Nađa Dizdarević otpocela strajk gladju

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ding-dong wrote:
Papanko mahalska ako vratis malo postove do pocetka vidjeces da sam ja prvi reagovao na tvoje ogavstine. Idiote zenski da imalo imas mozga shvatila bi da je ding dong pisao mailove o Nadji MEDJUNARODNOM SEKRETARIJATU AMNESTY INTERNATIONAL-U i da su ovo odgovori. Toliki si neandertalac da nisi u stanju procitati ni sta i kako neko pise. Shvatila bi da su ovo interne prepiske unutar najvece organizacije za zastitu ljudskih prava od clanova na terenu do lidera timova. Onda bi valjda shvatila da je ding-dong jos na prvoj strani dao izjave "alzirske grupe" u Guantanamu i da ding dong zna odlicno o cemu je rijec i radi nesto, za razliku od tebe mahalasice primitivna pokvarena.
Ti nisi nikad nista uradila jer nemas taj kapacitet. To se odlicno vidjelo iz tvojih postova sa pocetka ove diskusije. Dobra djela nisu ni takmicenje ni komercijala, ona su samo prilika da pokazes ono sto ti nemas-srce. Ti nikad nisi niti ces nekom pomoci. Izdanak si primitivnog mahalskog mentaliteta koji se divi Celi Bajramovicu i jedino za sta mozes djelovati je vlastita guzica. Nosis je u gacama, nosis je i na ramenima i pokazujes po forumu. Bravo "humanitarko" iz naseg sokaka.
Uradila hana nesto humano? Jedino humano sto mozes uraditi jeste postediti ovaj forum svojih verbalnih proljeva kojima obilujes. Fuj stoko primitivna mahalska :x :x :x :x
a ti bi mogao poslusati svoj savjet i prestati proljev verbalni izvoditi live na forumu...
taj nivo komunikacjie ne prilici gradskom djetetu za koje se prodajes...
stella_k

Post by stella_k »

Uopste mi nije jasno zasto se o akciji Budi i ti Deda Mraz RASPRAVLJA na ovoj temi.... :shock: :? :?
hananah

Post by hananah »

Zato sto odredjena grupa nikad nista ne uradi konkretno nego samo tipka li tipka, laprda i pokusava vrijedjati :D Ih sto sam povrijedjena, sve mi suze niz ledja :)
ding dong ma volim ja i tebe, posto sam Budista ja volim sva ziva bica pa i tebe vjerovao ili ne, a tvoje ponasanje po mome vjerovanju samo tebi pravi losu karmu, ja ne rekoh puno osim da Nadja nema bas puno pameti jer se udala za kog se udala, ali najlakse na jadnu Hanu :(
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stella_k

Post by stella_k »

hananah wrote:Zato sto odredjena grupa nikad nista ne uradi konkretno nego samo tipka li tipka
Ma pusti Hano to je njihovo...niko nikog ne moze natjerati na bilo sta...
Ljudi rade onako kako osjecaju, ako osjecaju i to je njihova stvar.
Nemoj da ova ruzna diskusija kvari pretpraznicni filing i dobru stvar koju rade dobri ljudi...
Pusti covjece, svako je za sebe.... :roll:
hananah

Post by hananah »

Upravo tako, radujem se Bozicu i Novoj godini i vjeruj mi da mi ovo ne kvari raspolozenje, samo me moze oraspoloziti to kako predvidjeti reakcije pojedinaca :) Ih, kad bih bar brojeve lota tako pogodila, pa bila bih milijunas do sada :)
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

ding-dong wrote:Postovani gospodine,

zahvaljujem na obavijesti. Proslijedit cu Vasu poruku nasem istrazivacu za podrucje BiH.

Srdacan pozdrav,
Edin Tuzlak
On Tuesday, Dec 6, 2005, at 14:46 Europe/Zagreb
Svaka cast ding-dong

Moje postovanje

Bilo bi interesantno vidjeti sta Helsinski komitet BiH radi na tome. Siguran sam da Srdjan Dizdarevic cacka nos i pomno prati 24 sata dali iko tjera "jadne" Srbe iz Sarajeva.
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

mIRCerka wrote:
E. Jaganjac wrote:
hananah wrote:Je li ti to "koja je ovo suplja" izgovor da ne pomognes ni u kakvoj humanitarnoj akciji koju prave forumasi :(
Ako te akcije prave forumsai, kao ti, garant ce pare otici na odbranu Gotovine, a mozda i Karadzica...nisam lud.
e sad cu ti nesto reci:
jos jednom uzmi NASU AKCIJU U TIPKE, popicemo oboje ban jer ti necu ostati duzna sekunde jedne....
drugo, Nadji nista drugo nije preostalo da skrene paznju na taj problem nego da strajkuje gladju...
ja necu ulaziti u to da li je njen muz kriv ili nije, to je na nekom sudu da odluci....
ali vam mogu reci da je zvakanje ove price vise nego degutantno ako se ne moye pomoci....jer dok mi ovdje prdimo je li nadja glupa, jel njen muz terorista, opet ce nam neke stvari promaci...
naime, ESHEK vam je fino napisao , ali vi i dalje pljujte hanu jer ima svoje misljenje....
dok vi hanu prozivate ustasom, dok mene prozivate komunjarom, TIHIC vam i dalje "ladi mooda" u predsjednistvu a do nadje i njenih problema mu je stalo koliko do blata na cipelama...
ali da...treba popljuvati nekoga na forumu...dje ces se suprostaviti vladi...ipak ste ih vi izabrali.....
PS samo da vas obavijestim da su poljoprivrednici jos uvijek u satorskom naselju ispred Parlamenta.....ali to nije bitno, bitno je pljunuti nekoga...
mishevi :x
PS da se razumijemo, napisah na pocetku ove teme da mi je zao nadje i njene djece, ali vasa komunikacija se svela na jedno aberecke abertude i to nacionalisticki... bljak...
Ne znam o kakvim akcijama pricas, ali ova situacija sa nasom sugradjankom je vise nego alarmantna. Kako bi bilo da uradite isto sto i ding-dong, posaljete pismo Amnesti International, sa zahtjevom da se zaustavi tortura ludog Busa u Gvatanamu. Ako imaju neku optuzbu pa neka je procesuiraju u redovnim sudovima.

Ovako, precutno podrzavajuci barbarizam diletanata i ludjaka, sve te vase akcije lice vise na hipokriziju i ujedno odslikava vas kredibilitet.

BTW: ne podrzavam SDA, ali ovoj jadnici je dohakao velikosrpski SDP na celu sa diletantom Zlatkom Lagundjijom. Mada ima sivih zona i u SDA i U SDP. Na primjer Tihic ulazi u sukob sa izdjnicima iz SDA okupljenim oko Bakira, Terzica i Cengica. Mozda se pojavi neka zvijezda i u SDP-u, vidjet cemo.

Sto se tice poljoprivrednika, ja njih obozavam kada su u svom ambijntu, kad oru njivu, sade krompir i td. A kada se dokpaju politike Boze sacuvaj, neki od njih su nam dosli glave, pogotovu oni sa Durmitora i Zabrdja.
wanderer

Post by wanderer »

Oprostite sto na trenutak prekidam drugo poluvrijeme sjedeceg pisanja u dalj, ali samo da ovo kazem:

1. ding-dong, hajde molim te saberi te mail adrese da i ostali (naravno, samo oni koji to zele) nesto pridonesu
2. mircerka/hananah ako cete te paketice raspodjeliti i djeci ovih sto su u Guantanamu, bilo bi lijepo da pojasnite kao i sta. Ako ne, bez veze je pricati o tome na ovoj temi.

Unaprijed zahvalan,
Zgembo
mostarac

Post by mostarac »

Sto se tiche Alzirske grupe pitanje je jednostavno, a bilo je sljedece:
Alzirska grupa ili ste u teroristickoj koaliciji (Osovini zla). Zlaja se, kao sto bi i svako od nas uradio, odlucio u ovom slucaju za Bosnu i Bosance, a ne za Alzirce. Vrlo jednostavno i bez neke filozofije, jer SAD su te koje postavljaju uslove i odrzavaju Bosnu na zivotu. Sad je li Nadjin muz kriv ili nije ja ne znam, ali je cinjenica da bi i vecina nas kad bi bili u Zlajinoj pozicii napravili isto. Lako je pricati iz pozicije kad nisi odgovoran za zemlju i narod u njoj. Postavite se malo u njegovu poziciju i razmislite da imate sa jedne strane ljude koji uopste nisu drzavljani BiH bili do prije 4-5 godina, a sa druge strane imate SAD koja vam prijeti. Jeste li sigurni da bi se odlucili za Alzirce i time doveli u opasnost i Bosnu i njen narod? Ja nesto nisam siguran. Cinjenica je isto tako da smo se mnogo slobodnije kretali 2002. godine nego 2005., a vi razmislite zasto.
P.S: Za hananu znamo da je ona hrvatsko cvijece i da se najljepse osjeca u zap. Mostaru i istina je da je islamofob pa i Bosnofob.
Ja bra sve religije jednako ne podnosim :D
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

umro je mostar wrote:Sto se tiche Alzirske grupe pitanje je jednostavno, a bilo je sljedece:
Alzirska grupa ili ste u teroristickoj koaliciji (Osovini zla). Zlaja se, kao sto bi i svako od nas uradio, odlucio u ovom slucaju za Bosnu i Bosance, a ne za Alzirce. Vrlo jednostavno i bez neke filozofije, jer SAD su te koje postavljaju uslove i odrzavaju Bosnu na zivotu. Sad je li Nadjin muz kriv ili nije ja ne znam, ali je cinjenica da bi i vecina nas kad bi bili u Zlajinoj pozicii napravili isto. Lako je pricati iz pozicije kad nisi odgovoran za zemlju i narod u njoj. Postavite se malo u njegovu poziciju i razmislite da imate sa jedne strane ljude koji uopste nisu drzavljani BiH bili do prije 4-5 godina, a sa druge strane imate SAD koja vam prijeti. Jeste li sigurni da bi se odlucili za Alzirce i time doveli u opasnost i Bosnu i njen narod? Ja nesto nisam siguran. Cinjenica je isto tako da smo se mnogo slobodnije kretali 2002. godine nego 2005., a vi razmislite zasto.
P.S: Za hananu znamo da je ona hrvatsko cvijece i da se najljepse osjeca u zap. Mostaru i istina je da je islamofob pa i Bosnofob.
Ja bra sve religije jednako ne podnosim :D
Ma ja, ko god pita ja mu dam..

Mostarac, meni treba sve sto imas od svoje imovine. Evo ja bih navratio u Mostar ovih dana, hocu da mi prepises kucu, imanje, auto, sve, apsolutno sve, inace...zna se.
mostarac

Post by mostarac »

a zar se nije cetnicima i ustasama bas tako i davalo
gardamos22

Post by gardamos22 »

Mislim da je zena upravu sto protestuje za svog muza ako iskreno misli da je nevin svih sumnji.

Moje licno misljenje jeste da Zlatko nije imao drugog izbora nego da te ljude preda. Da li je sloboda 6 ljudi dovoljno vazna da unisti, ili u njaboljem slucaju, odsteti Bosnu i Hercegovinu - drzavu za koju je poginulo 120,000 ljudi u zadnjih 13 godina?!
Naravno da nije. Bosna dosta vise treba Ameriku i njenu pomoc nego sto treba tih 6 Alziraca. Mozda zvuci bezobrazno stavljati zivote radi drzavnih interesa, ali realnost je takva!

Sto se inace tice tih 6 Alziraca, njihova njaveca optuzba je dosla iz Grcke. Grcka inteligencija je ustupila USA neke informacije koje povezuje tih 6 osoba sa nekom grupom koja ima teroristicke veze.

Mada neznam tacan broj Arapa koji su dosli i zive u Bosni, ali zasto da USA bas uhapsi tih 6 Alziraca a ne druge!?
Mislim da ti ljudi ipak imaju sumnjivu proslost i nevidim razloga d abi USA njih 6 izabrali a nikoga drugog u Bosni izostaviti.
Uvijek treba da se ne zaboravi ko je cinio genocid i masakr u Bosni - TO ZNA CIJELI SVIJET - ali moram priznati da me je strah osoba poput tih mudzahedina koji su spremni zivot dati za dzenet.

Sta ako ti isti mudzahedini koji su preostali u Bosni sutra pocnu vjerovati da bi zasluzili dzenet ako eksplodiraju ispred Americke ili neke druge zapadne ambasade i pobiju 100 drugih Bosanaca koji su se desili na tim lokacijama!? Sada kada su otpoceli svoje familije u Bosni mislim da bi bilo bezobrazno istjerati te ljude, ali nemislim da je pogresno provjeriti njihovu proslost i izpitati sta je iskreno njihova namjera u Bosni i Hercegovini!
wanderer

Post by wanderer »

umro je mostar wrote:Sto se tiche Alzirske grupe pitanje je jednostavno, a bilo je sljedece:
Alzirska grupa ili ste u teroristickoj koaliciji (Osovini zla). Zlaja se, kao sto bi i svako od nas uradio, odlucio u ovom slucaju za Bosnu i Bosance, a ne za Alzirce. Vrlo jednostavno i bez neke filozofije, jer SAD su te koje postavljaju uslove i odrzavaju Bosnu na zivotu.
Opet branis neodbranjivo... :roll: Gro svijeta je ostalo van te "koalicije" pa sta im je bilo? Pa i dobar dio samih Amera se njom ismijavaju -- pogledaj koji god hoces americki politicki ili "opsti" talk show, sem onih na Fauxu...

Zlaja je time samo pokazao ko smo i koliko vrijedimo, jer te niko nece cijeniti vise nego sto ti sam sebe cijenis. To se posebno tice Amera, a primjera ima mali milion.

Ako je Zlaji zaista toliko stalo do gradjanske BiH, mogao je nesto uciniti i za ove alzirskog porijekla i za njihove familije. Htio ne htio, ovim ipak podrzavas jednu u biti fasisticku tezu o porijeklu gradjanina kao odrednici drzave prema njemu, a to, brale, ne pristoji ni jednom komunisti, a kamoli istinskom socijaldemokrati. :D
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

umro je mostar wrote:a zar se nije cetnicima i ustasama bas tako i davalo
Pa kad mozes njima sve onako halalosom, mozes valjda i meni..
wanderer

Post by wanderer »

gardamos22 wrote:Mislim da je zena upravu sto protestuje za svog muza ako iskreno misli da je nevin svih sumnji.

Moje licno misljenje jeste da Zlatko nije imao drugog izbora nego da te ljude preda. Da li je sloboda 6 ljudi dovoljno vazna da unisti, ili u njaboljem slucaju, odsteti Bosnu i Hercegovinu - drzavu za koju je poginulo 120,000 ljudi u zadnjih 13 godina?!
Naravno da nije. Bosna dosta vise treba Ameriku i njenu pomoc nego sto treba tih 6 Alziraca. Mozda zvuci bezobrazno stavljati zivote radi drzavnih interesa, ali realnost je takva!

Sto se inace tice tih 6 Alziraca, njihova njaveca optuzba je dosla iz Grcke. Grcka inteligencija je ustupila USA neke informacije koje povezuje tih 6 osoba sa nekom grupom koja ima teroristicke veze.

Mada neznam tacan broj Arapa koji su dosli i zive u Bosni, ali zasto da USA bas uhapsi tih 6 Alziraca a ne druge!?
Mislim da ti ljudi ipak imaju sumnjivu proslost i nevidim razloga d abi USA njih 6 izabrali a nikoga drugog u Bosni izostaviti.
Uvijek treba da se ne zaboravi ko je cinio genocid i masakr u Bosni - TO ZNA CIJELI SVIJET - ali moram priznati da me je strah osoba poput tih mudzahedina koji su spremni zivot dati za dzenet.

Sta ako ti isti mudzahedini koji su preostali u Bosni sutra pocnu vjerovati da bi zasluzili dzenet ako eksplodiraju ispred Americke ili neke druge zapadne ambasade i pobiju 100 drugih Bosanaca koji su se desili na tim lokacijama!? Sada kada su otpoceli svoje familije u Bosni mislim da bi bilo bezobrazno istjerati te ljude, ali nemislim da je pogresno provjeriti njihovu proslost i izpitati sta je iskreno njihova namjera u Bosni i Hercegovini!
Mogao je insistirati na realnoj optuznici i ponuditi pritvor u BiH dok se ta optuznica ne stvori. Problem je, medjutim, sto Zlaja insistira samo kad je on u pitanju...
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:
Alzirska grupa ili ste u teroristickoj koaliciji (Osovini zla). Zlaja se, kao sto bi i svako od nas uradio, odlucio u ovom slucaju za Bosnu i Bosance, a ne za Alzirce. Vrlo jednostavno i bez neke filozofije, jer SAD su te koje postavljaju uslove i odrzavaju Bosnu na zivotu.
Opet branis neodbranjivo... :roll: Gro svijeta je ostalo van te "koalicije" pa sta im je bilo? Pa i dobar dio samih Amera se njom ismijavaju -- pogledaj koji god hoces americki politicki ili "opsti" talk show, sem onih na Fauxu...

Zlaja je time samo pokazao ko smo i koliko vrijedimo, jer te niko nece cijeniti vise nego sto ti sam sebe cijenis. To se posebno tice Amera, a primjera ima mali milion.

Ako je Zlaji zaista toliko stalo do gradjanske BiH, mogao je nesto uciniti i za ove alzirskog porijekla i za njihove familije. Htio ne htio, ovim ipak podrzavas jednu u biti fasisticku tezu o porijeklu gradjanina kao odrednici drzave prema njemu, a to, brale, ne pristoji ni jednom komunisti, a kamoli istinskom socijaldemokrati. :D
ne branim ja neodbranjivo.Vidi gdje smo sad, a gdje smo bili 2002. na medjunarodnom planu, a on je za nas jako jako jako vazan, jer mi od medjunarodne zajednice zavisimo. 2002. godine smo sve stvari sami radili i isli naprijed. Danas ocekujemo da nam Hrvatska uvede vize. Divno nema sta. Sto se tice tih alzirskog proijekla ja sam vec rekao. Bosna i Hercegovina nije u poziciji da se cjenka i da govori hocu ili necu jer se tu radi o njenom opstanku, a nikako za zemlju Bosnu i Hercegovinu nije dobro da se zamjeri jedinoj zemlji koja je mocna, a koja je istinski podrzava. Mogu se Amerikanci shupat s Bushom, ali mi nismo u toj poziciji i ne znam kako ne mozete da shvatite da mi vise nismo Jugoslavija koja se mogla svakome kurchit nego jedna zemlja ciji zivot ovisi o drugima, a ne o njoj samoj. Dakle mi smo trenutno u stvarnoj poziciji da igramo kako nam drugi kazu, inache nas nema. Kako to ne kontate? I ja bi volio da to nije tako, medjutim realnost i istina su veoma surove i veoma drugacije, a Srbija i Hrvatska cekaju samo jedan pogresan korak da nas ocerupaju uz blagoslov medjunarodne zajednice. Alzirci su naturalizovani BH gradjani koji su dosli ovde iz samo njima znanih razloga i na isto tako dobili drzavljanstva. Njih 6 nije vrijedno ugrozavanja bosanske drzavnosti i bosanskog naroda.
mostarac

Post by mostarac »

E. Jaganjac wrote:
umro je mostar wrote:a zar se nije cetnicima i ustasama bas tako i davalo
Pa kad mozes njima sve onako halalosom, mozes valjda i meni..
ti ili si glup ili sepravis budala. Ja ti kazem da su i cetnici i ustase to dobijale silom i prijetnjama, kao sto je to dobila i Amerika.
Jasho

Post by Jasho »

Rat je bio idealan za sve lopovluke i marifetluke! Dok smo se mi bavili jedinom mišlju kako preživjeti, dotle su naše vlasti omogućile da u BiH dođe raznorazni bjelosvjetski šljam, bilo da je riječ o Alžircima, Arapima itd. Što se tiče Alžirske grupe mogu se postaviti sljedeća pitanja: koje i na koji način dao državljanstva Alžirskoj grupi?, Zašto su imali dokumente sa lažnim idnetitetom i ko im je omogućio da takva dokumenta dobiju?, Zašto nikad nisu na legalan način zatražili BiH državljanstvo, već su to učinili nelegalno?, Zašto ih se matična domovina Alžir odrekla i odbila da ih preuzme od BiH i zašto su za Alžirsku grupu rekli da je riječ o kriminalcima? Niko od vas ni je dao prave argumente već prosipate šuplju i kao glavnog krivca spominjete Zlatka što je smiješno! Da Zlatko nije bio tada na vlasti, već da je bio neko drugi, pa i sam Reis oni bi bili isporučeni Amerikancima, jer ne vjerujem da bi se iko u ovoj zemlji usudio zamjeriti Americi i na taj način BiH označiti kao pomagača i zaštitnika terorista i staviti je na crnu listu. Dakle i da naše vlasti nisu potpisale i izručile Alžirsku grupu oni bi završili u Gvantanamu samo što bi to uradile Američke snage , a mi bi dobili jedan veliki šamar! Dakle čista je glupost za to optuživati Zlatka, jer je on samo izvršio ultimatum koji je dobio od Američkih vlasti. Pogledajmo danas situaciju, vlast ništa ne čini da bi oslobodila Alžirsku grupu, a riječ je upravo istim ljudima koji su im omogućili da imaju dokumenta sa lažnim idnetitetom i da dobiju državljanstvo BiH. Znači glavni krivac je SDA koja je i proizvela Alžirsku grupu i zakuhala cijeli slučaj. Lično sam za to da se Ne samo Alžirskoj grupi, već svim Azijatima i sličnim koji su dobili Državljanstva na nelegalan način ista oduzmu i da se te osobe protjeraju iz BiH, a one koje su trenutno van granica BiH zabrani ulazak, odnosno povratak u BiH, pa tako i ako puste Alžirsku grupu treba im zabraniti povratak u BiH. Što se tiče Nadže, daleko bila od moje kuće, kao i njen način razmišljanja! Kad je vidim zamotanu od glave do pete mogu samo reći da su njena prava kao žene nikakva i da je ona obični rob, tj. sluga svog muža koji može da radi šta hoće, dok ona treba da sjedi kod kuće. Sam podatak da je pristala da se uda za tipa sumnjive prošlosti da živi zamotana od glave do pete govori da ona i nije baš dovoljno zrela osoba, jer koja bi normalna žena sebi dozvolila da je zavede jedna takva osoba! Mislim da u BiH ima jako puno osoba koje su ugrožene i nemaju osnovni sredstava za život i liječenje i treba takvim osobama da pomažemo. jer su to naši Bosanci i Hercegovci, a ne da se brinemo oko Alžirske grupe i ostali bjelosvjetskih kriminalaca kojima je SDA dala državljanstvo BiH i time ukaljala obraz ove divne zemlje!
Last edited by Jasho on 10/12/2005 02:30, edited 1 time in total.
wanderer

Post by wanderer »

umro je mostar wrote:
wanderer wrote:

ne branim ja neodbranjivo.Vidi gdje smo sad, a gdje smo bili 2002. na medjunarodnom planu, a on je za nas jako jako jako vazan, jer mi od medjunarodne zajednice zavisimo. 2002. godine smo sve stvari sami radili i isli naprijed. Danas ocekujemo da nam Hrvatska uvede vize. Divno nema sta. Sto se tice tih alzirskog proijekla ja sam vec rekao. Bosna i Hercegovina nije u poziciji da se cjenka i da govori hocu ili necu jer se tu radi o njenom opstanku, a nikako za zemlju Bosnu i Hercegovinu nije dobro da se zamjeri jedinoj zemlji koja je mocna, a koja je istinski podrzava. Mogu se Amerikanci shupat s Bushom, ali mi nismo u toj poziciji i ne znam kako ne mozete da shvatite da mi vise nismo Jugoslavija koja se mogla svakome kurchit nego jedna zemlja ciji zivot ovisi o drugima, a ne o njoj samoj. Dakle mi smo trenutno u stvarnoj poziciji da igramo kako nam drugi kazu, inache nas nema. Kako to ne kontate? I ja bi volio da to nije tako, medjutim realnost i istina su veoma surove i veoma drugacije, a Srbija i Hrvatska cekaju samo jedan pogresan korak da nas ocerupaju uz blagoslov medjunarodne zajednice. Alzirci su naturalizovani BH gradjani koji su dosli ovde iz samo njima znanih razloga i na isto tako dobili drzavljanstva. Njih 6 nije vrijedno ugrozavanja bosanske drzavnosti i bosanskog naroda.
Kada vec spomenu bivsu Jugu, samo da pojasnim da smo i tada zavisili od tog svijeta i balansiranja izmedju istoka i zapada -- tada je lista onih koji bi nas ocerupali mozda bila i duza (detalji eventualno na posebnoj temi). Bitna je razlika sto je Tile, za razliku od Zlaje, bio vrlo dobar poznavalac blefa kao osnovnog pravila igre. Isto kao sto se Tile sprijateljivao cas sa istocnjacima cas sa zapadnjacima, i Zlaje se mogao, naravno da je drzavnik kao sto nije, "sprijateljivati" cas sa Evropljanima cas sa Amerima i poniduiti ono sto sam gore naveo.

U biti, ne radi se samo o ovih sest ljudi vec o odnosima kako ih postavimo. Sa obzirom na cinjenicu da smo uvijek radili upravo ono sto su Ameri trazili od nas (ovo se tice i SDA i SDP, i Alje i Zlaje) nije ni cudo da se i dalje ovako ponasaju.
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:
umro je mostar wrote:
wanderer wrote: Opet branis neodbranjivo... :roll: Gro svijeta je ostalo van te "koalicije" pa sta im je bilo? Pa i dobar dio samih Amera se njom ismijavaju -- pogledaj koji god hoces americki politicki ili "opsti" talk show, sem onih na Fauxu...

Kada vec spomenu bivsu Jugu, samo da pojasnim da smo i tada zavisili od tog svijeta i balansiranja izmedju istoka i zapada -- tada je lista onih koji bi nas ocerupali mozda bila i duza (detalji eventualno na posebnoj temi). Bitna je razlika sto je Tile, za razliku od Zlaje, bio vrlo dobar poznavalac blefa kao osnovnog pravila igre. Isto kao sto se Tile sprijateljivao cas sa istocnjacima cas sa zapadnjacima, i Zlaje se mogao, naravno da je drzavnik kao sto nije, "sprijateljivati" cas sa Evropljanima cas sa Amerima i poniduiti ono sto sam gore naveo.
sa evropljanima se nije mogao sprijateljiti jer se vrlo dobro zna ko je ciji u evropi i sad pricas gluposti i ne mozes porediti drustveno-politicku situaciju u svijetu i velicini, znacaj i snagu jedne Jugoslavije koja se sama izborila za nezavisnost i jedne BiH, koja je jedva opstala.
Spanija, Italija, Njemacka, Austrija su veliki prijatelji Hrvatske, Frenacuska, Rusija, Britanija Srbije. Medju njima nisi mogao traziti prijatelja, a svi ostali su nebitni. Samo ti imas jedini cilj, isto kao i Jaganjac, a to je da jebes Zlatku mater i za sta je kriv i za sta nije.
wanderer

Post by wanderer »

Upravo to sto se u Evropi znalo ko je ciji je valjda Zlaji olaksavalo posao? Nije se, srecom, tu morao osloniti na nase ambasade i medije. Sto se tice tih odnosa, oni se nakratko vrlo lako promjene kada nadjes "win-win".

Zadnji komentar o Jugi -- i tada smo bili na prknu svjetske politike, unatonoc svemu onom o cemu nam je Mufid Memija tako lijepo pricao -- dakle, teza ti ipak ne stoji koliko god pjenio.
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:Upravo to sto se u Evropi znalo ko je ciji je valjda Zlaji olaksavalo posao? Nije se, srecom, tu morao osloniti na nase ambasade i medije. Sto se tice tih odnosa, oni se nakratko vrlo lako promjene kada nadjes "win-win".

Zadnji komentar o Jugi -- i tada smo bili na prknu svjetske politike, unatonoc svemu onom o cemu nam je Mufid Memija tako lijepo pricao -- dakle, teza ti ipak ne stoji koliko god pjenio.
svakako smo bili na prknu, pa smo jebuci javno francuskoj mater Alziru dali samostalnost, aodnosi se u evropi jako tesko mjenjaju ako nemas sta daponudis, a mi nismo i nemamo sta.
wanderer

Post by wanderer »

umro je mostar wrote: svakako smo bili na prknu, pa smo jebuci javno francuskoj mater Alziru dali samostalnost, aodnosi se u evropi jako tesko mjenjaju ako nemas sta daponudis, a mi nismo i nemamo sta.
:shock:
Izvini, ali ovo ni Mufid ne bi ovako postavio.
mostarac

Post by mostarac »

wanderer wrote:
umro je mostar wrote: svakako smo bili na prknu, pa smo jebuci javno francuskoj mater Alziru dali samostalnost, aodnosi se u evropi jako tesko mjenjaju ako nemas sta daponudis, a mi nismo i nemamo sta.
:shock:
Izvini, ali ovo ni Mufid ne bi ovako postavio.
a to se njihovi borci nisu lijecili u Jugoslaviji, a to im nisu isli brodovi sa oruzjem i humantiranom pomoci, a to tito nije uputio pismo francuskoj vladi u kojem je rekao "napdnite mene kad smijete" izrazavajuci protest zbog desavanja u alziru. ja znam da je tebi tesko priznati, ali jebiga dok je Tito bio svjetski putnik i svi mi smo bili svjetski ljudi
E. Jaganjac

Post by E. Jaganjac »

Jasho wrote:Rat je bio idealan za sve lopovluke i marifetluke! Dok smo se mi bavili jedinom mišlju kako preživjeti, dotle su naše vlasti omogućile da u BiH dođe raznorazni bjelosvjetski šljam, bilo da je riječ o Alžircima, Arapima itd. Što se tiče Alžirske grupe mogu se postaviti sljedeća pitanja: koje i na koji način dao državljanstva Alžirskoj grupi?, Zašto su imali dokumente sa lažnim idnetitetom i ko im je omogućio da takva dokumenta dobiju?, Zašto nikad nisu na legalan način zatražili BiH državljanstvo, već su to učinili nelegalno?, Zašto ih se matična domovina Alžir odrekla i odbila da ih preuzme od BiH i zašto su za Alžirsku grupu rekli da je riječ o kriminalcima? Niko od vas ni je dao prave argumente već prosipate šuplju i kao glavnog krivca spominjete Zlatka što je smiješno! Da Zlatko nije bio tada na vlasti, već da je bio neko drugi, pa i sam Reis oni bi bili isporučeni Amerikancima, jer ne vjerujem da bi se iko u ovoj zemlji usudio zamjeriti Americi i na taj način BiH označiti kao pomagača i zaštitnika terorista i staviti je na crnu listu. Dakle i da naše vlasti nisu potpisale i izručile Alžirsku grupu oni bi završili u Gvantanamu samo što bi to uradile Američke snage , a mi bi dobili jedan veliki šamar! Dakle čista je glupost za to optuživati Zlatka, jer je on samo izvršio ultimatum koji je dobio od Američkih vlasti. Pogledajmo danas situaciju, vlast ništa ne čini da bi oslobodila Alžirsku grupu, a riječ je upravo istim ljudima koji su im omogućili da imaju dokumenta sa lažnim idnetitetom i da dobiju državljanstvo BiH. Znači glavni krivac je SDA koja je i proizvela Alžirsku grupu i zakuhala cijeli slučaj. Lično sam za to da se Ne samo Alžirskoj grupi, već svim Azijatima i sličnim koji su dobili Državljanstva na nelegalan način ista oduzmu i da se te osobe protjeraju iz BiH, a one koje su trenutno van granica BiH zabrani ulazak, odnosno povratak u BiH, pa tako i ako puste Alžirsku grupu treba im zabraniti povratak u BiH. Što se tiče Nadže, daleko bila od moje kuće, kao i njen način razmišljanja! Kad je vidim zamotanu od glave do pete mogu samo reći da su njena prava kao žene nikakva i da je ona obični rob, tj. sluga svog muža koji može da radi šta hoće, dok ona treba da sjedi kod kuće. Sam podatak da je pristala da se uda za tipa sumnjive prošlosti da živi zamotana od glave do pete govori da ona i nije baš dovoljno zrela osoba, jer koja bi normalna žena sebi dozvolila da je zavede jedna takva osoba! Mislim da u BiH ima jako puno osoba koje su ugrožene i nemaju osnovni sredstava za život i liječenje i treba takvim osobama da pomažemo. jer su to naši Bosanci i Hercegovci, a ne da se brinemo oko Alžirske grupe i ostali bjelosvjetskih kriminalaca kojima je SDA dala državljanstvo BiH i time ukaljala obraz ove divne zemlje!
Za Reisa si u pravu, on bi ih prvi kidnapovao i poslao Karadzicu, a ne Americi. Izmedju Lagumdjije i Reisa nema nikakave razlike, obadvojica ne vjeruju ni u Boga ni u pravdu, vec jedino u lovu.

No ovdje se radi o necem drugom. Ameri uzmu ko da.., to je njihova politika. naravno ti isti Ameri vise respektuju jednu Svedsku, koja im je dala nogu sa slicnim zahtjevima, nego Bosnu, koja je odmah, na zahtjav dala sve sto traze.

Druga stvar, mudzahedin znaci borac za slobodu, a ne terorista. To najbaolje znaju Rusi dok su pokusavali odrzati pod okupacijom Avganistan. Bin Ladin nije mudzahedin, on je agent CIE. Busu treba tako neki nazov "fanatik" sa svim tim nazovi prijetnjama, kako bi mogao ubjediti Amere i svijet da je njegov pohod na arapske izvore nafte moralno opravdan. CIA je ubila Johna Kenedija i njegovog brata Roberta Kenedija, i njima nije problem pobiti 3000 drugih gradajana Amerike u Njuorku, kada to mafiozi od njih traze. Sto je bio "srpski svat" na Bascarsiji za Bosnu to je Njuork bio za Irak. U obadva slucaja narucilac zlocina je bio agresor.

Trece, mudjahedine je u bosnu propustio Tudjman u dogovoru sa Milosevicem. S toga je i njihov topao prijem od strane alije, i zaduzenja koja su dobivali upitan. Njih saka jada nije mogla nanjeti nikakvo zlo cetnicima, ali je bio zestoko kontraproduktivan kao propagandno oruzje. Zamalo zbog njih nismo izgubili i onu malu podrsku u americkom senatu.

Ne kazem da su svi oni ubaceni sa tim planom, bilo je i istinskih dobrovoljaca. I bas zato, sto mi nemamo nikakvog saznanja niti dokaza da su pripadnici alzirske grupe dosli sa losom namjerom, bas zato se morao postivati zakon i konvevncije o ljudskim pravima. To je stvar principa i zakona. Niko nebi imao nista protiv da ih se optuzi i da im se sudi, jer bi oni na sudu mogli dokazati da su nevini, ako su nevini. Zlaji ocito nije bilo ni do ljudskih prava ni do zakona, vec do LICNE PROMOCIJE i LICNE DOBITI. Jer kako je njih kidnapovao ilegalno i poslao na torturu tako ce sutra bilo koga. Njegova jedina politika je njegov vlastiti djep i narcisoidna samozaljubljenost u sebe. Takvi ljudi su opasni po drustvo i trebali bi se drzati zatvorenim u posebnim institucijama.
Post Reply