To dokazuje da nisi vatreni pitar nego te je neko zatrovao tom bolesnom doktrinomBelminator wrote:Da, ali me danas vise kopka kako sam ja vatreni pitar mogao uopste da joj poklonim plavu dominu sa slikom Strumfete
Udaj se za mene???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
-
Belminator
Eh kamo srece da smo isli u isti vrticanais_nin wrote:ijaoooooooooooooooooooooooooooBelminator wrote:Anais sad ces da cujes sta ti je skromnost i romanticna dusa, lako je biti romantican kad kad imas dvije plate u kontinuitetu da ih povezes i kupis prsten... no da krenem sa ispovijesti:
Ja sam ti kao petogodisnji djecacic u vrticu zaprosio jednu sjatku djevojcicu ( naravno kolegicu iz vrtica ) sa plasticnom dominom koju sam prethodno klepio iz igraonice, a na kojoj je bila slika Strumfete![]()
No ona je tu dominu samo pogledala i bacila je, te se dalje nastavila igrati, tacnije "kuhati rucak", sa svojim drugaricamaraspilavih se....
ma bolje s knjigom ljubavne poezije (ili dobrom dominom) nego bezveznim prstenom
-
Belminator
Ne, ne tada sam bio jos sasvim mali i nisam znao da razlikujem dobro od losegahorns&drums wrote:To dokazuje da nisi vatreni pitar nego te je neko zatrovao tom bolesnom doktrinomBelminator wrote:Da, ali me danas vise kopka kako sam ja vatreni pitar mogao uopste da joj poklonim plavu dominu sa slikom Strumfete:D:D:D
-
Belminator
Anais ne pocinji sa tim, ukljucicemo Papeta i Manijaka u diskusiju... a onda tema ode na nogometne tereneanais_nin wrote:auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu pa zar si i ti pitarBelminator wrote:Da, ali me danas vise kopka kako sam ja vatreni pitar mogao uopste da joj poklonim plavu dominu sa slikom Strumfete![]()
ali to ti je LJubav....sa vejikim J
- anais_nin
uh neka uzela sam casu vode i kocku secera, to me malo zignulo....ali oni tvoji kilometarski postovi o knjizevnosti te dobro vade, pa cu se praviti da nisam nista procitalaBelminator wrote: Anais ne pocinji sa tim, ukljucicemo Papeta i Manijaka u diskusiju... a onda tema ode na nogometne terene
P.S. a sto se vrtica tice, ja sam i tada "padala" na knjige
- flora.sa
ovaj se nije nešto javljao na lj&s, dok ga ti nisi dovukla...anais_nin wrote:uh neka uzela sam casu vode i kocku secera, to me malo zignulo....ali oni tvoji kilometarski postovi o knjizevnosti te dobro vade, pa cu se praviti da nisam nista procitalaBelminator wrote: Anais ne pocinji sa tim, ukljucicemo Papeta i Manijaka u diskusiju... a onda tema ode na nogometne terene![]()
još jedan u tvom taboru...
herka...vraćaj mi bar maneta
-
simster
#108 Re: Udaj se za mene???
ja mislim da se danas samo jos najveci papci na svijetu loze na udaju odnosno zenidbu. to su uglavnom amerikanci i balkanci.anais_nin wrote:Koliko znacaja pridajete ovom momentu....
on na jednom koljenu, prsten u ruci, romanticna atmosfera, ona sva iznenadjena i usplahirena...da li je ovako samo na filmovima? ili su neki od vas imali ovakva, pa skoro "filmska" iskustva? Smatrate li da je to sve djecja igra i da obicno ljudi kad planiraju brak nekako zajednicki nadodju na tu ideju, da nisu potrebni teatralnost, pitanje, prosidba? Ili takav momenat ipak ima svoju tezinu i znacaj?
-
Belminator
Tako nekakoflora.sa wrote:ovaj se nije nešto javljao na lj&s, dok ga ti nisi dovukla...anais_nin wrote:uh neka uzela sam casu vode i kocku secera, to me malo zignulo....ali oni tvoji kilometarski postovi o knjizevnosti te dobro vade, pa cu se praviti da nisam nista procitalaBelminator wrote: Anais ne pocinji sa tim, ukljucicemo Papeta i Manijaka u diskusiju... a onda tema ode na nogometne terene![]()
P.S. a sto se vrtica tice, ja sam i tada "padala" na knjige![]()
![]()
![]()
još jedan u tvom taboru...![]()
![]()
herka...vraćaj mi bar maneta
-
_galaksija
Ja sam bila jednom zarucena i imala sam dvije ponude za brak.Ipak odlucih se za cetvrtu soluciju.Ne pristah na njih...cekam jos konja na bijelom princu 
-
Belminator
Eh u to doba sam ti mogao pokloniti onda jedino slikovnicu obzirom da sam se furao an to i imao ih citavo brdo od Bitke za ranjenike, preko Boska Buhe, pa do Macka u cizmamama, Pepeljuge... a najdraze su mi bile Riba ribi grize rep i jao nesto kao Zub krivozub cini mi se, samo sto sam ja kontao tada da su to bili prsti a ne zubi ( valjda je malo i do osobe koja je to crtala ) pa sam tu slikovnicu zvao Prstici pjevaju hitoveanais_nin wrote:uh neka uzela sam casu vode i kocku secera, to me malo zignulo....ali oni tvoji kilometarski postovi o knjizevnosti te dobro vade, pa cu se praviti da nisam nista procitalaBelminator wrote: Anais ne pocinji sa tim, ukljucicemo Papeta i Manijaka u diskusiju... a onda tema ode na nogometne terene![]()
- anais_nin
joooooooooooooooooooj a ja sam pravooooooooooooooooooo rano naucila citati...i tada u vrticu su mi najdraze knjige bile one tipa SVE BAJKE SVIJETA itd itd...one sa samo malo slika i puno tekstaBelminator wrote: Eh u to doba sam ti mogao pokloniti onda jedino slikovnicu obzirom da sam se furao an to i imao ih citavo brdo od Bitke za ranjenike, preko Boska Buhe, pa do Macka u cizmamama, Pepeljuge... a najdraze su mi bile Riba ribi grize rep i jao nesto kao Zub krivozub cini mi se, samo sto sam ja kontao tada da su to bili prsti a ne zubi ( valjda je malo i do osobe koja je to crtala ) pa sam tu slikovnicu zvao Prstici pjevaju hitove
a Boshko Buha ima posebno mjesto u mom srcu
nego kad smo kod romantike...joooooooooooj kad se spomenu knjige mene odmah baca na momenat u onom filmu The Truth about cats and dogs....onaj trougao ON i dvije ONE
- anais_nin
Belminator wrote:Tako nekakoflora.sa wrote:
ovaj se nije nešto javljao na lj&s, dok ga ti nisi dovukla...![]()
![]()
![]()
još jedan u tvom taboru...![]()
![]()
herka...vraćaj mi bar maneta... mada moji prvi komentari koje sam ostavio na ovom forumu negdje 2003 god. bili su cini mi se na lj&s te na nogometu, no nema sumnje da je Anais potpuno osvjezila ovaj dio foruma
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ima o mojoj videoteci, javi na mail da se dogovorimo_galaksija wrote:cekam jos konja na bijelom princu
-
Belminator
anais_nin wrote:joooooooooooooooooooj a ja sam pravooooooooooooooooooo rano naucila citati...i tada u vrticu su mi najdraze knjige bile one tipa SVE BAJKE SVIJETA itd itd...one sa samo malo slika i puno tekstaBelminator wrote: Eh u to doba sam ti mogao pokloniti onda jedino slikovnicu obzirom da sam se furao an to i imao ih citavo brdo od Bitke za ranjenike, preko Boska Buhe, pa do Macka u cizmamama, Pepeljuge... a najdraze su mi bile Riba ribi grize rep i jao nesto kao Zub krivozub cini mi se, samo sto sam ja kontao tada da su to bili prsti a ne zubi ( valjda je malo i do osobe koja je to crtala ) pa sam tu slikovnicu zvao Prstici pjevaju hitovenisam nesto slikovnice gotivila jer je citanje brzo prolazilo....
a Boshko Buha ima posebno mjesto u mom srcu![]()
nego kad smo kod romantike...joooooooooooj kad se spomenu knjige mene odmah baca na momenat u onom filmu The Truth about cats and dogs....onaj trougao ON i dvije ONE![]()
Uma i Jannine....i kad on NJOJ (obadvijema
) poklanja zbirku ljubavnih pisama Jean-Paul Sartre Simone-i
ah ah ahhhhhhhhhhhhhhh
Hm a ja sam se najvise ustelio citati na stripovima a redovno stivo mi je bio Dilan Dog, znaci preskocio sam Mikijev almanah/zabavnik... samo imao sam jednu manu kad sam tek naucio citati, tacnije nisam mogao se obuzdati da citam u sebi vec sve je to islo naglas. Pa kada bi citao strip iz sobe u kojoj sam pri tom boravio odjekivalo je; stotinu mi vukodlaka ... Grucho, revolver !!!!... itd. Jao i kod mene je Bosko Buha imao posebno mjesto, cak smo se kao klinci igrali Boska Buhe redovno. Pri tome su nam bobmbe bile istrosene sijalice a bunker koji smo redovno bombardovali, zamisli, balkon u prizemlju moje zgrade a gdje je zivio jedan pravo ljut bradonja. Koliko nas je puta samo ganjao da nas polomi, a najkomicnije je bilo kada je izletio u piđami, valjda je covjek ono oko podne legao da se odmori a mi ga zasuli "bombama"... sve u svemu jadni brada mislim da nije mogao nacistiti stakla koliko bi mu mi dnevno nanijeli...
- anais_nin
kako se necu sjecati filma Bosko BuhaBelminator wrote: Hey a sjecas li se filma Bosko Buha nas su tjerali u vrticu da gledamo, redovno smo imali termin kada smo gledali partizanske filmove, a Boska je cini mi se glumio Slavko Stimac ili grijesim? Nesto se ne sjecam najbolje... Joj kad si kod poklanjanja tih knjiga ja sam jaranici poklonio od Henri Millera "Mirni dani na Klisju" a znas vec kakva je ta knjiga i da se autor ne libi nazvati stvari pravim i prostackim imenom i ne znam ti vec jel to isto kakva dama zgrabila među zube ili ovako onako, jos napisao sam joj posvetu. Stari joj nasao to i valjda liku bilo dosadno pa procitao, a vjerovatno kada je poceo citati nije se ni dvoumio dal da nastavi vec je garant preletio u jednom dahu... no to sam saznao tek nakon sto sam je jedne prilike upitao zasto me covjek odjednom tako cudno i neprijateljski gleda. Od tad dobro pazim sta poklanjam

http://www.balkanmedia.com/magazin/film/249.html
ah filmovi vase i nase mladosti
Last edited by anais_nin on 15/11/2005 10:36, edited 2 times in total.
- anais_nin
al je l' de da nas je lijepo citati?flora.sa wrote:anais, zachatavas svoju temu...![]()
![]()
na kulturu i na TV, pa pricajte o knjigama i filmovima![]()
![]()
a mozete se dogovoriti i za odlazak u kino![]()
![]()
![]()
(ali mislim da Belminator nije odje)
a da ja zaprosim koga, eto cisto onako da se drzimo teme?
u pravu si....
hajde onda kad brbljam barem da brbljam na zadatu temu....ako ce vec biti "prosidbe" onda mi je drazi element iznenadjenja....nekako mi je anti-klimakticno, ono hocemo li, haj hocemo
ja samo samo jednom rekla DA....tako da necu ubrajati ove price koje su zavrsile sa NE...dosta nam je tuznih krajeva na onoj temi koju je rogati postavio....
uglavnom pitanje je palo kad sam najmanje ocekivala, tj nije mi ni padalo na pamet....a on je imao muda odavde pa do Kine (Zadigi no pun intended
-
stidljiv
Zna se ko moze...Vozdra_123 wrote:http://www.overstock.com/cgi-bin/d2.cgi ... id=1613544
ziku ovo![]()
da mi je znati koji forumasi ovo mogu da kupe![]()
- flora.sa
anais podsjeti me sa svojom pričom...
ja nisam imala direkt...ali znam da smo sjedili kod njega i gledali video sa vjenčanja njegove sestre, i on je mene upitao:Kad ćemo nas dvoje ovako???
Ja odgovorih...za tebe ne znam
, ali ja ne mislim još
možda je to bio razlog što smo par dana poslije prekinuli...

ja nisam imala direkt...ali znam da smo sjedili kod njega i gledali video sa vjenčanja njegove sestre, i on je mene upitao:Kad ćemo nas dvoje ovako???
Ja odgovorih...za tebe ne znam
možda je to bio razlog što smo par dana poslije prekinuli...
- upala
flora.sa wrote:anais podsjeti me sa svojom pričom...![]()
Ja odgovorih...za tebe ne znam, ali ja ne mislim još
![]()
![]()
![]()
možda je to bio razlog što smo par dana poslije prekinuli...![]()
hahhahaha
kako okrutno
-
_BaykoNoor_
Belminator wrote:Anais sad ces da cujes sta ti je skromnost i romanticna dusa, lako je biti romantican kad kad imas dvije plate u kontinuitetu da ih povezes i kupis prsten... no da krenem sa ispovijesti:
Ja sam ti kao petogodisnji djecacic u vrticu zaprosio jednu sjatku djevojcicu ( naravno kolegicu iz vrtica ) sa plasticnom dominom koju sam prethodno klepio iz igraonice, a na kojoj je bila slika Strumfete![]()
No ona je tu dominu samo pogledala i bacila je, te se dalje nastavila igrati, tacnije "kuhati rucak", sa svojim drugaricama
oplakah...
vazda si bio zavodnik
mene su u tom dobnom uzrastu (petogodisnjak) stariji stalno "zenili"
nego, kad smo kod neuspjesnih poteza ti si odlican. ja (glup kakav jesam) sam (nema veze sa temom al da ispricam) u 14 godini pisao pisma najboljoj curi u svojj osnovnoj skoli. i to se naravno brzo provalilo. srecom te mi je do kraja razreda ostalo svega nekoliko mjeseci, a ne moram napominjati da je i to bilo previse.
sada kad razmisljam...sve nesto mislim da joj je to bio jedan od romanticnijih dogadjaja u zivotu
-
Belminator
Ha ha e Bayko sreca pa niko od ove moje raje ne visi po forumima inace bi postojala realna opasnost da procitaju ovo sto si napisao, pa Belminator ne bi opstao od njih... Belminator i zene
, tako bi to nekako prokomentarisali... Ma ovo u vrticu ispricao sam samo jedan dio bilo je tu jos ljubavnih ispada pa zamalo da me izbace iz vrtica, a zene mi nakon toga isto kao i tebi nisu pale na pamet koju godinu, kada sam se u prvom osnovne zaljubio u jednu pa tad je vec bila i curetak, ne bas djevojcica... ona je bila osmi razred a ja sam je vidio u jednoj tacki kao balerinu, jos u crnom trikou
a sve se to desilo na dan kad sam se primao u pionire, a tada sam ti imao cast da recitujem... Ha ha jos jedne prilike kada je stara dosla po mene da me izvede iz produzenog boravka ja sam ugledao tu curu i rekao staroj; mama, mama evo moje cure... na sta je stara odgovorila; dijete drago ova mala ima toliko godina da je ja ne bi mogla roditi, no to me nije sputavalo. Sve do jednom kada sam je ugledao kako se ma ne ljubi ( vec grize ) sa momkom na klupi, normalno deckom njezinih godina a zamisli kasnije sam ja sa tim momkom trenirao Judo, i tada mu nisam bio ravan ja sam bio mali pocetnik a on vec negdje momak sa plavim pojasom, no stalno sam zamisljao kako ga ja mali, bijedni klinjo lomim, bacam ga kao vrecu govana na pod a ona sjedi tamo na klupi u sali gdje se to treniralo i gleda, malo odusevljeno a pomalo sjebano jer joj tucem momka... i da ti ne pricam dalje, uglavnom moje ti ljubavne price imaju tuzan kraj
... Floro pogrijesila si, Belminator je ovde ( mislis u BiH, jel tako ), zvuci neobicno za jednog robota da zivi u SA, obzirom da su mu se prethodnici ( T500 kojeg je predstavljao Arni te onaj drugi klempo - tecni metal ) ganjali po L.A... Hey zaista nemam namjeru zacatavati ali moram ovo reci Anais, oprostis mi vazi?
Anais ja mislim da je Henri Miller samo mnogo brbljao a da nije bio ni upola toliki fucker kakav se je predstavljao. Ne znam dal si citala knjigu Predivna moja Brenda koja se sastoji iz pisama koja je on dvije god. pred smrt redovno razmjenjivao sa tada mladom holivudskom glumicom Brendom. Ona ga je jedne prilike upitala zasto je svoju bivsu zenu pretstavljao kao drolju koju je koristio kada eto zna da je u stvari ona ostavila njega a on je tada plakao kao dijete. Na to se je stari Henri plaho iznervirao i rekao joj: ma ko si ti i ko ti daje za pravo da me to pitas, te nije jedno vrijeme htio da prica sa njom uopste... E da i ja jos malo o temi prozborim.
Sto se tice prosenja joj ne znam ja licno nisam covjek od iznenađenja i vjerujem da bi se ja jedno deset puta latio za đep u kojem mi je prsten i isto toliko puta povukao ruku na trag, sve dok mojoj izabranici ne bi dosadilo i ona zaprosila mene, no u svakom slucaju treba se prvo zaljubiti i to ozbiljno pa tek onda govoriti o tome. Ko zna ako sam mogao zaprositi sa 5 godina valjda ne bi trebao imati problema i sa 25, no doci ce nekad dan kada cu i to saznati, ako bog da naravno. A sjeca li se ko one scene iz prijatelja kada Fibi zaprosi Majkla na hokejaskoj utakmici i to na ogromnom ekranu... a oficijelni spiker to najavi otprilike ovim rijecima; ona prosi njega pa valjda bi trebalo da se zna ko nosi pantalone... jadni Majkl potonuo na onom sjedistu, no ja bi najprije otisao baciti oficijelnog spikera iz loze dole na led i na tom velikom ekranu rekao DA 
-
_BaykoNoor_
haahahahah, extra si
ja mislio samo ja imao traumaticna iskustva sa zenama u djetinjstvu. ti si se zaljubljivao u tadasnje balerine, ja bio smrtno zaljubljen u jednu sadasnju glumicu....
helem, u cetvrtom se zaljubim u predsjednicu razreda, dijete vrlo poeticnog imena koje mirise na truhli zapad i vrlo svakodnevnog bosanskog prezimena. e to ti je bila ljubav. nisam nikako znao kako da joj privucem paznju, a i nisam se mogao brate orjentisati u vremenu i prostotu kad je to bice bilo tu negdje...poslije smo isli jos u skolu cijelu osnovnu. nakon rata kad sam je vidio, buh...promijenila se negativno totalno
nego, kad spomenu ovo kako si vidio "curu" kako se ljubi sa drugim meni je jedna komsinica slomila srce. bila dobra sa mojom sestrom i starija od mene. a dobraaaaaaaaaaaaaa (ovo zaoprave) i nadje ona momka (al bas momka) kad joj je bilo nekih 14 ili 15...ja mislio svisnuti od muke. prizivao sam mu paklene nesrece i sve najgore samo da ne budu zajedno.crnjak bio sto je covjek u ratu pravo zajebano ranjen i onda evakuisan u kanadu. i jos uvijek su zajedno i u braku. sad se na to raspilavim od price o toj porodicnoj sreci...da sam onaj od prije 12 godina nadao bi se da ce ga pogoditi meteor a da cu ja kao neki heroj iz bajki doci i spasiti je
slusam sad civil war od gunsa i pisem o onome sto je bilo decenijama prije...vracam se u proslost u svakom pogledu

nego, kad spomenu ovo kako si vidio "curu" kako se ljubi sa drugim meni je jedna komsinica slomila srce. bila dobra sa mojom sestrom i starija od mene. a dobraaaaaaaaaaaaaa (ovo zaoprave) i nadje ona momka (al bas momka) kad joj je bilo nekih 14 ili 15...ja mislio svisnuti od muke. prizivao sam mu paklene nesrece i sve najgore samo da ne budu zajedno.crnjak bio sto je covjek u ratu pravo zajebano ranjen i onda evakuisan u kanadu. i jos uvijek su zajedno i u braku. sad se na to raspilavim od price o toj porodicnoj sreci...da sam onaj od prije 12 godina nadao bi se da ce ga pogoditi meteor a da cu ja kao neki heroj iz bajki doci i spasiti je
slusam sad civil war od gunsa i pisem o onome sto je bilo decenijama prije...vracam se u proslost u svakom pogledu