Semir Halilović-feljton magazin DANI-ISTINA O JUKI PRAZINI

Post Reply
Kick off

Post by Kick off »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:
Šandor wrote:
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Tebi jos malo fali do konacnog zakljucka.
A šta mi fali?
Jos par argumenata i malo vremena da ih procesujes!!!!
Argumenti izlaze na vidjelo u sve vecem broju (Semir sigurno nije posljednji), a vremena barem u Bosni ima na pretek.
Pozdrav!!!
:-) Pa zasto ga ti ne pocastis sa tih "par argumenata" i pomognes mu u"procesuiranju" istih.. da covjeku olaksas put ka konacnom zakljucku do kojeg si ti ocigledno vec stigao :D :-)
Šandor

Post by Šandor »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Jos par argumenata i malo vremena da ih procesujes!!!!
Argumenti izlaze na vidjelo u sve vecem broju (Semir sigurno nije posljednji), a vremena barem u Bosni ima na pretek.
Pozdrav!!!
Pa de navedi argumente. Ne okolišaj! :D
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...

Post by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... »

Kick off wrote:
Šandor wrote: A šta mi fali?
Jos par argumenata i malo vremena da ih procesujes!!!!
Pozdrav!!!
:-) Pa zasto ga ti ne pocastis sa tih "par argumenata" i pomognes mu u"procesuiranju" istih.. da covjeku olaksas put ka konacnom zakljucku do kojeg si ti ocigledno vec stigao :D :-)
I ja sam do zakljucka stigao svojom pamecu. Morace i on. Bogme i Ti.
Niko ti pomoci ne moze ako sam nisi kadar.
Imao sam iskustvo iz aprila '92. kad sam pojedincima pokusao objasniti da JNA nije JNA nego se transformisala u cetnicku vojsku. Dok ljudi nisu shvatili sami od sebe, objasnjenja sa strane nije bilo!!!
Last edited by OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... on 04/12/2005 05:40, edited 1 time in total.
zlata

Post by zlata »

wanderer wrote:
zlata wrote:
wanderer wrote: Dakle, Finska je Finlandstan jer se ne odricu Finaca koji zive u Svedskoj? Svedska je Sverigestan jer se ne odricu Sveda u Finskoj?

Po meni bi BiH 21. stoljeca bila upravo u granicama u kojima je i sada, a ne bi se odricala Bosnjaka u Srbiji, CG i Hrvatskoj zbog kompleksa sacice malogradjana.
Pa oprosti....ne radi se o odricanju...ali ti ljudi nisu raseljeni gradjani BiH....nego autohtono zivlje Srbije i Crne Gore!

Kao gradjani BiH treba da vodimo brigu o raseljenim gradjanima svoje drzave....a kao Bosnjaci, muslimani, Zidovi, katolici...mozemo privatno voditi osobnu brigu o kom god zelimo!

Ne radi se o malogradjanstvu...nego se radi o razlucivanju izmedju vjerskog-kulturnog i etnickog-nacionalnog identiteta. Problem je kod'nas da nam se vjersko-kulturni namece kao nacionalni. I ako smo protiv...onda nas frajeri k'o ti prozivaju malogradjanima!
Pa i finski Svedi su sada autohtoni gradjani Finske! Sem toga, po kojoj logici priznanje prava Bosnjaka iz Hrvatske, CG i Srbije da se tako izjasnjavaju i neka mizerna pomoc tim ljudima iskjjucuje (u praksi isto tako mizernu) pomoc pri rjesavanju problema emigracije?

Btw, ovo o vjersko-kulturnom nametanju ne stoji. Bosnjaci u (posebno) RH pa zatim i CG i Srbiji su vjernici u manjem omjeru od Bosnjaka u BiH.
Sta se nas tice...kako se gradjani Hrvatske zele izjasnjavati. Moze nas brinuti ako su ugrozeni, diskriminirani, maltretirani, jer ipak...ne smijemo ignorirati osnovna ljudska Bosanaca-Hercegovaca koji zive u susjedstvu.
Sta cemo sad? Poslati BiH diplomaciju od Hrvatske do Australije...da vodi brigu o tome "je'l' Bosnjaci mogu-smiju-zele biti Bosnjaci"!

Wanderer:
Btw, po meni ne bi bilo ruzno i kada bi se Kinezi kod nas politicki organizovali -- sa nasom "demokratijom" i od njih bi mogli svasta nesto nauciti. Na primjer, kako raditi i zaraditi bez kukanja. Kad placaju porez, zasto ne bi imali pravo na politicko organizovanje.

Pa dabome...sve dok zive u BiH...a ne u Pekingu (Podgorici)!

Sto se tice Alije i Sefera...i koliko je vazno ili ne vazno od kud su rodom...da si pazljivije procit'o moj komentar...onda bi zapazio ...da sam rekla...da je to "zalosno i balkanski"!

Zalosno...jer su ljudi prisiljeni...trazit' utociste u susjednim zemljama...samo zato sto su muslimani, katolici ili pravoslavci.

Medjutim...ti si navalio meni "rizat' glavu" bRez dubljeg promisljanja o tom komentaru. Valjda ti je bilo vaznije mene napasti...neg' pazljivije procitati sto imam reci!
Šandor

Post by Šandor »

Zlato, morat ću crtati.

Naime, rodom sam iz pičke materine.
U prevodu, rodom sam iz onog mjesta u kojem sam izašao iz pičke materine. :-)

A porijeklom sam iz regije iz koje potiču moji preci. Iz koje su šljegli u Sarajevo u kojem sam izašao iz.....da se ne ponavljam više...:cry: :D
Kick off

Post by Kick off »

Kick off wrote:
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote: Jos par argumenata i malo vremena da ih procesujes!!!!
Pozdrav!!!
I ja sam do zakljucka stigao svojom pamecu. Morace i on. Bogme i Ti.
Niko ti pomoci ne moze ako sam nisi kadar.
Imao sam iskustvo iz aprila '92. kad sam pojedincima pokusao objasniti da JNA nije JNA nego se transformisala u cetnicku vojsku. Dok ljudi nisu shvatili sami od sebe, objasnjenja sa strane nije bilo!!!
i jos jedan citat:
Šandor wrote:Pa de navedi argumente. Ne okolišaj! :D
:D
zlata

Post by zlata »

Šandor wrote:Zlato, Mađari iz Mađarske vode brigu o Mađarima u Vojvodini, Hrvatskoj i Rumuniji (u Rumuniji ih ima jako mnogo).

Pomenuti Mađari nisu raseljeni. :-)
Jest', al'ti Madjari su de fakto...Madjari...dok'su kod nas "Bosnjaci" postali nekadasnji Yu-Muslimani. Znaci...i oni Makedonci, i Srbijanci i Crnogorci i Bosnaci-Hercegovci.
da pamtis

Post by da pamtis »

:D zlato ti ako ne pokrenes kakvu revoluciju/ustanak :D nece niko :D
zlata

Post by zlata »

Šandor wrote:Zlato, morat ću crtati.

Naime, rodom sam iz pičke materine.
U prevodu, rodom sam iz onog mjesta u kojem sam izašao iz pičke materine. :-)

A porijeklom sam iz regije iz koje potiču moji preci. Iz koje su šljegli u Sarajevo u kojem sam izašao iz.....da se ne ponavljam više...:cry: :D
Ma ko te barka! Sta je sad? Prej'o se kokica! :-)
wanderer

Post by wanderer »

zlata wrote:Sta se nas tice...kako se gradjani Hrvatske zele izjasnjavati. Moze nas brinuti ako su ugrozeni, diskriminirani, maltretirani, jer ipak...ne smijemo ignorirati osnovna ljudska Bosanaca-Hercegovaca koji zive u susjedstvu.
Interesantno. A ne tako davno si na temi o pomoci Bosnjacima na Kosovu zastupala tezu po kojoj oni niti su Bosnjaci, niti se to nas treba ticati. A ako ti neko prijeti smrcu, a donedavno te je ili ubijao ili protjerivao zato sto nisi "njihov", ne znam sta ugrozenost prava vise znaci.

Sta cemo sad? Poslati BiH diplomaciju od Hrvatske do Australije...da vodi brigu o tome "je'l' Bosnjaci mogu-smiju-zele biti Bosnjaci"!
Ne moramo, dovoljno je da nekog diplomatu posaljemo tebi koja im to pravo uskracujes :D
Sto se tice Alije i Sefera...i koliko je vazno ili ne vazno od kud su rodom...da si pazljivije procit'o moj komentar...onda bi zapazio ...da sam rekla...da je to "zalosno i balkanski"!

Zalosno...jer su ljudi prisiljeni...trazit' utociste u susjednim zemljama...samo zato sto su muslimani, katolici ili pravoslavci.

Medjutim...ti si navalio meni "rizat' glavu" bRez dubljeg promisljanja o tom komentaru. Valjda ti je bilo vaznije mene napasti...neg' pazljivije procitati sto imam reci!
Aha. I kakve je taj post imao veze sa datom temom? Sa tvojim "radnim stazom", ne zamjeri na ostrini :D
Last edited by wanderer on 04/12/2005 05:55, edited 1 time in total.
Kick off

Post by Kick off »

zlata wrote:
Šandor wrote:Zlato, Mađari iz Mađarske vode brigu o Mađarima u Vojvodini, Hrvatskoj i Rumuniji (u Rumuniji ih ima jako mnogo).

Pomenuti Mađari nisu raseljeni. :-)
Jest', al'ti Madjari su de fakto...Madjari...dok'su kod nas "Bosnjaci" postali nekadasnji Yu-Muslimani. Znaci...i oni Makedonci, i Srbijanci i Crnogorci i Bosnaci-Hercegovci.
zlato pa kako ti vise ne dosadi :-) pusti se toga. bih nije oduvijek postojala u ovim avnojskim granicma.u tome je stos. :-)
zlata

Post by zlata »

wanderer wrote:
zlata wrote:Sta se nas tice...kako se gradjani Hrvatske zele izjasnjavati. Moze nas brinuti ako su ugrozeni, diskriminirani, maltretirani, jer ipak...ne smijemo ignorirati osnovna ljudska Bosanaca-Hercegovaca koji zive u susjedstvu.
Interesantno. A ne tako davno si na temi o pomoci Bosnjacima na Kosovu zastupala tezu po kojoj oni niti su Bosnjaci, niti se to nas treba ticati. A ako ti neko prijeti smrcu, a donedavno te je ili ubijao ili protjerivao zato sto nisi "njihov", ne znam sta ugrozenost prava vise znaci.

Ne moramo, dovoljno je da nekog posaljemo tebi koja im to pravo uskracujes :D

Aha. I kakve je taj post imao veze sa datom temom? Sa tvojim "radnim stazom", ne zamjeri na ostrini :D
Pa za mene i dalje nisu etnicki Bosnjaci...nego politicki "Bosnjaci"! Cak to nisu svi. Nisu ni oni svi jos "presli" na Bosnjastvo. Ne mogu se medjusobno dogovor'ti! Dobrusky je politicki "a la Seselj". Tebi ocito ne smeta kad ti on govori o komadanju susjednih nam drzava...i ja ga jos trebam zal'ti!
Medjutim..za mene je Bosnjak sinonim za Bosanca-Heregovca. Sad sto je tebi Bosnjak sinonim za bivseg YU-Muslimana...to je tvoja stvar. I tvoja je stvar ako ti njega smatras "svojim" narodom. Meni je moj narod...dok smo u saff-u. I ja mu mogu pomoci k'o muslimanka...al'BiH i je nesto baska! A Bosanci-Hercegovci takodjer! :-D
wanderer

Post by wanderer »

zlata wrote:Pa za mene i dalje nisu etnicki Bosnjaci...nego politicki "Bosnjaci"! Cak to nisu svi. Nisu ni oni svi jos "presli" na Bosnjastvo. Ne mogu se medjusobno dogovor'ti! Dobrusky je politicki "a la Seselj". Tebi ocito ne smeta kad ti on govori o komadanju susjednih nam drzava...i ja ga jos trebam zal'ti!
Medjutim..za mene je Bosnjak sinonim za Bosanca-Heregovca. Sad sto je tebi Bosnjak sinonim za bivseg YU-Muslimana...to je tvoja stvar. I tvoja je stvar ako ti njega smatras "svojim" narodom. Meni je moj narod...dok smo u saff-u. I ja mu mogu pomoci k'o muslimanka...al'BiH i je nesto baska! A Bosanci-Hercegovci takodjer! :-D
Rijetko ljudima brojim krvna zrnca, pa svakom dozvoljavam da se izjasnjava kako hoce. Sem toga, i historicari ih priznaju kao Bosnjake, pa zasto ne bih ja?

OndaK, ta logika oko Dobruskog i Seselja ti je malo cudna. Dakle, posto je onaj "pravi" Seselj govno, da mi Srbima u BiH ukinemo pravo da se tako izjasnjavaju?

I opet: i ta definicija bosnjastva ti je malo cudna. Mozda bi trebala poceti razlucivati izmedju pripadnosti narodu i drzavljanstva.
doktor30

Post by doktor30 »

Alija Izetbegovic je najveca varalica ovih prostora.

neko rece kolika je teritorija bila kao samo na pocetku dok je bio SEfer komandnat!
nije tacno majstore
teritoriji su poceli padati jula,augusta i septembra mjeseca 1993 godine kada je delic preuzeo komandu i 1995 godine kada je vec bio se ustolicio uveliko.
sefer nije izgubio niti jedan grad!!!!!
jajce je jedino palo zato jer se HVO povukao!

a da vas pitam nesto
ako je sefer kosovac i agent i kurac i palac imam samo dva pitanja za vas

1STO NIJE PRODAO PATRIOTSKU LIGU I SVE BOSNJACKE OFICIRE KOSU PRIJE RATA DA IH POHAPSE???

2.STO JE RAZMJENIO ONOG MAJMUNA ALIJU IZETBEGOVICA ZA 156 CETNICKIH OFICIRA KOJE SMO POHVATALI PO KASARNAMA U SARAJEVU??

ETO DAJ MI RAZUMAN ODOGOVR MOLIM TE!

SEFER JE RAZMJENIO ALIJU KO KAD SE VOLOVI MJENJAJU JARANE.ON JE TAD BIO KOMANNDATN PATRIOTSKE LIGE

a vidim da su se neki SDA ovci doobbrooo prepali argumentacije iz knjige SEmria Halilovica..

mozes whow pljuvati koliko hoces ali jarane nemoj ti pljuvait po semiru,on ovdje je bitan samo kao istrazivac i autor..pogledaj dokuemnte i stenograme
to je autenticno i validno i to vas i boli sto ce te napokon vidjeti koji ste misevi bili vi iz sda i vasa kasnije stranacka drzava i vojska

Državna tajna pisjala je sjeme straha medju nacionalistima iz sda

semire udri bandu
jedva cekam naredni nastavak
profko

Post by profko »

sta ce ovi SDA ovci i dokle ce
pa zar vas je toliko strah semira i njegove knjige pa ste poceli sefera da prozivate da je kosovac???

ha ha ha ha ha ha ha
kakvi kriminalci pa to je uzasno!

eto jeste i kosovac i izdajnik i mrzi aliju ali je osniva i priv komandnat armije i to u najtezem periodu za ovu zemlju pod jedan!
pod dva sto to alijin bakir nije bio na liniji i u armiji???

ko je citao dane vidio je malog semira halilovica kada je bio djecak sa svojim ocem i vehbijom karice u vojnoj uniformi dijete stoji na liniji!!!

ko to ima obraza prigovooriti tome??
eto vidjeli ste slike jel tako?????
ma daaaaj
a evo ja cu ih sada skenirati pa nek ih vide
svi
a nek nadjju ovi iz sda sliku bakira izetbegovica na prvoj liniji
nabijem ga na racku ..bakira i zvanicno
profko

Post by profko »

Image

Image

JEL OVAJ DJECAK NA LINIJI I SA BORCIMA ONO BAKIR IZETBEGOVIC ILI JE OVO SEMIR HALILOVIC????

BJEZOI SKINITE MI SE SA VRATA,
ECKO JE SA 12,13,14 GOD KOLIKO JE IMAO ISAO TAMO GDJE OVI SMRRADOVI NISU SMJELI NI NA TV U

HA JA
komandant mark

Post by komandant mark »

e, moze li neko postaviti taj razgovor juke sa borom konticem
Fair Life

Post by Fair Life »

komandant mark wrote:e, moze li neko postaviti taj razgovor juke sa borom konticem
Kontić: Zdravo komandante!
Juka: Jel' Kontić?
Kontić: Jesam, đe si!
Juka: E molim te, reci mi ime i prezime onoga što je dav'o kod vas intervju prekjuče. Novinar onaj koji je???
Kontić: Aha. Pećanin!
Juka: Pećanin! Gdje ga mogu naći???
Kontić: U MUP-u, brate!
Juka: Đe?
Kontić: U MUP-u!
Juka: Čekaj, on je novinar?
Kontić: Ja, ja...
Juka: Pećanin?
Kontić: Senad!
Juka: Senad...!
Kontić: Ja, ja, jesi čuo ti?
Juka: Jesam, jesam!
Kontić: Jesi se naljutio?
Juka: Šta kaže: kriminalac, njemu niko ne smije reći...!
Kontić: Nije tako!
Juka: On je onaaaj, ja mogu zbog ovoga glavu izgubiti, ali ja moram to reći, on je pun sebe, on misli da je Bog...
Kontić: Ma nijeee...
Juka: U tom smislu, u tom smislu, pa ne mogu ja njegove riječi!
Kontić: Upravo je rekao nešto što je…
Juka: Dobro i ja ću njemu nešto reći što baš mislim da baš treba da mu kažem. Pećanin Senad! Imaš li mu ulicu?
Kontić: Ma ne znam... mislim, nemoj tako to shvatiti.
Juka: Da ja tebi nešto kažem. Ne patim ja bolan od položaja, ja da patim od položaja, ja ne bi 'nako napad'o sviju na pres-konferencijama, ne bi napad'o svugdje. Ovdje sam juče nap'o Bakira Alispahića, jeb'o mu mater pred svim, pred ministrima, pred Vladom, pred svima. Ne patim ja za položajem!
Kontić: Znam!
Juka: Da se mi nešto razumijemo, da se mi nešto razumijemo, ja ne patim ni od kakvog položaja, nego patim da ovo samo što prije prođe. Prema tome, prema tome, nemam respekta ni prema predsjedniku ni prema kurcu ni prema palcu, što znači nemam ništa ni prema televiziji ni prema radiju - to mene ne interesuje. Pričaj ti šta god hoćeš, to mene ne interesuje! Jel' da je bio predsjednik i vlada ne bi nam se ovo desilo, pa da je bilo para da nam vlada kupi oružje ne bi nam se ovo desilo, prema tome, jebe se meni za sviju!!! Za sviju!!!
Kontić: Pazi... radi se o tome što to drugi koriste, razumiješ? Što to drugi iskoriste tu tvoju srčanost i onda....
Juka: Ja da ti nešto kažem. Svi vi mangupi koji mislite da ste mangupi, bujrum sa mnom do Dobrinje da prođe i nazad i jebem mu ja majku ako se on ne usere i ako on bude smio. Zapravo 90% je da će ga pogoditi, a 10% je da neće ga metak pogoditi. Prema tome, taj isti Pećanin, bujrum da ide na Dobrinju sada! Jebem mu ja familijarnost, da ga ja vidim jel' on hrabar i ko je pun sebe, a ko nije! Jel' pošteno!?
Kontić: Čekaj, Juka, jebiga nemoj… znaš...
Juka: Ma jebem ja mater i tom radiju i toj televiziji koja pušta njega da mene vrijeđa! Izvoli daj mi argumente, daj mi papire, jebem ti familiju!!!
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

profko wrote:!

eto jeste i kosovac i izdajnik i mrzi aliju ali je osniva i priv komandnat armije i to u najtezem periodu za ovu zemlju pod jedan!
Profesore fali ti slova....
Odakle ti glupost da je Sefer osnivac armije.Ucestvovo je u osnivanju bas kao i ostali okupljeni u PL (koju je btw osnovala SDA)a nikako samo on.Razumijem da podrzavas zemljaka al jebiga...
I ovo je tema o otkrivenoj drzavnoj tajni da je Juka bio kriminalac a nije o Seferu
profko

Post by profko »

e diplomato ne supljiraj
sefer mi nije zemljak i nebi ti trebao ako si patriota kakvim se nazivas djeiliti ljude po regionalnoj pripadnosti
i alija je iz beograda pa sutis ko zaliven

a kritikovao si semira halilovica a sada sutis ko mis kada si vidio slike decko je bio u armiji,sa ocem kao maloljetnik
ti pokazi dje si ti bio pa kritikuj i sefera i juku i semira iu talijana i koga hoces
mojne iz prazne pucati oca ti
prema tome ne presipaj vjecno iz supljeg u prazno
znam da sefer nije sam al j bio prvi medju 5 ljudi koji su to vodili
ne pravi se pametan
talijan bio,lucarevic,karavelic itd.....sefer bio glavni

prema tome jest juka tema al kad je bio juka tema ti si je okrenuo na sefera i smeira pa kad je to trebalo okrenuti sada oppet bjezis

nisi korektan ni argumentovan
lupetas jarane
bosna forever

Post by bosna forever »

Eki "profka", fakat je neumoran.
Evo sad se smijem zaklet da je
mladi Semir Halilovic, glavom i bradom
iza nicka "profko". Kako drugacije objasniti
sve "profkove" postove.

A lijepo je Semir izasao na ovim slikama.
U prvim redovima, i nova uniforma se nabacila.
Vi-di se da nije bi-lo, ni po ba-bu,
a bogu mi ni po stricevima,
te pogoto-vu ne po ba-bu.

Ove slike su me fakat uvjerila
da je momak aktivno ucestvovao
u odbrani jedine nam BiH, te zahtijevam da
pristupe stampanju novih udjbenika
Istorije/Povijesti za Osnovne Skole.
Istorija se eto jebi ga
u medjuvremenu promijenila.
Kako Semir napisa knjigu i otkrio nam sve
tajne o Juki.
HVALA TI SEMIRE.
HVALA TI PROFKO.
Fair Life

Post by Fair Life »

bosna forever wrote:(...)

Istorija se eto jebi ga
u medjuvremenu promijenila.
Kako Semir napisa knjigu i otkrio nam sve
tajne o Juki.
HVALA TI SEMIRE.
HVALA TI PROFKO.
Drzi se ti visocke piramide... i tamo imas Semira pa ga zajebavaj.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

STO JE RAZMJENIO ONOG MAJMUNA ALIJU IZETBEGOVICA ZA 156 CETNICKIH OFICIRA KOJE SMO POHVATALI PO KASARNAMA U SARAJEVU??

ETO DAJ MI RAZUMAN ODOGOVR MOLIM TE!

SEFER JE RAZMJENIO ALIJU KO KAD SE VOLOVI MJENJAJU JARANE.ON JE TAD BIO KOMANNDATN PATRIOTSKE LIGE

Grohotom....E, legenda si.

Cuj, sto je Sefer zamjenio 156 volova za jednog bika....

Pa ko bi nam bio otac nacije?
Fair Life

Post by Fair Life »

:?
Last edited by Fair Life on 05/12/2005 08:20, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:(...)
Imao sam iskustvo iz aprila '92. kad sam pojedincima pokusao objasniti
da JNA nije JNA nego se transformisala u cetnicku vojsku.
Dok ljudi nisu shvatili sami od sebe, objasnjenja sa strane nije bilo!!!
Identicno iskustvo...

... samo sto sam ja to pokusao 1991. godine objasniti i nekim oficirima
koji su se te 1991. godine kleli u "svoju firmu" dok su marisali okolinuDubrovnika, Jasenovac, Pakrac...
a 1992. zajedno sa mnom u logoru zavrsili.

I mozes li ti "rupo" zamisliti kako to izgleda kad ti u logoru prilazi neko ko je bio u JNA major 1991. i upita:
"Kako si ti to znao 'jos' prosle godine (1991.)...?"

Eto, taj major koji je postavio mnoga minska polja u hrvatskom dijelu Posavine,
u to vrijeme je vjerovao da je "njegova firma" jos uvijek JNA,
ali kad je ta "njegova firma" tenkom razvalila ulazna vrata na njegovoj
kuci u BiH... vec je bilo prekasno... zavrsio je u logoru.
Post Reply