Ma to ovdje "multikulturnjake za BiH" ne zanima? Njima je bitno da je njihovim guzicima u Sarajevu, Tuzli itd dobro i BiH je samo njima izgovor? Da se oni hoce boriti za pravu BIH gdje ce na svakom pedlju biti puna ravnopravnost svakog, pricali bi oni drugu pricu i udarali bi oni po drugim metama?rei wrote:ma ja sve sve a sta sa ovimrei wrote:Dexx wrote:[
BIH ako postoji apartheid na 49% njenog teritorija?.
pita li se iko sta je stvarmo problem, i kako to popraviti![]()
niko ne kaze...
Tihić napustio Washingtonske pregovore
-
Dexx
-
mostarac
samo nas nemjte takvi kao ti braniti jer "branite" nas 15 godina i kao rezultat toga imamo da nas je sve manje i da smo sve jadniji, bijedniji i siromasnijiDexx wrote:Ma to ovdje "multikulturnjake za BiH" ne zanima? Njima je bitno da je njihovim guzicima u Sarajevu, Tuzli itd dobro i BiH je samo njima izgovor? Da se oni hoce boriti za pravu BIH gdje ce na svakom pedlju biti puna ravnopravnost svakog, pricali bi oni drugu pricu i udarali bi oni po drugim metama?rei wrote:ma ja sve sve a sta sa ovimrei wrote:
pita li se iko sta je stvarmo problem, i kako to popraviti![]()
niko ne kaze...
ja zivim u gradu koji su ubili takvi branioci kao sto si ti i s jedne i sa druge strane
-
Dexx
Ko te brani budalo? Ja sam iskren i priznajem da gledam samo interese Bosnjaka i preko njih i sebe. Priznaj i ti to da gledas samo svoje interese i da samo zato se naovodno boris za multietnicku BiH? U stvari ta se borba svodi da ne izgubis povlastice u bosnjackim gradovima i zelio bi da u bosnjackim gradovima bude multikulti shit dok te ne zanima ostatak BiH ili jos navijas da se sto vise Bosnjaka prisili iseliti tamo gdje su Bosnjaci u manjini? Medjutim to nije borba za multikulti BiH, nego borba za svoju guz***?umro je mostar wrote:
samo nas nemjte takvi kao ti braniti jer "branite" nas 15 godina i kao rezultat toga imamo da nas je sve manje i da smo sve jadniji, bijedniji i siromasniji
ja zivim u gradu koji su ubili takvi branioci kao sto si ti i s jedne i sa druge strane
-
stella_sa
Imam osjecaj da se pojedinci na ovom forumu stalno pozivaju na srpski nacionalizam kako bi nasli opravdanje za svoj sopstveni i da potajno prizeljkuju opstanak rs-a kako bi dobili vlastiti tor. E pa ljudi, nece moci
Multikultura u BiH nije mrtva niti ce ikada umrijetia oni koji misle da nema vise razloga da zivimo zajedno i da se trebamo dogovoriti o podjeli teritorije i svako svojim putem, trebaju ili slijediti put R.Karadzica pa u rupu ili put R.Djoge
Multikultura u BiH nije mrtva niti ce ikada umrijetia oni koji misle da nema vise razloga da zivimo zajedno i da se trebamo dogovoriti o podjeli teritorije i svako svojim putem, trebaju ili slijediti put R.Karadzica pa u rupu ili put R.Djoge
-
mostarac
moj i zajednicki interes svih BH patriota je multietnicka Bosna i Hercegovina i ako to posatras iz tog ugla, da tacno je da se ja borim za svoj interesDexx wrote:Ko te brani budalo? Ja sam iskren i priznajem da gledam samo interese Bosnjaka i preko njih i sebe. Priznaj i ti to da gledas samo svoje interese i da samo zato se naovodno boris za multietnicku BiH? U stvari ta se borba vodi da ne izgubis povlastice u bosnjackim gradovima i zelio bio da u bosnjackim gradovima bude multikulti shi dok te ne zanima ostatak BiH ili jos navijas da se sto vise Bosnjaka prisili iseliti odatle? Medjutim to nije borba za multikulti BiH, nego borba za svoju guz***?umro je mostar wrote:
samo nas nemjte takvi kao ti braniti jer "branite" nas 15 godina i kao rezultat toga imamo da nas je sve manje i da smo sve jadniji, bijedniji i siromasniji
ovo podebljano ne kontam
- sicky
#106 Re: Tihić napustio Washingtonske pregovore
Dexx wrote:Bravo klempo. Pregovori ne mogu ici ispod ravnopravnosti i to stvarne za sve tri naroda u BIH, samim tim znaci tzv. "rs" mora biti ukinuta. Sve ispod toga je gubljenje vremena i love i mislim da svaki bosanski patriota u tom slucaju treba ici kuci. Sta radi navodni bosanski patriota Lagumdzija JOS UVIJEK u Washingtonu?Tihić napustio Washingtonske pregovore
Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Sulejman Tihić napustio je pregovore o ustavnim promjenama u BiH koji se vode u Washingtonu u organizaciji američkog Instituta za mir.
WASHINGTON - Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić napustio je pregovore o ustavnim promjenama u BiH koji se vode u Washingtonu u organizaciji američkog Instituta za mir, i nije izvjesno hoće li i dalje sudjelovati u razgovorima o toj temi.
-
furlan
Upravo izjava,"Ja sam Bosanski patriota dok to odgovara Bosnjackim interesima" odrazava svu tragediju Bosne.Jos uvijek je nacinalni interes jaci od gradjanskog i demokratskog drustva pa samim tim i gradjanske drzave.Jos uvijek nije doslo iz guzice u glavu da treba da se zrtvuju neki interesi radi stvaranja normalnih uslova za zivot.Sa zagovaranjem Bosnjacke drzave ne samo da se ide na ruku Srbima nego se i Bosnjacki narod osudjuje na izumiranje i potpunu dominaciju klera, istina ovaj put mirnim putem, a onda ce se ugusiti u svom beznadju i netragom nestati.
Upravo sto je neko rekao, nedostatak obrazovane bosanske diplomatije ce nas povuci jos dublje nego sto jesmo.Hebo ove dipolomate sto su diplomatiju ucili po medresama i iftarima.Uvijek se sjetim izjave Omera Behmena da mu je prije bilo mnogo draze prisustvovati uskim porodicnim SDA druzenjima gdje se moglo mnogo mirnije dogovarati i raspravljati i na kraju odlucivati.To je nase poimanje demokratije i drzave.Jos uvijek na nivou begovata, gdje postoje begovi i raja.
Upravo sto je neko rekao, nedostatak obrazovane bosanske diplomatije ce nas povuci jos dublje nego sto jesmo.Hebo ove dipolomate sto su diplomatiju ucili po medresama i iftarima.Uvijek se sjetim izjave Omera Behmena da mu je prije bilo mnogo draze prisustvovati uskim porodicnim SDA druzenjima gdje se moglo mnogo mirnije dogovarati i raspravljati i na kraju odlucivati.To je nase poimanje demokratije i drzave.Jos uvijek na nivou begovata, gdje postoje begovi i raja.
-
rei
stella_sa wrote:Imam osjecaj da se pojedinci na ovom forumu stalno pozivaju na srpski nacionalizam kako bi nasli opravdanje za svoj sopstveni i da potajno prizeljkuju opstanak rs-a kako bi dobili vlastiti tor. E pa ljudi, nece moci![]()
pogresno, nije ovdje u pitanju pravdanje sopstvenog nacionalizma kad
je tu fakticko stanje sasvim drugacije od ovog u 49% teritorije , ovdje
se radi o ugrozenosti i diskriminaciji ostalih u z.hercegovini a narocito rs i kako to popraviti....
-
Prenj
Koaliranjem sa HDZ i SDS sigurno nece ...rei wrote:stella_sa wrote:Imam osjecaj da se pojedinci na ovom forumu stalno pozivaju na srpski nacionalizam kako bi nasli opravdanje za svoj sopstveni i da potajno prizeljkuju opstanak rs-a kako bi dobili vlastiti tor. E pa ljudi, nece moci![]()
se radi o ugrozenosti i diskriminaciji ostalih u z.hercegovini a narocito rs i kako to popraviti....
-
rei
ma pusti ti njih sta je sa SDP-omPrenj wrote:Koaliranjem sa HDZ i SDS sigurno nece ...rei wrote:stella_sa wrote:Imam osjecaj da se pojedinci na ovom forumu stalno pozivaju na srpski nacionalizam kako bi nasli opravdanje za svoj sopstveni i da potajno prizeljkuju opstanak rs-a kako bi dobili vlastiti tor. E pa ljudi, nece moci![]()
-
Propast1
Jeste li ikad bili u Bratuncu, Visegradu ili Foci?
Pa da vidite multietničku, i bla bla Bosnu i Hercegovinu. Uzgred Tihic nikad nije ni privirio tamo, da jeste izvrsio bi samoubistvo ako bi mu preostalo imalo obraza zbog toga sto je na celu stranke 'kojoj je prvi interes BiH'.... To je sve bagra
Pa da vidite multietničku, i bla bla Bosnu i Hercegovinu. Uzgred Tihic nikad nije ni privirio tamo, da jeste izvrsio bi samoubistvo ako bi mu preostalo imalo obraza zbog toga sto je na celu stranke 'kojoj je prvi interes BiH'.... To je sve bagra
-
stella_sa
a popravit cemo konacnom podjelom teritorije? ma iskreno govoreci mislim da su u ovoj drzavi najugrozeniji bosanci i hercegovci, oni koji se ne svrstavaju ni u jedan od tri tora, ugrozeni su i bosnjaci u "bosnjackim" gradovima isto kao i srbi u "srpskim"...ma ugrozeni smo svi ljudi moji a sve zbog vladajuce "elite". dzaba ti biti bosnjak u federaciji kad ti babo nema familiju po foteljama. mislim da je jedini nacin da se bilo sta popravi, jacanje BiH kao drzave, a stavljanje nacionalne pripadnosti u drugi plan, ne treba je zaboraviti ali ne treba je ni stavljati na prvo mjesto. lopov je lopov, pa bio srbin, bosnjak ili hrvat ali kod nas se to ne gleda bas tako.rei wrote:stella_sa wrote:Imam osjecaj da se pojedinci na ovom forumu stalno pozivaju na srpski nacionalizam kako bi nasli opravdanje za svoj sopstveni i da potajno prizeljkuju opstanak rs-a kako bi dobili vlastiti tor. E pa ljudi, nece moci![]()
-
gavrilo
dakle sda i stranka za bih tvrde "bosnjaci nece...". oni vise nemaju pravo da kenjaju kako su predstavnici bosanaca i hercegovaca. to je bilo ocigledno, ali neka bude navedeno...
inace bosnjacki politicari se ponasaju kao srpski pocetkom 90ih godina, prave iste greske, postupaju isto arogantno. neka se pitaju sta su srbi postigli sa takvom politikom.
nadam se da ce zlaja da skupi snage i jasno kaze "u interesu bosanaca i hercegovaca je...". mislim da bi sa takvim stavom sve svoje greske ispravio.
o hdz-u i sds-u da ne govorim...
inace bosnjacki politicari se ponasaju kao srpski pocetkom 90ih godina, prave iste greske, postupaju isto arogantno. neka se pitaju sta su srbi postigli sa takvom politikom.
nadam se da ce zlaja da skupi snage i jasno kaze "u interesu bosanaca i hercegovaca je...". mislim da bi sa takvim stavom sve svoje greske ispravio.
o hdz-u i sds-u da ne govorim...
-
rei
ocito je da za podjelu nisu van ovih 49%..... a ovo ostalo je sve bla bla bla .... po svemu sudeci ostat cu bez odgovoraaaaa , nije ni cudostella_sa wrote:a popravit cemo konacnom podjelom teritorije? ma iskreno govoreci mislim da su u ovoj drzavi najugrozeniji bosanci i hercegovci, oni koji se ne svrstavaju ni u jedan od tri tora, ugrozeni su i bosnjaci u "bosnjackim" gradovima isto kao i srbi u "srpskim"...ma ugrozeni smo svi ljudi moji a sve zbog vladajuce "elite". dzaba ti biti bosnjak u federaciji kad ti babo nema familiju po foteljama. mislim da je jedini nacin da se bilo sta popravi, jacanje BiH kao drzave, a stavljanje nacionalne pripadnosti u drugi plan, ne treba je zaboraviti ali ne treba je ni stavljati na prvo mjesto. lopov je lopov, pa bio srbin, bosnjak ili hrvat ali kod nas se to ne gleda bas tako.rei wrote:stella_sa wrote:Imam osjecaj da se pojedinci na ovom forumu stalno pozivaju na srpski nacionalizam kako bi nasli opravdanje za svoj sopstveni i da potajno prizeljkuju opstanak rs-a kako bi dobili vlastiti tor. E pa ljudi, nece moci![]()
sto sam pesimista
-
Dexx
Ma daj Furman, natjeraj jednog cetnika da stavi bosanstvo ispred srpstva? Nemoj biti smijesan to se nikad nece dogoditi. Zasto bi se bosnjacki narod sa bosnjackom drzavom osudio na izumiranje i potpunu dominaciju klera kad je u drzavi koju djeli sa ekstremima najgore vrste glasao za navodno stranku koja se bori za multikulti shit pa je ta ista stranka postavila Srbina u sarajevskoj opcini centar za predsjednika opcine? Nesto slicno kao kad bi Likud u Tel Avivu 1955 godine postavio Njemaca za gradonacelnika? Sa BiH bosnjacki narod je istrijebljen na vise od 70% BiH teritorije i zar mu se moze dogoditi gore u sopstvenoj drzavi? Znaci sad su bosnjacki politicari neobrazovani i to je u stvari glavni problem BiH? Glavni problem BIH ti je sto se samo u bosnjackim opcinama zivi kako tako multikulti i ako te opcine nisu oaze i prije ili kasnije ce doci do potpunog razdvajanja Srba, Hrvata i Bosnjaka i u tim opcinama ne zato sto ce ovi imati manja prava nego automatike radi zato sto na vecini teritorija BiH dolazi do grupisanja samo po jednog naroda. Danas je takvo stanje i da ako bi se BiH nazivala u buducnosti multietnickom to u stvarnosti nece biti sanse ostvariti bez rata, sto znaci zasto bi se Bosnjaci hebavali sa srpskim odnosno hrvatskim nacionalizmom i dalje i na bezvezne stvari trosili energiju kad zato nemaju podrske u svijetu? Treba ici na novo unutarnje razgranicenje i odmah nakon toga na novu i samostalnu bosnjacku drzavu gdje ce Bosnjaci biti sami kreatori svoje sudbine. Nakon toga medjunarodnu zajednicu istjerati iz bilo kakvog odlucivanja o sudbini i pravcima te drzave i pazljivo birati prijatelje i na zapadu i na istoku.furlan wrote:Sa zagovaranjem Bosnjacke drzave ne samo da se ide na ruku Srbima nego se i Bosnjacki narod osudjuje na izumiranje i potpunu dominaciju klera, istina ovaj put mirnim putem, a onda ce se ugusiti u svom beznadju i netragom nestati.
-
Prenj
Sulejman Tihic je za pocetak, prvi trebao da se vrati u Bosanski Samac, u kojem je zivio i radio do rata. Istina, bio je u logoru, ali i hiljade povratnika iz Kozarca su bile u Manjaci, Omarskoj, Keratermu, ...Propast1 wrote:Jeste li ikad bili u Bratuncu, Visegradu ili Foci?
Ali vaznija je fotelja, sve ostalo je demagogija cista
-
Prenj
Nas Lloyd, Sting, Jeff i sada Dexx, sa svakom svojom novom inkarnacijom na forumu je u sve tezem stanju.Dexx wrote:Ma daj Furman, natjeraj jednog cetnika da stavi bosanstvo ispred srpstva? Nemoj biti smijesan to se nikad nece dogoditi. Zasto bi se bosnjacki narod sa bosnjackom drzavom osudio na izumiranje i potpunu dominaciju klera kad je u drzavi koju djeli sa ekstremima najgore vrste glasao za navodno stranku koja se bori za multikulti shit pa je ta ista stranka postavila Srbina u sarajevskoj opcini centar za predsjednika opcine? Nesto slicno kao kad bi Likud u Tel Avivu 1955 godine postavio Njemaca za gradonacelnika? Sa BiH bosnjacki narod je istrijebljen na vise od 70% BiH teritorije i zar mu se moze dogoditi gore u sopstvenoj drzavi? Znaci sad su bosnjacki politicari neobrazovani i to je u stvari glavni problem BiH? Glavni problem BIH ti je sto se samo u bosnjackim opcinama zivi kako tako multikulti i ako te opcine nisu oaze i prije ili kasnije ce doci do potpunog razdvajanja Srba, Hrvata i Bosnjaka i u tim opcinama ne zato sto ce ovi imati manja prava nego automatike radi zato sto na vecini teritorija BiH dolazi do grupisanja samo po jednog naroda. Danas je takvo stanje i da ako bi se BiH nazivala u buducnosti multietnickom to u stvarnosti nece biti sanse ostvariti bez rata, sto znaci zasto bi se Bosnjaci hebavali sa srpskim odnosno hrvatskim nacionalizmom i dalje i na bezvezne stvari trosili energiju kad zato nemaju podrske u svijetu? Treba ici na novo unutarnje razgranicenje i odmah nakon toga na novu i samostalnu bosnjacku drzavu gdje ce Bosnjaci biti sami kreatori svoje sudbine. Nakon toga medjunarodnu zajednicu istjerati iz bilo kakvog odlucivanja o sudbini i pravcima te drzave i pazljivo birati prijatelje i na zapadu i na istoku.furlan wrote:Sa zagovaranjem Bosnjacke drzave ne samo da se ide na ruku Srbima nego se i Bosnjacki narod osudjuje na izumiranje i potpunu dominaciju klera, istina ovaj put mirnim putem, a onda ce se ugusiti u svom beznadju i netragom nestati.
Jadni covjek
-
Dexx
Sinko pricas gluposti? Ko su ti tipovi? Izgleda da sam te totalno razbucao u diskusiji sa argumentima kad ti je samo ovo ostalo?Prenj wrote: Nas Lloyd, Sting, Jeff i sada Dexx, sa svakom svojom novom inkarnacijom na forumu je u sve tezem stanju.
Jadni covjek
-
Prenj
Siroti covjece, skupi prvo sve argumente u svojoj glavi.Dexx wrote:Sinko pricas gluposti? Ko su ti tipovi? Izgleda da sam te totalno razbucao u diskusiji sa argumentima kad ti je samo ovo ostalo?Prenj wrote: Nas Lloyd, Sting, Jeff i sada Dexx, sa svakom svojom novom inkarnacijom na forumu je u sve tezem stanju.
Jadni covjek
-
Dexx
Evo ti argumenti da svijet nije bio na strani multietnicke BiH.
Pitanja za Ričarda Holbruka
Piše: akademik Muhamed FILIPOVIĆ
Oslobodjenje
22/11/05
Kako je moguće da ste sačinili ovakav Dejtonski sporazum?
Pitanje zbog čega dejtonski mir nije veliko postignuće politike, ma ko da je tu politiku vodio, ima osnovu u sadašnjem stanju naše zemlje i nužno ga je postaviti. Na to pitanje morao bi odgovoriti onaj ko je stvarao ovakav mir. Pitanja upućujem gospodinu Holbruku kao tvorcu mira, a ona glase:
1. Postoje li dokazi da su građani muslimanske i katoličke vjere u bilo kom smislu vršili diskriminaciju i onemogućavali u pravima građane pravoslavne vjere, odnosno da su Bošnjaci i Hrvati vršili nasilja bilo ikoje vrste nad Srbima u periodu od 1990-1992?
2. Da li je BiH na legalan i legitiman način organizirala i provela od EU preporučeni referendum o neovisnosti i na legalan i legitiman način proglasila svoju neovisnost, jer je suverenost imala i po ranijem Ustavu?
3. Da li je BiH bila priznata od strane SAD i najvećeg broja zemalja u svijetu kao samostalna i suverena država u vrijeme kad je otpočeo napad na njenu teritoriju, institucije i građane?
4. Da li je ona bila, i uz podršku SAD, primljena u članstvo OUN i postala njena članica?
5. Da li je poznato kakva prava članicama OUN-a garantira Deklaracija OUN i na šta obavezuje ostale članice kad je u pitanju agresija na jednu članicu i posebno kad je agresija praćena masovnim zločinima nad civilnim stanovništvom?
6. Da li je tačno da je vlada SAD smatrala kako je vladavina Slobodana Miloševića nasilna, nedemokratska i agresivna i da predstavlja opasnost za sigurnost i mir u regionu?
7. Da li je poznato da je tadašnja republikanska vlada i posebno njeni glavni predstavnici zaduženi za vanjsku politiku i nacionalnu bezbjednost (Lorens Iglberger i general Skovkroft) smatrala da je u BiH izvršena agresija i počinjen zločin genocida masovnim ubijanjem stanovnika i njihovim totalnim izgonom iz mjesta gdje su živjeli stotinama godina?
8. Da li je vlada SAD podržavala stav da se BiH ne odobri naoružavanje u uvjetima kad je na nju izvršena agresija od strane jedne stalno naoružavane sile i da joj se time oduzimalo jedno od bitnih prava garantirano Deklaracijom OUN-a i praksom međunarodne politike, a to je pravo na obranu i na sredstva za tu obranu?
9. Zbog čega su SAD i međunarodna zajednica našli načina i odlučnosti da na vrijeme zaustave rat u Hrvatskoj prije nego li je on ispoljio svoje ogromne negativne posljedice, kao i rat na Kosovu, a zašto nije zaustavila rat u BiH i zbog čega je dozvolila da on traje gotovo četiri godine, uza sve svijetu dobro poznate i od svjetske javnosti oštro osuđivane posljedice?
10. Da li je poznato da BiH nije nikada bila podijeljena teritorija i država, da na njoj nikada nisu postojale nacionalne ili etničke države i nacionalno homogene teritorije, da je njeno stanovništvo živjelo maksimalno izmiješano i da je zbog toga BiH moguća samo kao jedinstvena država, baš na isti način kao i SAD, koje su povele odlučan rat protiv secesionizma južnih država u sopstvenoj zemlji iz razloga što on nema ni moralnog ni političkog ni historijskog opravdanja?
11. Da li je političkim krugovima SAD bilo od početka jasno da se u BiH radi o agresiji i da je politika koju su vodile vodeće europske zemlje bila pogrešna?
12. Da li je poznato kako populacija koja broji nešto više od milion ljudi nije u stanju da mobilizira efektivnu vojsku koja bi brojala 150.000 ljudi i da jedna politička stranka nije u stanju da, bez državnog aparata i ekonomije, u kratkom vremenu naoruža vojsku i finansira ratni napor, te da već u početku rata raspolaže sa 50 borbenih aviona, 500 bornih i oklopnih kola i tenkova, da posjeduje 5.000 artiljerijskih oružja, te da vojno i policijski kontrolira veliku teritoriju, održava bezbrojne logore i mučilišta za civlile, vrši izgone i transporte istih, održava nužne službe proizvodnje i prometa i vrši druge nužne funkcije koje rat donosi, te da iz tih činjenica izlazi jedino mogući zaključak da je rat u BiH organizirala, vodila i finansirala vlada tadašnje Jugoslavije i da su u njemu učestvovali brojni vojnici, oficiri, policijski funkcioneri i radnici iz Srbije, Crne Gore i srpskih dijelova Hrvatske, čime se nepobitno dokazuje učešće tih država u agresiji na Bosnu i Hercegovinu?
13. Poznato je da Zubak nije htio da potpiše Dejtonski sporazum i time je spasio svoj i obraz tadašnjeg vođstva Hrvata u BiH. Na kritiku da nisu smjeli i nisu bili ovlašteni da potpišu takav sporazum, jer niko nema pravo da mijenja ustavno stanje u zemlji bez pristanka njenih stanovnika kao nosilaca suvereniteta, Izetbegović se branio da je bio pod ogromnim pritiskom i izložen prijetnjama američke diplomatije i osobno Vašim i prijetnjama Vorena Kristofera da će snage bosanske legalne vlade biti napadnute i bombardirane ako on ne pristane na sporazum. Šta gospodin Holbruk misli o legalitetu takvog sporazumijevanja i o validnosti tako postignutog sporazuma?
Gospodin Holbruk, kao i svako ko ocjenjuje događaj kao što je Dejtonski sporazum, morao bi uzeti u obzir činjenicu da je američka diplomatija bila jasno i precizno antimiloševićevska i da je tadašnji ambasador SAD u Jugoslaviji Voren Cimerman govorio u Sarajevu, a tom razgovoru sam svjedok, da je Milošević opasan čovjek, da mu se ne smije vjerovati i da je njegova politika agresivna, te nas time snažno poticao na izlazak iz Jugoslavije kojom je dominirao Milošević. Isto tako, mi nismo molili i prisiljavali nikoga da nas priznaje i da nas bira u OUN. To su bile odluke država i članica OUN-a. Ali je, iz činjenice da smo bili priznati i da smo bili primljeni u OUN, za nas proizlazila privilegija da budemo zaštićeni u slučaju napada na našu zemlju i njen ustavni poredak, kao i pravo da nam se omogući i čak i pomogne u obrani naše neovisnosti, teritorijalne cjelovitosti i ustavnog poretka koji je na snazi.
To pravo je nama zanijekano, ali ne i Hrvatima i Slovencima ili Albancima. Zašto takva diskriminacija upravo i samo legalne vlade BiH kad to pravo nije odrečeno nikome drugome u ratnom konfliktu na prostorima bivše Jugoslavije, a neki su bili naoružavani od jedne (SAD) ili druge (Rusija) struje u međunarodnoj politici. Lično sam, u Bijeloj kući, bio svjedok kad su Iglberger i Skovkroft rekli, saglasivši se sa ocjenom da se u BiH događa agresija i da bosanski Srbi nisu u stanju da imaju toliko vojnika i tako opremljenu vojsku, kao i da je u BiH na djelu i zločin genocida, te da vlada SAD ne dijeli stavove i oponašanje europskih vodećih sila, ali ne želi da ih ometa u njihovoj akciji. Nažalost, ta akcija je bila antibosanska i to je njima bilo poznato. Tom prilikom je Iglberger čak citirao i poznatu listu ratnih zločinaca koju je kasnije vlada SAD i objavila.
Kako je bilo moguće, na kraju, da u svjetlu svih ovih činjenica neko ko je vodio računa o pravu, moralu, demokratiji i nenagrađivanju agresora, a sve je to znao, sačini onakav sporazum kakav je sačinio gospodin Holbruk.
Last edited by Dexx on 22/11/2005 14:21, edited 2 times in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Otisao, a?U Washingtonu postignut sporazum o ustavnim reformama u BiH
Predstavnici sedam političkih stranaka i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Washingtonu su potpisali izjavu o opredijeljenosti ZA provedbu ustavnih reformi u BiH.
U izjavi se potpisnici obavezuju da će raditi zajedno na provedbi reformi koje su neophodne da bi BiH što prije postala punopravnom članicom NATO- saveza i Evropske unije.
Ustavne reforme trebaju ojačati ovlasti državnih vlasti, te usmjeriti rad parlamenta i institucija Predsjedništva.
"Opredijeljeni smo da napravimo ove ustavne reforme do marta 2006. godine", kaže se u izjavi koja će danas biti predana američkoj državnoj tajnici Condoleezzi Rice.
gavro, opusti se
-
stella_sa
ma ovo je ljudi Bog kaznio Ristu Djogu pa ga reinkarnirao u BosnjakaDexx wrote:Ma daj Furman, natjeraj jednog cetnika da stavi bosanstvo ispred srpstva? Nemoj biti smijesan to se nikad nece dogoditi. Zasto bi se bosnjacki narod sa bosnjackom drzavom osudio na izumiranje i potpunu dominaciju klera kad je u drzavi koju djeli sa ekstremima najgore vrste glasao za navodno stranku koja se bori za multikulti shit pa je ta ista stranka postavila Srbina u sarajevskoj opcini centar za predsjednika opcine? Nesto slicno kao kad bi Likud u Tel Avivu 1955 godine postavio Njemaca za gradonacelnika? Sa BiH bosnjacki narod je istrijebljen na vise od 70% BiH teritorije i zar mu se moze dogoditi gore u sopstvenoj drzavi? Znaci sad su bosnjacki politicari neobrazovani i to je u stvari glavni problem BiH? Glavni problem BIH ti je sto se samo u bosnjackim opcinama zivi kako tako multikulti i ako te opcine nisu oaze i prije ili kasnije ce doci do potpunog razdvajanja Srba, Hrvata i Bosnjaka i u tim opcinama ne zato sto ce ovi imati manja prava nego automatike radi zato sto na vecini teritorija BiH dolazi do grupisanja samo po jednog naroda. Danas je takvo stanje i da ako bi se BiH nazivala u buducnosti multietnickom to u stvarnosti nece biti sanse ostvariti bez rata, sto znaci zasto bi se Bosnjaci hebavali sa srpskim odnosno hrvatskim nacionalizmom i dalje i na bezvezne stvari trosili energiju kad zato nemaju podrske u svijetu? Treba ici na novo unutarnje razgranicenje i odmah nakon toga na novu i samostalnu bosnjacku drzavu gdje ce Bosnjaci biti sami kreatori svoje sudbine. Nakon toga medjunarodnu zajednicu istjerati iz bilo kakvog odlucivanja o sudbini i pravcima te drzave i pazljivo birati prijatelje i na zapadu i na istoku.furlan wrote:Sa zagovaranjem Bosnjacke drzave ne samo da se ide na ruku Srbima nego se i Bosnjacki narod osudjuje na izumiranje i potpunu dominaciju klera, istina ovaj put mirnim putem, a onda ce se ugusiti u svom beznadju i netragom nestati.