N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU...
-
SUNCICA_SA
ima djece i u mjedenici i u bjelavama, ali ima i onih koji zive s jednim od roditleja ili sa bakama, nanama, dedama i nece sigurno dobti paketic, jer nemaju sta ni da jedu, pa dajte, neki racun nek' neko otvori, pa cmeo uplatiti i onda dva dobro orgnaizirana forumasa da to srede 
- daduli_sa
Ima i ovdje istine. Meni sad prolazi ideja kroz glavu da odem sutra do opstine Novi Grad i pokusam doci do nekoga zaduzenog oko centra za socijalni rad ili kako se to vec zove pa da vidimo mozemo li od njih dobiti imena i adrese takve djece. Mislim da bi mozda vise tako obradovali malisana. naravno, ako budemo u mogucnosti mozemo i neki centar darovati. Sta mislite?SUNCICA_SA wrote:ima djece i u mjedenici i u bjelavama, ali ima i onih koji zive s jednim od roditleja ili sa bakama, nanama, dedama i nece sigurno dobti paketic, jer nemaju sta ni da jedu, pa dajte, neki racun nek' neko otvori, pa cmeo uplatiti i onda dva dobro orgnaizirana forumasa da to srede
-
SUNCICA_SA
Mislim da mozemo oboje, ako to malo "poguramo". Sto se tice racuna, imam kolegicu u HVB banci, pa cu pokusati srediti nesto s njom preko veze, ako mognem, nista ne obecavam
- Lace
podaci o maloljetnicima su povjerljivi...mozes dobiti samo broj djece na odredjenoj opstini, tj ona djeca koja su u evidenciji centra, koliko opstina toliko i centara...mislim da u kantonu sarajevo ima 10 centara (mislim ukljucuje i hadzice i trnovo)...a po broju djece mozes napraviti broj paketica...a mislim da bi u tom slucaju centar distribuirao
-
SUNCICA_SA
vidite, ja znam zenu koja ima puno djece, niko ne radi. Vec sam joj pomagala, a ima i retardiranu djevojcicu, i djecaka koji ide u treci ili cetvrti razred osnovne skole...nisma sigurna, ali znam da je ovaj djecak odlican ucenik, ali su strasno siromasni i jedva prezivljavaju. zive od pomoci drugih, a znam i djevojcicu kojoj su moja raja iz firme nesto pomagala, ona ide u skolu zivi sa nanom i dedom i nemaju nikakvih primanja, cak joj ni knjige za skolu nisu mogli kupiti
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mahalusha ce vam svima usta razvalit kad vas vidifarky wrote:ima i mahalusa nekih idejaeno bere maline u bugojnu pa je rekla svratiti na net nekad veceras
![]()
![]()
edu, ebo li te bordo kostim
nabrala sam malina i okopala sam krompir....
e sad, back to the topic, Vladimir Nazor radi sa djecom uzrasta do 18 godina cini mi se...Centar u nedjaricima ima cak i apr studenata, makar ej tako bilo kad sam radila sa njima, ali sve se da provjeriti...informacije iz mjedenice mozemo dobiti koliko sutra jos....
vingo je u pravu, Ljubica ivezic dobija ponekadi vise nego drugi...al nije to tema...
ovako, koliko se ja sjecam nase akcije sa hose marketima, onaj racun je bio namjenski za kuhinju tetka zilhe, znaci onaj prijedlog flore.sa za otvaranje novog je ubjedljivo jedino rjesenje, ali treba skontati koja banka ima najbolje uvjete za inostrane uplate, jer su se onim racunom mnogi namucili...
malo cu skrenuti sa teme, ali ako odlucimo da uradimo PAZARIC, onda ce biti i jedna posiljka odjece koja ce biti spremna za nekih 10ak dana maximalno
Nejs, ne procitah tacno jel iko napravio neko saopstenje ili dopis ili bilo sta sto ce se ili se vec poslalo ovim firmama??
ako se bude radio zavod u Pazaricu, vodite racuna da on nije samo za DJECU sa posebnim potrebama vec tamo ima i odraslih, i stvarno rade u mizernim i bijednim uvjetima tako da im ej bilo kakva pomoc potrebna...
zamolicu da se sa ovom temom ne desi isto kao sa proslom akcijom, ako se zachatamo ode sve u tri macke piterine i opet ce sve spasti na pleca par ljudi
hvala, a sad odo zastiti usjeve od kise koja sluti na snijeg
lijep pozdrav
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
necu ja ici kod tog cike, ja njega odlicno razumijemfarky wrote:digger wrote: Ako on misli da to tako moze, cekaj samo dok mu posaljemo Mirci... promjenice on svoju muziku...![]()
![]()
![]()
![]()
drago mi je da se potvrdilo da oni dobijaju sto znaci da se mozemo baciti na druge organizacije
da li je iko od vas kontaktirao UDRUZENJE GRADJANA RODBINE I PRIJATELJA djeci sa mentalnom retardacijom OAZA? oni cesto nesto organizuju i nisu ograniceni na jedan zavod, pa bi mozda bilo korisno njih kontaktirati...
- bpsang
Alo narode,
PRVO
TREBA STO HITNIJE odluciti za koji dom i koliki broj dijece,kolioko sam razumio diggera, lova za to treba da dodje iz dijaspore, mi koliko mozemo i u koikoj smo mogucnosti ALI PRVENSTVENO TREBA NAM BROJ DIJECE
paketici u mercatoru su deset maraka komad
Citat sa mail-a
Novogodišnje paketiće pakujemo uglavnom po želji kupca, dakle kupac odabere artikle koje želi da budu u paketiću,
odabere kesu u koju želi da se to upakuje i eventualno igračku. Dakle neka najniža cijena tih paketića se kreće otprilike oko
10 KM. Dakle to su paketići upakovani u ukrasnu kesu, sa mašnom i sa obezbijeđenim prevozom na adresu kupca.
Ukoliko Vam budu potrebne neke dodatne informacije molim Vas da mi se javite na br. tel. 033/286-368 ili
GSM 061/556-333.
To je jedina ponuda koja mi je dosla danas od sedam poslatih,
posto je stiska sa vremenom treba odluciti kome i koliko paketica ide.
pozdrav svim ukljucenim u akciji
PRVO
TREBA STO HITNIJE odluciti za koji dom i koliki broj dijece,kolioko sam razumio diggera, lova za to treba da dodje iz dijaspore, mi koliko mozemo i u koikoj smo mogucnosti ALI PRVENSTVENO TREBA NAM BROJ DIJECE
paketici u mercatoru su deset maraka komad
Citat sa mail-a
Novogodišnje paketiće pakujemo uglavnom po želji kupca, dakle kupac odabere artikle koje želi da budu u paketiću,
odabere kesu u koju želi da se to upakuje i eventualno igračku. Dakle neka najniža cijena tih paketića se kreće otprilike oko
10 KM. Dakle to su paketići upakovani u ukrasnu kesu, sa mašnom i sa obezbijeđenim prevozom na adresu kupca.
Ukoliko Vam budu potrebne neke dodatne informacije molim Vas da mi se javite na br. tel. 033/286-368 ili
GSM 061/556-333.
To je jedina ponuda koja mi je dosla danas od sedam poslatih,
posto je stiska sa vremenom treba odluciti kome i koliko paketica ide.
pozdrav svim ukljucenim u akciji
- daduli_sa
Evo pitanja od cijeg odgovora sve dalje zavisi
Koliko ocekujete da ce biti skupljeno love???
Moze se nesto procijeniti u odnosu na proslu akciju.
Od toga nam direktno zavisi KOLIKO djece cemo moci planirati. Ako se ne radi o velikom broju paketica onda necemo moci ici na to da nam neko drugi pakuje nego cemo mi to odraditi s ciljem da ustedimo nesto vise love da bi povecali broj paketa.
Mislim da je zaista sad najprioritetnije rjesavati to oko skupljanja love inace nema svrhe dizati sve na noge u smislu nabavke odjednom svih mogucih adresa gdje to predati , a na kraju nemamo nista.
Za sutra imam plan da odem do opstine Novi Grad da vidim koliko nam ta neka sluzba za socijalni rad moze pomoci, a nakon toga i do Centra Vladimir Nazor da bude malo ozbiljnije nego samo preko telefona i maila, da ujedno dobijem i direktno sve sto nam treba.
Koliko ocekujete da ce biti skupljeno love???
Moze se nesto procijeniti u odnosu na proslu akciju.
Od toga nam direktno zavisi KOLIKO djece cemo moci planirati. Ako se ne radi o velikom broju paketica onda necemo moci ici na to da nam neko drugi pakuje nego cemo mi to odraditi s ciljem da ustedimo nesto vise love da bi povecali broj paketa.
Mislim da je zaista sad najprioritetnije rjesavati to oko skupljanja love inace nema svrhe dizati sve na noge u smislu nabavke odjednom svih mogucih adresa gdje to predati , a na kraju nemamo nista.
Za sutra imam plan da odem do opstine Novi Grad da vidim koliko nam ta neka sluzba za socijalni rad moze pomoci, a nakon toga i do Centra Vladimir Nazor da bude malo ozbiljnije nego samo preko telefona i maila, da ujedno dobijem i direktno sve sto nam treba.
- danas
hvala na trudu daduli
ne znam koliko novca, to je tesko reci... ja sam mislila dati oko $50... tu su digger, pitt, PR80... iz dijaspore (izvinjavam se ako sam nekoga zaboravila)... ko jos je zaintresovan, neka se javi pa da dobijemo neku "odokativnu" cifru...
ne znam koliko novca, to je tesko reci... ja sam mislila dati oko $50... tu su digger, pitt, PR80... iz dijaspore (izvinjavam se ako sam nekoga zaboravila)... ko jos je zaintresovan, neka se javi pa da dobijemo neku "odokativnu" cifru...
- daduli_sa
Ima li neko da je dobar sa ovim administratorima foruma, zaista mislim da bi bio red da se definise na koju adresu slati novac tako da onda mogu i oni postavito to kao vijest, vjerujem da mnogo vise ima raje koja samo cita sarajevo-x nego onih koji posjecuju i forum. kad bi imali to kao vijest mogli bi postati to i na neke druge sajtove i u nekih 10-15 finalizirati sakupljanje para a onda se 5 dana dati u realizovanje svega toga. Hajmo ekonomisti i organizatori, dajte malo zivosti 
- stella_k
Vezano za Mjedenicu:
U internatu trenutno zivi 70 djece i 12oro djece je u vrticu. To bi bila 82 djecija paketica. Takodjer mogu dobiti i tacan broj muske i zenske djecice, ako se odlucimo za Mjedenicu.
Ne znam sta vi mislite dragi moji, ali ja bih rado da ti paketici odu u Mjedenicu. Znam da postoji potreba i kod neke druge djece, recimo u Ljubica Ivezic....ali...ta su djeca hvala Bogu zdrava...
Znam da ovaj nas skromni doprinos ne bi promijenio buducnost i zdravstveno stanje djece u Mjedenici, ali sigurno znam da bi ih mnogo, mnogo obradovalo....
U internatu trenutno zivi 70 djece i 12oro djece je u vrticu. To bi bila 82 djecija paketica. Takodjer mogu dobiti i tacan broj muske i zenske djecice, ako se odlucimo za Mjedenicu.
Ne znam sta vi mislite dragi moji, ali ja bih rado da ti paketici odu u Mjedenicu. Znam da postoji potreba i kod neke druge djece, recimo u Ljubica Ivezic....ali...ta su djeca hvala Bogu zdrava...
Znam da ovaj nas skromni doprinos ne bi promijenio buducnost i zdravstveno stanje djece u Mjedenici, ali sigurno znam da bi ih mnogo, mnogo obradovalo....
- danas
@stella_K:
vrlo je lijepo da si se raspitala i nasla ove podatke. mislim da 82 djece nije nikakav problem -- makar sada znamo sta je cilj (ako se drugi ucesnici sloze da je ovo dobra destinacija) i koliko bi novca otprilike trebalo za paketice....
hajmo se sad malo organizovati
vrlo je lijepo da si se raspitala i nasla ove podatke. mislim da 82 djece nije nikakav problem -- makar sada znamo sta je cilj (ako se drugi ucesnici sloze da je ovo dobra destinacija) i koliko bi novca otprilike trebalo za paketice....
hajmo se sad malo organizovati
Last edited by danas on 06/12/2005 23:57, edited 1 time in total.
- stella_k
Daduli, u pravu si....daduli_sa wrote:Ima li neko da je dobar sa ovim administratorima foruma, zaista mislim da bi bio red da se definise na koju adresu slati novac tako da onda mogu i oni postavito to kao vijest, vjerujem da mnogo vise ima raje koja samo cita sarajevo-x nego onih koji posjecuju i forum. kad bi imali to kao vijest mogli bi postati to i na neke druge sajtove i u nekih 10-15 finalizirati sakupljanje para a onda se 5 dana dati u realizovanje svega toga. Hajmo ekonomisti i organizatori, dajte malo zivosti
- Kareem Abdul-Jabbar

-
digger
Ako do kraja ove nedjelje ne dobijemo nesto oko ziro racuna, onda ce jadni animal... sorry... 100-KA, da se bakce s lovom. Mozete poslati svojima u Sarajevo pa neka oni dostave 100_KI ili drugome.
@100_KA: Molim te vidi kolika je provizija na recimo 50 KM i 100 KM dostavljenih na racun. (Ovo samo za orijentaciju jer nema projekta bez troska.)
Ovo 10 KM za paketic kod Mercatora je ohrabrujuce. Kako svatih igracke su dodatak, pa recimo da racunamo 15-20 KM po glavi. Znaci nekih US$ 12 mogu da naprave lijep paket. Naravno da ja nemam pravo da govorim izuzev u svoje ime, ali US$ 60 od svakog dijasporca pravi pet paketica, a to ohrabruje.
Molim moderatore da nam obezbijede banner za slijedecih par dana koji ce spomenuti akciju. Moze i onaj sisati--meni je brate uocljiv
...
Akciju mozemo nazvati "BUDI DJEDA MRAZ" ... ma sta mozemo nazvati... to je ime. Tacka! Neko protiv?
OK, posto ste jednoglasno prihvatili, to je plan akcije. Bravo svima do sada koji su gubili svoje vrijeme (a narocito vrijeme svojih poslodavaca), da od ovoga nesto naprave.
Ja sam takodjer da se Mjedenica ukljuci.
I neka je Mirci sljegla zdrava i poletna...
@100_KA: Molim te vidi kolika je provizija na recimo 50 KM i 100 KM dostavljenih na racun. (Ovo samo za orijentaciju jer nema projekta bez troska.)
Ovo 10 KM za paketic kod Mercatora je ohrabrujuce. Kako svatih igracke su dodatak, pa recimo da racunamo 15-20 KM po glavi. Znaci nekih US$ 12 mogu da naprave lijep paket. Naravno da ja nemam pravo da govorim izuzev u svoje ime, ali US$ 60 od svakog dijasporca pravi pet paketica, a to ohrabruje.
Molim moderatore da nam obezbijede banner za slijedecih par dana koji ce spomenuti akciju. Moze i onaj sisati--meni je brate uocljiv
Akciju mozemo nazvati "BUDI DJEDA MRAZ" ... ma sta mozemo nazvati... to je ime. Tacka! Neko protiv?
OK, posto ste jednoglasno prihvatili, to je plan akcije. Bravo svima do sada koji su gubili svoje vrijeme (a narocito vrijeme svojih poslodavaca), da od ovoga nesto naprave.
Ja sam takodjer da se Mjedenica ukljuci.
I neka je Mirci sljegla zdrava i poletna...
- danas
znam da je provizija iz vecine USA banaka oko $30 po transferu, bez obzira na iznos. tako da je provizija ista, bez obzira da li se salje $50 ili $500. mozda je onda najlakse da se mi dijasporci organizujemo, posaljemo cekove jednoj osobi ovdje a onda ta osoba uplati citav iznos na racun (kada se otvori). time bi ustedjeli na individualnim provizijama. ja imam povjerenja u sve vas, i mislim da to nece biti problematicno (ako se odlucite za ovo) 
@digger:
i ja se slazem da je oko 60-ak dolara taman, tako sam nekako i sama mislila poslati. mozda da idemo orjentirno na oko 5 paketica po dijasporcu
, a ko moze vise bujrum, a ko je student ili tako nesto i ne moze vise ... ni to nije problem, sve je za uhar...
hajmo ljudi, nema jos puno vremena
@digger:
i ja se slazem da je oko 60-ak dolara taman, tako sam nekako i sama mislila poslati. mozda da idemo orjentirno na oko 5 paketica po dijasporcu
hajmo ljudi, nema jos puno vremena
-
Šandor
Bio sam svjedok slučaja u kojem je osoba od povjerenja otvorila račun za određenu svrhu. Donatori su bili iz svih dijelova svijeta. Australija, Novi Zeland, Malezija, Hong Kong, Južna Koreja, Rusija, Maroko, Češka, Vels, Njemačka, Finska, Švajcarska, Amerika, Kanada, Venecuela, Trinidad i Tobago, Peru, Meksiko....zlata wrote:Pa dajte onda jedan ziro racun...za Sj.Ameriku. Napr. nek' Digger otvori americki i kanadski racun...samo za to!
Na kraju je osoba od povjerenja uzela pare i pokupila se.