Islam se siri u Bosni
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Pitanje za tebe:abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
Pitanje za kekeca.
Recimo , insallah kad se nekad ozenis tom voljenom djevojkom, pa ti ona rodi djecu, i onda vi tako lijepo setate ferhadijom, sta mislis koliko ce muskaraca pozeljeti da ima tvoju zenu???(pod pretpostavkom da bude obucena oskudno)
ako pred Boga zena moze izaci otkrivenog lica, zasto sve vise ima zena kojima se samo oci naziru???
poznajem dosta zena i djevojaka pod hidzabom, i NIKAD ZA NIKAD mi nisu rekle nesto sto bi mene moglo povrijediti obzirom da sam ja "svjetovna"...
ni njihovi muzevi nikad nista ne rekoshe, ali se nadju neki turbo vjernici koji ne mogu a da ne izgovore neuzubillah (pretpostavljam da je to ono kao kad sujevjerni pljunu tri puta kad im crna macka predje put)...
do kada ce zena biti tretirana ko komad mesa ("dovedi svjedoka-jednog muskarca ili dvije zene")....
strasno mi iritira ganglije kad neko parcijalno tumachi neko pravo, makar to bilo serijatsko....
da se u ovoj drzavi serijatsko pravo UISTINU postuje, svaka zena bi bila najsretnija na svijetu....
jer:
dvostrukih standarda je meni preko glave....Međusobni odnosi bračnih drugova
Kada su u pitanju odnosi bračnih drugova, možemo izdvojiti sljedeće propise:
- Lijep odnos
Lijep odnos je sveobuhvatna riječ koja u sebi sadrži sva međusobna prava i obaveze između muža i žene a znači: dobročinstvo (milosrđe), neizazivanje neugodnosti, neodugovlačenje sa ispunjavanjem obaveza, širokogrudost i ispoljavanje radosti i sreće. Osnova za lijep odnos su riječi Allaha, dž.š.: "I prema njima se na najljepši način odnosite." (Prijevod značenja - En-Nisa, 19.)
"Njima pripada onoliko dobročinstva koliko su one obavezne prema muževima." (Prijevod značenja - El-Bekare, 228.)
Rekao je Ibn Abbas, r.a.: "Volim da se sredim svojoj ženi kao što volim da se ona meni sredi, jer Allah, dž.š., kaže: "Njima pripada onoliko dobročinstva koliko su one obavezne prema muževima".
Kaže Ibn Kesir u tumačenju ovog ajeta: "Tj. govorite im lijepe riječi i prema njima činite lijepe ustupke koliko god ste u mogućnosti. Sve što želite da one vama čine, činite i vi njima. Rekao je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: "Najbolji su oni među vama koji su najbolji prema svojim ženama." (Bilježi ga Tirmizi i Darimi a Ibn Hibban ga je ocijenio vjerodostojnim) (Tefsir Ibn Kesir).
ako muskarac ima gresne misli zbog oskudne odjevenosti zene, taj grijeh se pripisuje TOJ ZENI...
a KOJI K JE GLEDAS?!?!?!?!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
To sto ce neko recimo pozeljeti moju zenu znaci da ona nesto vrijedi i da dobro izgleda za razliku od isto tako vjerovatno lijepih zena sto ko mumije hodaju iza vas 10 koraka i ni sam bog ne zna kakio izgledaju i sta misle. Zasto mislis da si ti bolji od bilo koje zene i imas pravo da gledas nebo a ona ne. Zato sto je to neko napisao u svetim knjigama? Ne zaboravi da su i te knjige napisali ljudi da bi mogli upravo upravljati takvima kao sto si ti i tebi slicni. I zapamti svaka zena je od takvih kao ti vrijednija 100 puta jer od tebe nema nikakve koristi osim da ti se normalan svijet smije. Bismillah!abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
Pitanje za kekeca.
Recimo , insallah kad se nekad ozenis tom voljenom djevojkom, pa ti ona rodi djecu, i onda vi tako lijepo setate ferhadijom, sta mislis koliko ce muskaraca pozeljeti da ima tvoju zenu???(pod pretpostavkom da bude obucena oskudno)
-
abdulhaqq_
Bismillah!ako muskarac ima gresne misli zbog oskudne odjevenosti zene, taj grijeh se pripisuje TOJ ZENI...
Nije lijepo psovati, posebno za jednu damu:)
A gdje da covjek gleda, kada na ulici imas 123 000 razgolicenih djevojki:)
Jedina radar ili sonar da koristim.Sigurno se taj grijeh pripisuje zeni.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Sto pitas, da je dam tebi da je zamotas! Covjece shvati jednu stvar zene su jednakopravna bica kao i muskarci i ni jedna vjera nema pravo da od njih pravi mumije. To sto ti propagiras je davno proslo vrijeme i zene su pokazale da mogu da rade sve osim da prave djecu ali ih zato radjaju sto je puno teze i odgajaju. I po cemu si ti onda dzek da mozes da radis sta hoces a one ne mogu. Zeni je priroda podarila ljepotu ne da je sakriva nego da je pokazuje jer kakva je to ljepota ako je niko ne vidi. A ako mislis da je to lijepo onda uzmi sebe i zamotaj od glave do pete, vjeruj mi mnogi ce se tome radovati.abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
ZA HRASNO.
Imas li sestru?
-
mIRCerka
gledaj u pod...a ne direktno nju u oci sa onim prezrivim pogledom a sam bi je pojeo za doruchak...abdulhaqq_ wrote:Bismillah!ako muskarac ima gresne misli zbog oskudne odjevenosti zene, taj grijeh se pripisuje TOJ ZENI...
Nije lijepo psovati, posebno za jednu damu:)
A gdje da covjek gleda, kada na ulici imas 123 000 razgolicenih djevojki:)
Jedina radar ili sonar da koristim.Sigurno se taj grijeh pripisuje zeni.
eto gdje da gledas....
imas oci i oci ti imaju misice pa oci mogu da kruze...skreni pogled....
toliko
PS ja jesam dama, ali kad mi zivci prorade onda sam gora od kocijasa...i Zene psuju zar ne?
-
abdulhaqq_
Bismillah!
Hrasno , ne moras pokazivati toliku mrznju, ja tebe ne mrzim , zelim ti bolje nego sebi.
Kazes zene su jednakopravna bica, pa zasto se onda na njih gleda kao na komad mesa, haj mi to reci. Trgovinama zenama, sta je to???Islam nudi zeni njeno pravo mjesto. U Islamu zena je dama, princeza , majka, sestra. Allah dž.š. je naredio zeni da se pokrije, zbog zivotinjskih nagona muskaraca, kako bi je zastitio.
Hrasno , ne moras pokazivati toliku mrznju, ja tebe ne mrzim , zelim ti bolje nego sebi.
Kazes zene su jednakopravna bica, pa zasto se onda na njih gleda kao na komad mesa, haj mi to reci. Trgovinama zenama, sta je to???Islam nudi zeni njeno pravo mjesto. U Islamu zena je dama, princeza , majka, sestra. Allah dž.š. je naredio zeni da se pokrije, zbog zivotinjskih nagona muskaraca, kako bi je zastitio.
-
abdulhaqq_
gledaj u pod...a ne direktno nju u oci sa onim prezrivim pogledom a sam bi je pojeo za doruchak...
eto gdje da gledas....
Da gledam u pod, pa moram hodati , dabih hodao moram gledati kuda hodam , zar ne.
P.S. i dalje tvrdim da nije lijepo da dama psuje:)
-
King Kikapu
jest da pitanje nije upuceno meni ali sto vise muskaraca gleda moju zenu to sam sigurniji da sam lijepu izabrao. mada nije sve u ljepoti, nesto je i u tehniciBismillah!
Pitanje za kekeca.
-
mIRCerka
meni se cini da ne pricamo istim jezikom....abdulhaqq_ wrote:gledaj u pod...a ne direktno nju u oci sa onim prezrivim pogledom a sam bi je pojeo za doruchak...
eto gdje da gledas...."prezrivi pogled":) Fakat imas predrasude prema meni, zalosno.
Da gledam u pod, pa moram hodati , dabih hodao moram gledati kuda hodam , zar ne.
P.S. i dalje tvrdim da nije lijepo da dama psuje:)
nije mi se jednom desilo dok setam carsijom, pa mi se vidi pupak, pa prodjem pored Begove dzamije pa likovi koji tamo prodaju piratske CDove pocnu da neuzubillah-aju...a tek pogled....
ne znam koliko me psovanje ili nepsovanje cini damom....
to sam ja...
a svi smo mi greshni, ovako ili onako....
kao sto Deen reche: Svi smo mi andjeli s greskom, jer da nemamo neku gresku, bili bismo na nebu sa ostalim andjelima.
toliko od mene.
-
Prenj
Gdje to pise?abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
-
abdulhaqq_
Bismillah!
Zar pored svi ucenih ljudi na svijetu ,koji su bili , i koji jesu , ti da citiras deena?
Zar pored svi ucenih ljudi na svijetu ,koji su bili , i koji jesu , ti da citiras deena?
- manijak1
Zar nije bilo jednostavnije narediti muskarcima da se kontrolisu?
-
abdulhaqq_
Bismillah!
Za prenja.
024:031. A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite.
Za prenja.
024:031. A reci vjernicama neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; i neka ne dozvole da se od ukrasa njihovih vidi išta osim onoga što je ionako spoljašnje, i neka vela svoja spuste na grudi svoje; neka ukrase svoje ne pokazuju drugima, to mogu samo muževima svojim, ili očevima svojim, ili očevima muževa svojih, ili sinovima svojim, ili sinovima muževa svojih, ili braći svojoj ili sinovima braće svoje, ili sinovima sestara svojih, ili prijateljicama svojim, ili robinjama svojim, ili muškarcima kojima nisu potrebne žene, ili djeci koja još ne znaju koja su stidna mjesta žena; i neka ne udaraju nogama svojim da bi se čuo zveket nakita njihova koji pokrivaju. I svi se Allahu pokajte, o vjernici, da biste postigli ono što želite.
-
mIRCerka
zar ti do sada nisi naucio da nekada treba preuzeti neke ideje, bez obzira cije su, ako odgovaraju tvom mentalnom sklopu?abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
ok, da ti citiram meni vrlo dragu osobu:
Sine, ne treba se zena pokriti maramom da bi bila pokrivena, bitno je da se stidom pokrije.
Sta kazes na to?
uvlacis me u diskusiju koju ne zelim, jer cu otvoriti pandorinu kutiju i onda pojeo vuk magarca....
uzdravlje...
-
abdulhaqq_
Bismillah!
Za mircwoman.
Vjerujes li ti u Boga?
Za mircwoman.
Vjerujes li ti u Boga?
-
mIRCerka
zar ti kao pravi vjernik (kako se deklarises) smijes upitati nekoga takvo nesto? ili mene smijes posto sam zena?abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
Za mircwoman.
Vjerujes li ti u Boga?
kakve veze ima moje vjerovanje?
ja sam od onih ljudi koji smatraju da se vjera u Boga nosi u srcu ne na jeziku.... toliko o tome....
-
abdulhaqq_
Bismillah!
Jeli te stid direktno reci , jasno i glasno???
-
mIRCerka
zar tebe nije stid sto mi tako postavljas pitanje?abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
ja rekoh, ja to nosim u srcu a ne kao ti na jeziku. ako ni sad ne kontas, onda ti ja ne mogu pomoci.
-
abdulhaqq_
Bismillah!
Znas sta je kad covjek nesta nosi u srcu , zar je problem to reci jasno i glasno. Mladic nosi neku djevojku u srcu pa joj to kaze, sasvim normalno,ali izgleda kad je u pitanju vjera to je sramota???
Znas sta je kad covjek nesta nosi u srcu , zar je problem to reci jasno i glasno. Mladic nosi neku djevojku u srcu pa joj to kaze, sasvim normalno,ali izgleda kad je u pitanju vjera to je sramota???