@Mostar, ne daj se!umro je mostar wrote:Izvini, ali ti mjenjas teze ocito. Ja necu da mi dijete uci da je HVO branio Mostar i da je VRS bila vojska branilaca, a to nema veze sa Bosnjacima kontas i necu da moje dijete uci da mu je domovina Hrvatska ili Srbija, a rodilo se u Bosni i Hercegovini, kao i njegova oba roditelja. E to vec nema veze sa Bosnjacima. Kontas?List wrote:Mostarac, nisi ti sav svoj. Boli mene djon jedes li ti svinjetinu i pijes li alkohol. Zoves li se Dragoljub ili Mustafa.......to je nebitno.
Iz onoga sto si napisao moze se izvesti zakljucak da ta tvoja cura pristaje samo na to da vam djeca uce po nastavnom planu i programu susjedne Republike Hrvatske.
Eh sad.....ti pijes.....jedes svinjsko meso.......mozda se zoves Nikola.....al dzaba.......sve dzaba.....kad si fino reko da neces da ti dijete uci po tom programu.......dzaba je sto nisi Bosnjak.....nisi musliman.....odbijas da se tako deklarises.....na neki nacin ipak jesi to sto odbijas da priznas......jer neces ni da cujes da ti se djeca skoluju u Zapadnom Mostaru ili Trebinju.
Tvoje je pravo da se ne deklarises kao Bosnjak. Tvoje je pravo da pljujes po Aliji.
Ali ovo sto si napisao ipak te odvlaci na nacionalnu (Bosnjacku) stranu. Htio ne htio, ti jesi na toj strani. I to ti je fakat.
A ako pak i ima, onda ti sam Bosnu dajes Bosnjacima kao onima koji jedini imaju pravo na nju.
Ispolitizirali su mangupi tvoj post i pomalo su i tebe uvukli u situaciju da se branis!
A zaista nemas od cega da se branis!
Tvoje je pitanje svima osim nacionalistickim slijepcima jasno!
Trazis da ti se dijete skoluje u zemlji gradjana Bosne i Hercegovine, a takve, jegi ba, nema!
Nema je jer podjednako ne pashe ni vecini medju i Hrvatima i Srbima ali i Bosnjacima! Bosnjaci koji vjeruju SDA-u bore se za Bosnu i Hercegovinu ni vise ni manje nego kao oni Srbi, koji su vjerovali Milosevicu, za Jugoslaviju! Svi oni hoce i dalje da budu ovce u svojim ogradjenim torovima, cekaju sta ce im centrala reci preko haber kutije kako i sta da misle i uzivaju u svom nacionalisticko-sovinistickom smradu dok se ne poguse!
Zato, za*ebi odgovore svakakvima i pusti samo da vidimo koliko ih ima i koliko su zaglibili!