Lasci ili lazljivci, obmanjivaci, lopovi i smutljivci....flora.sa wrote:ova tema je već danima otvorena, viđam je na početnoj stranici podforuma...i još uvijek nisam skontala značenje riječi "lazaca"![]()
![]()
Valjda je jasnije sada...
Lasci ili lazljivci, obmanjivaci, lopovi i smutljivci....flora.sa wrote:ova tema je već danima otvorena, viđam je na početnoj stranici podforuma...i još uvijek nisam skontala značenje riječi "lazaca"![]()
![]()

Sarafcina wrote:Pa nije bas da ja lozim nekoga.
ako neko pretenduje da se naziva naukom (a to je i tvrdnja da se oslanja na astronomiju) onda je ovo sto ja trazim nekako normalno
Religije nikada nisu tvrdile da su nauke, ali ne bih ja o tome.
To sto ja ne znam nista o agresivnosti (ili necu da znam ukoliko to nije tema ) nece napraviti astrologiju tacnom.
Kao sto si vidjela, ja ne zalazim u detalje astrologije
ja trazim objasnjenje bilo kojeg pojma, na nacin kako se to radi u nauci.
A ako hoces objasnjenja na naucni nacin, otvori temu pa trazi fiziku, hemiju, tehniku, informatiku
i budi sigurna da ces ih vjerovatno dobiti na onom nivou koji ovdje trazimo od astrologa
Fino, fino...vidim googlalo se malo...pohvalno...Sarafcina wrote:stella_k wrote:Ma znam ja odgovor na tvoje pitanje samo je brate dug, a cini mi se da se ti pomalo zahebavas sa mnom, pa malo volju izgubih.Sarafcina wrote:Admine crkni !!!!!
da je chat ukljucen ne bih dzaba ljudima pio krv ovdje.
Crkni jos jednom
Sorry stella
znam da sam naopak s trazenjima dokaza. Glupa skola i jos gori ucitelji su krivi
.
Ne trudi se da nadjes odgovor na moje pitanje, jer je najbolje sto ces naci da to pise u nekoj knjizi, ali ti niko nece reci ni zasto ni kako se to zna. Ili bilo sta drugo u astrologiji.
Jos jednom admin nema pojmaaaaaadmin nema pojmaaaa
![]()
Ali nema veze, toplo ti preporucam knjigu Mile Dupora "Ne vjerujte, provjerite" pa onda ozezi sa malo ozbiljnijim pitanjima, da bude i meni zanimljivo.
Nisam zapamtio da sam nekome ovoliko popustio
u vascijelom zivotu
evo jos popustam
iz cijele astrologije
odaberi bilo koji pojam, planetu, tranzit, aspekt, ugao, ascedent, znak i reci kako znas da ima bilo kakav uticaj.
Ti ili bilo ko drugi
Tacno. Religije nikada nisu tvrdile da su nauke, jer u nauci uvijek postoji ono "zasto?". U religiji nema pitanja i odgovora, vec to ti je tako, pa ti vidi, prihvati ili poljubi pa ostavi..Sarafcina wrote:Pa nije bas da ja lozim nekoga.
ako neko pretenduje da se naziva naukom (a to je i tvrdnja da se oslanja na astronomiju) onda je ovo sto ja trazim nekako normalno
Religije nikada nisu tvrdile da su nauke, ali ne bih ja o tome.
To sto ja ne znam nista o agresivnosti (ili necu da znam ukoliko to nije tema ) nece napraviti astrologiju tacnom.
Kao sto si vidjela, ja ne zalazim u detalje astrologije
ja trazim objasnjenje bilo kojeg pojma, na nacin kako se to radi u nauci.
A ako hoces objasnjenja na naucni nacin, otvori temu pa trazi fiziku, hemiju, tehniku, informatiku
i budi sigurna da ces ih vjerovatno dobiti na onom nivou koji ovdje trazimo od astrologa

Cuj pokretac teme...Procitaj jos jednom prvi post na temi...Sarafcina wrote:Pokretac teme valjda smatra da astrolozi lazuflora.sa wrote:ova tema je već danima otvorena, viđam je na početnoj stranici podforuma...i još uvijek nisam skontala značenje riječi "lazaca"![]()
![]()
.
Ja kazem da nagadjaju
Stella, ne vrijedi se sa sarafcino raspravljati. On se ionako uvijek protivi svemu....sve najbolje znastella_k wrote:Cuj pokretac teme...Procitaj jos jednom prvi post na temi...Sarafcina wrote:Pokretac teme valjda smatra da astrolozi lazuflora.sa wrote:ova tema je već danima otvorena, viđam je na početnoj stranici podforuma...i još uvijek nisam skontala značenje riječi "lazaca"![]()
![]()
.
Ja kazem da nagadjaju
Naravno da ne trazis ali pitanje ti je isto kao ono proslo o karizmi. Odgovor je isti.stelium wrote:.
Predlazem da "serviraju" skeptici i kriticari sa svojim primjerom,da nam na pragmatican nacin objasne zasto neko ima neku osobinu a ja ili neko 10-ti je nema.Zanemarite cinjenicu da se ovdje govori o astrologiji i objasnite mi npr.neciju agresivnost(pade mi na pamet).
Hocu egzaktna objasnjenja kakva se zahtjevaju od astrologije!![]()
To treba da izgleda odprilike ovako:
Osobina X + Osobina Y = Agresivnost
Dakle osobinu X dobijemo kada od "Agresivnosti" oduzmemo Osobinu Y.
To je tako i nikako drugacije.
Odkud znas?
Znam 100%![]()
![]()
![]()
Trazim li previse?
damkan wrote:Ja sta je vec sihir ...Nego sta ...samo vid i drugaciji oblik sihira ...
Pogledjte onu MONICU VERSACI ...trbusnu plesacicu , ili plesaca , sta je vec? ......cistim sihirima se bavi ..nista lijepo ...i nista od Allaha dz.s. dato..
Kakve zvijezde i kakva astrologija ..manite se toga ...
To je kao vid gatanja ..
zanima vas sta ce biti sutra , kako cete se osjecati , poslovni , ljubavni i zdravstveni zivot...SIHIR!Grijeh je u to vjerovati i ici i takvim ljudima ...
to je isto vid proricanja ...
toliko ..
Usput mozete trknuti do teme BJESZITE OD NASIH SIHIRBASA ..pa da se jos malo educirate o tim stvarima i tim ljudima koji spravljau takve stvari , neka ih dragi Allah uputi!
Imenovao sam neke ljude .. cisto da se zna ..
pogledajte , nije na odmet...
Unaprijed Hvala!
Pozdrav svima ...
Ko kaze i kako zna da je ovan vatreni znak? I sta je uopste vatreni znak?stella_k wrote:@Sarafcina
Dirnuta sam doista tvojim popustanjem....
Nego ovako...
Astroloski tocak pocinje Ovnom, vatrenim znakom. Zatim slijedi Bik, zemljani znak, potom Blizanac, vazdusni i Rak vodeni znak...i tako redom.
Na astroloskom tocku od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Blizanca ima tacno 60 stepeni. Sekstil je u principu pozitivan aspekt koji daje mogucnosti...Zasto? Logicno je...vatra i vazduh su elementi saradnje. Vatra ne gori bez vazduha; vjetar vatru raspiruje, pomaze joj da ojaca...
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Raka imamo tacno 90 stepeni iliti astroloski aspekt kvadrat koji nije povoljan. Zasto? Pa dosta vode gasi vatru ili previse vatre cini da voda isparava...Oni nisu slozni po svojoj prirodi odnosno jedno unistava drugo; zato aspekt kvadrat nije ni povoljan u astroloskom smislu.
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Lava imamo 120 stepeni, najbolji aspekt u astrologiji. Zasto? Pa dvije vatre, skupa zare i pale, gdje im je kraj...
Evo ovdje se uhvatih 4 elementa prirode, najjednostavnije za shvatiti...
Toliko sto se tice uglova.
stella_k wrote:@ Arminovski:
Gravitacija je cirkularno-spiralni oblik energije, izmedju one linijske i radijalne, slijeva se u jezgru svog diska i jezgro bubri do izdrzljive gustine. Dakle, nije svojstvo materije, nije najjaca 2.000 km ispod povrsine kore, vec bas u centru Zemlje.
Gravitacija degradira studenu energiju u toplotu, tijelo explozijom crne jame vraca toplotu natrag u ledeni svemir.
Gravitacija u vakuumu je skoro ponistena, pa ipak Saturn ne moze pobjeci iako od njega do Sunca postoji golem vakuum, rijedji od onoga sto mozemo pokazati u laboratoriju; silnice energija gone svoj vrtlog oko Sunca.
Rotacija velikih planeta je brza jer su plinovitiji, dakle jos nezgusnuti, "mladje gradje".
Svi planeti se krecu istim smjerom tj onim kojim je oko Sunca posla prva rijeka gravitacije "posudjena" iz Mlijecne staze; iz istog razloga svi se okrecu u tom smjeru prema unutra kako ih je gurnulo prvo spiralno kretanje (da su iskocili iz sunceve mase bilo bi obrnuto).
Masa Plutona je sestorostruko manja od one koju zahtjeva poremecaj putanje Urana; razlog su gusce cestice starog zbijenog tijela Plutonova, gravitacija je skoncentrisana na uski krug jame.
Postanak Saturnovih prstenova je ostatak prvog diska silnica (pravca sile), skrutnut na brzinu jer nije ostalo vremena da se sve zbije u kuglu (kao sto se ni jezgro nase galaksije jos nije toliko zbilo)
Svi planeti, tako i Zemlja, vuku za sobom radijacijski rep, dokaz da putanjom luta neki sloj silnica koje se sudaraju i sa Suncevim zracenjem.
Gravitacione silnice na putu istok-zapad prirodno zaustavljaju se jednim dijelom na svakom tvrdom, narocito okruglom tijelu.
Svakako, dioba i smrt celija u nasem tijelu nije bez upliva svih radijacija i spiralnih kruzenja koja pritiscu nase bice tijelu Zemlje....da li sve, pa cak i matematika pociva samo na intelektualnim podesnostima ili mozda postoje dvije istine??
Objasni pojam duhovna nauka!!!stella_k wrote:
Ispravkica...rekoh duhovna nauka, ne materijalisticka...
@Sarafcina......Sarafcina wrote:Ko kaze i kako zna da je ovan vatreni znak? I sta je uopste vatreni znak?stella_k wrote:@Sarafcina
Dirnuta sam doista tvojim popustanjem....
Nego ovako...
Astroloski tocak pocinje Ovnom, vatrenim znakom. Zatim slijedi Bik, zemljani znak, potom Blizanac, vazdusni i Rak vodeni znak...i tako redom.
Na astroloskom tocku od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Blizanca ima tacno 60 stepeni. Sekstil je u principu pozitivan aspekt koji daje mogucnosti...Zasto? Logicno je...vatra i vazduh su elementi saradnje. Vatra ne gori bez vazduha; vjetar vatru raspiruje, pomaze joj da ojaca...
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Raka imamo tacno 90 stepeni iliti astroloski aspekt kvadrat koji nije povoljan. Zasto? Pa dosta vode gasi vatru ili previse vatre cini da voda isparava...Oni nisu slozni po svojoj prirodi odnosno jedno unistava drugo; zato aspekt kvadrat nije ni povoljan u astroloskom smislu.
Od 0 stepeni Ovna do 0 stepeni Lava imamo 120 stepeni, najbolji aspekt u astrologiji. Zasto? Pa dvije vatre, skupa zare i pale, gdje im je kraj...
Evo ovdje se uhvatih 4 elementa prirode, najjednostavnije za shvatiti...
Toliko sto se tice uglova.Pa da ne ispitujem za sve redom
dovoljno je da se eto uhvatimo ovna kada je prvi na redu
Dakle Ovan
Kako znas da je vatreni znak? I zasto ne bi mogao biti zeljezni ili drveni? Ovo te ozbiljno pitam
Kako znas da je sekstil pozitivan?
Ti kao "covjek od nauke" bi mogao da lijepo prepises ono sto pise u knjigama fizike, pa kad to ucinis i potpuno me ubijedis, ja cu sve ono napisano editovati, odnosno obrisati.Sarafcina wrote:stella_k wrote:@ Arminovski:
Gravitacija je cirkularno-spiralni oblik energije, izmedju one linijske i radijalne, slijeva se u jezgru svog diska i jezgro bubri do izdrzljive gustine. Dakle, nije svojstvo materije, nije najjaca 2.000 km ispod povrsine kore, vec bas u centru Zemlje.
Gravitacija degradira studenu energiju u toplotu, tijelo explozijom crne jame vraca toplotu natrag u ledeni svemir.
Gravitacija u vakuumu je skoro ponistena, pa ipak Saturn ne moze pobjeci iako od njega do Sunca postoji golem vakuum, rijedji od onoga sto mozemo pokazati u laboratoriju; silnice energija gone svoj vrtlog oko Sunca.
Rotacija velikih planeta je brza jer su plinovitiji, dakle jos nezgusnuti, "mladje gradje".
Svi planeti se krecu istim smjerom tj onim kojim je oko Sunca posla prva rijeka gravitacije "posudjena" iz Mlijecne staze; iz istog razloga svi se okrecu u tom smjeru prema unutra kako ih je gurnulo prvo spiralno kretanje (da su iskocili iz sunceve mase bilo bi obrnuto).
Masa Plutona je sestorostruko manja od one koju zahtjeva poremecaj putanje Urana; razlog su gusce cestice starog zbijenog tijela Plutonova, gravitacija je skoncentrisana na uski krug jame.
Postanak Saturnovih prstenova je ostatak prvog diska silnica (pravca sile), skrutnut na brzinu jer nije ostalo vremena da se sve zbije u kuglu (kao sto se ni jezgro nase galaksije jos nije toliko zbilo)
Svi planeti, tako i Zemlja, vuku za sobom radijacijski rep, dokaz da putanjom luta neki sloj silnica koje se sudaraju i sa Suncevim zracenjem.
Gravitacione silnice na putu istok-zapad prirodno zaustavljaju se jednim dijelom na svakom tvrdom, narocito okruglom tijelu.
Svakako, dioba i smrt celija u nasem tijelu nije bez upliva svih radijacija i spiralnih kruzenja koja pritiscu nase bice tijelu Zemlje....da li sve, pa cak i matematika pociva samo na intelektualnim podesnostima ili mozda postoje dvije istine??
da ja ne bih sve podvlacio
mislim da bi ovo sve trebala obrisati
Dazze
ne znam najboljesta vise ispodprosjecan sam
ovo sto ja pisem reci ce ti bilo ko ko se imalo razumije u nauku
nema tu nikakve pameti
Stella, ako ostajes pri onome sto si gore napisala
a dosta toga se pobija bilo kojom knjigom fizike za srednju skolu
ja cu pretpostaviti da ti tvrdis da je gravitacija ta koja djeluje i utice na ljude.
Nema problema
kako znas da je ovan tvrdoglav?
Kako povezujes gravitaciju Ovna i covjeka sa tvrdoglavoscu
I nisam jos nista guglo, jasno mi je sta astrolozi rade
i kako nagadjaju
.
Duhovna nauka priznaje i podrzava egzoternu nauku koja je nepotpuna jer se zadrzava samo na vanjskim manifestacijama, bavi se samo materijom, a valjda smo do sada naucili da covjek nije samo meso, krv, mozak, zile.....Bosanac sa dna kace wrote:Objasni pojam duhovna nauka!!!stella_k wrote:
Sta podrazumijevas pod time?????
A definiciju mozemo naci uu.......??????stella_k wrote:Duhovna nauka priznaje i podrzava egzoternu nauku koja je nepotpuna jer se zadrzava samo na vanjskim manifestacijama, bavi se samo materijom, a valjda smo do sada naucili da covjek nije samo meso, krv, mozak, zile.....Bosanac sa dna kace wrote:Objasni pojam duhovna nauka!!!stella_k wrote:
Duhovne nauke se bave i tom "pozadinom" (recimo Antropozofija), a u svojim metodama proucavanja koriste i neku od egzoternih nauka, u Astrologiji konkretno matematiku.
Pa recimo mozes potraziti u nekoj od knjiga Rudolfa Steinera, ne sjecam se tacno o kojoj knjizi je rijec.Bosanac sa dna kace wrote:A definiciju mozemo naci uu.......??????stella_k wrote:Duhovna nauka priznaje i podrzava egzoternu nauku koja je nepotpuna jer se zadrzava samo na vanjskim manifestacijama, bavi se samo materijom, a valjda smo do sada naucili da covjek nije samo meso, krv, mozak, zile.....Bosanac sa dna kace wrote: Objasni pojam duhovna nauka!!!
Duhovne nauke se bave i tom "pozadinom" (recimo Antropozofija), a u svojim metodama proucavanja koriste i neku od egzoternih nauka, u Astrologiji konkretno matematiku.
Hm, vjerovtano takva podjela nauke ne posotji buduci da nismo ucili kroz klasicno obrazovanje u skoli...stella_k wrote:Pa recimo mozes potraziti u nekoj od knjiga Rudolfa Steinera, ne sjecam se tacno o kojoj knjizi je rijec.Bosanac sa dna kace wrote:A definiciju mozemo naci uu.......??????stella_k wrote: Duhovna nauka priznaje i podrzava egzoternu nauku koja je nepotpuna jer se zadrzava samo na vanjskim manifestacijama, bavi se samo materijom, a valjda smo do sada naucili da covjek nije samo meso, krv, mozak, zile.....