Aerodrom - protest

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pitt

Post by pitt »

Glumica wrote:evo pljujem triput i pomjeram se s mjesta... :D

kad bude svadba znat ce se naravno, bit ce negdje na sa-x vijestima...

seha, nek je sa srecom i nek su zivi i zdravi, neka djece sucur Allahu... :D a ni granapu nije mane...

pitt, udadel se tebi sestra? ima li nade da bude sehi 2 zena?

(jel se ovdje sta mjenjalo, hoce nas neko zik sto trunimo?)
MA nije htio supak........materijalista pravi :D:D KAze ne bi volio da nam je rod :D:D:D
Glumica

Post by Glumica »

St.Germain wrote: Sramota je da se aerodrom glavnog grada drzave zove po imenu Alije Izetbegovica, covjeka koji je igrom slucaja bio prvi predsjednik i covjeka s kojim se ideolosko-politicki moze sloziti ipak manjina gradjana ove drzave.
zasto je sramota da se aerodrom zove po prvom predsjedniku? sad cu malo da se pravim luda... pa mi stvarno ozbiljno napisite zasto? igrom slucaja... hm... zanimljiva konstrukcija... a sta to nije igrom slucaja...
i nisam uopste uvjerena da se sa njim ideoloski slaze manjina gradjana... da se slaze manjina, vjerovatno bi vlast drugacije izgledala, ali mozda ja grijesim...
dow

Post by dow »

Jeb'o sarajevski aerodrom. Furka je da se Banjalucki Dvori zovu Alijina Musarfihana. 8)
kojsino

Post by kojsino »

kojsino wrote:Alija , Radovan i Kljujic ,
to treba da bude naziv SA aerodroma,
jer to su velikani velike pobjede nad 50 godina mraka.
PS.
Kako su samo lijepo slikali onih godina...
Ovaj naziv je osvojio prvo mjesto , zaslugom bratske koalicije SDS+SDA+HDZ
St.Germain

Post by St.Germain »

Glumica wrote:
St.Germain wrote: Sramota je da se aerodrom glavnog grada drzave zove po imenu Alije Izetbegovica, covjeka koji je igrom slucaja bio prvi predsjednik i covjeka s kojim se ideolosko-politicki moze sloziti ipak manjina gradjana ove drzave.
zasto je sramota da se aerodrom zove po prvom predsjedniku? sad cu malo da se pravim luda... pa mi stvarno ozbiljno napisite zasto? igrom slucaja... hm... zanimljiva konstrukcija... a sta to nije igrom slucaja...
i nisam uopste uvjerena da se sa njim ideoloski slaze manjina gradjana... da se slaze manjina, vjerovatno bi vlast drugacije izgledala, ali mozda ja grijesim...
sramota je da se aerodrom zove po prvom predsjedniku jer smo mi bili u ratu, a danasnja BIH sa onom nema bas nista zajednickog(necemo se sad pravit budale)
znamo svi da BIH kao ideoloska konstrukcija danas nema sanse da prezivi ni ovako a davanje naziva glavnom aerodromu u drzavi po jednom od ratnih vodja joj sanse za prezivljavanje umanjuju do minimuma. S ovom odlukom se sigurno slaze samo manjina gradjana BIH. Drugo je pitanje, oko cega se ocigledno ne slazemo, da aerodrom pripada drzavi a ne gradu...
rajvosa

Post by rajvosa »

Experiment

uzmete zabu i stavite je u posudu sa vodom, lagano zagrijavajte ..........nakon par minuta zaba ce da crkne u kljucavoj vodi...
Uzmite drugu zabu i ubacite je u veomka toplu vodu ....zaba ce da iskoci i prezivjet ce...

Forukasi i ostali, nemojte dozvoliti da vas / I MENE SA VAMA/skuhaju

Temperature je vise nego TOPLO

Vjerujte mi
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

rajvosa wrote:Experiment

uzmete zabu i stavite je u posudu sa vodom, lagano zagrijavajte ..........nakon par minuta zaba ce da crkne u kljucavoj vodi...
Uzmite drugu zabu i ubacite je u veomka toplu vodu ....zaba ce da iskoci i prezivjet ce...

Vjerujte mi
Šta je sa trećom žabom?
rajvosa

Post by rajvosa »

Davy Crockett wrote:

Vjerujte mi
Šta je sa trećom žabom?
To bi ti trebao znati
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Davy Crockett wrote:

Vjerujte mi
Šta je sa trećom žabom?
ostala tebi da je poljubis :D :D :D da i tebe nekad vide sa curom :D :D :D :D
Jasho

Post by Jasho »

Evo Hrvatski nacionalisti u vezi davanja imena Aerodroma po Aliji, traže da se u glavnom gradu Sarajevu jedna ulica nazove po Mati Bobanu! A znamo da je Mate Boban Ratni zločinac! Ma mogu oni nazvati kako hoće aerodrom, on će za mene uvijek biti Međunarodni Aerodrom Sarajevo, a ne A.I.! Isto tako za mene su i danas ulice Koševska, Ferhadija, Čekaluša, ulice Kralja Tomislava, Vase Miskina i Nemanjina! A ovako razmišljaju sve rođene Sarajlije!
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

Šeha wrote:Ova treca je zovnula raju, opkolila lonac i minobacacima kontrolise ulaze i izlaze :D :P (uz konstantne zalopojke da je bas ona najugrozenija :D)

Nekad je jedna drugi dan je druga ugrožena i tako u krug.
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

rajvosa wrote:
Davy Crockett wrote:

Vjerujte mi
Šta je sa trećom žabom?
To bi ti trebao znati
Zar sada i živuljke dijelimo na nacionalnoj osnovi! :-) :-) :-) :-) :-)
emac

Post by emac »

Titov rezim je bio represivan i daleko od savrsenog pa zasto se niko nebuni protiv njegove ulice.Pa on je zakuho corbu koja nas je dovela do rata.
ja predlazem da se u Americi promjeni ime Kenedijevog,Ruzveltovog i ostalih aerodroma koji nose ime premunilih velikih predsjednika.Ja mislim da bi turci trebali promjeniti ime Ataturkovog aerodroma ili ime stadiona na kojem se igralo finale lige prvaka.Ili recimol francuzi aerodrom Sarl de Gol...
Sav normalan svijet velica oceve nacija,Alija je otac bosanske nacije nije bio savrsen daleko od toga ali na nama je da ispravimo nepravilnosti i ucinimo Bosnu ugodnijom za zivljenje.
Alija je simbol borbe za identitet Bosne i Hercegovine i zato kazem samo naprijed.
Toozla

Post by Toozla »

emac wrote: Sav normalan svijet velica oceve nacija,Alija je otac bosanske nacije nije bio savrsen daleko od toga ali na nama je da ispravimo nepravilnosti i ucinimo Bosnu ugodnijom za zivljenje.
....de ti malo na popravni.....Alija nije u roditeljskom odnosu sa nacijom koju si naveo.... :-?
Alija je simbol borbe za identitet Bosne i Hercegovine i zato kazem samo naprijed.
....i bas zato ova recenica ne prolazi test objektivnosti....
Davy Crockett

Post by Davy Crockett »

_BaykoNoor_ wrote:
Davy Crockett wrote:

Vjerujte mi
Šta je sa trećom žabom?
ostala tebi da je poljubis :D :D :D da i tebe nekad vide sa curom :D :D :D :D

Comp mi dođe nešto kao cura! :D :D :D :D :D
emac

Post by emac »

Toozla mada ti ovo neces prihvatiti kao istinito ali zbog takvog stava bosni se i desilo ono sto se desilo.
Toozla

Post by Toozla »

emac wrote:Toozla mada ti ovo neces prihvatiti kao istinito ali zbog takvog stava bosni se i desilo ono sto se desilo.
.....prihvaticu, cim mi objasnis kako je Aljo otac bosanske nacije.... :-?
.....a da je imao priliku......imao je....
halo

Post by halo »

Nego jel ta odluka definitivna tj jeli to proslo ta zasjedanja ili je to samo prijedlog
Neznam kako je uspjelo da se zaustavi preimenovanje Titove
Ali mislim da je to tako jadno oko cega se moramo raspravljati i ubjedjivati
Osim toga nisam primjetio da je bilo nekih protesta kad se daju imena onih drugih "velikodostojnika" na drugim dvijema dijelovima ove jadne drzave nego samo kad je nesto na strani sa Bosnjackom vecinom odma se svi dignu a to samo pokazuje koliko je Bosnjacka strana ne jedinstvena
Nazalost ali ispada ono sto je srpsko toje samo srpsko za Hrvate isto samo ono sto je Bosnjacko to je i srpsko i hrvatsko e ebiga nemos biti pametan :shock: :shock:
sekiracija

Post by sekiracija »

Rajvosa mozda bi tebi najvise godilo da aerodroma i nema :D
Glumica

Post by Glumica »

mah moj seha... pritisle obaveze... uci se, radi, budalesa... a evo bas mi nesto zanimljivo malo sa ljudima propalamuditi :D
(sad sto je ovdje pod drugim imenom to se ne pika, jel tako *****e)
:D :D :D
avicena

Post by avicena »

Jasho wrote:...... Isto tako za mene su i danas ulice Koševska, Ferhadija, Čekaluša, ulice Kralja Tomislava, Vase Miskina i Nemanjina! A ovako razmišljaju sve rođene Sarajlije!
Hoćeš da i Begovu džamiju predijemo u Karađorđeva džamija..... :-)
SD-6

Post by SD-6 »

pitt wrote:jah preseravanja vishe........
nemam nista protiv trenutnog naziva ali ako vec misle mjenjati po imenu neke oosobe onda smatram da je DR. Hakija Turajlic daleko prikladniji naziv.....patriota i veliki covjek koji je zvjerski i hladnokrvno ubijen u neposrednoj blizini aerodroma. :roll:
potpisujem
zzzzz

Post by zzzzz »

Jasho wrote:Evo Hrvatski nacionalisti u vezi davanja imena Aerodroma po Aliji, traže da se u glavnom gradu Sarajevu jedna ulica nazove po Mati Bobanu! A znamo da je Mate Boban Ratni zločinac! Ma mogu oni nazvati kako hoće aerodrom, on će za mene uvijek biti Međunarodni Aerodrom Sarajevo, a ne A.I.! Isto tako za mene su i danas ulice Koševska, Ferhadija, Čekaluša, ulice Kralja Tomislava, Vase Miskina i Nemanjina! A ovako razmišljaju sve rođene Sarajlije!
Ma hajde, sve rodjene Sarajlije.

A za moju majku je npr. ulica Ferhadija i u Titino vrijeme uvijek bila i ostala Ferhadija
Post Reply