Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_MaYa_

#101 Re: Provociranje pokrivenih zena u porodilistu u Zenici!!!

Post by _MaYa_ »

Bosanac sa dna kace wrote:Ev slusam na radio Nabi (http://www.naba.ba) kako medicinsko osoblje provocira pokrivene zene u Zenici koje dodju da se porode, upravo se javila zena iz Zenice i prica kako ih provociraju govoreci im; ''Sta vi pokrivene hocete, sto radjate tolko djece...'' Kaze da je doslo do toga da neke vec idu da se poradjaju u Zavidovice u Dom zdravlja i da ne smiju da kazu koja im je to trudnoca! :x :x :x :x
SRAMOTA!!!!
zar nismo za BiH sviju nas, gdje cemo bit svi jednaki!!! :x :x :x
jedna asistentica na faxu rekla je profesofru kako ja dodjem s discmanom kod nje i nista necujem jer imam slusalice na usima...

a zapravo iskljucim ih... al sta zna seljanka od zivota kontas?

tako da... ako je tako bolje neka idu... i u zagreb radjati... ako treba, jer ne mos seljaka promjeniti

a ova asistentica inace kad ja dodjem obavezno... prica sa svojim sinom, ama bas svaki put...
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Driver,

Ne mislim da je održan svjetski kongres pokrivenih žena na kojem je postignut sveopći konsenzus da se tebe proglasi ćafirom :)
Qler

Post by Qler »

ja u radnji, u ulazi zena sa sinom, malom, onako oko 5 godina. kad ulazi pokrivena, ona skrooz, crna, nista se ne vidi, i mali je pogleda, prepade se, i ono, neofirno zovnu mamu, sagnu se zena, a on, sapce "mama, jel' ovo lopov?"

ja oplako :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Ja u radnji, ulazi zena sa kćerkom, malom, oko pet godina....Kad ulazi jedna sa minićem, onako da se sve vidi, pupak sijeva, utegnuta.....

Kad mala poče da plače, i onako,neofirno,uputi pitanje svojoj majci:

Mama,jel ovo kurva?

ja oplako :lol: :lol: :lol:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

Qler wrote:ja u radnji, u ulazi zena sa sinom, malom, onako oko 5 godina. kad ulazi pokrivena, ona skrooz, crna, nista se ne vidi, i mali je pogleda, prepade se, i ono, neofirno zovnu mamu, sagnu se zena, a on, sapce "mama, jel' ovo lopov?"

ja oplako :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
evo i ja sam oplako
taxi_driver

Post by taxi_driver »

znas sta je mam trebala odgovoriti sinu.
ne sine nije lopov,ovo je lesli eldridz.
i onda do prve trafike i kupiti roman nindja i procitati sinu.i od tada se sin vise ne bi plasio.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Eh, sreća, Driver, pa nas takvi kao ti više ne savjetuju, niti će nas ikada savjetovati :)
Shoshana

Post by Shoshana »

_BaykoNoor_ wrote:
h) cilj svake vjerske zajednice je ekspanzija...
Kratko i jasno - nije istina!
ja u radnji, u ulazi zena sa sinom, malom, onako oko 5 godina. kad ulazi pokrivena, ona skrooz, crna, nista se ne vidi, i mali je pogleda, prepade se, i ono, neofirno zovnu mamu, sagnu se zena, a on, sapce "mama, jel' ovo lopov?"

ja oplako
:lol: :lol: :lol:

A sto se tice vrijedjanja od strane babica u porodilistima, toga je, na zalost uvijek bilo. Ja sam svoju djecu radjala 80-ih, pa sam slusala izjave tipa: Dosla debela krava da se oteli...sta se dernjas, nisi se dernjala kad si se ..bavala itd....

Ja mlada i luda - ne htjedoh nikom pare dati, na svu srecu, moja mati pametnija od mene, pa pronadje nacin da nekom kovertu u dzep ugura - pa ja dobro prodoh.

A ovo je pitanje o kom se treba raspravljati na malo visim nivoima nego nas forum. Na zalost, dok god se mi dzarkamo oko pitanja nacija i vjeroispovijesti - nemamo vremena da se pozabavimo bitnijim temama, naime socijalnoj i zdravstvenoj situaciji u BiH.

Zalosno!
Duh bez sjekire

Post by Duh bez sjekire »

taxi_driver wrote:ahmede odkud znas da nisam prozvan cafirom.
duh sa sjekirom,neznas ti jos nista sto se tice toga u kojoj sam vojsci bio.
i usput treba mi starom u bosni iscijemati 10 metara drva pa kad vec imas sjekiru bilo bi dobro da te preporucim :lol:
Takve kao ti prepoznajem na daljinu,valjda zato sto sam ih vazda kroz optiku gledao.
Inace,vidim da si osim toga slab sa citanjem,ja sam Duh bez sjekire(zaplela se izmedzu kokarde na subari i lobanje,pa je nisam mogao izvuci) ali tvom starom cu rado iscijepati i 20 metara drva samo da se takvi kao ti ne pojavljuju u nasoj lijepoj zemlji.
zlata

Post by zlata »

SF wrote:
gandhi wrote:
hananah wrote:Dodjem s odmora i odmah frka, samo frke nekakve na forumu :(
Elem nejse, sjedim ja neki dan u frizerskom salonu i pored mene jedna pokrivena sa dvije curice i onako u pricu neobaveznu, kaze ona jos kod kuce ima sina, fina, dotjerana, rekoh, hajde nek raste natalitet, bas fino kad neko ima para za radjati. E tad ja dodjem na red za pranje kose, u medjuvremenu gospodja zavrsila i ode (sisale se curice) i moja mi frizerka prica dok me fenira kako gospodja svaki mjesec dobiva 400 km od IZ, i za svako dijete jos toliko :) Eto, ta gospodja sto se zalila je samo trebala odgovoriti bolnickom osoblju onako s visoka "ja za radjanje dobivam pare, svaki mjesec vasu platu, a moj je posao da povecavam natalitet: :) Dakle, srem ih bilo, oni nasli da pitaju :x :x :x :x :x Nije ni njima lako, valjda sto rano ustaju na posao pa se svega nagledaju i svasta trpe za bijednu platu, a mozda nemaju ni sredstava da koga plate da cuva djecu (ako ih imaju, skupoca ziva). Dijete je fakat luksuz - zato blago pokrivenima - one nemaju tih problema :) Zivio natalitet :)
Ovo više nije ni bezobrazluk! :x
Ti fakat nisi zdrava. :(
Naravno da je ovo presisalo i onaj krajnji bezobrazluk.
Izmisli se prica koja ce promijeniti tok teme,a u isto vrijeme pokazes kako su muslimani u BiH jako opasni.
Kad se jedna laz ponovi 100 puta,to vise i nije laz. :lol:
Eh sad,ako i 10% ljudi povjeruje u ovu laz,onda je to ipak uspjeh za one koji sire ovakve lazi.Malo slazi tamo ,malo izmisli 'vamo,10% tamo,10% vamo,i eto zbrke.
Skoro niko i ne rece da je hanana cula zato u "frizerskom". :lol:
Jak izvor,nema sta. : :P

@zlata
Ti zlato drago da si pratila link koji je ostavio BosanacSDK,znala bi da nije radio NABI,nego radio NABA.
Jednom moze biti greska,al dvaput NABI,e to vise nije slucajno. :D

Nego ima ona pjesma od BD-lazes zlato,lazes vjestice......... :)
Ja SIGURNO nisam LAZOV. Bog mi je svjedok...a upali isti radio...pa najprije cuj sta se prica...prije neg'sto nekog prozoves lazov. Inace...svi smo svjedoci da si vrlo BEZOBRAZAN!
Last edited by zlata on 20/11/2005 18:49, edited 1 time in total.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Zlato, otkud ti znaš da je čovjek bezOBREZAN ?? :) :)
Ocean

Post by Ocean »

Dajte ljudi, vratite se temi! Ova bi tema barem trebala biti ozbiljna ( mada bih ja promijenila naslov teme). :roll:
Pa zar svaka tema mora zavrsiti prepucavanjem?! :-?
zlata

Post by zlata »

Ahmmed wrote:Zlato, otkud ti znaš da je čovjek bezOBREZAN ?? :) :)
A stvarno jeste? Od kud i ti znas? :lol: :P
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Pa,to si ti napisala, Zlato :-)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Shoshana wrote:

[/quote]

izvini, sta je cilj svake vjerske zajednice? i mozes li mi u tom kontekstu objasniti misionarstvo i otvaranje vjerskih misija u drugim dijelovima svijeta?
Shoshana

Post by Shoshana »

_BaykoNoor_ wrote:
Shoshana wrote:

izvini, sta je cilj svake vjerske zajednice? i mozes li mi u tom kontekstu objasniti misionarstvo i otvaranje vjerskih misija u drugim dijelovima svijeta?[/quote]

Hocu, objasnicu ti sve sto te zanima, komparativnu religiju sam zajedno sa arheologijom diplomirala na svjetski priznatom univerzitetu, ali to je druga tema....

Jevreji, na primjer, NISU expanzionisticka religija, i ne misioniraju svoju religiju, i cak i ako hoces da predjes na Judeizam - nije lako niti svima dostupno!

Izvinjavam se moderatorima sto skrecem sa teme!
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Okej. Cestitam na diplomama. Sta je cilj kod krscanskih i islamskih vjerskih zajednica? Kontrakcija ili ekspanzija i odakle onolike misije po Africi?
_MaYa_

Post by _MaYa_ »

Ahmmed wrote:Ja u radnji, ulazi zena sa kćerkom, malom, oko pet godina....Kad ulazi jedna sa minićem, onako da se sve vidi, pupak sijeva, utegnuta.....

Kad mala poče da plače, i onako,neofirno,uputi pitanje svojoj majci:

Mama,jel ovo kurva?

ja oplako :lol: :lol: :lol:
aha... ne mali je reko "mama, smijem li ja ovo dirati kad narastem"

lose ti je ovo sto si napisao... :zzzz:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

MAYA,

Naravno da je loše !

No, za tebe, očito, nije loše, ono što je iznad toga napisano o pokrivenoj ženi!
Qler

Post by Qler »

ahmo ofiran si skroz...

vjeruj mi da je i mene nakada strah sresti jednu tako pokrivenu... skroz... to nije nase, hebem mu misha, pravo je lijepo vodjeti pokrivene, maramom, sredjene djevojke, pravo su lijepe, ali ono, nakaradno....

a tebi to nije godra da vidis neku utegnutu? ne pomislis, uh sta bi joj radio, :D daj ba...:D
bug

Post by bug »

normalno da nije nase, nikad toga nije bilo u nasoj tradiciji, izgledaju stravicno.
hananah

Post by hananah »

Ahmed, oprosti, ali nije isto ni slucajno, ipak nasa sredina nije jos navikla na skroz pokrivene zene, i naravno da su cudne i odraslima a kamoli djetetu koje se prvi put susrece s tim i moras shvatiti psihologiju djeteta da ga one podsjecaju mozda na lopova u ovom slucaju. A sa pojmom lopov dijete je u toj dobi upoznato jer gleda crtice i cita slikovnice, dok sa pojmom kurva nije upoznato niti treba u toj dobi da bude upoznato.
Meni licno su pokrivene zene jako lijepe, bas dolazi lice do izrazaja a one koje su skroz pokrivene nekako mi djeluju...ma strah me je hebi ga, u doba terorizma, fakat me zna biti strah, necu da krijem i lazem, pogotovo sto se nedavno spremao teroristicki napad u BiH i sta ja znam sta im sve moze pasti na pamet, mozda da iskoriste tu odoru. Hebi ga, strah je ljudski i ovaj nije nimalo neopravdan ako se gleda situacija i zbivanja u svijetu i poplava islamskog terorizma. Pa neki dan je u novinama bila slika pokrivene zene koja nije uspjela aktivirati eksploziv i tako postati bomba samoubica :(
mr2

Post by mr2 »

:lol: :lol: :lol: grijesite......da vidite te pokrivene,kada se dokopaju zapada :lol: :P :P :P rastave se :razz: :razz: :razz: ma da ti se zivot zgadi :lol: :lol: :lol: :lol: radim u azilskom centru u hol...4 god.....
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Qler,

Ja više ne znam šta je naše,a šta nije.....
Koliko godina, decenija, ili stoljeća ići unazad, pa odrediti šta je naše a šta nije!
Sve do 1948 muslimanske žene u našim su krajevima pokrivale lice.
Dakle, bio je to dio naše tradicije, ne ulazeći u ovom momentu u opravdanost takvog odijevanja!

Ako bismo gledali na to,šta je naše a šta nije, onda bismo morali zaključiti da način na koji se danas pokrivaju ,pogotovo mlađe žene, nije bio posebno raširen u BiH ranije.

Jemenije, sa ojama, kerama, šamije,šalovi.....bila su, a i danas, uglavnom na selima, jesu pokrivala kose naših žena.....

Naravno, nemam ništa protiv načina na koji se danas pokrivaju djevojke.

Nemam ništa protiv bilo kakve vrste odjeće, jer svako bira ono što će obući na sebe!

Ali, praviti od pokrivenih žena baba roge,e,to me nervira, pa sam zbog toga iskarikirao onu priču o ženi - lopovu u priču o ženi -kurvi!

Qler, nisam pristalica " na izvolite " načina odijevanja.

Više volim kad se samo nazire, jer razvija maštu :)
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

_BaykoNoor_ wrote:Okej. Cestitam na diplomama. Sta je cilj kod krscanskih i islamskih vjerskih zajednica? Kontrakcija ili ekspanzija i odakle onolike misije po Africi?
Sahoshana je bila ljubazna i odgovorila mi privatnom porukom koju u nastavku potpunosti citiram, cisto da nam diskusija cijelo vrijeme bude javna.
.........................................................................................................
Vidi, Bajko, da se ne prepucavamo, ni na sta iz tvoga posta nisam reagovala osim na tvrdnju da su SVE vjerske zajednice expanzionisticke, a i to, samo zato sto ne volim generalizovanja.

Licno cijenim i postujem svaku religiju jer smatram da su religije (od onih najstarijih i politeistickih do ovih velikih, danasnjih) dale osnov nasoj kulturi, i da time igraju kljucnu ulogu u relaciji "covjek - prirodno bice" i "covjek - drustveno bice".

Institucije koje utjelovljavaju religiju ne volim, pa bio to Shaman, rabin, pop, papa ili hodza - jer su oni predstavnici VLASTI i MOCI, a ne prave religije.

Zato, valjda, kod nas i kazemo "pravi vjernici".... Za razliku od onih sto po vazdan cuce u vjerskim institucijama... Na zalost, pravi vjernici cesto placaju greske ovih drugih....

Izvini ako te sta ubrijedih - nije mi bila namjera!
...........................................................................................................

Poruka kojoj sam joj odgovorio glasi:

Pozdrav tebi,

Nisi me nista uvrijedila, Boze sacuvaj. Niti sam nase pisanje shvatio kao neko prepucavanje. Buduci da i ja imam nekih diploma stecenih pred nekim autoritetima onda stojim iza tvrdnje da je cilj svake vjerske zajednice ekspanzija a ne kontrakcija, te da je najbolji prilog ove teze misionarstvo vecine religija. Takodje, vjerski prozelitizam koji je prisutan u svakoj vjerskoj zajednici jedan je od najboljih nacina ostvarenja krajnjeg cilja koji sam vec naveo.
Kada govorim o ekspanziji vjerskih zajednica pri tome ne mislim nuzno na ekspanziju vjerovanja buduci da je bitna razlika izmedju vjere i vjerovanja, odnosno izmedju institucije i licnog.

Hvala sto si se javila
..........................................................................................................
Post Reply