Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post Reply
Zrinski

Post by Zrinski »

zico wrote: Sto ti pricas covjece?Mesic je nedavno od Putina dobio odlikovanje za antifasizam i promicanje antifasistickih vrijednosti kroz svoj rad ali i u ime njegova oca koji je bio istaknuti antifasist u rodnoj mu Orahovici u Slavoniji.Mesiceva obitelj je dozivjela zlocin od pocinjen od strane ustasa.
Mesic se znao izlanuti kao onda da ce Srbi odnijeti sa sobom ono sto su
donijeli na opanku,ali kada vidis u kakvoj atmosferi je to izrekao i kakvim
se pokazala politika Srba u Hrvatskoj nije mu za zamjerit.
Stipe Mesic nikada nije bio za dijeljenje BiH i na poziciji predsjednika nije
mogao nimalo utjecati na politicke odluke koje su se apsolutno sve donosile u okviru VONS-a,fantomskog vijeca koje je osnovao Tudjman koji je u svojim ovlastima imao glas koji je moglo pobiti tek 2/3 glasova
u Saboru.Tudjman je dobio prve izbore kao protureakcija na antibirokratsku revoluciju i narastajuci srpski nacionalizam kroz one
lude mitinge.Vlast je ucvrstio kroz rat i drugu pobjedu ostvario neposredno nakon Oluje,nakon niza godina kontrole nad medijima i nad
drzavnim aparatom.No prljavstina je jednostavno izbila na povrsinu.
U Hrvatskoj se ljudi zamaraju najvise vlastitim problemima(imaju ih poprilicno) i niko ne zeli ni pedalj BiH teritorija.Cak i stovatelji lika i djela
FTa ga gledaju kroz prizmu prvog predsjednika RH i avanturu u BiH mu
uzimaju kao gresku.
Stipe Mesic je kao osoba puno pristupacniji ,populist,s osjecajem za kontakt s ljudima,totalna suprotnost od krutog i nepristupacnog Tudjmana.
Zanimljivo je kako ga dobar dio javnosti u Srbiji jednostavno ne mirise(ne i u Crnoj Gori),stalno mu se potura ona njegova kako je razbio Jugoslaviju,zaboravljajuci istovremeno vlastitu krivicu za rabijanje iste.
Cini mi se da im je u Srbiji bio drazi Franjo,jer su uz Franju mogli mantrati o sveudiljnoj ugrozi od cijele vasione a sto se tice Stipice
jednostavno mu ne mogu oprostiti popularnost kako i u regiji tako i u medjunarodnim krugovima.
Bl, bla, bla.......
Znaš ti onu narodnu
"Što trijezan misli to pijan govori."
E tako ti je i sa Mesićem. U vrijeme euforije oko stvaranja Hrvatske napričao se on svega i sad je teško prodavati muda za bubrege.
fruit

Post by fruit »

zrinski,imaš li ti kakav argument ,na ovo zicovo obrazloženje

ako nemaš onda je to tvoje bla,bla,bla.
No_Comment

Post by No_Comment »

Stipe Mesic je nazalost kazem nazalost...NEPONOVLJIVA POJAVA NA POLITICKOME NEBU EX YU PROSTORA...kada ga ne bi bilo trebalo bi ga izmisliti... 8)

! 8-)
Zrinski

Post by Zrinski »

fruit wrote:zrinski,imaš li ti kakav argument ,na ovo zicovo obrazloženje

ako nemaš onda je to tvoje bla,bla,bla.
Argument na gomilu navaljanih gluposti???? Srećom nemam jer teško naći argumente za sve što je zico nalupao .
halo

Post by halo »

Ajde zrinjski oladi majketi i nevrijedjaj nam predsjednika
Reci nam ko je taj tvoj politicki uzor koji po tebi zasluzeje ovakve pohvalne titule koje je dobio MESIC od vecine ucesnika na ovoj temi
Fair Life

Post by Fair Life »

Vjerovatno... Glavas ili Merchep, ili Andrija Hebrang ?!
Zrinski

Post by Zrinski »

halo wrote:Ajde zrinjski oladi majketi i nevrijedjaj nam predsjednika
Reci nam ko je taj tvoj politicki uzor koji po tebi zasluzeje ovakve pohvalne titule koje je dobio MESIC od vecine ucesnika na ovoj temi
To i jest žalost hrvatske političke scene da Mesić ovakav kakav je nema konkurencije. Ako hoćeš iskren odgovor nebih imao ništa protiv gospon "očenašeka" Mate Granića kao predsjednika Hrvatske. :D
fruit

Post by fruit »

jebiga,al se tvoje nepika :(
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

bivsi komunisti - neradnici mrze stpa Mesica jer su navikli da ih neko pumpa nezaradjenim novcem.

E sad kada ide po zaradi onda normalno im ne odgovara. Nema vise ne-transoparentnog preljevanje novca gradjana iz Hrvatske u privatne djepove par nesposobnih kolovodja HDZa i slicnih.

U svakom slucaju mi je drago da odnosi sa Hrvatskom idu vise naprijed nego natrag.

Sa srbijom je izgleda potpuno obratna situacija. A izgleda cak i bez nade u neke skore promjene.
Fair Life

Post by Fair Life »

Autor knjige "Domovinski obrat - politicka biografija Stipe Mesica", jedan od najpoznatijih hrvatskih novinara Ivica Djikic (novinar Feral Tribunea i dobitnik laureata "Mese Selimovica" za knjigu "Cirkus Columbia") kaze za Stipu Mesica:

- Mesić je pragmatičan političar bez dubljeg interesa za bilo što, osim za bavljenje politikom u najelementarnijem značenju tog pojma, i bez dubljih životnih uvjerenja, ako izuzmemo antifašizam. Riječ je o prilično površnom čovjeku koji, međutim, raspolaže izvrsnim političkim instinktom i koji raspolaže zavidnom količinom onoga što bi se moglo nazvati građanskom i ljudskom hrabrošću. Na koncu, Mesić je čovjek kojega ni najmanje ne uzbuđuje novac ili bilo koji drugi oblik materijalnog bogatstva. Njega uzbuđuje samo društveni utjecaj i stalna okruženost ljudima i mislim da je u pravu Marinko Čulić kad kaže da Mesić smatra bačenim svaki dan u kojemu se nije susreo s najmanje pedeset ljudi i dao pet intervjua.
[size=134]U knjizi se mogu procitati Mesicevi biografski podaci[/size] wrote:- 1963 - sudac Općinskog suda u Orahovici
- 1965 do 1972 - zastupnik u Saboru SRH
- 1967 do 1972 - predsjednik Općine Orahovica
- 1981 - direktor Arhitektonskog studija
- 1989 - predsjednik zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a
- 1990 - glavni tajnik HDZ-a
- 1990 - predsjednik Izvršnog odbora HDZ-a
- 30. svibnja do 25. kolovoza 1990 - prvi predsjednik hrvatske Vlade
- 1. srpnja do prosinca 1991 - predsjednik jugoslavenskog Predsjedništva
- 1992 - predsjednik Izvršnog odbora HDZ-a
- 7. rujna 1992 do 24. svibnja 1994 - predsjednik Hrvatskog sabora
- 18. veljače 2000 - predsjednik Republike Hrvatske

Biografija: Rođen je 24. prosinca 1934 u Orahovici. Otac Josip Mesić i majka Magdalena Mandica Mesić vjenčali su se 1931. godine i dvije godine prije Stjepana dobili kćer Mariju. Majka mu umire 1936 i sestra Marija je poslana ujaku Tomi Pernaru u Francusku, a brigu o Stipi je preuzela baka Marija Mesić. Nakon što mu se otac ponovno oženio brigu preuzima pomajka.

Drugi svjetski rat mali Stjepan provodi u zbjegovima na Papuku i oslobađanoj Orahovici do 1945 kada pred zadnjom ofenzivom bježi u Mađarsku odakle se doseljava u Našice u kojima mu je otac dobio mjesto predsjednika Okružnog odbora. Obitelj se uskoro seli u Osijek gdje Stipe završava četvrti razred osnovne škole i prva dva razreda gimnazije koja je tada trajala osam godina. S novom promjenom očevog položaja obitelj se vraća u rodnu kuću u Orahovici, a školovanje nastavlja 1949 u Požegi gdje živi u đačkom internatu. Na kraju školovanja postaje član KPJ.

U jesen 1955 upisuje pravni fakultet u Zagrebu. 1961. polaže zadnji ispit i ženi se Milkom Dudunić iz Hrvatske Kostajnice s kojom ima dvije kćerke, Saša rođena 1961 i Dunja rođena 1963.

Vojni rok služi 1961, po šest mjeseci u Školi rezervnih starješina u Bileći i Nišu.

Postaje prvi zastupnik u Saboru koji je izabran na prijedlog građana Orahovice umjesto Komunističke partije ili Socijalističkog saveza.

1974 osuđen je na dvije godine i dva mjeseca zatvora, smanjeno na godinu dana odlukom Vrhovnog suda.
[size=117][color=red]"Otac Josip Mesic[/color][/size] wrote:17. ožujka 1955.
Položaji:
- predsjednik Narodnooslobodilačkog odbora u Osijeku
- predsjednik našičkog Okružnog odbora
- predsjednik Okruga Osijek
- predsjednik Kotara Orahovica
- poslanik u Saveznoj skupštini
- zastupnik u Hrvatskom saboru

Biografija: Rođen je 1906. Oženio se sa Magdalena Mandica Mesić (djevojačko prezime Pernar) 1931. godine i 1932. dobili kćer Mariju, a 1934. sina Stjepana. Magdalena umire 1936 i kćer Mariju šalje ujaku Tomi Pernaru u Francusku, a brigu o Stipi je preuzela njegova majka Marija Mesić. 1938. se oženio sa Milevom Jović s kojom ima još dvoje djece Slavka 1939. i Jelicu 1946. godine.
Bio je partizanski borac od 1941., a poslije rata obavlja više rukovodećih funkcija u Slavoniji. Umire 17. ožujka 1955 od posljedica raka na želucu.
Izvori i literatura: DOMOVINSKI OBRAT - politicka biografija Stipe Mesica, IVICA DJIKIC, ISBN: 953-201-406-3, V.B.Z., Zagreb, 2004.
ABUAMAR

Post by ABUAMAR »

Da su bogdom svi ***** ko Stipe,bili bi u boljim odnosima sa hrvatima pogotovo ovim domacim

* Censored by Moderator. Abuamar, pripazi na rjecnik.
mr__bosnjak

#112 Re: Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post by mr__bosnjak »

fruit wrote:Bože ...nisi mogao nakon svih patnji koje je prošao hrvatski narod dati veći poklon hrvatskom narodu od ovakvog predsjednika.
Stipe Mesić ,svaka izjava vezana za Bosnu,za Srebrenicu pokazuje neizmjernu moralnu veličinu.
Neka mu dragi Alah da nagradu kakvu zaslužuje .
Dobar je Stipe ima pravo sto govori dok je on predjednik Hrvatska nam je prijatelj.
Ali da tebe nesto pitam sto pises poslije svega sto je hrvatski narod propatio on jest patio ali isto kao sto se nesmiju zaboravit srpske zlocine nesmiju ni hrvatske. U drugom svjetskom ratu Hrvatska je agresijom osvojila BiH i nije priznavala i cinila zlocine po njoj kosto su onda i Cetnici i poslije je i ona napala BiH kroz agresiju i zlocine radili.
stressman

#113 Re: Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post by stressman »

mr__bosnjak wrote:
fruit wrote:Bože ...nisi mogao nakon svih patnji koje je prošao hrvatski narod dati veći poklon hrvatskom narodu od ovakvog predsjednika.
Stipe Mesić ,svaka izjava vezana za Bosnu,za Srebrenicu pokazuje neizmjernu moralnu veličinu.
Dobar je Stipe ima pravo sto govori dok je on predjednik Hrvatska nam je prijatelj.
Ali da tebe nesto pitam sto pises poslije svega sto je hrvatski narod propatio on jest patio ali isto kao sto se nesmiju zaboravit srpske zlocine nesmiju ni hrvatske. U drugom svjetskom ratu Hrvatska je agresijom osvojila BiH i nije priznavala i cinila zlocine po njoj kosto su onda i Cetnici i poslije je i ona napala BiH kroz agresiju i zlocine radili.

Zdravo "mr_bosnjak" potpuno se slazem sa tobom.Ja sam pocetkom ovoga rata otisao iz Bosne nazalost.Moji roditelji sada zive u hrvatskoj, ali nije to to,ipak ja sam odrastao u Bosni i po mnogo cemu sam blizi tebi i
drugima u Bosni.Inace sada zivim u njemackoj vec 13 godina.Vrlo rijetko odem dolje (hrvatsku) da posjetim roditelje.Zato svima malo ovima da se otrijezne i da misle da gledaju naprijed.Koliko ja znam dosta vecina ljudi
(bar mi tako izgleda) se zabavilo svojim problemima i brigama i nemaju
nista loseg misljenja o Bosni i zeli da Bosna bude drzava kao svaka normalna demokratska zemlja.Evo moj najbolji prijatelj ovdje je porijeklom iz Turske (Izett) .Na poslu gdje radim ima jedan Slovak iz Srbije porijeklom i jedan Hrvat tamo iz Rijeke porijeklom ali oni meni
uvjek kazu "bosanac"(katolik),meni to ne smeta ja im kazem da sam ponosan na to sto sam.Mi smo bili i ostali za ove druge(Srbe ili Hrvate) uvjek bosanci to vam mogu mnogi ljudi potvrditi ako su iskreni.
To je realitet,eto moji roditelji bi opet voljeli se u Bosnu vratiti kao ija kasnije.Samo nasu Bosnu bi trebalo tako urediti (po mojemu misljenju)
kao Svicarsku).Zato mr_bosnjak nemoj misliti da nema dosta ljudi svih
ovih(nesrecnih naroda i vjera)koji vole ovu drzavu Bosnu vjerovatno isto kao ti.Nego primi ti meni puno pozdrava ili selama kako hoces i sve najbolje.
mr__bosnjak

#114 Re: Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post by mr__bosnjak »

stressman wrote:
mr__bosnjak wrote:

Zdravo "mr_bosnjak" potpuno se slazem sa tobom.Ja sam pocetkom ovoga rata otisao iz Bosne nazalost.Moji roditelji sada zive u hrvatskoj, ali nije to to,ipak ja sam odrastao u Bosni i po mnogo cemu sam blizi tebi i
drugima u Bosni.Inace sada zivim u njemackoj vec 13 godina.Vrlo rijetko odem dolje (hrvatsku) da posjetim roditelje.Zato svima malo ovima da se otrijezne i da misle da gledaju naprijed.Koliko ja znam dosta vecina ljudi
(bar mi tako izgleda) se zabavilo svojim problemima i brigama i nemaju
nista loseg misljenja o Bosni i zeli da Bosna bude drzava kao svaka normalna demokratska zemlja.Evo moj najbolji prijatelj ovdje je porijeklom iz Turske (Izett) .Na poslu gdje radim ima jedan Slovak iz Srbije porijeklom i jedan Hrvat tamo iz Rijeke porijeklom ali oni meni
uvjek kazu "bosanac"(katolik),meni to ne smeta ja im kazem da sam ponosan na to sto sam.Mi smo bili i ostali za ove druge(Srbe ili Hrvate) uvjek bosanci to vam mogu mnogi ljudi potvrditi ako su iskreni.
To je realitet,eto moji roditelji bi opet voljeli se u Bosnu vratiti kao ija kasnije.Samo nasu Bosnu bi trebalo tako urediti (po mojemu misljenju)
kao Svicarsku).Zato mr_bosnjak nemoj misliti da nema dosta ljudi svih
ovih(nesrecnih naroda i vjera)koji vole ovu drzavu Bosnu vjerovatno isto kao ti.Nego primi ti meni puno pozdrava ili selama kako hoces i sve najbolje.
Iskren si i imas pravo. Nemoj me pogresno shvatit ja necu da tebi namecem naciju ili da te tjeram da budes nesto sto neces ali to sto kazes da si ti ostao Bosanac Hrvatima u Hrvatskoj i sto se ti i tvoji roditelji zele vratit u Bosnu jeste sto su Bosnjaci svi u Bosni koje su god vjere i uvijek bili a to je isto kao i Bosanci nemozes reci da je za Srbiju bolji Srbijanac od Srbina jer je to isto tako je i sa Bosnjacima i Bosancima ali ljudi mogu biti sta hoce i zato u Bosni su i Srbi i Hrvati a ti si Bosanac a zelis li biti Bosnjak ili Hrvat je tvoj izbor samo ti kazem da ti je ime Bosnjak blize nego Hrvat ali tvoja je stvar i nemoras biti ni jedno ni drugo ako neces.
Zrinski

#115 Re: Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post by Zrinski »

mr__bosnjak wrote: Iskren si i imas pravo. Nemoj me pogresno shvatit ja necu da tebi namecem naciju ili da te tjeram da budes nesto sto neces ali to sto kazes da si ti ostao Bosanac Hrvatima u Hrvatskoj i sto se ti i tvoji roditelji zele vratit u Bosnu jeste sto su Bosnjaci svi u Bosni koje su god vjere i uvijek bili a to je isto kao i Bosanci nemozes reci da je za Srbiju bolji Srbijanac od Srbina jer je to isto tako je i sa Bosnjacima i Bosancima ali ljudi mogu biti sta hoce i zato u Bosni su i Srbi i Hrvati a ti si Bosanac a zelis li biti Bosnjak ili Hrvat je tvoj izbor samo ti kazem da ti je ime Bosnjak blize nego Hrvat ali tvoja je stvar i nemoras biti ni jedno ni drugo ako neces.

:shock: :shock: :? :?

I poslije tri čitanja još mi nije jasno što je pisac htio da kaže.
Eshek

#116 Re: Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post by Eshek »

Zrinski wrote:
mr__bosnjak wrote: Iskren si i imas pravo. Nemoj me pogresno shvatit ja necu da tebi namecem naciju ili da te tjeram da budes nesto sto neces ali to sto kazes da si ti ostao Bosanac Hrvatima u Hrvatskoj i sto se ti i tvoji roditelji zele vratit u Bosnu jeste sto su Bosnjaci svi u Bosni koje su god vjere i uvijek bili a to je isto kao i Bosanci nemozes reci da je za Srbiju bolji Srbijanac od Srbina jer je to isto tako je i sa Bosnjacima i Bosancima ali ljudi mogu biti sta hoce i zato u Bosni su i Srbi i Hrvati a ti si Bosanac a zelis li biti Bosnjak ili Hrvat je tvoj izbor samo ti kazem da ti je ime Bosnjak blize nego Hrvat ali tvoja je stvar i nemoras biti ni jedno ni drugo ako neces.

Ni meni...ne zna dečko šta je INTERPUNKCIJA !
Eshek

#117 Re: Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post by Eshek »

Eeeeh, sad sam skont'o....ustvari i nisam baš sve, ali suštinu jesam :D
mr__bosnjak

#118 Re: Stipe Mesić-najveće hrvatsko blago

Post by mr__bosnjak »

Zrinski wrote:

Pa zato sto slabo kopcas.
fruit

Post by fruit »

Mr_Bošnjak ,kao što ima poslovica"Nemoj biti veći katolik od Pape"
prevedeno na bošnjački bi glasilo "nemoj biti veći Bošnjak od Reisa"
-istina je to što ti kažeš ali u našoj realnosti toliko je negativnosti
da pozitivan primjer Mesića je ono što želim da se "zakačim".
Ne želim za svaku pozitivnu osobu po starom Udbaškom ili
četničkom načinu da mu se provjeraje otac ,djed ,pradjed i tako do kosova.
Bolje ako imaš koji pozitivni primjer posebno političara napiši i .....
vidjećeš kako je teško skoro "nemoguća misija"
.Acrobat.

Post by .Acrobat. »

Pogledajte novu temu koju sam postavio, o plaćanju ratne štete Crne Gore Hrvatskoj.
Što mislite ko stoji iza svega toga? :?

8-)
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

fruit wrote:Mr_Bošnjak ,kao što ima poslovica"Nemoj biti veći katolik od Pape"
prevedeno na bošnjački bi glasilo "nemoj biti veći Bošnjak od Reisa"
-istina je to što ti kažeš ali u našoj realnosti toliko je negativnosti
da pozitivan primjer Mesića je ono što želim da se "zakačim".
Ne želim za svaku pozitivnu osobu po starom Udbaškom ili
četničkom načinu da mu se provjeraje otac ,djed ,pradjed i tako do kosova.
Bolje ako imaš koji pozitivni primjer posebno političara napiši i .....
vidjećeš kako je teško skoro "nemoguća misija"
Nauci se sta je nacija a sta je vjera. "Nemoj biti veci musliman od Reisa" je pravilno a neznam za Bosnjake mozda "Nemoj biti veci Bosnjak od Tihica"? Kako god nauci se tu razliku.
fruit

Post by fruit »

Mr_BOŠNJAK.....ZNAČI TI SE IPAK UVLAČIŠ U GUZICU TIHIĆU,
A JA NEPISMEN, MISLIO REISU CERIĆU.
ALI NIJE TO NI TEMA NI IDEJA ONOG ŠTO SAM JA HTIO TEBI REĆI.
ALI...JEBIGA...AKO NISI SHVATIO ŠTA SAM TI HTIO REĆI DŽABA
ĆU TO DALJE POKUŠAVATI.
BUDI TI MENI dobar musliman i dobar Musliman.
BUDI TI MENI dobar TIHIĆEV Mr_Bošnjak.

Budi mi pozdravljen tvoj nepismeni fruit.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

fruit wrote:Mr_BOŠNJAK.....ZNAČI TI SE IPAK UVLAČIŠ U GUZICU TIHIĆU,
A JA NEPISMEN, MISLIO REISU CERIĆU.
ALI NIJE TO NI TEMA NI IDEJA ONOG ŠTO SAM JA HTIO TEBI REĆI.
ALI...JEBIGA...AKO NISI SHVATIO ŠTA SAM TI HTIO REĆI DŽABA
ĆU TO DALJE POKUŠAVATI.
BUDI TI MENI dobar musliman i dobar Musliman.
BUDI TI MENI dobar TIHIĆEV Mr_Bošnjak.

Budi mi pozdravljen tvoj nepismeni fruit.
Ko je rekao da sam za Tihica evo mogu i nekog drugog ali je on nekako sad od Bosnjaka najmocniji a opet nisi naucio razliku sto dva puta pises musliman?
fruit

Post by fruit »

Ja neznam dali si ti za Tihića.
Ja podržajem i njegov rad i rad reisa Cerića,ali posebno podržajem pozitivan rad
svakog običnog Bošnjaka pa ako hoćeš i ti si mi simpatičan sa tim svojim
potpisom " gopodin Bošnjak".
Ipak nisam slučajno napisao dva puta musliman samo jedno sa velikim
a jedno sa malim "M" pitaj nekog pismenijeg od mene šta to znači.
Popsebno me zanima pozitivni potezi političara i naših a i onih van granica BiH.
Najsvjetliji primjer u poslednje vrijeme je gospodin Mesić.
Danas gledam njegovo obraćanje povodom 10-ogodišnjice oluje pored
onoliko nacionalista(/čitaj ustaša) on priznaje i osuđuje zločine tokom oluje ...a šupci mu zvižde.
Čovjek ima petlju...i svaka mu čast to je jedino što ja znam ...i vidim.
dalmatinka

Post by dalmatinka »

Da fruit, koliko ja vidim jedina Mesićeva greška je što uvijek neuvijeno kaže kako stvari stoje, a nekima se to ne sviđa. Mogu ti reći da je i velika bahatost doći u drugu državu koja ti riješi stambeno pitanje i onda pljuvati po predsjedniku te države koji je izabran velikom većinom. Svaka čast, ja se nikad ne bih usudila. E pa molim zviždače da svoju kulturu ubuduće ne pokazuju van svoja četiri zida da ne bi svijet pomislio da smo svi takvi.
Post Reply