Ma samo kazem da bas nije za spavanje boba/lijek nego za smirenje ali pomaze da se umiri neko pa da zaspe bolje, ali sam vidio na psihijatrijskom odjelu KB u Zenici da ni on, pa ni jaci lijekovi kao Leponeks nemogu smiriti neke ljude niti uspavati.aston_martin wrote: ↑15/05/2023 01:48Za dugotrajno lijecenje anksioznosti daju se antidepresivi koji pored antidepresivnog učinka imaju i anksiolitičko dejstvo.Sanjarko wrote: ↑14/05/2023 22:28 Apaurin/bosaurin/diazepam je trankilizator tj sredstvo za smirenje a ne za spavanje. Smiruje zivce i misli pa se brze i bolje zaspe.
A kad neko to uzima kao ja, 11 godina nemoze da se skine s njega bez posljedica. Kao sta se vidi iz Britanike nije lijek za spavanje.
Kod nas se daje za spavanje i za neke druge stvari, kod recimo bolova u kicmi i sl.
Kazem ja sistem je takav, losiji. Kakvih ima neka ga, jos je i dobar.
Pa i mene teze su znali s tim uspavati kad me uhvate ispadi i kada imam tokom tih ispada nesanicu, a vecinom ispadi bili uzrokovani nesanicom. Istina zadnje dvije hospitalizacije su trigger-i bili Korona sr*nje koje sam predvidio upravo na ovom forumu i teme koje su mi tad brisali u vezi toga, i smrt oca.
Uvijek su bili trigger-i neki ispada ili bi nesanica izavala ispade. Kazem moguce da imam pored sizofrenije i narkolepsiju.
Tl, dr je ovo sta kazujem, ali eto kazujem da zna se s cim se sve moze susresti iako znate svi dobro dosta toga s cime se u ovoj drzavi i sistemu mozemo svi susresti ali je ovo vise u vezi mom ugla kao dugogodisnjeg pacijenta s sizofrenijom i kao onoga ko je se s sistemom borio oko primanja.
Ali eto iskaza se ipak sistem u Korona sr*nju pa mi dade primanje. Ali zar je do toga svega moralo doci, toliko cekati na to sve itd. Valjda dvije zaredom hospitalizacije u jednoj godini, pa zato.
Inace je islo svake godine ili u nekoliko godina hospitalizacije. 2012, 2013, 2014, 2016, 2018, i 2020 dvaputa hospitaliziran sve. Samo za 2014 nisam siguran.
Sad sam solidan, stagnira mi bolest izgleda, i nisam skoro 3 godine hospitaliziran.
PS. Neke hospitalizacije su znali i lijekovi koje su mi davali da uzrokuju tj trigger-uju.