ASA banka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#101 Re: ASA banka

Post by Chmoljo »

raja, kakva su iskustva dizanja gotovine sa bankomata u hrvatskoj?

provizija, koji bankomati i sl?
Chmoljo

#102 Re: ASA banka

Post by Chmoljo »

iko?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#103 Re: ASA banka

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 25/04/2023 22:49iko?
Probaj one plave ATM bankomate, meni uzeli manju proviziju nego "moja" Unicredit Zagrebacka.
NediM17

#104 Re: ASA banka

Post by NediM17 »

Dizanje gotovine na bankomatima vani je deranje guzova, samo placanje karticom uz 1% provizije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#105 Re: ASA banka

Post by _BataZiv_0809 »

Pita frajer za bankomat, sto ga tretiras ko da je retardiran i ne zna za to :D
Chmoljo

#106 Re: ASA banka

Post by Chmoljo »

NediM17 wrote: 25/04/2023 22:55 Dizanje gotovine na bankomatima vani je deranje guzova, samo placanje karticom uz 1% provizije.
nekad je bilo sasvim ok to dizanje, preko unicredit banke. mislim da nije ni bilo provizije, ali sada je samo pitanje gdje bolje proći sa ovom bankom.

ili je bolje prebaciti na ženin račun, ona je intesa, pa onda može tražiti PBZ... vjerovatno je tu manja...
Chmoljo

#107 Re: ASA banka

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 25/04/2023 22:56 Pita frajer za bankomat, sto ga tretiras ko da je retardiran i ne zna za to :D
ma prisiljen sam na ovu banku jbg :D al haj, još koja godina, pa onda gledati da bježim iz nje ako se ne poprave :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#108 Re: ASA banka

Post by _BataZiv_0809 »

Imas moje iskustvo da me hrvatski brenc iste banke odero. Jos sam pjesacio 15 minuta do centra da odem na taj bankomat i 15 minuta nazad :lol:
NediM17

#109 Re: ASA banka

Post by NediM17 »

Chmoljo wrote: 25/04/2023 22:58
NediM17 wrote: 25/04/2023 22:55 Dizanje gotovine na bankomatima vani je deranje guzova, samo placanje karticom uz 1% provizije.
nekad je bilo sasvim ok to dizanje, preko unicredit banke. mislim da nije ni bilo provizije, ali sada je samo pitanje gdje bolje proći sa ovom bankom.

ili je bolje prebaciti na ženin račun, ona je intesa, pa onda može tražiti PBZ... vjerovatno je tu manja...
Zavisno od paketa kod Unicredita, ima i bez provizije.
A ima i 15 KM po transakciji, pa bujrum.
Chmoljo

#110 Re: ASA banka

Post by Chmoljo »

_BataZiv_0809 wrote: 25/04/2023 22:59 Imas moje iskustvo da me hrvatski brenc iste banke odero. Jos sam pjesacio 15 minuta do centra da odem na taj bankomat i 15 minuta nazad :lol:
:lol:

ma ja. lutrija :D
NediM17 wrote: 25/04/2023 23:03
dobro, ne moraš se tući.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#111 Re: ASA banka

Post by _BataZiv_0809 »

Chmoljo wrote: 25/04/2023 23:05

ma ja. lutrija :D

dobro, ne moraš se tući.

A nudio mi gazda apartmana skuter :lol:

Naredni put u Makarskoj se zadesim, pare mi nesto hitno trebale, ne sjecam se vise situacije sto, ali znam da nije bila opcija da ganjam svoj bankomat. Roknem ga u onaj plavi na plazi, kad pise odmah kolika je provizija :lol: slagacu ti ali ovako nesto Unicredit mi uzeo 12-15 KM, ovo cudo 5 KM :lol:

Iskustva su od precovid ere da se ogradim.
Chmoljo

#112 Re: ASA banka

Post by Chmoljo »

ma evo gledam, može žena, ona u intesi, na bankomatu PBZ bez provizije :) uplatim njoj kad mi bude plata i svi sretni :D

Nedim odmah paniku digo ko da će njemu proviziju uzeti :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#113 Re: ASA banka

Post by _BataZiv_0809 »

Hoce Nedimko da ti poruci da on ima neki jebacki paket u UCB, a ti plebejac placaj 15 mambi provizije :lol:
Chmoljo

#114 Re: ASA banka

Post by Chmoljo »

dok sam radio za siću i ja sam mogo birati banke. :D
NediM17

#115 Re: ASA banka

Post by NediM17 »

Batice, malo si se zajeb'o, nemam nista sa Unicreditom, ja sam bivsi rus, sada hastorovac.
A ovo prenosim tudje iskustvo sa Unicreditom od proslog ljeta, koje i sam potvrdjujes, 15 kermi po transakciji.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#116 Re: ASA banka

Post by _BataZiv_0809 »

E izvini bre sto ti nisam znao bankovne izvode :evil: :D

Nece se ponovit :kiss:
fusion_ba

#117 Re: ASA banka

Post by fusion_ba »

NediM17 wrote: 25/04/2023 23:03
U banjalučkoj UC su svi paketi bez provizije za podizanje u inostranstvu. Na kraju je izgleda najbolje otvoriti račun kod njih, a bez provizije je i dizati i na UC Mostar bankomatima.
I Sparkasse ranije nije uzimao proviziju, ne znam kakva je situacija sada.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#118 Re: ASA banka

Post by anex »

Hajmo UC na svoju temu...
hitman777

#119 Re: ASA banka

Post by hitman777 »

SMS obavijest o transakcijama kasni po 8 sati, azurno nema sta...podrska na info broju nestrucna i pokusava skrnuti paznju da je to kasnjenje normalno iako je do unazad 10-ak dana SMS pristizao promptno.
iz zadnje klupe

#120 Re: ASA banka

Post by iz zadnje klupe »

Hocu ds budem pstriota pa odem u ovu banku da uzmem manji kredit od par hiljada, covjek bi rekso ds su jedina banka kakve uslove imaju, osiguranje i obrada kredita zsjedno duplo vise nego kamata koju bi platio, plus obavezno prenos plate kod njih i obavezno 5 km odrzavanja racuna, obavezno da uzmes njihovu visa karticu,i ovo zovu AKCIJA, uglavnom bolje bi prosao kod zelenasa mikrokreditne, ako su im sve poslovnice ko ova, mrka kapa
Pide

#121 Re: ASA banka

Post by Pide »

iz zadnje klupe wrote: 11/05/2023 21:08 Hocu ds budem pstriota pa odem u ovu banku da uzmem manji kredit od par hiljada, covjek bi rekso ds su jedina banka kakve uslove imaju, osiguranje i obrada kredita zsjedno duplo vise nego kamata koju bi platio, plus obavezno prenos plate kod njih i obavezno 5 km odrzavanja racuna, obavezno da uzmes njihovu visa karticu,i ovo zovu AKCIJA, uglavnom bolje bi prosao kod zelenasa mikrokreditne, ako su im sve poslovnice ko ova, mrka kapa
Pa svaka ti banka traži prenos plate kad uzimaš kredit. 5 KM nije održavanje računa već paket koji je dosta povoljan i dobar u odnosu na druge banke.
Što se tiče obrade kredita i kamata to zavisi od mnogo faktora i to ne bih komentarisao jer nemam sve info.
hitman777

#122 Re: ASA banka

Post by hitman777 »

Pide wrote: 11/05/2023 22:27
iz zadnje klupe wrote: 11/05/2023 21:08 Hocu ds budem pstriota pa odem u ovu banku da uzmem manji kredit od par hiljada, covjek bi rekso ds su jedina banka kakve uslove imaju, osiguranje i obrada kredita zsjedno duplo vise nego kamata koju bi platio, plus obavezno prenos plate kod njih i obavezno 5 km odrzavanja racuna, obavezno da uzmes njihovu visa karticu,i ovo zovu AKCIJA, uglavnom bolje bi prosao kod zelenasa mikrokreditne, ako su im sve poslovnice ko ova, mrka kapa
Pa svaka ti banka traži prenos plate kad uzimaš kredit. 5 KM nije održavanje računa već paket koji je dosta povoljan i dobar u odnosu na druge banke.
Što se tiče obrade kredita i kamata to zavisi od mnogo faktora i to ne bih komentarisao jer nemam sve info.
Nije tacno, uzeo nedadvno u Unicredit stambeni kredit i nisu trazili da prenesem platu, nisam mogao vjerovati. Akcija nedavna u ASA banci, vracanje rate i tako to, toliko troskova koje ne prikazu, a koji se markica po markica naberu. Na letku nista ne pise detaljno, na web stranici takodje, ali pise na odluci koju imaju sluzbenici i koju vam ne prezentiraju. Nema hajra od ove nase banke al eto, nisu ni ostale zlatne, ali nivo (ne)trasparentnosti kod ovih kreditnih akcija je meni nepojmljiv, da je toliko bankama pusteno i da te toliko mogu dovesti u zabludu, van svake pameti. Jednostavno, bankarski sektor u drzavi nije regulisan, iako ima neka agencija bezvezna.
Kad morete uzeti kredit racunajte da idu da vas zajebu, pa se tako i postavite, sve ispitati prije i provjeriti, kad dodje do potpisa onda je kasno...
svi u napad

#123 Re: ASA banka

Post by svi u napad »

Intesa je vlasnik PBZ-a u Hrvatskoj tako ko ima njihovu karticu moze bez provizije dizati pare na PBZ automatima. Hrvati koji imaju PBZ kartice mogu kod nas dizati marke u Intesi bez provizije.
Pide

#124 Re: ASA banka

Post by Pide »

hitman777 wrote: 12/05/2023 00:00

Nije tacno, uzeo nedadvno u Unicredit stambeni kredit i nisu trazili da prenesem platu, nisam mogao vjerovati. Akcija nedavna u ASA banci, vracanje rate i tako to, toliko troskova koje ne prikazu, a koji se markica po markica naberu. Na letku nista ne pise detaljno, na web stranici takodje, ali pise na odluci koju imaju sluzbenici i koju vam ne prezentiraju. Nema hajra od ove nase banke al eto, nisu ni ostale zlatne, ali nivo (ne)trasparentnosti kod ovih kreditnih akcija je meni nepojmljiv, da je toliko bankama pusteno i da te toliko mogu dovesti u zabludu, van svake pameti. Jednostavno, bankarski sektor u drzavi nije regulisan, iako ima neka agencija bezvezna.
Kad morete uzeti kredit racunajte da idu da vas zajebu, pa se tako i postavite, sve ispitati prije i provjeriti, kad dodje do potpisa onda je kasno...
Pa svugdje ti kazu prenesi platu kod nas prilikom dizanja kredita i malo ce ti umanjiti kamatu. I onda ljudi u 99% slucajeva tako i urade. U svakoj banci dobijes info list na kojem sve pise o proizvodu koji uzimas. Samo, niko, ali apsolutno niko ne cita taj info list koji dobiju i onda poslije bude uvalili mi ovo ili ono.
Da ne bude da branim nesto ASU, ali vecina ljudi su ovce, ti mu nesto objasnjavas i pitas da li ovo razumijete kaze da, a gleda kao tele u tebe. I poslije kad dodje to nesto na naplatu kaze nisam znao niste mi rekli, a potpisao nije citao.
I naravno da si upravu da svaka banka ide da te zaje.ebe odnosno da ti uzme sto vise para.
VladaFBiH

#125 Re: ASA banka

Post by VladaFBiH »

hitman777 wrote: 12/05/2023 00:00

kada ti prikaže efektivnu kamatnu stopu ista mora uključivati apsolutno sve troškove i ako ne uključuje možeš ih prijaviti agenciji za bankarstvo i dobit će gadnu kaznu - druga je stvar što ljudi kao ovce gledaju nominalnu kamatnu stopu...
Post Reply