Moj sef voza corvette( nisam se vozio ali ne sumnajm da je zvijer), suburban i ovaj novi silverado SS, prije je imao silverada S71 ( cini mi se ), tako da ih koristim ponekad.
Ne znam kako su amerikanci uspjeli napraviti auto dugo cca 6 metara, sa mjestom za dvije prosjecno visoke osobe, ja sa 198cm sam udarao glavom u krov cak i na prednjem sjedistu.. Voznja na zadnjoj klupi je cista tortura. Doduse mozes prevuci 5-6 m3 drva
Unutrasnjost je solidna, kozna sjedista prilicno udobna ali plastika prednje table tvrda kao u yuge, jest kvalitetnije sklopljena i skoro da ne skripi ali ne prilici toj klasi auta. Izgleda jeftino skroz.
Moram priznati da ima zvuk od kojeg se jezi koza, mocan je pravo, isto kao i potrosnja od 20+ litara.
A tek suburban dizel iz 2000 godine, pa unutrasnjost izgleda izhabano kao da je star berem 10-12 godina, a ne 5. Spojevi naravno tvrde plastike se odvajaju, svugdje na dodir pomalo skripi i klepece. Ali kozna sjedista su tu
Sve u svemu, jednostavno u tim autima fali onaj osjecaj kvalitete koji posjeduje Mercedes ili BMW, a sa kojim se zele, a ne mogu uporedjivati.
Ovo je moje subjektivno misljenje, i ne zelim da bilo ko ovo shvati licno.
Neka svako voza ono sto misli da mu je najbolje.
Pozdrav.