Guglate li simptome?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

sedma_7

#101 Re: Guglate li simptome?

Post by sedma_7 »

no_sikiriki wrote: 03/11/2021 14:19
apsidejzi wrote: 03/11/2021 14:17
Nisi znala da se to moze izracunati? Ne bas u dan al u sedmicu?
:lol: :lol:

jesi li to ti, o teto sa KCUS-a?
ne, ne mogu izracunati, ni u sedmicu. cak i sa dosta redovnim ciklusom.
to mozda moze neko ko ima redovan ciklus koji se ni u dan ne pomjera, nikad.

...i zena me je to pitala da joj odmah kazem nakon sto mi je dala datum. kao da ja mogu iz glave njoj tu lupiti odmah kad cu imati ciklus 9 mjeseci kasnije.
ne može se izračunat, bože svašta.

ja sam imala redovne menstruacije u dan, svakih 28. dana. sad se mijenjaju od 24 do 35 dana.

ipak postoji aplikacija koja moze predvidjeti jer uzima srednju vrijednost, al i to je opet upitno.
no_sikiriki

#102 Re: Guglate li simptome?

Post by no_sikiriki »

ma pusti covjeka, bolje on to zna :)
racunala, ne racunala, taj MRI pregled se svakako nije desio, jer - corona. nema drugih bolesti/zdravstvenih problema u ovoj drzavi, tako da, smijes dobiti samo coronu, nista drugo.
dzejkej

#103 Re: Guglate li simptome?

Post by dzejkej »

no_sikiriki wrote: 07/11/2021 23:53 ma pusti covjeka, bolje on to zna :)
racunala, ne racunala, taj MRI pregled se svakako nije desio, jer - corona. nema drugih bolesti/zdravstvenih problema u ovoj drzavi, tako da, smijes dobiti samo coronu, nista drugo.
svakako to nacepi, ako ti je preporucen MRI ganjaj termin pa kad god bude. i za operacije se ganjaju termini. taman uganjas termin kazu gasimo ''hladni rezim'' ali dodje se na red.
u medjuvremenu, ako ti je preporucen magnet zbog pregleda dojki, ako vec nisi ja bih uradila mamografiju i UZV, cisto da si rahatnija.

vezano za termin ciklusa, no comment :? pa poremeti se ciklus zbog 1000 stvari, ljetovanje, stres, hormoni. mislim mozes ti predvidjeti kada bi trebala dobiti ali kada ces stvarno dobiti, pa to je science fiction :roll:
no_sikiriki

#104 Re: Guglate li simptome?

Post by no_sikiriki »

dzejkej wrote: 08/11/2021 07:32
no_sikiriki wrote: 07/11/2021 23:53 ma pusti covjeka, bolje on to zna :)
svakako to nacepi, ako ti je preporucen MRI ganjaj termin pa kad god bude. i za operacije se ganjaju termini. taman uganjas termin kazu gasimo ''hladni rezim'' ali dodje se na red.
u medjuvremenu, ako ti je preporucen magnet zbog pregleda dojki, ako vec nisi ja bih uradila mamografiju i UZV, cisto da si rahatnija.

vezano za termin ciklusa, no comment :? pa poremeti se ciklus zbog 1000 stvari, ljetovanje, stres, hormoni. mislim mozes ti predvidjeti kada bi trebala dobiti ali kada ces stvarno dobiti, pa to je science fiction :roll:
ma radim ja redovno UZV, a MRI mi je preporucen jer mamografija nista ne pokaza zbog gustine tkiva (kad imas ispod 40 godina onda ima jos uvijek ta gustina tkiva gje je tesko ista uociti).
iskreno ne radim vise nista u nasem drzavnom sistemu, imala sam sokantnu godinu zahvaljujuci nemaru doktora iz tog sistema, tako da uvijek placam i sama sebe spasavam na kraju. (operacije, pregledi, sve)
dzejkej

#105 Re: Guglate li simptome?

Post by dzejkej »

no_sikiriki wrote: 08/11/2021 07:58 ma radim ja redovno UZV, a MRI mi je preporucen jer mamografija nista ne pokaza zbog gustine tkiva (kad imas ispod 40 godina onda ima jos uvijek ta gustina tkiva gje je tesko ista uociti).
iskreno ne radim vise nista u nasem drzavnom sistemu, imala sam sokantnu godinu zahvaljujuci nemaru doktora iz tog sistema, tako da uvijek placam i sama sebe spasavam na kraju. (operacije, pregledi, sve)
bas mi je zao zbog tvoje situacije.
i ja sam zbog nekih svojih iskustava sada uvijek na pola u sistemu a pola idem privatno na dodatne preglede.
nadam se da ce sve biti ok :thumbup:
sretno i no sikiriki :kiss:
no_sikiriki

#106 Re: Guglate li simptome?

Post by no_sikiriki »

dzejkej wrote: 08/11/2021 08:09
no_sikiriki wrote: 08/11/2021 07:58 ma radim ja redovno UZV, a MRI mi je preporucen jer mamografija nista ne pokaza zbog gustine tkiva (kad imas ispod 40 godina onda ima jos uvijek ta gustina tkiva gje je tesko ista uociti).
i ja sam zbog nekih svojih iskustava sada uvijek na pola u sistemu a pola idem privatno na dodatne preglede.
hvala puno na lijepim rijecima, sad je sve dobro hvala Bogu :) ja uvijek ljudima kazem vjeruj u svoju intuiciju kad je zdravlje u pitanju i "uzdaj se u se i u svoje kljuse". :kiss:
hadzinicasa

#107 Re: Guglate li simptome?

Post by hadzinicasa »

no_sikiriki wrote: 08/11/2021 08:13
dzejkej wrote: 08/11/2021 08:09

hvala puno na lijepim rijecima, sad je sve dobro hvala Bogu :) ja uvijek ljudima kazem vjeruj u svoju intuiciju kad je zdravlje u pitanju i "uzdaj se u se i u svoje kljuse". :kiss:
i pitaj dr. Google :lol:
Sanjarko

#108 Re: Guglate li simptome?

Post by Sanjarko »

hadzinicasa wrote: 08/11/2021 09:14
no_sikiriki wrote: 08/11/2021 08:13

i pitaj dr. Google :lol:
Posaljes na Gugl itd., upit i oni izbace svasta nesto, vecinom relevantne stranice. Primjerice evo neke i bukmarci moji.
Onda se odvaga sve + i -
no_sikiriki

#109 Re: Guglate li simptome?

Post by no_sikiriki »

Image
Post Reply