Moja preporuka 1.2 16v 80 KS.
Ovaj od 60 konja je mrtav konj (imao jaran) i ako si nestrpljiv (a znam da sam ja bio kao student

), taj 8v motor ce ti hladno uzeti cenera po gradu, jer da iole ide moras pritiskati gas do poda. Bez da se vuces po cesti rekao bih da ce oba motora uzeti isto goriva, pogotovo u gradu. Kad sam bio student (prije nekih 10 god.) imao sam raje koji su imali Punta, Clia, Fabiju, sve ti osnovni motori. Hladno ide cener po gradu.
Druga stvar kad krenes negdje na put (na more recimo), znam kako to studentski ide jer sam isao, petorica nas, kamp-sator veliki za 5 ljudi u gepeku, plus prtljag za 5 ljudi, trebace ti malo jaca masina. Isto tako generalno kod preticanja relativno nov vozac (pretpostavljam) od viska snage glava ne boli. Daleko od toga da je i taj 16v neka jurilica, ali ima dovoljno snage u odnosu na masu. Tih 20 konja itekako cini razliku.
Dizel, nemoj bit budala, ukratko. Te price o 5,5 litara u gradu zaboravi. To ne ide ni po specifikacijama, a kamoli u stani-kreni rezimu i voznjama do 10 km, od Ilidze do Carsije. Plus, to je stariji motor, za te pare za koje bi ga ti uzeo prosao i sito i reseto. Elem, da ne duljim racunaj 2-3 litra razliku u potrosnji u odnosu na benzinca, po gradu, to jest 7-8 litara.
Druga stvar kod dizela je odrzavanje. Ti si student, i ako ga placas svojim parama, odnosno ako nemas nekog da te gura, svaki kvar mozes racunati da auto mozes parkirati. Reparacija turbine 5 stoja minimalno, jbt to je udar na budzet radnog covjeka kod nas, a kamoli studenta. Da ne idem dalje, kvacilo i slicno. A na dizelima koje mozes uzeti za 4 hiljade vjeruj mi na rijec prije ce otici nego sto nece.