlji na planeti regioni te zemlje ne nalaze se u imenu same zemlje jer je to nelogično (npr. nije "Francuska i Korzika", "Italija i Sicilija", "Rusija i Sibir", "Kina i Mandžurija", "Njemačka i Bavarska", itd.), samo je u Bosni savršeno normalno da se kaže "Bosna i Južna Bosna", pri čemu je svima svejedno što je to tako ustvari htjela neka tamo okupatorska vlast.

5. U svakoj zemlji na planeti kad vojska strane zemlje naoruža kvislinge sa 2 miliona što kratkih što dugih što topovskih cijevi to se smatra agresijom, samo u Bosni to se smatra "ludilom" i "sijanom mržnjom".

6. U svakoj zemlji na planeti kad se čitave familije pokušavaju obogatiti milijardovskom pljačkom narodnog blaga to se naziva organiziranim kriminalom a te udruge mafijom koju goni tužilaštvo, samo u Bosni to se zove "tranzicijom" i "privatizacijom" a narod aktere pljačke poštuje kao novu feudalnu klasu neovelmoža i neobegova pa im čak i podilazi nekakvim titulama, dok se tužioci skrivaju u rupama.

7. U svakoj zemlji na planeti koja deklariše parlamentarnu demokratiju ljudi izlaze masovno jal' na izbore jal' na ulice ako im se trenutna vlast ne sviđa i glasaju za nekog drugog jal' ruše postojeću vlast silom, samo u Bosni ljudi nezadovoljni trenutnom vlašću ne izlaze na izbore jal' uzmu kredit "da se skuće".

8. U svakoj zemlji na planeti Ustav i granice su neprikosnoveni i nepromjenljivi, samo u Bosni svakih par godina Ustav mijenjaju čistacice uz podršku očnih ljekara, a granice crtaju geometri-vječni studenti s lažnim biografijama i prosjekom ocjena 6-nešto.

9. U svakoj zemlji na planeti parlament ratifikuje međudržavne sporazume, samo u Bosni nekakav nadri-filozof po imenu Izetbegović Alija ukine Republiku zasnovanu na 1000 godišnjoj državnosti i stvori Republiku gdje je nikad nije bilo.

10. U svakoj zemlji na planeti izdaja se zove izdaja, i kažnjava se smrću, samo u Bosni to se zove politika ili "viša sila" i nagrađuje bezgraničnim poštovanjem od strane vlastitog naroda...

Zar onda mi, Bosanci, nismo najgluplji narod na planeti? Jer, Bosne će jako brzo nestati, a s njom i Bosanaca. Kao epitaf predlažem da nam na pomenu stoji "Ovdje počivaju ostaci nekad jaaako mirotvornog plemena, kojeg međutim eto nažalost više nema jer tako him nedadoše oni anam vel'ki tj. taaa, brate, viša sila. Pa ja..."
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Gotovo sve osim onog pod rednim brojem 1.) ti je na mjestu, @pravimjernik...
danas

Post by danas »

Vodenjak wrote:Gotovo sve osim onog pod rednim brojem 1.) ti je na mjestu, @pravimjernik...
slazem se :)
senada

Post by senada »

ma i ja se slazem.....naravno ne sa prijevremenikom ili tako nesto, ali sto je najbitnije da sa .......sobom, sa..... svim svojim pravim, bliskim istinskim, krajnje odanim, vjernim prijateljima, ali i poznanicima...... za mene bi i zivot dali.... zvuci nevjerovatno ali je istinito......... provjereno i dokazano :)
Fair Life

Post by Fair Life »

Vodenjak wrote:Gotovo sve osim onog pod rednim brojem 1.) ti je na mjestu, @pravimjernik...
Zaboravio je "pravimjernik" da u ratu ginu samo... sinovi siromaha.

Drzava odvoji topove, bogati volove... a sirotinja nemajuci nista drugo... svoje sinove.

Opletiiiiiii...
pravimjernik

Post by pravimjernik »

Nažalost ovo pod r.br. 1 nije slučajno pod r.br. 1, nego je to preduvjet za ispravljanje svega ostalog naopakog u Bosni. To je onaj refleks za samoodržanjem kojeg su iz naše kolektivne memorije tokom pola milenija uspjeli izbrisati razni okupatori i kvislinzi...
senada

Post by senada »

pravimjernik wrote:
senada wrote:
E. Jaganjac wrote:
Pozdrav
Ovo gore su tri izjave koje najbolje oslikavaju nedoraslost ljudi koji nastanjuju ovu zemlju naopakog imena (a zatim i svega ostalog naopakog). Naime da bi Bosna postala normalna, prosperitetna, itd. zemlja potrebno je ispraviti sljedećih 10 RAZLOGA NAŠE NESREĆE:

1. U svakoj zemlji na planeti majka s ponosom rađa i šalje sina u rat da brani zemlju i slobodu, samo u Bosni majka ne da čedo svoje jer ona je, eto, za mir, a kao, sve druge majke na planeti su divljakuše jer svoju djecu tako lahko žrtvuju a oni koji pozivaju na odbranu zemlje i slobode kao "huškaju na rat".
pa kako ti sine osta ziv?kako ti ne dade svoj zivot, il' to pise tvoj duh? kako tebe tvoja majka ne dade? e bas si mi ga ti neki pravimjernik..... ma praaaaavi si care, kol'ko ima sati? :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

senada wrote:pa kako ti sine osta ziv?kako ti ne dade svoj zivot, il' to pise tvoj duh? kako tebe tvoja majka ne dade? e bas si mi ga ti neki pravimjernik..... ma praaaaavi si care, kol'ko ima sati? :lol: :lol: :lol:
Za domovinu je "casno" poginuti...

... ali je jos casnije zivjeti.. . . (Neko Rece)
Post Reply