Koji isplativ biznis zapoceti u USA?
-
A-ZO
crnokosa, ako ti je boja kose prvo pala na pamet
kad si se registrovala na sa-x, onda ti predlazem da odustanes od business-a. sjedi gdje si - ni za gdje si nisi. a ako si to uradila jer imas slifa za frizure, onda otvori konkurenciju supercuts-u 
-
crnokosa_girl
A-ZO, s obzirom da ti je ovakvo stupidno ime kakvo imas ovdje na forumu prvo palo na pamet, to i objasnjava zasto si tako zadrt i snobovski nastrojen.A-ZO wrote:crnokosa, ako ti je boja kose prvo pala na pametkad si se registrovala na sa-x, onda ti predlazem da odustanes od business-a. sjedi gdje si - ni za gdje si nisi. a ako si to uradila jer imas slifa za frizure, onda otvori konkurenciju supercuts-u
Da znas ista vise o zivotu i samosvjesti, drzao bi se teme.
-
A-ZO
crnokosa_girl wrote:A-ZO, s obzirom da ti je ovakvo stupidno ime kakvo imas ovdje na forumu prvo palo na pamet, to i objasnjava zasto si tako zadrt i snobovski nastrojen.A-ZO wrote:crnokosa, ako ti je boja kose prvo pala na pametkad si se registrovala na sa-x, onda ti predlazem da odustanes od business-a. sjedi gdje si - ni za gdje si nisi. a ako si to uradila jer imas slifa za frizure, onda otvori konkurenciju supercuts-u
Da znas ista vise o zivotu i samosvjesti, drzao bi se teme.
crnokosa, ja imam ideju za BBG (biznis-boli-glava) za koji kad bi cula - istog momenta bi pisnula u gace, ali ko bi mene u tom slucaju ispostovo? zar mislis da je fer ljudima tek tako uzeti ideju i hinjski mlatiti lovu preko tudjih ledja
-
The_Flyer2002
samo da kazem da ja imam svoj biznis i da bez 10,000 nepokusavas nista. (ja sam to posudio od banke).
u kojem god smeru taj biznis okrenes prvo moras imati dobar biznis plan kao i biti voljna da ga radis.
sto se tice koji biznis otvoriti, specificno, mozes bilo koji. tip iz velsa prodaje ZRAK. da prodaje zrak u bocama po cijeni od 24 funte. ljudi u brazilu prodaju kisik, tj udjes njihov shop, sjednes i oni ti daju masku da dises.
kakve strasti imas??? sta te privlaci i sta ti nije mrsko raditi??
ovo su neki primjeri (da imas te pare kao sto ih najvjerovatnije nemas)
kazes imas milion. onda bi ti preporucio da mozda kupis franchise od McDonalds-a za nekih 750,000. oni garantuju profit u roku nekoliko mjeseci.
isto tako ako imas te pare onda ih ulozi u bonds i CDs kao i treasury stock. na njih mozes dobiti nekih 8-9% interesa i od njega mozes KOMOTNO zivjeti bez dizanja prsta ili pomisljanja na rad.
isto tako ako bas hoces neki svoj biznis onda budi orginalna. napravi nesto za ELITU jer tu su pare.
u kojem god smeru taj biznis okrenes prvo moras imati dobar biznis plan kao i biti voljna da ga radis.
sto se tice koji biznis otvoriti, specificno, mozes bilo koji. tip iz velsa prodaje ZRAK. da prodaje zrak u bocama po cijeni od 24 funte. ljudi u brazilu prodaju kisik, tj udjes njihov shop, sjednes i oni ti daju masku da dises.
kakve strasti imas??? sta te privlaci i sta ti nije mrsko raditi??
ovo su neki primjeri (da imas te pare kao sto ih najvjerovatnije nemas)
kazes imas milion. onda bi ti preporucio da mozda kupis franchise od McDonalds-a za nekih 750,000. oni garantuju profit u roku nekoliko mjeseci.
isto tako ako imas te pare onda ih ulozi u bonds i CDs kao i treasury stock. na njih mozes dobiti nekih 8-9% interesa i od njega mozes KOMOTNO zivjeti bez dizanja prsta ili pomisljanja na rad.
isto tako ako bas hoces neki svoj biznis onda budi orginalna. napravi nesto za ELITU jer tu su pare.
-
The_Flyer2002
moj odgovor za njih je: KO NE RISKIRA TAJ NE PROFITIRA.crnokosa_girl wrote:Pitanje za sve vas koji zivite u SAD-u:
Idu li vam na zivce nasi ljudi tu i ovdje koji jos uvijek razmisljaju onom balkanskom supljom "ma-ne-moze-se-to-tebi-desiti-sta-ces-ba-ti-ista-uopce-pokusavati-sjedi-tu-gdje-jesi-i-rintaj-za-druge-kakav-ba-ti-i-privatluk-o'ladi"???
da takvi ljudi i meni idu na zivce jer ako neko uspije u privatluku onda pocnu pricat VAKI JE NAKI JE a kad neko propane onda bude prica HA HA HA kakva budala sta smo mu mi rekli.
njih je najbolje ignorisati.
-
everybody hurts
tacno tako...Toozla wrote:....udaj se za bogatog i starog.....
-
crnokosa_girl
Mislim da ti niko ne moze tek tako uzeti ideju koju neces u detalje objasnjavati. Ja sam pitala samo za ideje da vidim cemu u SAD-u ima mjesta. A ako bi nekako dokazao da to ima smisla, da je to fakat ideja BBG i za investitore, i da si VPI (vrlo-potreban-igrac), naravno da bi i ti bio ispotovan.A-ZO wrote:crnokosa, ja imam ideju za BBG (biznis-boli-glava) za koji kad bi cula - istog momenta bi pisnula u gace, ali ko bi mene u tom slucaju ispostovo? zar mislis da je fer ljudima tek tako uzeti ideju i hinjski mlatiti lovu preko tudjih ledja
-
crnokosa_girl
@Flyer - hvala na savjetima. To je vec vrlo konkretno sto pricas.
Ako nije tajna, koji si ti biznis zapoceo za $10,000? Je li bilo tesko i da li si uradio prije toga market-search?
Koliko vas je zaposlenih? Samo ti?
Da li te krenulo ili si na pozitivnoj nuli ili ima vec i profita?
Koliko je teska sva ta papirologija pred otvaranje biznisa?
Kako si tacno pravio plan svog poslovanja? Da li si platio profesionalca da ti to uradi ili si sam?
U sta bi ti koji zivis tu htio uloziti da imas za investiciju $milion?
Napominjem da mi je vazna i viza, dakle ta poslovna viza za ulagace E-1 ili E-2 dolazi o obzir, zbog ostvarivanja moguce zelene karte poslije 2 godine ako bude srece.
Koliko je ta franchize McDonaldsa interesantna stvar? Nesto mi taj posao zvuci lame.
Mogu li investiciju uloziti u bonds, CDs i treasury stock, ili to mora biti zdrava lova za okretanje? Ili ulozis dio ovako, dio onako?
Da li se smatra investiranjem u SAD ekonomiju ako ne otvorimo nikakav biznis, vec samo ulozimo u bonds, CDs i treasury stocks? Mogu li na taj nacin imati E-1 vizu?
Hvala Frutek jos jednom na korisnim savjetima.
Ako nije tajna, koji si ti biznis zapoceo za $10,000? Je li bilo tesko i da li si uradio prije toga market-search?
Kako si tacno pravio plan svog poslovanja? Da li si platio profesionalca da ti to uradi ili si sam?
Napominjem da mi je vazna i viza, dakle ta poslovna viza za ulagace E-1 ili E-2 dolazi o obzir, zbog ostvarivanja moguce zelene karte poslije 2 godine ako bude srece.
Koliko je ta franchize McDonaldsa interesantna stvar? Nesto mi taj posao zvuci lame.
Mogu li investiciju uloziti u bonds, CDs i treasury stock, ili to mora biti zdrava lova za okretanje? Ili ulozis dio ovako, dio onako?
Da li se smatra investiranjem u SAD ekonomiju ako ne otvorimo nikakav biznis, vec samo ulozimo u bonds, CDs i treasury stocks? Mogu li na taj nacin imati E-1 vizu?
-
The_Flyer2002
crnokosa_girl wrote:@Flyer - hvala na savjetima. To je vec vrlo konkretno sto pricas.
Ok, moj biznis nije tajna. drzim komercijalno ciscenje. mogao sam poceti sa samo 6000 medjutim agencija koja za koju samo kontraktori je zahtjevala da kupimo kombi. taj kombi nas je izaso oko 9,000 sto dovodi nas trosak za otvaranje biznisa na preko 15,000$. (sto i danas zalim).
sto se tice market search na neki nacin i jesam i nisam. trenutno sam kontraktor za jednu vecu kompaniju i oni nam pronalaze i garantuju poslove. u nasem podrciju imaju 3 firme koje rade za njih (ukljucujuci nas) tako da imamo zagarantovanih 8-9 poslova mjesecno.
posto posao nije tezak a i prije otvaranja sam radio u jednoj konkurentskoj firmi sve za sve poslove sam istreniran i znam ih obavljat veoma ucinkovito. sto se tice posla njega bi se moglo nacii jer ima dosta prodavnica u podruciju.
posto je poso u porodici, radimo mi kao porodice i kako ko moze. (stari dva brata i ja). vecina poslova zahtjeva samo 2 covjeka tako da nije problem.
cim smo poceli krenuli smo u pozitivnom smjeru, tj otplacivanje racuna i kredita. mozda nulu ne dokucimo za narednih 2-3 godine (otplatiti kredite), ali sada je puno lakse sto se tice ostalih stvari. naj bolje je radno vrijeme koje je fleksibilno i dozvoljava nam da idemo u skolu bez ikakvih ometanja.
plan poslovanja je uradio moj otac i u tada se cinio ok. trenutno radimo na mozda 30% kapaciteta radi skole i opterecenosti njom.
U sta bi ulozio milion??? poslje.
mcdonadls fracnchize je nako ko dobar. licenca kosta oko 500,000- 750,000 s tim da bi ti morala napraviti zgradu i kupiti ostalo. veoma je profitabilno i vazda ces ga moci prodati. oni imaju sve sracunato i znaju ti reci kada ces poceti zaradjivati i sve ostalo.
sto se tice dozvola. dozvole se veoma lagano dobijaju za partnership kao i za jednog vlasnika. sve to kosta oko 200 dolara i cak jeftinije.
radi tvoje investicije ja ti preporucujem da osnujes korporaciju ako ces se baviti nekim biznisom. na taj nacin si zasticena sto se tice zakona.
sto se tice ulaganja u ekonomiju i dobivanja vize o tome neznam ali ces to sigurno naci na nekim vladinim web siteovima tj na internetu.
e sad da se vratim na pitanje u sta bi ulozio?
kada bi imao te novce ulaganje u skoro bilo sta bi trebalo donijeti pozitivan prinos. ako hoces da otvoris svoj biznis onda morat ces da potrosis dosta love u market research. nemoj zaliti na njega jer su to ipak velike pare.
ako hoces green card samo se udaj za nekog amerikanca i plati mu 5-6000. budite dovoljno u braku da dobijes green card.
ps samo neznam sta bit ti ta druga osoba s kojom si sada rekla na ovu ideju.
-
crnokosa_girl
E, gdje smo ono stali?
Dakle, sta predlazete za otvoriti, tj koji biznis zapoceti u SAD-u?
Dakle, sta predlazete za otvoriti, tj koji biznis zapoceti u SAD-u?