Poligamija se širi Bosnom

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
digger

Post by digger »

Mahalac wrote:... A o ovim pederlucima i takvim poredjenjima je suvisno razglabati, ipak je bolest, OPAKA bolest.
Niko ovdje nije spomenuo bilo sta o pederima. Od kuda ti to?
Ili valjda zato sto ne razlikujes pedere od homoseksualaca?
Ako si mislio na homoseksualce, da li ti mislis da su oni "bolesni"?
da pamtis

Post by da pamtis »

........a onda one mogu da se žale
nisam ja kriv sto zenama (po serijatu) nije dozvoljeno da imaju 3+1 :D da jeste ja se ne bih zalio :D
Duhovno
cuj duhovno, pa odvedes je hecimu ili efendiji brate dragi.....
pa i materijalno
zaposlis je i kazes joj zeno sve sto zaradis tvoje je :D meni samo 17% na sunce :D
pa rokovnik
u ovo se ne mjesam........
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Fair Life wrote:
Novi_Nick wrote:...Meni to sve smrdi na prste KOS-a kojima je i cilj da se BH drzava teritorijalno razvali. Za taj posao najlakse im je ubaciti neke radikalne muslimane da za njih odrade kompletan posao u djeljenju teritorija BiH...
Dobro... recimo KOS.

Taj isti KOS je u toku rata kabinet predsjednika predsjednistva Izetbegovica okruzio ljudima poput Muslimovica, Mujezinovica, Rekica... koji su svo vrijeme rata bili u vezi sa Vasiljevicem. Haj' recimo taj KOS je infiltrirao mudzahedine..., ali gdje su bili svi oni "neradikalni" da kazu STOP svemu tome? Gdje je bio Alija da kaze STOP Muslimovicu ?

E sad ako postoje svjedocenja da je i Fahro Avazov KOS-ov saradnik i kao takav stupio na tlo BiH... i potom se vrlo brzo sjaranio sa dedinim Bakirom.... ??!!

Nije ni KOS za sve kriv, jebiga. KOS je radio svoj posao. Kod nas se niko njemu (KOS-u) nije adekvatno suprostavio. Pojedinacni profesionalni pokusaji da se BiH suprostavi neprijateljskom djelovanju KOS-a su osujecivani sa najviseg drzavnickog mjesta u BiH.

Zajebi takvu pricu o "tamo nekom KOS-u koji je kriv"... sto po principu automatizma rukovodstvo zemlje BiH oslobadja znatnog dijela sopstvene krivice. Postojimo i mi koji smo trebali na vrijeme prepoznavati probleme. Kad je sa tim stvarima oko KOS-a Sefer Halilovic izasao u javnost sa knjigom "Lukava strategija" docekivan je sa prezrenjem.

1996. godine je u Sarajevu objavljena knjiga "Bosna u kandzama KOS-a" Munira Alibabica - Munje... a jos sad se kao iscudjavamo.

Doci ce ubrzo vrijeme, nadam se, da ce propadati oni koji su istupali protiv istine. Istinu treba govoriti i pisati ma kako ona bila neugodna jer postoji previse "namjernih" lazi koje treba demaskirati.

Istina je da neprijatelji BiH zapinju i nogama i rukama da dio BiH naprave islamskim i da ga kao takvog predstave svijetu. I u velikoj mjeri su uspjeli jer su na BiH (Bosnjackoj) strani naisli na odredjene vjerske i politicke krugove u kojima su nasli bezrezervnu podrsku toj ideji. Otud i naglabanja o poligamiji i mogucnosti uvodjenja serijata kao vazeceg zakona u zemlji (citaj: dijelu zemlje BiH pod reisovom upravom).

Da li to podrazumijeva i jedinstvenu BiH za koju se ti isti "k'o biva" zalazu i puna su im usta zemlje Bosne kao... jedinstvene, nedjeljive, sekularne... Koliko li je samo obmana i lazi izreceno priglupom narodu koji sve uzima 'zdravo za gotovo', koji ne sumnja u ispravnost odluka svoji nacionalnih vodja.

Narod je toliko zaludjen (citaj: blesav, lud, totalno bez pameti, dezorijentisan) nacinalizmom i religijom (citaj: zatucan) da ne moze ni pretpostaviti sta se iza brda valja... niti zeli razmisljati o tome jer umjesto njega o tome "misle" vjerske i nacionalne vodje.

Tanki smo u sagledavanju posljedica... ama nismo ni za kurac.
@Fair, odlican post, slazem se definitivno sa sadrzajem i opisom problema. :shock:
danas

Post by danas »

Kurt_Kombajn wrote:
...sjevernoafricke zemlje su to rijesile vrlo mudro: po islamu je to dozvoljeno (ali ne i obavezno, kao sto je i sa ropstvom isti slucaj), ali samo ukoliko su u stanju postupati prema svim suprugama isto..
de, bogati reci nam -- a kako su rijesili problem ropstva? posto je isto "dozvoljeno", ali nije "obavezno" u islamu... :oops: :roll: :(
zlata

Post by zlata »

Ljudi...ako po Serijatu nemam pravo na harem...sa Cetvoricom...onda hocu jedno Desetak robova. Bar je to po Serijatu! :thumbup:

Idemo u kameno doba...."po Serijatu"! :lol:
danas

Post by danas »

zlata wrote:Ljudi...ako po Serijatu nemam pravo na harem...sa Cetvoricom...onda hocu jedno Desetak robova. Bar je to po Serijatu! :thumbup:
pazi samo da ne postanes robinja umjesto robovlasnice... hoce to kod njih tako.... omakne se ponekad... interpretacija.... :roll:
zlata

Post by zlata »

Mahalac wrote:Nije mi to cilj ni dokazati, dragi Prenj. Mislim da sam u prethodnom postu bio dovoljno jasan.

Jos da dodam tj da pitam zar nije bolje da cure, zene, udovice..imaju zakonski brak i zakonsku djecu da budu ciste pred bogom, pred sobom, pred ljudima nego da zive same i odustaju od radjanja blagodeti imanja djece.

Ponavljam "ko hoce".
Joj Mahalac....bas si mi zgadio dan. Kakva je to "cista ljubav" kad se jos 3...redaju iza mene? FUJ! Sta tu ima cisto? Sto ce mi djete biti zakonito? Ba djete more bit' zakonito i bez takve "menage a cinque". K'o fol...Volimo se nas petoro. Nas muz i nas cet'ri! Fuj, fuj. Vaznije mi da mi djete vidi zdravu ljubav izmedju jednog muskarca i jedne zene...nego ikakva toboznja zakonitost, ikakav novac, ikakav imetak.

U danasnjem narcisoidnom drustvu propalih brakova i poganih veza, to mu je najvece naslijedje!
Dezze

Post by Dezze »

Sarafcina wrote:
Dezze wrote:Ja vala ne bih taj zakon usvojio.... Mislim, ko hoce vise zena, imace ih na ovaj ili onaj nacin. Ozakonjenje poligamije meni se cini (uz neka druga pravila koja se suptilno ovdasnjim muslimanima namecu) je ustvari uvodjenje Serijatskog prava na mala vrata u BiH. Sto bi, stvarno, bio apsurd. Uostalom, sve i da po tom pravu moze postojati poligamna zajednica, treba imati na umu da u ovoj zemlji nisu svi muslimani i da neke druge religije, takodjer prisutne, zabranjuju poligamiju.....

Sve u svemu, meni je ovo glupost i bolje da usvajamo prijeko potrebne zakone, a poligamiju da ostavimo za period kada ne budemo imali problema u zemlji...

A dodatni argument je taj sto mi ustvari "idemo" u Evropu i moramo se tamosnjim pravilima prilagodjavati, a ne arapskom svijetu. Pa, ako je homo-brak dozvoljen u Evropi, i mi cemo ga morati usvojiti....htjeli to ili ne. A ja licno nemam nista protiv. :D

Dezze,
i islam zabranjuje homoseksualne brakove, pa ako je vec mjera sta druge religije misle o poligamiji ... ;) znas vec :)
Slazem se sa tvojom logikom, ali u politici nije sve bas fer.....A zvanicna politika EU i vecine zemalja koje dominiraju svjetskom politickom scenom nisu za poligamiju ali jesu za homo-brakove. A posto BiH nije jaka politicka sila, moracemo se prilagoditi....
Cazinjanin

Post by Cazinjanin »

Fair Life wrote:Vas nekolicina bi sudeci po vasim komentarima BiH najradije vidjeli u drustvu zemalja clanica islamske konferencije....
Nogama okrenuti prema Zapadu, a vratove istezete prema Istoku.
Ili, ili...
ja sam za to da BiH postane clanica islamske konferecije! Pa sta? -i Tito je onu Jugoslaviju ukljucivao u islamske zemlje...

a, za razliku od Tite ja sam za ukljucivanje Serijata i povrat serijtskog sistema ukljucujuci sve pa i serijatske sudove koji su u BiH (ako nisi znao) ukinuti 1946. godine. A, takodje sam za to da u BiH postoje dva suda serijatski za muslimane i sekularni za nemuslimane. Ozbiljno pricam ovo. I, znam da ima jedan dobar dio populacije, prvenstveno mislim na "naprednu" omladinu i studente muslimane. A, optimista sam i realno mislim da cemo najdalje za 20 godina uspjeti transformisati u bh drustvo ono sto nam je Allah dz.s. naredio - njegov sud!
danas

Post by danas »

cazinjanin -- vidim da si upucen, pa mi bogati reci ovo... gdje da idem da uteferim po serijatu moja 4 forumaska braka... moje haremlije ne mogu vise ovako, i ja se jadna patim sa njima, sve ovako nelegalno ja jedna a njih cetvorica...
pa da to rijesimo, jednom za svagda :)
kekec

Post by kekec »

danas wrote:cazinjanin -- vidim da si upucen, pa mi bogati reci ovo... gdje da idem da uteferim po serijatu moja 4 forumaska braka... moje haremlije ne mogu vise ovako, i ja se jadna patim sa njima, sve ovako nelegalno ja jedna a njih cetvorica...
Prodaj taj harem, kao sto je prodat "Energopetrol".
Mazni lovu, a onda pocni iz pocetka. Dok novi sakupis,
donijeti ce se i kakav zakon koji ce ti odgovarati. :-)
danas

Post by danas »

kekec wrote:
danas wrote:cazinjanin -- vidim da si upucen, pa mi bogati reci ovo... gdje da idem da uteferim po serijatu moja 4 forumaska braka... moje haremlije ne mogu vise ovako, i ja se jadna patim sa njima, sve ovako nelegalno ja jedna a njih cetvorica...
Prodaj taj harem, kao sto je prodat "Energopetrol".
Mazni lovu, a onda pocni iz pocetka. Dok novi sakupis,
donijeti ce se i kakav zakon koji ce ti odgovarati. :-)
nikad :x
pa nisam luda da dam moje haremlije dzaba... :D ko EP sto dadose... za sitne pare... :D :roll: 8-)
ja imam nesto integriteta makar... :D kad odlucim da ih prodajem, bar cu ih skupo prodati :D :D :D
kekec

Post by kekec »

... A, takodje sam za to da u BiH postoje dva suda serijatski za muslimane i sekularni za nemuslimane...
Cazinjanin.
Kolika je kazna za pogresno parkiranje po serijatu.
Ako je manja od sadasnje i ja sam da se isti uvede.
"Ukopase" me ove kaznice. :D
kekec

Post by kekec »

nikad
pa nisam luda da dam moje haremlije dzaba... ko EP sto dadose... za sitne pare...
ja imam nesto integriteta makar... kad odlucim da ih prodajem, bar cu ih skupo prodati
Uzmes malo javno (zbog poreza), a najveci dio "ispod zita".
Prica se da je i za "Energopetrol" leglo 2 miliona maraka kesa,
bez svjedoka i priznanica,racuna...
Pa ti vidi, Hem lova, Hem ponovo lov na muske. Biraj i proberi. :)
danas

Post by danas »

kekec wrote: Pa ti vidi, Hem lova, Hem ponovo lov na muske. Biraj i proberi. :)
jok ja ... previse sam :D :D emocionalno vezana za njih :D :D :D ne bi ih dala ni za 2 milje po komadu :D :D :D
vidis da hocu da to legalizujem, a ne da ih prodajem budzasto! :x

sve se pridrzavam pravila, sve ih jednako (mal)tretiram, a i oni su, sucur allahu, bili voljni i nije bilo nikakave prisile :evil:... pa eto... samo da prodje prijedlog zakona, pa da sam rahat :D :D :D
kekec

Post by kekec »

Ako ih dobro i redovno maTletiras onda i nema potrebe
za legalizacijom. :)
danas

Post by danas »

kekec wrote:Ako ih dobro i redovno maTletiras onda i nema potrebe za legalizacijom. :)
a sta ce narod reci... :roll:
bolje da ja to userijatim dok je vakta... :D :D :D
kekec

Post by kekec »

danas wrote:
kekec wrote:Ako ih dobro i redovno maTletiras onda i nema potrebe za legalizacijom. :)
Reci komsinici "u povjerenju" da si ih userijatila, ali tajno, bez velike
frke. Poslije samo 24 sata niko vas vise nece "uzeti u usta". :)
danas

Post by danas »

kekec wrote:
danas wrote:
Reci komsinici "u povjerenju" da si ih userijatila, ali tajno, bez velike
frke. Poslije samo 24 sata niko vas vise nece "uzeti u usta". :)
nije to dovoljno... allah dragi sve vidi... :-? njega ne mogu prevariti... :roll:

ma kontam -- opet je najbolje da ja njih userijatim kako treba. evo zeljno cekam da mi cazinjanin kaze gdje da idem i to obavim... :) pa da smo cestiti i pred bogom i pred narodom :) jel' tako najbolje :D :D :D
kekec

Post by kekec »

Ma ti si vec zgrijesila. :D
Sada ti je svejedno kada ce donijeti zakon.
A kada ga donesu, registruj te haremlije. :)
Sto se tice grijeha, ne zaboravi na vrijeme se pokajati.
Bice ti sve oprosteno. :wink:
Saian

Post by Saian »

Cazinjanin wrote: A, optimista sam i realno mislim da cemo najdalje za 20 godina uspjeti

kakav optimista, dalabu, dalabu :D
Saian

Post by Saian »

kekec wrote:Ako ih dobro i redovno maTletiras onda i nema potrebe
nego imam li ja zdravstveno ovako kako sad stvari stoje :roll:
danas

Post by danas »

Saian wrote:
zdravstveno ti ne treba -- to su izmislili ovi zapadnjaci, oni su nam ionako sve bolescure donijeli, mi u haremicima nismo nikad bolesni :D :D :D

ali dacu vam beneficirani radni staz :D :D :D 18 mjeseci za godinu :D :D :D
nije vam laHko... :lol: :lol:
digger

Post by digger »

zlata wrote:Ljudi...ako po Serijatu nemam pravo na harem...sa Cetvoricom...onda hocu jedno Desetak robova. Bar je to po Serijatu! :thumbup:
Bome Zlata, ti i Danas ste stvarno zastranile. Da vam je pa da vam je... pa bone, ovdje ima par momaka iz medrese koji se i dalje cuvaju... i samo mogu da sanjaju o mono-poligamiji (well, ne znam sta ih tamo uce)... boze me sacuvaj: kao da ste seksualno ugrozene... :)
kekec

Post by kekec »

Saian wrote:
kekec wrote:Ako ih dobro i redovno maTletiras onda i nema potrebe
Ne igraj se. Ako te "danas" uvali u harem, ni zdravstveno ne pomaze.
Poslije par mjeseci ce sve haremlije biti iscijedjeni i ... nogirani, garant. :D
Post Reply