Izbori u IZ-u: Kako je Mustafa ef. Cerić ostao reisul-ulema

JBT

Post by JBT »

Ejube, ne vrijedi mi da sa tobom diskutujem. Govorimo isti jezik, ali se ne razumijemo. Mozda ja slabo ili nerazumljivo predocavam.
Bilo kako bilo, selam i tebi.
Fair Life

Post by Fair Life »

dizZaster wrote:ovo je za neznalice :D

Dr. Mustafa Cerić

(...)

pametan covjek :) a uskoro i prvi europski muftija :D
Zaboravio si napisati njegovu (Cericevu) izjavu datu austrijskom magazinu Zeitschrift 2004.:

"Karadžić je uradio za islam u Bosni više nego ja za pet decenija!"

Shit of the ...
Last edited by Fair Life on 06/10/2005 22:30, edited 1 time in total.
JBT

Post by JBT »

Reis-l-ulema je izabran na glasanju u Saboru, glasovima vecine. Glasanje je bilo pošteno,te da je bilo nekih neregularnosti,zar ne mislite da bi relevantniji članovi IZ to presutjeli?
Posteno.... pa kako kome.
Neregularnosti je bilo pocevsi sa izmjenom ustava pa preko "izborne kampanje" (27 slika Cerica u jednom broju Preporoda) do sastava glasaca.
Ti relevantni clanovi su manjim dijelom Cericevi ljudi, a kakvi su to ljudi vec smo prodiskutovali, a vecim dijelom pravi, posteni vjernici koji ne dizu revolucije. Znaju da ce svako sam pred Allaha kad za to dodje vrijeme a i da nicija nije vjecno gorjela.
JBT

Post by JBT »

Sto se tiče priča za Oslobođenje i druge novine...Oslobođenje iz vremena kada je dobilo nagradu za najbolju novinu u svijetu i ovo današnje nije isto... A osim toga ono je dobila nagradu,zato sto se stampalo u takvim uslovima, ne zbog neke ekstremne kvalitete tekstova... Današnje Oslobođenje je na rubu propasti zbog manjka citateljestva,pa je sklono podilazenju nekim mocnicma neokomunista i sitnih seoskih varalica za dinar dva...
Ovako nesto moze reci samo neko ko nije kompetentan da prica o temi Novina Godine u svijetu, neko dovoljno zatucan da bi u ovakve tvrdnje i sam vjerovao i neko ko ne moze za sebe reci da je prijatelj BiH.
Jarane, Novina godine u svijetu, u domenu na koji se odnosi, je mnogo vishe nego sto je i Oscar, Zlatna Palma i Zlatni lav zajedno u domenu filma. Takve se nagrade ne dijele samo zbog uslova u kojima se nagradjene novine izdaju. Citaj malo, oplemenjuj se, nece ti skoditi, naprotiv.
To sto je Oslobodjenje u teskoj finansijksoj situaciji je dobro mjerilo za kolicinu destruktivnih snaga u BiH koje su i Oslobodjenje i BiH doveli na rub propasti.
Plicjak si zesci.

Slobodna Bosna vec se odavno ne zna cija je, ali je najmanje upravo ta, Bosna, bosanska... Dani ne podilaze ni SDA ni SDP,ali i iza njih stoji neko...mozda SBIH ili nesto iznad tih politickih stranaka...ne zelim ulaziti u ta pitanja,posto su to sve spekulacije...
Slazem se. Sve su to spekulacije. Zadrzi ih za sebe..... ako ih nudis, ne hvala..... ne pushim.... stvar principa.
Post Reply