broj dva wrote: ↑20/08/2025 11:28
Tvoj raj meni zvuči kao distopija, isprani mozgovi i vječnost provedena u obožavanja boga, ne hvala. A možda bi se i tebi ogadilo nakon 200-300 miliona godina..
Tvoj raj meni zvuči kao distopija, isprani mozgovi
ne poznajes ti opise Raja ocito mi je to....
znaci ako nema mrznje, zla, zavisti, ljobomore , zli misli itd.....da je to ispran mozak....jer eto sada samo imaju dobro u sebi, vole se, paze se, postuju jedno drugo, uvazavaju se, imaju na raspolaganju uzivanja raznih vrsta pa cak i uzivanja koja nikad nisu ni vidjeli prije, ni culi o tome niti je ikome na um palo......
znaci svima njima ispram mozak zato sto zive u sreci u harmoniji
i vječnost provedena u obožavanja boga,
eto vidis da ne znas sta je Raj, nema tamo nikakvog obozavanja Boga, niti molitva, niti rituala ikakvih....sa tim je zavrseno na zemlji.
To cak Bogu i ne treba ...ali to treba sad nama, za nas spas....a u Raju nema ni dzamija, ni ckrvi, niti molitvi niti obozavanja Boga kao sto se sad radi.
ne hvala.
eh eh eh....ma nemoj moli te....sta to kazes....kao da se ti tu nesto pitas, kao da tebe Bog licno moli, DE MOLIM TE UDJI U MOJ RAJ DA UZIVAS
ZNAS STA DRUZE...niko se nece ni okrenuti za tobom ako ne udjes u Raj pa udjes u Pakao....ni suze nece pustiti za tobom, ali zato ti kada nestane ti suza, pocet ces krv isplakivati na oci u Paklu....dok drugi uzivaju na maxu u Raju bez da ih briga za tebe u kakvom si stanju.....
A možda bi se i tebi ogadilo nakon 200-300 miliona godina..
a mozda ovo a mozda ono a mozda ovo a mozda ono.....bas kao sto vas je Bog opisao u Kuranu da volite puno nagadjati.
da te i ovo naucim, u Raju nema dosade ni nakon trilion godina....jer dosada ne postoji kao sto postoji ovdje
tamo ne moze postojati iz vise razloga....
1. zato sto se Raj obnavlja, nove stvari dolaze, nove interesantne zabave dolaze.
2. Raj je velik kao nas univerzum, znaci toliko prostora za istraziti
3. FUnkcija dosade ovdje je da te pokrene da radis nesto korisno, a ne da izlezavas se po cijeli dan i gledas u jednu tacku bez ikakve smetnje, jer da nema dosade moglo bi i tako biti. Pa Bog itekako moze da ucini da nema dosade u Raju, znaci osjecaj dosade da ne postoji....a ako bi postojao to bi samo imao funkciju da te pokrene na druga uzivanja, da mijenjas uzivanja koji ima bezbroj tamo.