Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mr_orange

Post by mr_orange »

hananah wrote:Mr Orange, niko ne udara po vjeri. Abdulah je zamoljen da ne ponavlja nesto sto je vec rekao i da ne skrece temu u drugom pravcu.
Dalje - slazem se da treba dokazati, medjutim tu je rijec djevojcica protiv njegove. I sta - ako on povuce konce vuk pojeo magarca. Kao da nista nije bilo. Sve do onog trenutka dok stovani pedofil ne siluje neku djevojcicu pa ne ostanje njegove spreme u njoj da se moze putem analize DNK-a dokazati da je to bio on :x Ili jos gore dok neka curica ne ostane trudna pa tek kad joj se trbuh bude vidio tek onda dokazati da je on kriv :x Jer pobogu kakvi sad postoje dokazi - osim prica 6 djevojcica :x
Ja sam gore napisao ako se dokaže da 'zlostavljao ili pokušao'.
SD-6

Post by SD-6 »

hananah wrote:Mr Orange, niko ne udara po vjeri. Abdulah je zamoljen da ne ponavlja nesto sto je vec rekao i da ne skrece temu u drugom pravcu.
Dalje - slazem se da treba dokazati, medjutim tu je rijec djevojcica protiv njegove. I sta - ako on povuce konce vuk pojeo magarca. Kao da nista nije bilo. Sve do onog trenutka dok stovani pedofil ne siluje neku djevojcicu pa ne ostanje njegove spreme u njoj da se moze putem analize DNK-a dokazati da je to bio on :x Ili jos gore dok neka curica ne ostane trudna pa tek kad joj se trbuh bude vidio tek onda dokazati da je on kriv :x Jer pobogu kakvi sad postoje dokazi - osim prica 6 djevojcica :x
ja ne vidjoh da je išta ponavljo..osim Bismillah..u tom grmu leži zec :wink:
hano, svaki dan u svakom pogledu sve više na Margi ličiš :skoljka: a to ne zelimo zar ne? :oops: ohani loma
List

Post by List »

Al gadna je stvar ako se sve svodi na.....rijec jedne osobe protiv druge osobe....bez ikakvih argumenata.
Prvo, to je sa pravnog aspekta nedokazivo bilo gdje. Osim ako te optuzi cerka Sulejmana Tihica. Ili cerka Busa, Siraka (ako si u Americi ili Francuskoj).

Da ih je prisilio na spolni odnos pa hajde. To bi se moglo dokazati. Cak i da su hirurski "zakrpljene" iza toga. Jer tragovi o spolnom odnosu ostaju unutar vagine i do 6 mjeseci.

Ovako, ne znam stvarno kako to dokazati. Ako je bilo samo pipkanje ili cak i pusenje. :-?

Volio bih da ga kazne jer ove djevojke nemaju razloga da izmisljaju. Ali mora postojati neki dokaz.

U mom razredu u srednjoj skoli jedna ucenica je slagala kako ju je silovao drugi ucenik.
A pred mojim ocima ga je zadovaljavala na sve moguce nacine.
I koliko ih je jos zadovoljila malo prije te optuzbe. Barem 5. A imala je 16-17 tada.
Hajd sto se pucnula s kim je stigla. Njena stvar. Al tako ukopavat ljude je nesto najnize sto neko moze uciniti.
Ona bi da ga primi a kasnije jos i da pregazi davaoca. Na kraju je oplakala jer ju je momak zajebo toliko da na kraju nije bila ni ucenik generacije. A bila je glavni i maltene jedini kandidat.
zlata

Post by zlata »

Zreli wrote:na naslovnu avaza mozes samo doci ako si ubijen ili tesko ranjen ... nije dovoljno da nekoga uznemiravas ...

na zapadu postoje seksualni zlocini koji su neuporedivi sa tim ... od silovanja beba pa nadalje, danas sam procitao recimo : dobila cetvrto diejte od (rodjenog) brata.

Ako treba da ga kazne, nek ga kazne, ali to nije tezak prekrsaj, ako nije doslo do seksualnog odnosa.
Pa jel'tebi sex...tek nakon sto ga turis u onu stvar? Pa ako je tako...sto je bark'o curice...sto nije mazio svoga patka.
danas

Post by danas »

zlata wrote:
Zreli wrote:na naslovnu avaza mozes samo doci ako si ubijen ili tesko ranjen ... nije dovoljno da nekoga uznemiravas ...

na zapadu postoje seksualni zlocini koji su neuporedivi sa tim ... od silovanja beba pa nadalje, danas sam procitao recimo : dobila cetvrto diejte od (rodjenog) brata.

Ako treba da ga kazne, nek ga kazne, ali to nije tezak prekrsaj, ako nije doslo do seksualnog odnosa.
Pa jel'tebi sex...tek nakon sto ga turis u onu stvar? Pa ako je tako...sto je bark'o curice...sto nije mazio svoga patka.
zreli je ko bill clinton... :-)
zlata

Post by zlata »

mr_orange wrote:@zlata Ti i dalje nastavljaš sa svojim uvredljivim komentarima i pokazuješ svoju mržnju prema nečijom vjeri i tradiciji.
Zlata samo ne podnosi dupli standard. Kako za Ivana tako, za Jovana. Kako za Ivicu, tako za Maricu.

Sad valjda je trebam postivati "necije obicaje", zato sto su "njegovi vjerski obicaji". Pa i Azteke su imali "vjerski obicaj"...ubijanje nevine djece...citava ceremonija...nevine zrtve. Hocemo li u ime tolerancije tolerirati i takve "vjerske obrede"?

Sto je sokantno...jeste, da je hodza to radio...a ne samo popo. Jer..."muslimanska tradicija" je iznimno stroga...kad su u pitanju odnosi izmedju zena i muskaraca...opcenito.

Jesam li vam rekla...da zene trebaju imati svoje zenske hodze? I zenske dzamije. Ne mere vise 'vako...ako ce nas ove moderne hodze barkati!!!!
No_Comment

Post by No_Comment »

zlata wrote:
mr_orange wrote:@zlata Ti i dalje nastavljaš sa svojim uvredljivim komentarima i pokazuješ svoju mržnju prema nečijom vjeri i tradiciji.
Zlata samo ne podnosi dupli standard. Kako za Ivana tako, za Jovana. Kako za Ivicu, tako za Maricu.

Sad valjda je trebam postivati "necije obicaje", zato sto su "njegovi vjerski obicaji". Pa i Azteke su imali "vjerski obicaj"...ubijanje nevine djece...citava ceremonija...nevine zrtve. Hocemo li u ime tolerancije tolerirati i takve "vjerske obrede"?

Sto je sokantno...jeste, da je hodza to radio...a ne samo popo. Jer..."muslimanska tradicija" je iznimno stroga...kad su u pitanju odnosi izmedju zena i muskaraca...opcenito.

Jesam li vam rekla...da zene trebaju imati svoje zenske hodze? I zenske dzamije. Ne mere vise 'vako...ako ce nas ove moderne hodze barkati!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Last edited by Fair Life on 24/08/2005 08:18, edited 1 time in total.
halo

Post by halo »

mr_orange wrote:Ako se dokaže da je istina, treba ga za jaja objesiti odmah. :x A mislim da neki ovdje namjerno daju veći značaj tome što je imam zlostavljao nekoga nego što su djevojčice zlostavljanje.
Potpisujem jer akcenat je na Hodzi
Fair Life

Post by Fair Life »

halo wrote:
mr_orange wrote:Ako se dokaže da je istina, treba ga za jaja objesiti odmah. :x A mislim da neki ovdje namjerno daju veći značaj tome što je imam zlostavljao nekoga nego što su djevojčice zlostavljanje.
Potpisujem jer akcenat je na Hodzi
Mozda u svoju odbranu da nije pedofil navede da je sestogodisnja Ajsa bila najmladja zena proroka Muhameda.

Bosni trebaju zakoni, pravedni zakoni i oni koji ce zakone sprovoditi...

Spali smo na niske grane, najnize od postanka...

Trenutno, pored sve "ove" i slicnih sramota koje su se natovarile na BiH pleca, Interpol BiH pokreće istragu o trgovini ljudskim organima...

Jebajite ga... tonemo sve dublje i sve brze.

Vintaaaaaaaaaaaaaaj !!

PS__Mislim da ce mjestani sela u kojem se dogodio nemili dogadjaj sa imamom, indoktrinirani religijom, uskoro poceti prozivati i prezirati djevojcice... kao lazljivice, a poceti braniti "svog imama"...
flora.sa

Post by flora.sa »

Bludne radnje

Član 226.

Ko u slučaju iz čl. 221. do 225. ovog zakona izvrši samo bludnu radnju,
kaznit će se zatvorom do tri godine.
(KZ FBiH)

...i dok će imam-zlostavljač :x , možda dobiti i samo 6 mj., dotle će djevojčice cijeli život ostati etiketirane u svojoj sredini, možda i osuđivane, jer su "isprovocirale" imama na takvo ponašanje... :x :x , a najgore od svega je što postoji mogućnost da se, kao posljedica seksualnog iskorištavanja, jave problemi ponašanja...jer djeca
koja su u djetinjstvu bila, na bilo koji način zlostavljana, pa tako i seksualno, mogu u budućnosti i sama postati nasilnici, bilo da vrše nasilje prema sebi, partnerima, djeci i sl., tj. takvo nasilje generira novo, i time se krug nasilje zatvara...

toliko o imamu koji propovijeda vjeru...
Kakva li je njegova vjera... :x :x :x ...I U ŠTA TO ON VJERUJE...
edu

Post by edu »

danas wrote:
zlata wrote:

zreli je ko bill clinton... :-)
covjek stalno po selu govorio..ja veliki imam.. :D :D ..niko mu nije vjerovao.. :D :D :D

bas me interesuje reakcija IVZ..da li ce narediti svim medijima da objave ovu vijest..(ja bih je na naslovnu stavio)..kao sto je naredjivao firmama da se ne reklamiraju u danima..a kazna?..treba gau zenicu poslati..najgora kazna ce mu biti kad mu ga zabije neki bilder..koji ce mu njezno na uho sapnuti..i ja veliki imam.. :D :D :D
flora.sa

Post by flora.sa »

i svidio mi se prijedlog jednog forumaša, da imam sa falusom u ustima izađe na ulicu...... :x :x :x

kao u Amerci...sa tablom na prsima na kojoj piše:"Ja sam Imam, i seskualno sam zlostavljao djecu na časovima vjeronauke", pa da tako prošeta po USK...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

edu wrote:
covjek stalno po selu govorio..ja veliki imam.. :D :D ..niko mu nije vjerovao.. :D :D :D

bas me interesuje reakcija IVZ..da li ce narediti svim medijima da objave ovu vijest..(ja bih je na naslovnu stavio)..kao sto je naredjivao firmama da se ne reklamiraju u danima..a kazna?..treba gau zenicu poslati..najgora kazna ce mu biti kad mu ga zabije neki bilder..koji ce mu njezno na uho sapnuti..i ja veliki imam.. :D :D :D
koliko god tvoji postovi bili komichni, slazem se u potpunosti....
takvog lika treba poslati u zenicu....i pustiti one da im sapcu na uho....
definitivno...pa nek vidi kako je biti u toj poziciji.....

@hananah,
na prvoj strani ove teme si pitala ZASTO CUTE?
u ovoj drzavi je jos uvijek sramotno biti napastvovan, zlostavljan ili silovan....
i jos uvijek se zenska smatra krivom (zasto je nosila kratku suknju bla bla) i to je sramota za porodicu....
i iako su one 6-12 godina stare, to bi im (vjerovala ili ne) umanjilo sanse za udaju jer bi dozivotno bile obiljezene sramotom sexualnog uznemiravanja ili zlostavljanja....
Jezerski je selo, i mentalitet je takav....
cak i u manjim gradovima, sa svim urbanim elementima, zenske tako razmisljaju...
moja rodica je polucorava, ne vidi cisto na udaljenosti vecoj od 5 metara...ali nece naocale ni sociva....cuce porodica od momka i "prisice joj falinku" tj. manu i nece se moci udati.... :roll: a ona ima 23 godine....

iskreno se nadam da se ovaj Jezerski slucaj nece zataskati, i da ce taj imam posluziti kao primjer svim ostalim vjerskim sluzbenicima da oni ipak odgovaraju i ovim zakonima....

da li iko zna kakva je kazna po serijatu za ovo?
Bumbar

Post by Bumbar »

BISCANIN2 wrote:Znam mjestane Jezerskog i njihovu narav i ne bi želio biti u imamovoj koži to je sigurno, bolja mu kazna ne treba ,Jezerani ce to rijesiti to je sigurno .
oh da :-) ja bi ga uz prvi zid (i to bi bila blaga kazna)...najvjerovatnije ce ga samo premjestiti na drugi kraj BiH...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Bumbar wrote:
BISCANIN2 wrote:Znam mjestane Jezerskog i njihovu narav i ne bi želio biti u imamovoj koži to je sigurno, bolja mu kazna ne treba ,Jezerani ce to rijesiti to je sigurno .
oh da :-) ja bi ga uz prvi zid (i to bi bila blaga kazna)...najvjerovatnije ce ga samo premjestiti na drugi kraj BiH...
sad sa dragoscu kazem HVALA BOGU NIJE OVO AMERIKA pa ga nece samo izmjestiti.... pjevace on U ZENICU KADA PODJEM JA.....
Bumbar

Post by Bumbar »

abdulhaqq_ wrote:
Pa ..........kako bi ti kod nas u BiH poštovao prava svih ljudi uvođenjem šerijata ?
Bismilah!

Upravo je Šerijat taj koji vraca covjeko njegovo istinsko pravo , a to je da bude najsavrsenije stvorenje na dunjaluku!
Nemas veze...a sto se tice savrsenosti serijata...njega tumace ljudi te je kao takav podlozan lkjudskim pogreskama.
hananah

Post by hananah »

SD-6, istina nekad boli zar ne? Pa i da licim nekad na Margy sta - samo sam rekla istinu, necu ja sad ici niz dlaku da se neko ne bi povrijedio. Niti mi to ikad u zivotu pada na pamet. Procitaj postove i ostalih ucesnika, bas eto svi licimo na Margy. Zasto - jer smo rekli istinu. Mozda tvom njeznom uhencetu istina ne prija :-? Onda je do tebe ne do nas.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Do sada jedino pincom.info objavio vijest, od svih "uglednijih" BH portala... Mozda je to OK, jer je lik imam, neka se pozove na vitalne nacionalne interese i djevojcice jos prozove vlahinjama koje ga mrze iz ko zna kojih razloga... Ma nabio bih ja njega na vrh te munare, ne bi mu to nikad vise na pamet palo niti bi bio sposoban za to :x :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:Do sada jedino pincom.info objavio vijest, od svih "uglednijih" BH portala... Mozda je to OK, jer je lik imam, neka se pozove na vitalne nacionalne interese i djevojcice jos prozove vlahinjama koje ga mrze iz ko zna kojih razloga... Ma nabio bih ja njega na vrh te munare, ne bi mu to nikad vise na pamet palo niti bi bio sposoban za to :x :x
istina, malo ko je objavio...
bljesak.info pise:
Imam seksualno zlostavljao djevojčice

Imam Zufdija Mulalić (53) jučer je oko 9.30 sati uhićen u mjestu Jezersko kraj Bosanske Krupe zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo bludne radnje. Prema riječima glasnogovornika MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedića, imama su još u četvrtak policiji prijavili roditelji šest djevojčica iz Jezerskog, u dobi od dvanaest do 16 godina, zbog seksualnog uznemiravanja.

Istraga se vodi u Županijskom tužiteljstvu u Bihaću. Dan prije nego što je pritvoren, Mulalić je bio u Islamskoj zajednici u Bosanskoj Krupi i tvrdio da nijedna optužba protiv njega nije istinita, piše današnji Večernji list.

Ekrem Oreščanin, predsjednik Izvršnog odbora Islamske zajednice Bosanska Krupa, najavio je da će se Islamska zajednica očitovati o slučaju.

U toj zajednici novinari Večernjaka su doznali da Mulalić ima 35 godina radnog staža, a u Jezerskom je na službi nekoliko godina.Zamjeraju roditeljima što se najprije nisu obratili Zajednici, nego su odmah otišli na policiju (!?).

U Bosanskoj Krupi i okolici javnost je podijeljena dok jedni misle da imam Mulalić mora biti strogo kažnjen, drugi spominju urotu protiv imama, jer "stariji je čovjek pa je nemoguće da je dirao djevojčice".
Dokaže li se imamova krivnja, Islamska zajednica ima ovlasti raskinuti s njim radni odnos i pozvati ga pred stegovni sud.

Imam nam je govorio "neka ovo ostane naša tajna" dale su iskaz djevojčice. Tvrde da ih je dirao po intimnim dijelovima tijela. Imam ih je napastovao poslije sata vjeronauka (mejtef) u džamiji. Obično bi tada bio nasamo s jednom od njih. Prethodno bi ih zagrlio i ljubio. To je činio gotovo svakodnevno još od svibnja, ali se djevojčice zbog straha nisu usudile nikome povjeriti.
i tako, IZ zamjera roditeljima sto su se obratili policiji....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Lijepi Goli otok :( :(
Himera

Post by Himera »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:Do sada jedino pincom.info objavio vijest, od svih "uglednijih" BH portala... Mozda je to OK, jer je lik imam, neka se pozove na vitalne nacionalne interese i djevojcice jos prozove vlahinjama koje ga mrze iz ko zna kojih razloga... Ma nabio bih ja njega na vrh te munare, ne bi mu to nikad vise na pamet palo niti bi bio sposoban za to :x :x
istina, malo ko je objavio...
bljesak.info pise:
Imam seksualno zlostavljao djevojčice

Imam Zufdija Mulalić (53) jučer je oko 9.30 sati uhićen u mjestu Jezersko kraj Bosanske Krupe zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo bludne radnje. Prema riječima glasnogovornika MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedića, imama su još u četvrtak policiji prijavili roditelji šest djevojčica iz Jezerskog, u dobi od dvanaest do 16 godina, zbog seksualnog uznemiravanja.

Istraga se vodi u Županijskom tužiteljstvu u Bihaću. Dan prije nego što je pritvoren, Mulalić je bio u Islamskoj zajednici u Bosanskoj Krupi i tvrdio da nijedna optužba protiv njega nije istinita, piše današnji Večernji list.

Ekrem Oreščanin, predsjednik Izvršnog odbora Islamske zajednice Bosanska Krupa, najavio je da će se Islamska zajednica očitovati o slučaju.

U toj zajednici novinari Večernjaka su doznali da Mulalić ima 35 godina radnog staža, a u Jezerskom je na službi nekoliko godina.Zamjeraju roditeljima što se najprije nisu obratili Zajednici, nego su odmah otišli na policiju (!?).

U Bosanskoj Krupi i okolici javnost je podijeljena dok jedni misle da imam Mulalić mora biti strogo kažnjen, drugi spominju urotu protiv imama, jer "stariji je čovjek pa je nemoguće da je dirao djevojčice".
Dokaže li se imamova krivnja, Islamska zajednica ima ovlasti raskinuti s njim radni odnos i pozvati ga pred stegovni sud.

Imam nam je govorio "neka ovo ostane naša tajna" dale su iskaz djevojčice. Tvrde da ih je dirao po intimnim dijelovima tijela. Imam ih je napastovao poslije sata vjeronauka (mejtef) u džamiji. Obično bi tada bio nasamo s jednom od njih. Prethodno bi ih zagrlio i ljubio. To je činio gotovo svakodnevno još od svibnja, ali se djevojčice zbog straha nisu usudile nikome povjeriti.
i tako, IZ zamjera roditeljima sto su se obratili policiji....
stoka stara :x :x :x :x :x :x pridružujem se ideji o tabli pa nek prodje po svim čaršijama po USK.Narod :x koji je posto u zadnje vrijeme vrlo pogan i hasumljiv :x bi reko da je samo jedna vidi kurve al djevojčice imaju argument jer jih je 6 i sve jednaku priču imaju al će biti na kraju ujo vuk magarca jer će biti da je hodža nevin
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Himera wrote:
stoka stara :x :x :x :x :x :x pridružujem se ideji o tabli pa nek prodje po svim čaršijama po USK.Narod :x koji je posto u zadnje vrijeme vrlo pogan i hasumljiv :x bi reko da je samo jedna vidi kurve al djevojčice imaju argument jer jih je 6 i sve jednaku priču imaju al će biti na kraju ujo vuk magarca jer će biti da je hodža nevin
POTPUNO JE NEBITNO JE LI ON HODZA, REIS, KARDINAL ILI PAPA, ILI OBICNI CIVIL....
za mene je to MONSTRUM i nista drugo!
Himera

Post by Himera »

mIRCerka wrote:
Himera wrote:
POTPUNO JE NEBITNO JE LI ON HODZA, REIS, KARDINAL ILI PAPA, ILI OBICNI CIVIL....
za mene je to MONSTRUM i nista drugo!

Istina mircy huja me bila spopala pa sam se prvo bijo dobro izsovo pa napisao al napravih grešku i zahvaljujem na ispravci ;-)
reaktor

Post by reaktor »

uzasno :x
ako se dokaze da je kriv, cini mi se da nase zakonodavstvo predvidja preblagu kaznu za ovo djelo...
a naravno da ovome posebnu tezinu daje cinjenica da se je radilo o vjerskom sluzbeniku... jednako kao da se, ne daj boze, radilo o ucitelju, odgajatelju, ili bilo kome kome ljudi povjere svoju djecu...
kontam nesto, da li je papak bio ozenjen i da li je imao svoje djece?
Post Reply