ja sam licno spremna informisati svakog muskarca o spomenutoj dilemi,a njihova rekacija mi je sasvim dovljna da znam sa kim imam "posla"
KONTRACEPCIJA
Moderator: anex
- ljubav_aha
#101 Re: KONTRACEPCIJA
meni uopste nije jasno ,zasto se vecina zena ustrucava reci muskarcu o negativnim hormonalnim promjenama ili posljedicama uzimanja pilula,nije ni cudo sto su vecinom muskarci nezainteresovani
ja sam licno spremna informisati svakog muskarca o spomenutoj dilemi,a njihova rekacija mi je sasvim dovljna da znam sa kim imam "posla"
-
mamica papucarka
#102 Re: KONTRACEPCIJA
neprilagodjena wrote:Moram reci da je meni spirala najbolja
kazu da je Mirena najbolja i najpuzdanija. Ali, hebi ga nije bas za djevojke
- anais_nin
#103 Re: KONTRACEPCIJA
pa opcija zaista ima....i to vremenom sve vise i vise
osim pilula i spirale, kondoma, tu je i dijafragma.....a sada postoji i vaginalni prsten (NuvaRing), koji se stavlja u vaginu i nosi 3 sedmice, a zatim izvadi i ne koristi jednu sedmicu....isti princip kao i pilula bez razmisljanja o tome kad ste uzeli zadnju pilulu, jeste li zaboravili na nju itd itd....prsten ispusta estrogen i progestin, znaci slican sistem kao pilula, slican procenat efikasnosti, druga metoda koristenja
zatim postoji i injekacija koja se primi svako 3 mjeseca - ** No links **-Provera. Svako 3 mjeseca zena dobije injekciju progestina. Ova metoda je efikasna nekih 97%.
Takodje postoji i "patch" (Ortho Evra) slican onom sto se nosi da pomogne sa prestajanjem pusenja. Patch se stavlja jednom sedmicno, 3 sedmice, na stomak, guzu, ili na ruku, a cetvrtu sedmicu se ne koristi
opet isti princip, patch sadrzi hormone koji su kroz kozu pusteni u krvotok....efikasnost 98-99%, nesto manja u zena sa vecom kilazom 
zatim postoji i injekacija koja se primi svako 3 mjeseca - ** No links **-Provera. Svako 3 mjeseca zena dobije injekciju progestina. Ova metoda je efikasna nekih 97%.
Takodje postoji i "patch" (Ortho Evra) slican onom sto se nosi da pomogne sa prestajanjem pusenja. Patch se stavlja jednom sedmicno, 3 sedmice, na stomak, guzu, ili na ruku, a cetvrtu sedmicu se ne koristi
-
callmethebreeeze
#104 Re: KONTRACEPCIJA
da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije

-
mamica papucarka
#105 Re: KONTRACEPCIJA
nije, de nam objasnicallmethebreeeze wrote:da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije![]()
![]()
![]()
![]()
-
callmethebreeeze
#106 Re: KONTRACEPCIJA
stid memamica papucarka wrote:nije, de nam objasnicallmethebreeeze wrote:da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije![]()
![]()
![]()
![]()
to je ono kad se u finishu izvuce i ejakulira na stomak
- anais_nin
#107 Re: KONTRACEPCIJA
callmethebreeeze wrote:da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije![]()
![]()
![]()
![]()
zar to nije metoda iskakanja prije stanice
-
callmethebreeeze
#108 Re: KONTRACEPCIJA
anais_nin wrote:callmethebreeeze wrote:da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije![]()
![]()
![]()
![]()
zar to nije metoda iskakanja prije stanice![]()
-
Leonid Breznjev
#109 Re: KONTRACEPCIJA
i to je serijatski dozvoljena metoda!
samo da se zna! 
-
mamica papucarka
#110 Re: KONTRACEPCIJA
ne truje organizam i ne kosta nistacallmethebreeeze wrote:stid memamica papucarka wrote:nije, de nam objasnicallmethebreeeze wrote:da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
to je ono kad se u finishu izvuce i ejakulira na stomak![]()
-
callmethebreeeze
#111 Re: KONTRACEPCIJA
hehehe.
ja da sam zensko ne bih koristio te pilule. ova moja metoda ili kondom i sve u dure.

ja da sam zensko ne bih koristio te pilule. ova moja metoda ili kondom i sve u dure.
-
Leonid Breznjev
#112 Re: KONTRACEPCIJA
neki dan mi prica prijatelj, koji je bio na zimskom odmoru u CH, kako se tamo zene stite od nezeljene trudnoce..
jedna trecina pilulama i kondomima, druge dvije trecine, svojim izgledom...

-
callmethebreeeze
#113 Re: KONTRACEPCIJA
Arslan wrote:neki dan mi prica prijatelj, koji je bio na zimskom odmoru u CH, kako se tamo zene stite od nezeljene trudnoce..jedna trecina pilulama i kondomima, druge dvije trecine, svojim izgledom...
![]()
jest' muskosovinisticki, ali je dobar.
- anais_nin
#114 Re: KONTRACEPCIJA
Arslan wrote:neki dan mi prica prijatelj, koji je bio na zimskom odmoru u CH, kako se tamo zene stite od nezeljene trudnoce..jedna trecina pilulama i kondomima, druge dvije trecine, svojim izgledom...
![]()
-
mamica papucarka
#115 Re: KONTRACEPCIJA
povjetarac, za tu metodu valja biti brz
Ako ti se omakne, ijuju 
-
callmethebreeeze
#116 Re: KONTRACEPCIJA
brzina mi je vrlina.mamica papucarka wrote:povjetarac, za tu metodu valja biti brzAko ti se omakne, ijuju
p.s postedite me pitanje "da li si u svemu brz".
- pitt
#117 Re: KONTRACEPCIJA
sta ima zekocallmethebreeeze wrote:brzina mi je vrlina.mamica papucarka wrote:povjetarac, za tu metodu valja biti brzAko ti se omakne, ijuju
![]()
![]()
![]()
p.s postedite me pitanje "da li si u svemu brz".
![]()
![]()
- anais_nin
#118 Re: KONTRACEPCIJA
callmethebreeeze wrote:hehehe.
ja bih tu metodu preporucila samo onima kojima ne bi bio smak svijeta da se ipak omakne
kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije isti
-
mamica papucarka
#119 Re: KONTRACEPCIJA
anais_nin wrote:callmethebreeeze wrote:hehehe.
ja bih tu metodu preporucila samo onima kojima ne bi bio smak svijeta da se ipak omaknejer zna pocesto zakazati ta kako je ti zoves "pupak metoda"
![]()
![]()
kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije istitako da cesto postoji potreba za nekom vrstom kompromisa
a kompromis obicno zapadne zensko tijelo
tako nam je, sta cemo
ko kaze
- anais_nin
#120 Re: KONTRACEPCIJA
pricali mimamica papucarka wrote:anais_nin wrote: kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije istitako da cesto postoji potreba za nekom vrstom kompromisa
tako nam je, sta cemo
![]()
ko kaze
evo da parafraziram
- pitt
#121 Re: KONTRACEPCIJA
a sta ako je onaj "for her pleasure"?
:Dizrezbareni

-
callmethebreeeze
#122 Re: KONTRACEPCIJA
mozel' kompromis? srolati ga, ali samo do pola, i vuk sit i ovce na broju.anais_nin wrote:pricali mimamica papucarka wrote:anais_nin wrote: kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije istitako da cesto postoji potreba za nekom vrstom kompromisa
tako nam je, sta cemo
![]()
ko kaze![]()
ja nisam upoznata
ja sam neduzna
![]()
![]()
evo da parafraziramzakljucak donesen na osnovu konsultacija sa osobama zenskog roda koje ja poznajem
nekima ta razlika ne smeta, nekima smeta, ali uglavnom se izjasnise da razlike u samom osjecaju ipak ima
sa i bez
providnog kaputica
- anais_nin
#123 Re: KONTRACEPCIJA
pitt wrote:a sta ako je onaj "for her pleasure"?![]()
:Dizrezbareni
![]()
taj je muskarac dizajnirao
- anais_nin
#124 Re: KONTRACEPCIJA
neizvodivocallmethebreeeze wrote: mozel' kompromis? srolati ga, ali samo do pola, i vuk sit i ovce na broju.
-
callmethebreeeze
#125 Re: KONTRACEPCIJA
ko kaze da ne moze?anais_nin wrote:neizvodivocallmethebreeeze wrote: mozel' kompromis? srolati ga, ali samo do pola, i vuk sit i ovce na broju.nemoj da postavljam crtez zasto
![]()
moze li crijevo svinjsko?