Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Harrys wrote:Najvjerovatnije zbog toga sto se krava smije.
Ma ne plasim se ja njenog osmjeha koliko me brine da joj ove nausnice nisu mozda istegle ovo malo duse iz usiju... Zbog toga je i los kvalitet ovog sira sigurno...
Paradoxalna wrote:Harrys, nezaobilazni je fondue(moitiè-moitiè) i Gruyère,kad smo kod Svicerskih sireva.Ako budes imao vise vremena (od mene)....ima pravo zanimljivih prica vezanih za fondue
znam,fondue(svjeze otopljeni sir) je nacinalno jelo.Kruh se umace u sir.
Sve price su na francuskom jeziku,pa mislim da nije za postavljanje.
La Fondue au fromage
Ingrédients pour 6-8 personnes
- 800g de fromage de
- 3 dl de vin Blanc
- 1 gousse d'ail
- 2 cuill?res ? soupe (bombées) de farine
- Poivre du moulin
- Kirsh
Mljac,samo ne ide brasno nego maizena
Znate li pricu o postanku fondue?
@Harrys:
Nije taj... Tvoje cottage cheese `k`o zrno graska.
Ne pakujem ja ni jedan cottage cheese, ja jedino znam da ga maznem.
P.S. Zezam se, fina je slika...
opet o drzanju sira, da ne citiram kompletan tekst koji je danas napisala. sta da radim sa sirom koji nije tvrd i suh nego se nakon nekog vremena van frizidera pocne topiti? ne mislim na totalno topljenje ali postane gnjecav i tesko ga je cak i rezati.
debela wrote:opet o drzanju sira, da ne citiram kompletan tekst koji je danas napisala. sta da radim sa sirom koji nije tvrd i suh nego se nakon nekog vremena van frizidera pocne topiti? ne mislim na totalno topljenje ali postane gnjecav i tesko ga je cak i rezati.
pa u frizider onda?
ti meki sirevi su zeznuti -- kao brie i slicno.
debela wrote:opet o drzanju sira, da ne citiram kompletan tekst koji je danas napisala. sta da radim sa sirom koji nije tvrd i suh nego se nakon nekog vremena van frizidera pocne topiti? ne mislim na totalno topljenje ali postane gnjecav i tesko ga je cak i rezati.
Eno sad može samo ga treba znati izrendati jer ako se ja ne varam riječ je o trapistima koji su tako zahvalni ........ako i dobiju neplemenitu buđ.........obavezno upotrijebiti