PS
A ko je kenan?
Moderator: anex
zar nije jedna od funkcija medija edukacija publike?..zar to sto ste izbacili te rubrike sa kojima se ljudi sprdaju ne zovemo podilazenje niskom ukusu..mozda veci rejting kod publike ima dijalog bracike i bakica..ali ja mislim da bi jos veci rejting imao dijalog cece i karleuse..tu dolazimo do moralne dileme..da li podilaziti niskom ukusu kako bi povecali gledanost emisije..ili ostati dosljedan morlanim principima..ostati dosljedan funkcijama novinarstva..i dugme je podilazilo publici pa su nastale pjesme da sam pekar..hop cup..napile se ulice..itd..narod hoce kruha i igara..suza i krvi..mislim da im vi to ne bi smjeli davati..ako budete slusali masu (cini mi se da svi vise to i radite) necete daleko dogurati..zasto zeko smajic ne podilazi niskom ukusu?kenan cerimagic wrote:generalno sam protiv koristenja rijeci exkluzivno, prvi smo to i to, ali uzimajuci u obzir ko sta sve naziva tim rijecima ponekad ima smisla to naglasiti... mislim da publika to treba sama da zakljuciDuh sa sjekirom wrote:Vjerovatno neces polemisati ali kad si vec tu Kenane da te priupitam mada "nema veze" jel uslov Senadovog ugovora sa Hayatom bio i da Lejla-hanma vodi dnevnik petkom i zar on kao intelektualac al stvarno to mislim ne smatara da ga to malo ofira.
Mislim imas li damu da ga to priupitas
![]()
Inace CD mi je OK mada stoji da malo s onim excl...... njake...sorry.
no, ako uzmete u obzir da je toj istoj publici bilo interesantnije gledati Face s taksistima nego prilog nakon mjesec dana istrazivanja o genetski modificiranoj hrani onda se ponekad zapitate cemu sve to...
u danasnjem drustvu veci rejting ima prepucavanje Bakica i Bracike, nego prilog s Nijazom Abadzicem o zastiti voda (koji takodjer nije emitovan u istoj emisiji), ali veci rejting donosi vise reklama, a to omogucava isplatu zaposlenih....
u danasnjem drustvu se sprdaju sa rubrikom idemo dalje, nestala je rubrika sa najcitanijim knjigama, najgledanijim filmovima jer je rejting drasticno padao u tim dijelovima emisije, gotovo je nestala rubrika epicentar jer niko nece da gleda priloge o baletu, pozoristu, knjigama...
sve je manje priloga na koje smo trosili sedmice istrazivanja jer je ljudima bilo pretesko ili ih nije interesovalo....
i jos nesto..da li je istina da si ti izjavio da si plakao kada je isao prvi cd?..ja sam procitao u novinama..sad da li je to istina???edu wrote:gledao sam, cerimagicu, ja vecinu emisija..i pogledam ga uvijek kada nemam pametnijeg posla..ali po mom misljenju..ima nekoliko stvari koje mi se ne svidjaju..i za koje vecina normalnog svijeta kaze da nisu za emisiju tipa CDa
1. muzickom spotu nije mjesto u CD-u..osim ako nije radjen u kakve humanitarne svrhe..npr. spot za pjesmu bolest nije kraj...
2. ja pa ja..prilog o rabinu koji se moli za arafata je emitovan 3-4-5 puta..zasto..zato sto ga je preuzeo hrt..pa ako vec senad hoce da se pohvali da njegove/vase priloge preuzima hrt..da li ga mora reemitovati..zar nije dovoljno da kaze preuzeo ga je hrt i tacka.
3. ekskluzivnost..budi iskren pa reci je li tebi smeta onoliko ponavljanje..iako sumnjam da cu dobiti iskren odgovor..ne mozes protiv kuce koja te hrani..ali sto je previse-previse je..
4. prilog o kuhinji nije isao zbog probijanja termina face-to-face..sa bracikom..koji je svog sagovornika nazvao glupim meĐedom..je li trebao senad na vrijeme prekinuti onaj smijesni dijalog? morao je!..a i zao mi je sto nisam stopao vrijeme trajanja intervjua sa arnoldom..je li trajao 15-20 minuta? je li to previse?
5. merlin najveca ex-yu zvijezda? senadu, vjerovatno da..ali...
6. nisam gledao taj intervju njegove zene sa tim strangerom..ali cuo sam od druga da je to bilo vise nego smijesno..em sto cita 3 pitanja..em sto ne skida naocale, suncane...
haj repliciraj pa da idem kuci...
Senad je ispao nepristojan (i ne profesionalan), jer je svom gostu upadao u rijec, ne dopustajuci mi da odgovori na pitanja koja mu je postavioedu wrote:ima li kakav poseban razlog ili to ti tek da se tuspasis?sahan wrote:U citavoj onoj prici je samo Senad ispao glup kao i obicno.
pa da ga je pustio onaj bi vazio o nebitnim stvarima..nije ni reis naivac pa da ne zna o cemu ce pricati (kad mu se moze)..medjutim..senad ga je zbunio sa pitanjima pa je onaj poceo lupati..umjesto ramazana cestitao bajram..T wrote:Senad je ispao nepristojan (i ne profesionalan), jer je svom gostu upadao u rijec, ne dopustajuci mi da odgovori na pitanja koja mu je postavioedu wrote:ima li kakav poseban razlog ili to ti tek da se tuspasis?sahan wrote:U citavoj onoj prici je samo Senad ispao glup kao i obicno.
... a sva pitanja koja je postavljao reisu, neka ih je postavio ... i ja bih ga pitao isto
Edu, zbunila su se obojica...Senad cak malo vise...to je i sam rekao, u jednom trenutku...a nije istina da ga je Senad reisa prekidao kad bi ovaj poceo da prica o nebitnim stvarima, nego ga je prekidao i kad bi se sjetio nekog novog pitanja...pa se onda kao jacinom svog glasa nadglasava sa svojim gostom, recenicom "ovo je moje pravo"...a kao pravo gosta nije da odgovori na pitanje na koje je tek poceo da odgovara....da me pogresno ne shvatis, nisam neki simpatizer ovog reisa, i sva pitanja koja mu je Senad postavljao, vec sam rekao, postavio bih mu ih i ja sam...ali bih pustio reisa da na ta pitanja odgovori...a ako bi reis skretao sa sustine pitanja na neke nebitne stvari, onda bih podrzao Senada da je rekao da je pravo nas gledalaca da cujemo konkretan odgovor, na konkretno pitanje, pa da mu onda opet ponovi to isto pitanje...vidio si kako je reis bio smijesan kad mu je Senad ponavljao nekoliko puta ono pitanje za evrospkog muftiju...e, pa to isto je mogao uraditi i sa ostalim pitanjima...ali, Senadovi prekidi nisu uvijek bili u tom kontekstu...ovako je i sam Senad pomogao reisu da ne odgovori na neka pitanja koja i mene zanimaju, a na kojima je mogao insistirati...tada bi emisija imala loseg gosta i dobrog voditelja...a ovako je emisija imala i loseg gosta i loseg voditeljaedu wrote: pa da ga je pustio onaj bi vazio o nebitnim stvarima..nije ni reis naivac pa da ne zna o cemu ce pricati (kad mu se moze)..medjutim..senad ga je zbunio sa pitanjima pa je onaj poceo lupati..umjesto ramazana cestitao bajram..![]()
![]()