Jasho wrote:Rat je bio idealan za sve lopovluke i marifetluke! Dok smo se mi bavili jedinom mišlju kako preživjeti, dotle su naše vlasti omogućile da u BiH dođe raznorazni bjelosvjetski šljam, bilo da je riječ o Alžircima, Arapima itd. Što se tiče Alžirske grupe mogu se postaviti sljedeća pitanja: koje i na koji način dao državljanstva Alžirskoj grupi?, Zašto su imali dokumente sa lažnim idnetitetom i ko im je omogućio da takva dokumenta dobiju?, Zašto nikad nisu na legalan način zatražili BiH državljanstvo, već su to učinili nelegalno?, Zašto ih se matična domovina Alžir odrekla i odbila da ih preuzme od BiH i zašto su za Alžirsku grupu rekli da je riječ o kriminalcima? Niko od vas ni je dao prave argumente već prosipate šuplju i kao glavnog krivca spominjete Zlatka što je smiješno! Da Zlatko nije bio tada na vlasti, već da je bio neko drugi, pa i sam Reis oni bi bili isporučeni Amerikancima, jer ne vjerujem da bi se iko u ovoj zemlji usudio zamjeriti Americi i na taj način BiH označiti kao pomagača i zaštitnika terorista i staviti je na crnu listu. Dakle i da naše vlasti nisu potpisale i izručile Alžirsku grupu oni bi završili u Gvantanamu samo što bi to uradile Američke snage , a mi bi dobili jedan veliki šamar! Dakle čista je glupost za to optuživati Zlatka, jer je on samo izvršio ultimatum koji je dobio od Američkih vlasti. Pogledajmo danas situaciju, vlast ništa ne čini da bi oslobodila Alžirsku grupu, a riječ je upravo istim ljudima koji su im omogućili da imaju dokumenta sa lažnim idnetitetom i da dobiju državljanstvo BiH. Znači glavni krivac je SDA koja je i proizvela Alžirsku grupu i zakuhala cijeli slučaj. Lično sam za to da se Ne samo Alžirskoj grupi, već svim Azijatima i sličnim koji su dobili Državljanstva na nelegalan način ista oduzmu i da se te osobe protjeraju iz BiH, a one koje su trenutno van granica BiH zabrani ulazak, odnosno povratak u BiH, pa tako i ako puste Alžirsku grupu treba im zabraniti povratak u BiH. Što se tiče Nadže, daleko bila od moje kuće, kao i njen način razmišljanja! Kad je vidim zamotanu od glave do pete mogu samo reći da su njena prava kao žene nikakva i da je ona obični rob, tj. sluga svog muža koji može da radi šta hoće, dok ona treba da sjedi kod kuće. Sam podatak da je pristala da se uda za tipa sumnjive prošlosti da živi zamotana od glave do pete govori da ona i nije baš dovoljno zrela osoba, jer koja bi normalna žena sebi dozvolila da je zavede jedna takva osoba! Mislim da u BiH ima jako puno osoba koje su ugrožene i nemaju osnovni sredstava za život i liječenje i treba takvim osobama da pomažemo. jer su to naši Bosanci i Hercegovci, a ne da se brinemo oko Alžirske grupe i ostali bjelosvjetskih kriminalaca kojima je SDA dala državljanstvo BiH i time ukaljala obraz ove divne zemlje!
Za Reisa si u pravu, on bi ih prvi kidnapovao i poslao Karadzicu, a ne Americi. Izmedju Lagumdjije i Reisa nema nikakave razlike, obadvojica ne vjeruju ni u Boga ni u pravdu, vec jedino u lovu.
No ovdje se radi o necem drugom. Ameri uzmu ko da.., to je njihova politika. naravno ti isti Ameri vise respektuju jednu Svedsku, koja im je dala nogu sa slicnim zahtjevima, nego Bosnu, koja je odmah, na zahtjav dala sve sto traze.
Druga stvar, mudzahedin znaci borac za slobodu, a ne terorista. To najbaolje znaju Rusi dok su pokusavali odrzati pod okupacijom Avganistan. Bin Ladin nije mudzahedin, on je agent CIE. Busu treba tako neki nazov "fanatik" sa svim tim nazovi prijetnjama, kako bi mogao ubjediti Amere i svijet da je njegov pohod na arapske izvore nafte moralno opravdan. CIA je ubila Johna Kenedija i njegovog brata Roberta Kenedija, i njima nije problem pobiti 3000 drugih gradajana Amerike u Njuorku, kada to mafiozi od njih traze. Sto je bio "srpski svat" na Bascarsiji za Bosnu to je Njuork bio za Irak. U obadva slucaja narucilac zlocina je bio agresor.
Trece, mudjahedine je u bosnu propustio Tudjman u dogovoru sa Milosevicem. S toga je i njihov topao prijem od strane alije, i zaduzenja koja su dobivali upitan. Njih saka jada nije mogla nanjeti nikakvo zlo cetnicima, ali je bio zestoko kontraproduktivan kao propagandno oruzje. Zamalo zbog njih nismo izgubili i onu malu podrsku u americkom senatu.
Ne kazem da su svi oni ubaceni sa tim planom, bilo je i istinskih dobrovoljaca. I bas zato, sto mi nemamo nikakvog saznanja niti dokaza da su pripadnici alzirske grupe dosli sa losom namjerom, bas zato se morao postivati zakon i konvevncije o ljudskim pravima. To je stvar principa i zakona. Niko nebi imao nista protiv da ih se optuzi i da im se sudi, jer bi oni na sudu mogli dokazati da su nevini, ako su nevini. Zlaji ocito nije bilo ni do ljudskih prava ni do zakona, vec do LICNE PROMOCIJE i LICNE DOBITI. Jer kako je njih kidnapovao ilegalno i poslao na torturu tako ce sutra bilo koga. Njegova jedina politika je njegov vlastiti djep i narcisoidna samozaljubljenost u sebe. Takvi ljudi su opasni po drustvo i trebali bi se drzati zatvorenim u posebnim institucijama.