Mike Ross wrote: ↑11/10/2025 21:43
Sve što ste pobrojali sam obišao ebajkom. Stijene u kanjonu Misoče su odmah poslije Mahmutovića rijeke. Takoðe u kanjonu Misoče ima i pećina koju vrijedi obići. Što se tiče starog grada Dubrovnika do njega sam dolazio i iz D. Misoče i iz pravca Okruglice i iz pravca Ljubine preko Solakovića. Do Podšpilje sam stigao iz kanjona Misoče preko Mahmutovića rijeke i Orahova. Kanjon Orlje sam prošao uzduž i pješice i biciklom, kupanje na više mjesta, a malo uzvodno od rimskog mostića je i izvor Orlje i izvor termalne vode odmah pored, ima i bazen sa termalnom vodom za kupanje. Krivaja, Solunska banja, Zeleni vir, Bioštica, Romanija, Bereg, Stupčanica, Konjuh, Rakitnica...sve sam obišao više puta. Ako nekome treba GPX file ili neka druga uputa slobodno neka se javi. Ove godine najhladnije kupanje sam imao na Bereg vodopadu, Rakitnica ispod Masleša mosta je kao banja bila u odnosu na to. Ti kazani koje pominjete su mi nepoznati, moram to istražiti...
Joj jest mi drago što je ova tema malo živnula

. Imam hiljadu pitanja, za početak me zanima ova solunska banja, prvi put čujem za nju. Istražiću ja i na guglu kako doći, ali rado ću prihvatiti i vaše savjete, šta ima još tu u blizini za vidjeti i tako... Ja sam pješak, ne bicikliram, a autom idem uvijek do kraja asfalta, ostalo hodam. Mi smo bili juče do Dubrovnka, ostavili smo auto kod vodovoda, hvala netofil

. Međutim, nekako smo propustili ono skretanje iza kamenoloma za onaj šumski putić do Dubrovnika, tako da smo mi išli skroz naokolo, ali to nam je super i ispalo, jer smo vidjeli najljepše dijelove Misoče, izabrali plaže za kupanje na ljeto

. Došli smo prvo u Kopošiće, onda smo s popeli na Kicelj, predobro, i na kraju Dubrovnik. Do Dubrovnika smo prešli tačno 16 km. Onda smo se nazad spustili tim šumskim putićem do kanjona. Sve u svemu prelijepa tura, oduševljeni smo, ukupno smo prehodali 23 km. Zanima me, od tog puta za Dubrovnik koji se desno odvaja uzbrdo pa cik cak do Kopošića, znači od one livade sa stolom, koliko bi još bilo do Mahmutovića Rijeke i one staze usječene u stijeni? I ta pećina, gdje se ona nalazi