BHTelecom lopovluk....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alek

Post by alek »

mozda bi nas u tom slucaju morao ubiti :D
Prenj

Post by Prenj »

T wrote:
nepotrebno ... strucnjaka ima i sada, i nisu ni priblizno losi onoliko koliko se komentarise ovdje na forumu ...
Cuj nepotrebno????
Da imate strucnjake konacno bi organizovali posao kako treba.

Prije otprilike mjesec dana vam je telefonski imenik (u sklopu http://www.telecom.ba) bio van funkcije skoro deset dana i niko nista. :roll:

Pa Hrvatski Telecom je imao prije pet godina bolju uslugu u sektoru mobilne telefonije no sto je BH Telecom ima sada.
HT je prije pet godina takodjer bio drzavna kompanija.

U cemu je problem?

A blam oko televotinga (glasanje za Evroviziju prije par godina) i idiotsko obrazlozenje jos uvijek svi dobro pamtimo.
T

Post by T »

Zadig wrote:Pa u cemu je onda problem:

a) nedovoljna brzina "uzlazne" putanje kvaliteta usluga

b) prenegativne musterije?

Hebemu misha, ja bih i dalje doveo neke konsultante.
Sto se tice veza i stela...tome se mora STATI na rep, to se ne smije tolerisati.

Uostalom, moze se unajmiti nezavisna recruting agency pa hajmo polako prvo CV da pogledamo pa mozda na intervju.

Mozda sam ja idealista, ali ima rjesenja i za to!!!
"Problem" je sto uvijek moze vise i bolje, i sto stanje uopste nije lose koliko se to ovdje prikazuje. Sustina problema se svodi na nekoliko stvari koje ni blizu nisu krupne kako se to doima kroz ovakvu vrstu napada kakva je bila na ovom forumu. Evo, mozemo pokusati navesti probleme koje korisnici zamjeraju BH Telecomu, i vidjeti sta je sustina svega, i da li je to toliko krupno kao sto je izgledalo na samom pocetku.

Sto se tice "veza i stela" u BiH je tome tesko stati na rep...a licno ne poznajem bilo koga ko se dobrovoljno odrekao privilegije da dobije posao preko stele. Dobiti posao preko stele, ne znaci primiti loseg radnika.
T

Post by T »

Prenj wrote: Cuj nepotrebno????
Da imate strucnjake konacno bi organizovali posao kako treba.
Ti opet meni "da imamo" i sl. Ko to mi?
T

Post by T »

Zadig wrote:T. ako vec imas neke informacije koji obicni gradjani ( i dijaspora) nemaju, podjeli ih sa nama.
Pa, ne znam sta te zanima

O svemu se moze normalno razgovarati...pitaj...ako znam, reci cu ti
Prenj

Post by Prenj »

T,

molim te da se konacno izjasnis oko toga da li radis ili ne radis u BH telecomu.
baklava2

Post by baklava2 »

vidim da ste se konačno oglasili sa vašim stavovima o bh telecomu. malo ste ipak zakasnili. kome nije mrsko nek pročita teksthttp://baklava.blogger.ba/arhiva/?start=30 koji napisah 19 05.2005. o odlukama RAK-a.
Zadig

Post by Zadig »

T.
nisam korisnik BIH telecoma, ne zivim dole. Slusam samo sta raja (korisnici pricaju).
Nemam nista protiv BIH telekoma, a ni protiv tebe.

ALI: zvucis isuvise obavjesten za obicnog korisnika, da neko ne posumlja da radis za Telekom.

Mislim, vjerovatno i ne radis za njih, ali ako nekome tako izgleda, ne bih se cudio.

Dobiti posao preko stele, ne znaci primiti loseg radnika.
Ne znaci primiti loseg radnika svakako, ali generalno smanjuje kompetenstnost zaposlenih i unistava "takmicarski" duh razvoja u firmi. To ce ti na zapadu potvrditi SVAKI HR manager.

Elem, da se drzimo teme.

Zasto si protivan ideji da se dovede coek koji ce okrenuti BIH telekom mobilnu telefoniju na "njenu bolju stranu".
Kazes ima dovoljno domacih strucnjaka?
Koliko tih strucnjaka ima iskustva (osim ovog sada) u operisanju mobilnog operatera u zemljama tranzicije?
T

Post by T »

Prenj wrote:T,

molim te da se konacno izjasnis oko toga da li radis ili ne radis u BH telecomu.
Zbog cega? Zato sto pruzam otpor napadima u vezi stvari sa kojima se ne slazem??

... isto kao da ja tebe pitam jel' radis za EroNet?
Prenj

Post by Prenj »

T wrote:

Zbog cega? Zato sto pruzam otpor napadima u vezi stvari sa kojima se ne slazem??

OK, ako ne radis u bh telekomu, kako mozes cijeniti stanje strucnosti u toj firmi.
Koji metod upotrebljavas?
nineac

Post by nineac »

Ma T ili radi u BH telecomu ili mu je idol Hasan Čengić. Kakvi bolan stručnjaci? Da BH telecom ima stručnjke nebi mi centrala govorila kada nazovem fiksni da je "birani pretplatnik trenutno nedostupan".
Pa šta je sa MMS-om? Češki telecom je to imao 2002 godine, mi tek uvodimo, a Telekom Srpske prošle godine uveo.
T puno sereš, ustvari sereš ko foka!
T

Post by T »

Zadig wrote: Elem, da se drzimo teme.

Zasto si protivan ideji da se dovede coek koji ce okrenuti BIH telekom mobilnu telefoniju na "njenu bolju stranu".
Koliko tih strucnjaka ima iskustva (osim ovog sada) u operisanju mobilnog operatera u zemljama tranzicije?
Protivim se jer tvrdim da u BiH (a i u Telecomu) ima dovoljno pametnih i sposobnih ljudi za bilo koji izazov. Nama je svojstveno, da cim se suocimo sa nekim problemom, odmah gledamo/spominjemo strane strucnjake. Pa, evo, i na ovom forumu s vremena na vrijeme citamo o nasim pametnim/uspjesnim ljudima (kao jucer-prekljucer, ona tema o nasem covjeku koji je sastavio robota).

Problem koji se pripisuje mobilnoj telefoniji, uglavnom nije tehnicke prirode. Glavni problem su visoke cijene za nas bosanski standard. Sto se tice problema koji je tehnicke prirode (zagusenje linija prilikom televotinga, vjerskih praznika i sl) .... za to nam ne treba nikakav strucnjak. To je gradivo srednje skole. Jednostavno, problem je zagusenje linija...manjak slobodnih kanala, do kojeg dodje "bombardovanjem" velikog broja zahtjeva poziva/SMS-a od strane velikog broja korisnika. Koliko znam, taj problem je dobroj mjeri rijesen, i zadnji televoting je prosao bez problema, a za vjerske praznike su zagusenja manja nego ranije...ne bi trebalo ni sada da ih bude...ali stanje se ipak popravlja, i za ocekivat je da cemo uskoro i tih par dana u godini kada slavimo neki praznik, bez problema moci poslati SMS.

Sto se tice iskustava operatera u zemljama tranzicije, iznenadio bi se kada bi vidio kako se ta iskustva razlikuju od drzave do drzave. na kraju se nadjes u sumi sa hiljadu staza. (ovo ne govorim u kontekstu telecoma, nego u kontekstu iskustava zemalja u tranziciji u nekim drugim segmentima) Mislim, da mi treba da kupimo tudja iskustva, ali da ipak, ta iskustva prilagodjavamo nasim prilikama....mislim da ce tako biti najbolje za nas.
T

Post by T »

Prenj wrote:
T wrote:

OK, ako ne radis u bh telekomu, kako mozes cijeniti stanje strucnosti u toj firmi.
Koji metod upotrebljavas?
Pa, cijenim, jer mozda znam nekoga ko zna stanje u toj firmi...
T

Post by T »

nineac wrote:Ma T ili radi u BH telecomu ili mu je idol Hasan Čengić.
Hajde da malo razgovaramo cinejnicama.
Ovaj metod diskusije (degradiranja dskutanta) mi je skroz bez veze
nineac wrote: Da BH telecom ima stručnjke nebi mi centrala govorila kada nazovem fiksni da je "birani pretplatnik trenutno nedostupan".
Jel' ti palo na pamet da je taj fiksni broj koji si pozivao, mogao biti preusmjeren na neki mobitel koji je tog trenutka bio nedostupan?
nineac wrote: Pa šta je sa MMS-om? Češki telecom je to imao 2002 godine, mi tek uvodimo, a Telekom Srpske prošle godine uveo.
Ne znam jesi li gledao emisiju an TV-u, u kojoj su gosti bili generalni direktori tri operatera. Tamo si mogao da cujes dio ovoga o cemu sad pises.
nineac wrote: T puno sereš, ustvari sereš ko foka!
Kultura ti je za sada na nivou diskusije koju vodis
Prenj

Post by Prenj »

T wrote:

Protivim se jer tvrdim da u BiH (a i u Telecomu) ima dovoljno pametnih i sposobnih ljudi za bilo koji izazov.
T, argumente molim
T

Post by T »

Prenj wrote:
T wrote:

Protivim se jer tvrdim da u BiH (a i u Telecomu) ima dovoljno pametnih i sposobnih ljudi za bilo koji izazov.
T, argumente molim
Pa, sve sto su do sada uradili, a uradili su dosta toga, uradili su sami.

Koji je tvoj argument/protuargument? Lakse ce nam biti obojici da diskutujemo, kada se budemo bavili konkretnim problemima.
nineac

Post by nineac »

T direktorova žena ima otvoren račun za mobitel u BH telekomu. To su potvrdili. Da je to privatna kompanija uopće me nebi interesovalo, ali je javna, pa mi to smeta.
Drugo, oni ako neplatiš račun na vrijeme odmah isključe mobitel. Ja kada dođem na šalter i kažem , jebiga smetnuo sa uma, oni kažu u smislu boli nas k...., plati račun te ponovo priključak, te ga "upali" drugi dan.
E tako i mene zaboli što su me preusmjerili na drugu liniju. jedva čekam da bude više fiksnih operater, pa da se prebacim!
tigris

Post by tigris »

bug wrote:da li ste znali... jok eto niste...
u help desku bh telecoma radi jedna masa neskolovanih ljudi koji su tu ubaceni rodbinskim vezama, ti ljudi imaju gotove skripte za prijavljivanje korisnika ali ih oni ne znaju pokrenuti. Da nije zalosno bilo bi tuzno. :oops:

rodbinske veze......neko je spominjao marketing..nisam sve procitala samo cu reci da poznajem direktora marketinga u telecomu........taj covjek je zavsio saobracajni fakultet a da nije vidio ispita kamoli sta drugo......taj frajer apsolutno nista ne radi jer nista ni ne zna.
T

Post by T »

nineac wrote:T direktorova žena ima otvoren račun za mobitel u BH telekomu.
ne znam za ovaj slucaj, ali hajde da ti vjerujem
nineac wrote: Drugo, oni ako neplatiš račun na vrijeme odmah isključe mobitel.
... ovo je nesto cudno?
nineac wrote: Ja kada dođem na šalter i kažem , jebiga smetnuo sa uma, oni kažu u smislu boli nas k....,
To "u smislu" je jako rastegljiv pojam
nineac wrote: plati račun
... ne vidim nista cudno
nineac wrote: ... te ponovo priključak,
Ne placa se prikljucak, ako si iskljucen zbog duga
nineac wrote: te ga "upali" drugi dan.
Ukljucenja se vrse u toku istog dana, ako napomenes radnicu na salteru da si platio racun za broj koji je iskljucen zbog duga, ili ako nazoves 033/444-555
nineac wrote: E tako i mene zaboli što su me preusmjerili na drugu liniju.
Mislim da me nisi shvatio. Preusmjerenje dolaznih poziva, vrsi sam korisnik na svom telefonu, po vlastitom nahodjenju/zelji. Dakle, ako je taj fiksni broj koji si pozivao, bio preusmjeren na mobitel (a to radi korisnik tog fiksnog broja a ne BH Telecom) i ako je ta osoba u tom trenutku, bila nedostupna, onda nije nikakvo cudo da si dobio takvu poruku.
nineac wrote: jedva čekam da bude više fiksnih operater, pa da se prebacim!
... sloboda izbora...samo, na zalost, ne isplati se ulaganje i fiksnu telefoniju...mobilna, InterNet, kablovska televizij i sl. je ono u sta se trenutno ulaze
Prenj

Post by Prenj »

T wrote:
Prenj wrote:
T wrote: Protivim se jer tvrdim da u BiH (a i u Telecomu) ima dovoljno pametnih i sposobnih ljudi za bilo koji izazov.
T, argumente molim
Pa, sve sto su do sada uradili, a uradili su dosta toga, uradili su sami.

Koji je tvoj argument/protuargument? Lakse ce nam biti obojici da diskutujemo, kada se budemo bavili konkretnim problemima.
Da krenemo od http://www.bhtelecom.ba site-a?
Koju bi ti ocjenu dao ovom site-u savremene kompanije koja se bavi telefonijom? Od 1 do 10?
Moja ocjena je 2.
T

Post by T »

Prenj wrote: Da krenemo od http://www.bhtelecom.ba site-a?
Koju bi ti ocjenu dao ovom site-u savremene kompanije koja se bavi telefonijom? Od 1 do 10?
Moja ocjena je 2.
Moja ocjena je haman k'o i tvoja, ako ne mozda i zehru manja.
Manja zbog toga, sto stranica moze biti neuporedivo bolja, a sumnjam da je razlog to sto nema "kadra" koji zna napraviti dobru InterNet stranicu. Danas to rade djeca.

Nadam se da ces se sloziti sa mnom?
Prenj

Post by Prenj »

T wrote:
Prenj wrote: Da krenemo od http://www.bhtelecom.ba site-a?
Moja ocjena je 2.
Moja ocjena je haman k'o i tvoja, ako ne mozda i zehru manja.
Manja zbog toga, sto stranica moze biti neuporedivo bolja, a sumnjam da je razlog to sto nema "kadra" koji zna napraviti dobru InterNet stranicu. Danas to rade djeca.

Nadam se da ces se sloziti sa mnom?
T,
site kompanije koja se bavi uslugama fiksne i mobilne telefonije nigdje ne rade niti mogu da rade djeca, jer podrazumijeva upotrebu kompleksnih tehnologija.
Njegov sadasnji jadan izgled u potpunosti je povezan sa tezom vecine forumasa, da u BHTelecomu radi treca liga strucnjaka i managera, jer da je drugacije, ovakav site ne bi bio moguc.
Ovaj site je SRAMOTA.
Prenj

Post by Prenj »

Sad sam po prvi put pogledao dio http://www.bhtelecom.ba site-a preveden na engleski i doslo mi je da zaplacem.
Pogledajte ovu stranicu
http://www.bhtelecom.ba/597.html
koja pocinje sa: "Development of telecommunications and informatics technology ..."

Koji li je amidzic ovo pisao?
Ili je to bio neko od "strucnjaka"?

I kako je ovo moguce?
Odgovor je vrlo tuzan i jednostavan: Ni strucnjaci ni manageri BH Telecoma ne znaju engleski kako treba.
Last edited by Prenj on 26/07/2005 14:00, edited 1 time in total.
tigris

Post by tigris »

ponavljam direktor marketinga u telecomu je frajer koji nema pojma o bilo kakvom poslu........bio je vozac........sad je direktor
nineac

Post by nineac »

Telefon koji sam zvao je od državne institucije (nevažno koje, gdje s ekoristi panasonic star 15 godina), i T nemoj nalaziti opravdanje za sve. Nekažem da neko mora biti savršen, ali ovo je previše. I da, nemam ja šta napominjati radnicu. Ni oni mene ne napominju da uplatim telefon. I drugo očito radiš u BH telecomu, kada tako znaš telefone i proceduru. I ako već radiš, manje tipkaj ovuda i više radi na poboljšanju usluga!
Vidi s ekako radite, visiš cjeli dan an internetu, i trošiš novac od naših računa. Vi nise privatna kompaniaj da se možeš tako ponašati!
Post Reply