MC SUPERBIKE - Ostvarljivo u Sarajevu?

Podforum za motocikliste...
underminute

Post by underminute »

Kad bi se mogao vratiti u 1987. prvo bi mi bilo otvorenje staze u bivsoj Cehoslovackoj. Isto kao i ti, nisam vozio u Brnu :(

A evo kako ja zamisljam parking buduceg Sarajevo Motodroma :D

Image
Image
Last edited by underminute on 11/08/2005 23:48, edited 1 time in total.
La_Forge

Post by La_Forge »

.... imam jedno pitanje raja, malo je off topic ali je ova tema nekako najpogodnija ...

interesuje me gdje vi kupujete svoje motore i rezervne dijelove u BiH, prije svega u Sarajevu ?

takodje me interesuju cross motori, 50 cc ...
npr. yamaha DT 50R ili slični ...
koja im je cijena i mogu li se kod nas nabaviti ...

hvala na svakom odgovoru

pozdrav

:razz:
twowheelkamikaza

Post by twowheelkamikaza »

Pozdrav La_Forge

Ja sam od 4 motora koja sam kupio u protekle 3 godine, 2 kupio u BiH.
Jednu Yamahu R6 2003 Limited Edition sam kupio u AFA Racing-u u vogosci (izgubili su licencu na prodaju Yamaha proizvoda). Potom sam kupio i drugu Yamahu R1 2004 u Jutro d.o.o. tada tek otvorenom IP Salonu Yamahe u Sarajevu (Cengic Vila, u redu kafica Zeko, kod vjetrenjace).
Ovaj salon ti je pogotovo interesantan zbopg cinjenice da je vlasnik salona vlasnik moto-cross staze u Kresevu, te predsjednik jednog od moto-cross klubova u BiH (zove se Davor, lako ce ga pronaci u navedenom salonu)

Pored ovog salona, imas jos Libero Trade u Tuzli (Kawasaki, a moze se nabaviti i Suzuki, Aprilia), Volan Yamaha - Tuzla i Srebrenik, Plana Honda - Mostar.
U svakom od salona mozes naruciti opremu i rezervne dijelove za manje-vvise sve vrste motocikala, jer su vlasnici i sami zagrizeni zaljubljenici moto-sporta, pa je dogovor oko narudzbe relativno jednostavan.
Ja najcesce sve kupujem u susjednoj nam Hrvatskoj (Moto Mania, Sepic, itd), ali i u austriji, Njemackoj, Kuwait-u, gdje se zadesim na proputovanju ili gdje se zadese moji prijatelji/biker-i.

2WK
underminute

Post by underminute »

Zasto nema policajca na svom (bijelom) motoru? :lol:

Image

Image
Last edited by underminute on 12/08/2005 21:26, edited 3 times in total.
La_Forge

Post by La_Forge »

hvala na brzom odgovoru twowheelkamikaza ...
svakako ću otići da pregleda motore ako ništa ....

postoje li kod nas neke varijante pijace polovnih motora ?
nešto slično auto pijaci ... ?
twowheelkamikaza

UM,

nisam vidio ove zadnje dvije slike ("zasto nema policajca na svom vijelom motoru :lol: ). Ne znam zasto, ali ne mogu da se ucitaju.
Vidim da je neka zajebancija, hajde salji opet :D

La_Forge

koliko znam (ne uzimaj ovo kao referencu), nema neki poseban web site ili firma koja prodaje second-hand motore.
Na web site-u nase auto pijace ima motora, ali ja bi ti savjetovao da polovan bike (bez obzira o kojoj vrsti motora se radi) kupujes iskljucivo od ljudi koje poznajes ili "prijatelja tvog prijatelja" i tome slicno.
I naravno, obavezno povedi nekog prijatelja sa sobom koji "zna oko motora".

2WK
La_Forge

Post by La_Forge »

ok .. hvala na savjetima .. upecam li nešto svakako ću se javiti da se konsultujemo ... :-D
underminute

Post by underminute »

twowheelkamikaza wrote:UM,

nisam vidio ove zadnje dvije slike ("zasto nema policajca na svom bijelom motoru :lol: ). Ne znam zasto, ali ne mogu da se ucitaju.
Vidim da je neka zajebancija, hajde salji opet :D

2WK
Ne kontam sto ne fercera svaki put jer su slike kao i uvijek .jpg :?
Sad sam ih spuco preko ImageShack, vidi li se sad?

:-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

underminute wrote:Kad bi se mogao vratiti u 1987. prvo bi mi bilo otvorenje staze u bivsoj Cehoslovackoj. Isto kao i ti, nisam vozio u Brnu :(

A evo kako ja zamisljam parking buduceg Sarajevo Motodroma :D

Image
Image
Buraz nemoj da izgleda ovako, ovo su chopperi, a njima nije bas mjesto na stazi a ni oko nje :D

Zezam se ja malo, da Bog da vi meni dobili stazu ;)
underminute

Post by underminute »

8)
underminute

Post by underminute »

DaysleepeR wrote:Zezam se ja malo, da Bog da vi meni dobili stazu ;)
Lijepo od tebe DS, nadam se da je sada svima malo jasnije zasto je za sport-rajdere staza od vitalnog interesa :)

Image
twowheelkamikaza

Dobar lean angle :-D

Sta nam se desava sa premijerom UM? Jel odgovorio Prime Min. :D ?
Ccccc...jarane stvarno zivimo u zemlji sefova i politicara.
UM, reci mi jesi li ikada narucivao opremu iz USA, mislim na online narudzbu CC-om, ne znam kako to kod nas sljaka sa carinom i sl?

2WK
Bumbar

Post by Bumbar »

underminute wrote:
DaysleepeR wrote:Zezam se ja malo, da Bog da vi meni dobili stazu ;)
Lijepo od tebe DS, nadam se da je sada svima malo jasnije zasto je za sport-rajdere staza od vitalnog interesa :)

Image
ajme..vidi :D :shock: :-)
twowheelkamikaza

Vozdra Bumbar,

nije te bilo godinama.
Kako idu pregovori za bike :D?

2WK
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

POZDRAV !

Gdje si ba ZADAVA ?

samo zadaj brate uz tebe sam.....nisam znao da si prodao R1....

P.S. trebali bi otici kod Seje da "spremimo haljine" onim raznjicima
Ticall

Post by Ticall »

Ghost Rider sta mai? kako je bilo na moru? joj vrijeme nam je katastorfa ovdje, konacno da si i ti prikljucis u ovu temu i daj ba neki komentar malo napisi i nemoj se zajebavati da te nebi podero sa svojom klavijaturom :D :D :D :D :D
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Hehehe......tu sam ali opet radim jer su me digli sa godisnjeg....nadam se da cu slijedecu sedmicu opet na odmor.....nego ti nama ovde odsviraj nesto na toj tvojoj Yamahinoj klavijaturi :D

Nego da i ja dam komentar na ovu temu koju je postavio moj prijatelj.......ideja je za deset samo ne znam koliko je to kod nas ostvarljivo.....da je organizovanje koride na Kosevu onda nebi bilo nikakvih problema ali kada je rijec o motorima to ide malo teze, pogotovo sa sponzorima. Druga stvar koja mene iritira kod ovih nasih klubova je sto oni svake godine biraju novog predsjednika koji lijeci svoje komplekse na clanovima.....znaci ako nesto bude od kluba najbolje je da to vodi uvijek isti covjek.....TITO je jedan !

Po mom misljenju nebi trebali svakoga primati u klub.....znaci oni u japankama sto vozaju motore definitivno otpadaju.....i prvo pravilo po meni bi bilo da clanovi kluba uvijek voze u full opremi.... tako bi se razlikovali od pedercica koji se vozaju u kupacim gacama......i nemojte da se klub zove nesto sa "super".......ta je rijec postala pravo isfucana......gdje god pogledas pise "super" SUPER MOTO GP TURBO SPEED.......smijesno pravo.........dosta od mene idem raditi....

VOZDRA !

TICALL.......koji se ono sinoc pilot na motoru zalijepio za zgradu kod Villa Parka......vidio sam iz daljine da frajer lezi nepomicno na cesti, a oko njega 30 ljudi....bio je ja mislim u bijeloj jakni i bez kacige.....motor nisam vidio jer je bio zakucan u zgradi......

JOJ PILOTA MAJKO DRAGA......A SVI GA DERU PORED VILLA PARKA......ma i ja ga nekada poderem sto jes, jes.... :D :D :D
Ticall

Post by Ticall »

To ba slazem se sa tobom samo treba detalje razraditi ali ideju treba definitivno podrzavati i razvijati.

Joj volim ga i ja kod vile sprziti to je cudo jedno

Bio si sad do mene znas sve cujemo se
Bumbar

Post by Bumbar »

twowheelkamikaza wrote:Vozdra Bumbar,

nije te bilo godinama.
Kako idu pregovori za bike :D?

2WK
vozdra :)

haha...veoma frustrirajuce :D
twowheelkamikaza

Gost Rider,

nisam te vidio godinama :) ?

Bio sam u tranzitu, vracao sam se iz ovih toplih krajeva i stigao sam u grad prije 3 sata.
Prodao sam R1, znas i sam da sam vecinom van BiH, nema svrhe da stoji, a zavrsio sam to sa istim momkom kojem sam prodao R6.
Cuo sam da ti vozis zelenu "Kawu", koji je bike, nisam te vidio na njemu?

Sad je kasno, javljam se sutra ako Bog da, a sto se tice Seje, definitvno je vrijeme da sjednemo. Hajde sibni tel.no. pa de se cujemo i dogovorimo za "sejine haljine..."

Ticall, Bumbar, puno pozdrava, tek sam stigao nazad u seher, malo sna pa postiram sutra akoBogda.

2WK
Ticall

Post by Ticall »

E dobro nam dosao nazad jesi ga odma na cevape zalomio :D :D

Bice valjda kakav update sta se skontalo?
twowheelkamikaza

Ticall,

vozdra legendo.
Tek sam stigao, bilo je cevapa svega. DAnas je bilo malo divljanja na GSXR750, masina je ludilo ali ipak definitvno se uzima nova 1000-rka (isti proizvodzac) akoBogda.

Tek se vracam u normalu, ako budes imao vremena javi se pa da zadamo na cevape kod Hodzica (gore sam non-stop)

Ghost Rider, sta je za "Seju"?

2WK
hondagirl

Post by hondagirl »

Ja samo da provjerim ima li sta novo? 8-)

I naravno da podignem temu na vrh, hehehe.... :-)

pozdrav.
Qler

Post by Qler »

ee ,honda girl:D

prica mi haver da se "trko" s tobom kroz grad neku vece, sivi golf 4 :D

ne mogu da vjerujem da ga nisi poderala?! Kaze da ste bili tu negdje?! :roll: 1. si kaze brza ali onda te stize u 2.i 3.

a golf je 1.4 75KS!! :roll: :-) :? :shock:
daijiro

Post by daijiro »

Pozdrav svima, a posebno brzanerima :thumbup:

Aj isfurajte tu stazu jer ima i nas iz HR kojima je Sarajevo blize od Grobnika :!:
Post Reply