Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
endokrinologija

#101 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by endokrinologija »

Gotovo svakodnevno citam teme na forumu.. nikad skoro ne pisem ali sam se u ovoj temi dosta pronasla odnosno imam komentar na sve ali bas cu probati ukratko.
Zensko sam, 28 godina, do sad nisam imala niti jednu nesto ozbiljnu vezu (da mogu reci da bih pozeljela brak sa tim partnerom).
Svaki dan se skoro preispitujem je li nesto do mene..
Profili muskaraca koji mi se javljaju su mladji 5-6 godina koji su dosta neozbiljni, ali ipak najvise ozenjeni muskarci koji bi nesto sa strane koji kriju ili cak ne kriju da su ozenjeni. Uzivo isto tako.. ne znam da li privlacim inace takve muskarce samo i ako je u tome do mene zbog cega je tako..
zavrsila sam fakultet, nastavila i dalje uz posao edukaciju..radim trenutno neki solidan posao, u potrazi za boljim ali nisam neradnik.. bilo je mjeseci kad sam radila po dva posla da bih nesto sebi priustila tipa bolje auto ili nesto tako, tako da sponzorusa nisam (uz sponzoruse obicno ide neki wow izgled svakako tako da nisam ni to ali nisam ni ruzna 😂)..Zivim odvojeno od roditelja i samostalna sam u potpunosti(finansijski).
Izlazim samo u kafice jer ne volim kafane, diskoteke i slicno tako da hajmo reci mirniji sam tip djevojke, sa manjim krugom iskrenih prijatelja i njih se drzim.
I ne pronalazim nikoga iskrrno normalnog da bih izasla sa njim na dvije tri kafe zaredom.. 🤷‍♀️
ShnjaZZZ

#102 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

Ne brini naćeš sad, biće pun inbox.
Ajs_Nigrutin

#103 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ajs_Nigrutin »

@endokrinologija jesi probala možda preko neke preporuke, od neke prijateljice/prijatelja?
Optimus09

#104 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Optimus09 »

Tesko je naci srodnu dusu,ja sam odustao :skoljka:
Ne zelim zivot s bilo kim samo da ne budem sam.
Armin2013

#105 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Armin2013 »

40+ i teška situacija :)
Nisam ljubitelj modernih brakova, smatram da brak ima i obaveze i neka ograničenja, a i da se čovjek mora ponašati u skladu s tim.
Kada posmaram brakove kod meni bliskih ljudi vidim da ima prilično puno prevara, što fizički što preko telefona (za mene je i to prevara) i onda se ja pitam čemu taj brak.
Trapper Kerry

#106 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Trapper Kerry »

endokrinologija wrote: 01/11/2023 14:30 ...ali nisam ni ruzna 😂)..
That's just like, your opinion, man.

Šalu na stranu, boje ti se prići, jednostavno. Oni mirniji koji možda i imaju kvalitete da budu životni partneri se kolebaju da ti priđu, jbga biti nezavisno žensko koje je izgradilo svoj život ima tu negativnu stranu da dobar dio muškaraca misli da te nije vrijedno, odnosno da ne ispunjavaju kriterije koje ti tražiš.
S druge strane imaš te kurviše, oženjene i neoženjene koji nemaju kočnice u glavi i vide te kao komad mesa za "okrenuti" za jednu noć ili neki kraći period.
Sreća tvoja da si finansijski nezvisna, ako ne nađeš nikog do 33-35. godine nađi nekog da ti napravi dijete i briga te. Nisi ni prva ni zadnja. Bolje i sama sa svojim djetetom nego sa svakakvom budalom.
Sanjarko

#107 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Sanjarko »

Nije tema, ali mene strah malo doma. Da u domu za invalidna lica završim.
tramvajtrojka

#108 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by tramvajtrojka »

endokrinologija wrote: 01/11/2023 14:30 Gotovo svakodnevno citam teme na forumu.. nikad skoro ne pisem ali sam se u ovoj temi dosta pronasla odnosno imam komentar na sve ali bas cu probati ukratko.
Zensko sam, 28 godina, do sad nisam imala niti jednu nesto ozbiljnu vezu (da mogu reci da bih pozeljela brak sa tim partnerom).
Profili muskaraca koji mi se javljaju su mladji 5-6 godina koji su dosta neozbiljni, ali ipak najvise ozenjeni muskarci koji bi nesto sa strane koji kriju ili cak ne kriju da su ozenjeni. Uzivo isto tako.. ne znam da li privlacim inace takve muskarce samo i ako je u tome do mene zbog cega je tako..
zavrsila sam fakultet, nastavila i dalje uz posao edukaciju..radim trenutno neki solidan posao, u potrazi za boljim ali nisam neradnik.. bilo je mjeseci kad sam radila po dva posla da bih nesto sebi priustila tipa bolje auto ili nesto tako, tako da sponzorusa nisam (uz sponzoruse obicno ide neki wow izgled svakako tako da nisam ni to ali nisam ni ruzna 😂)..Zivim odvojeno od roditelja i samostalna sam u potpunosti(finansijski).
Izlazim samo u kafice jer ne volim kafane, diskoteke i slicno tako da hajmo reci mirniji sam tip djevojke, sa manjim krugom iskrenih prijatelja i njih se drzim.
I ne pronalazim nikoga iskrrno normalnog da bih izasla sa njim na dvije tri kafe zaredom.. 🤷‍♀️
veoma jednostavno fali ti samopouzdanja i to bas, da popijes tri shota u kombinaciji jeger,sambucha,absinth, pa povalila bi pola grada kad bi spustila psiholoske granice koje te ogranicavaju

Image

jedan ovaj shot je sedam keka i nakon dva,tri takva budes kao lutka
Lapo-lapo

#109 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Lapo-lapo »

KraljicaIzJajca wrote: 01/11/2023 10:58
Lapo-lapo wrote: 01/11/2023 09:59
KraljicaIzJajca wrote: 31/10/2023 17:02 Jedan manji dio samaca su zaista konstantno sami, tu se podrazumijeva da nemaju povremene veze, nemaju neobavezan seks sa FF ili FWB.
Žene su brojnije kao samci. Prvenstveno iz razloga što duže vremenski žive od supružnika, od kojih je većina mlađa, a i životni vijek žena je malo veći od muškarčevog. Bolje podnose samoću. Rijetko se ponovo udaju, osim ako nisu stambeno i fininasijski obezbjeđene. Živo žena samica u trećem dobu je mnogo kvalitetniji za razliku od muškaraca koji je sam i žena koje i u trećem doba robuju muškom rodu.
Lijepo je biti žena. I to samica. :P
Ja ne znam nikoga, musko ili zensko, da dobro podnosi samocu.
A zašto ne?!
Covjek/žena su ionako sami. Sve ostalo je samo privid, trenutno stanje, iluzija...
Sam covjek/žena je slobodan. U svakom smislu te riječi.
BiBi911

#110 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by BiBi911 »

Sanjarko wrote: 01/11/2023 14:59 Nije tema, ali mene strah malo doma. Da u domu za invalidna lica završim.
Nema te sta strah bit, svi tvoji godina svi iste sudbine.
Ne bi vjerovala kakve party-e ljudi prave.

Po Evrope u domu koji su kao hoteli sa 3-4☆. I ako ti nesto treba tu je uvijek neko na 5m da ti ugodi
kakavdanakneiskustvu

#111 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by kakavdanakneiskustvu »

Lapo-lapo wrote: 01/11/2023 17:55
Lapo-lapo wrote: 01/11/2023 09:59

Žene su brojnije kao samci. Prvenstveno iz razloga što duže vremenski žive od supružnika, od kojih je većina mlađa, a i životni vijek žena je malo veći od muškarčevog. Bolje podnose samoću. Rijetko se ponovo udaju, osim ako nisu stambeno i fininasijski obezbjeđene. Živo žena samica u trećem dobu je mnogo kvalitetniji za razliku od muškaraca koji je sam i žena koje i u trećem doba robuju muškom rodu.
Lijepo je biti žena. I to samica. :P
A zašto ne?!
Covjek/žena su ionako sami. Sve ostalo je samo privid, trenutno stanje, iluzija...
:thumbup:
Lapo-lapo

#112 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Lapo-lapo »

kakavdanakneiskustvu wrote: 01/11/2023 18:23

A zašto ne?!
Zašto bold,? Što nije jasno?
tramvajtrojka

#113 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by tramvajtrojka »

KraljicaIzJajca wrote: 31/10/2023 17:02 Jedan manji dio samaca su zaista konstantno sami, tu se podrazumijeva da nemaju povremene veze, nemaju neobavezan seks sa FF ili FWB.
Kada si slobodam fwb dodje kao bogom dati dar jer koliko god zapne imas ispusni ventil
KraljicaIzJajca

#114 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by KraljicaIzJajca »

tramvajtrojka wrote: 01/11/2023 18:28
Kada si slobodam fwb dodje kao bogom dati dar jer koliko god zapne imas ispusni ventil

Dok ne uletis u neku vezu :)
kakavdanakneiskustvu

#115 Re: Život samaca u srednjim godinama

Lapo-lapo wrote: 01/11/2023 18:25

A zašto ne?!
zar je neko napisao da nešto nije jasno?
Lapo-lapo

#116 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Lapo-lapo »

kakavdanakneiskustvu wrote: 01/11/2023 18:43

Miran.
Ne snalazim se još na ovom forumu. Izucavam.
kakavdanakneiskustvu

#117 Re: Život samaca u srednjim godinama

Lapo-lapo wrote: 01/11/2023 18:58
kakavdanakneiskustvu wrote: 01/11/2023 18:43

Miran.
Ne snalazim se još na ovom forumu. Izucavam.
da se primijetiti
endokrinologija

#118 Re: Život samaca u srednjim godinama

Ajs_Nigrutin wrote: 01/11/2023 14:36 @endokrinologija jesi probala možda preko neke preporuke, od neke prijateljice/prijatelja?
Pa iskreno nisam imala takvih situacija..
BiBi911

#119 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by BiBi911 »

ShnjaZZZ wrote: 01/11/2023 14:34 Ne brini naćeš sad, biće pun inbox.
Pozalice zbog ove objave. Inbox joj je eksplodirao
endokrinologija

#120 Re: Život samaca u srednjim godinama

Trapper Kerry wrote: 01/11/2023 14:52

Šalu na stranu, boje ti se prići, jednostavno. Oni mirniji koji možda i imaju kvalitete da budu životni partneri se kolebaju da ti priđu, jbga biti nezavisno žensko koje je izgradilo svoj život ima tu negativnu stranu da dobar dio muškaraca misli da te nije vrijedno, odnosno da ne ispunjavaju kriterije koje ti tražiš.
S druge strane imaš te kurviše, oženjene i neoženjene koji nemaju kočnice u glavi i vide te kao komad mesa za "okrenuti" za jednu noć ili neki kraći period.
Sreća tvoja da si finansijski nezvisna, ako ne nađeš nikog do 33-35. godine nađi nekog da ti napravi dijete i briga te. Nisi ni prva ni zadnja. Bolje i sama sa svojim djetetom nego sa svakakvom budalom.
Mislim za izgled sam napisala na osnovu misljenja drugih ljudi.. nisam napisala na osnovu svog vidjenja..no dobro, to nije ni bitno..

Znaci bolje biti mutava plovka :D
Meni je bitno da sam ja zadovoljna sobom, a tezim ka tom uspjehu (finansijskom, poslovnom, edukativnom) iskljucivo zbog sebe.. to valjda treba biti pozeljno, ali ne zivimo u normalnom svijetu hahaha
endokrinologija

#121 Re: Život samaca u srednjim godinama

BiBi911 wrote: 01/11/2023 19:23
ShnjaZZZ wrote: 01/11/2023 14:34 Ne brini naćeš sad, biće pun inbox.
Pozalice zbog ove objave. Inbox joj je eksplodirao
Nije uopste haha
endokrinologija

#122 Re: Život samaca u srednjim godinama

[/quote]

veoma jednostavno fali ti samopouzdanja i to bas, da popijes tri shota u kombinaciji jeger,sambucha,absinth, pa povalila bi pola grada kad bi spustila psiholoske granice koje te ogranicavaju

Image

jedan ovaj shot je sedam keka i nakon dva,tri takva budes kao lutka
[/quote]

Nije mi cilj da “povalim” pola grada 🤣
Ja bih nekoga normalnog, ne trazim ispusni ventil 😅
To za samopouzdanje nisam sigurna mozda i jeste tako sto se ljubavi tice, ali u drugim aspektima zivota nije sigurno.
mali_balon

#123 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by mali_balon »

Muskarci se boje samostalnih zena....morat ces malo glumiti bespomocno djevojce...
Zoooka

#124 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Zoooka »

endokrinologija wrote: 01/11/2023 14:30 Gotovo svakodnevno citam teme na forumu.. nikad skoro ne pisem ali sam se u ovoj temi dosta pronasla odnosno imam komentar na sve ali bas cu probati ukratko.
Image
Trapper Kerry

#125 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Trapper Kerry »

endokrinologija wrote: 01/11/2023 19:24
Trapper Kerry wrote: 01/11/2023 14:52

Mislim za izgled sam napisala na osnovu misljenja drugih ljudi.. nisam napisala na osnovu svog vidjenja..no dobro, to nije ni bitno..

Znaci bolje biti mutava plovka :D
Meni je bitno da sam ja zadovoljna sobom, a tezim ka tom uspjehu (finansijskom, poslovnom, edukativnom) iskljucivo zbog sebe.. to valjda treba biti pozeljno, ali ne zivimo u normalnom svijetu hahaha
Dobro zezamo se za izgled.

Zato ti i kažem, bolje biti sam nego sa nekom budalom. Sve što ti malo smeta u vezi puno vise ce ti smetati u braku, tako da ne trebaš snižavaju kriterije. U protivnom ćeš se nakon 10 godina naći u braku sa osobom koju ne možeš podnijeti i jos ćeš imati dijete ili dvoje koje će to sve morati gledati i proći svu agoniju razvoda ili gledati roditelje kako svakodnevno reže jedni na druge a ostaju u braku "zbog djece". Možda ovo sve i zvuči presiroko ali ako ti je cilj naći nekog za nesto ozbiljnije moraš neke stvari uzeti u obzir.
Znam curu koja živi u Stuttgartu, super uspješna ali ne baš obdarena ljepotom. Nikad nikog nije imala, na kraju se odlučila za umjetnu oplodnju i aBd treba roditi za mjesec-dva. Ništa loše u tome nema. Budi sretna i zadovoljna sa sobom, ne opterećuj se previše sa tim što nemaš nikog, kako to inače biva, neko ce naići kad najmanje očekuješ. A i ako ne naiđe nije smak svijeta.
Post Reply