Da. A ako slušajno kasnio na posao, jer si visoko u zgradi i treba vremena spustiti se, pa te šef pita ili čak kazni jer si kasnio, napomeni mu da ti previše daje na značaju.Mate_Miso_Kovac wrote: ↑15/01/2021 10:22 Da te neko slucajno zamandali u stanu, naklati ti kakav sef ili titanijumsku ploču na vrata - jel i tada treba biti uljudben i fin i šutjeti, izaći užetom kroz prozor itd. da se ne uznemirava komšiluk? Pitam za prijatelja...![]()
Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bandit_mo
#101 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#102 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Stvarno Amare, to je sramota s tvoje strane... 
-
tempuser
#103 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Bukvalno imam tu situaciju ispred zgrade. U velikom broju slučajeva pomjere auta kad vide da da neko prilazi autu ili kad vide upaljena svjetla na autu, eventualno jednom da potrubiš, tako da to generalno nije problem. Ponekad im samo kažem da džaba ne handre ljude da ih čekaju itd kad imaju mjesto na 5m dalje, ali sa gazdom, konobarima i gro te male raje u dobrim odnosima.hali gali halid wrote: ↑14/01/2021 18:03 Ja samo ne kontam likove koji i pored slobodnih parking mjesta ostave vozilo na sredini parkinga tako da blokiraju najmanje 4-5 vozila, jer ce oni tu do kafica/restorana, a da ne pricam sto ne ostave broj telefona.. I nije se jednom desilo da ljudi trube, ulaze u kafic da pitaju cije je vozilo, i niko nista, da bi se na kraju ispostavilo da sjede tu u kaficu...
Međutim neki dan me zagradi jedan ljigavac iz bruda generacije, Konakovićev zastupnik u NS pa se valjda osilio, svirni jednom - ništa, svirni par puta - ništa, legnem na sirenu - ništa. Ne pada mi napamet da ga na ovom vaktu tražim po natrpanoj dudlaoni. Eto njega u nekom doba sa dna kafane, valjda mu neko rekao. Reko', ja zbog korone neću zbog sebe u kafanu da ulazim, a da zbog tebe moram da sve gužvam u toj dudlaoni!!! Ono on nešto kulira, šta je problem, evo izašao sam. Problem je što ga ovako parkiraš i nit gledaš nit slušaš jesi li nekog zagradio, samo još jednom ga parkiraj da te moram ovako tražiti. Kad on, jel ti to meni prjetiš? Reko' shvati kako hoćeš, ali upamti ovaj auto! Non-stop je tu, ali nikad više ima mene. Neki dan pješke idem prema autu i hoću nešto da izvadim iz gepeka, on vozi iza mene i valjda nije skontao ni mene, ni auto pod snijegom, stade iza moh auta i ugasi auto, kad je skonato, pali auto i gas!
Last edited by tempuser on 15/01/2021 10:55, edited 3 times in total.
-
tempuser
#104 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Pitao sam te, šta bi uradio kad dođe to sve do jednom, tući se, oštetiti auto, zvati policiju?Evolution_IV wrote: ↑15/01/2021 10:30 Jeste sve si upravu..svima treba samo usima klepit i pravit se blentav![]()
Jedino šta možeš je da ga recipročno odjebeš/odjebete kad on bude računao na komšijsku solidarnost!
I od te ceduljice te je mogla zaboliti glava!
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#105 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
ostetiti auto nikad naravno,tuci se kao ima potrebe da se branim...kako ce me zabolit kad nisam nista ruzno pisao,samo solidarnosti malo i drzanja dogovora,ispada 15 ljudi budale a 1 pametan jbga..tempuser wrote: ↑15/01/2021 10:50Pitao sam te, šta bi uradio kad dođe to sve do jednom, tući se, oštetiti auto, zvati policiju?Evolution_IV wrote: ↑15/01/2021 10:30 Jeste sve si upravu..svima treba samo usima klepit i pravit se blentav![]()
Jedino šta možeš je da ga recipročno odjebeš/odjebete kad on bude računao na komšijsku solidarnost!
-
tempuser
#106 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Da te citiram:Evolution_IV wrote: ↑15/01/2021 11:09ostetiti auto nikad naravno,tuci se kao ima potrebe da se branim...kako ce me zabolit kad nisam nista ruzno pisao,samo solidarnosti malo i drzanja dogovora,ispada 15 ljudi budale a 1 pametan jbga..tempuser wrote: ↑15/01/2021 10:50Pitao sam te, šta bi uradio kad dođe to sve do jednom, tući se, oštetiti auto, zvati policiju?Evolution_IV wrote: ↑15/01/2021 10:30 Jeste sve si upravu..svima treba samo usima klepit i pravit se blentav![]()
"Ja nedavno pisao ceduljicu za supcica jednog, ocistim mjesto on parkira i sve tako, dok mi nije puko film neki dan, a bio nadrkan nesto".
Ovo meni ne djeluje kao molba za malo solidarnosti itd.
Opet ne odgovaraš na pitanje...
Napisao sam da bih te zbog takve ceduljice i privatizacije namjerno handrio (naravno po pitanju parkiranja na javno i propisno parking mjesto), a ti si ogovorio sve do jednom. Šta bi uradio kad dođe to sve do jednom??? Ne bi se tukao, ne bi oštetio auto, šta preostaje?
Ne insistiram na odgovoru nego ti pokušavam pokazati da tim ceduljicama možeš da izazoveš samo kontra efekat i da zapravo, osim što nemaš nikakvih formalnih prava, ne možeš ništa praktično napraviti, a da ga ne popušiš.
Taman da vas je 150, a ne 15, vs jedan ne možete nametati neka pravila na javom parkingu niti prisiljavati nego da se drži internih dogovora. Jbga, tako je - kako je!
Last edited by tempuser on 15/01/2021 11:23, edited 1 time in total.
- Evolution_IV
#107 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
nije javni,nego privatni od zgrade 
zato cu gledat sebi kucu,ako ne kupit onda sigurno iznajmit..
- bandit_mo
#108 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
S ovakvim narodom, nije ni to rješenjeEvolution_IV wrote: ↑15/01/2021 11:22 nije javni,nego privatni od zgrade
Radim u privatnoj kući koja ima parking, na kojem jasno velikim slovima i simbolom piše da je privatni parking i da je zabranjeno parkiranje... Da li trebam dodati da svaki dan nekoliko auta tu uredno parkira
-
tempuser
#109 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
I to je javni parking. Javni parking nije onaj koji je državni ili opštinski nego onaj kome na koji svako ima pravo pristupa.Evolution_IV wrote: ↑15/01/2021 11:22 nije javni,nego privatni od zgrade
parkinzi ispred supermarketa, šoping centara itd su mahom privatni, ali su javni.
- dr_Evil
#110 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Cuj privatni od zgrade, iako bih se slozio jednim dijelom da i nasa zgrada kad je napravljena dobila je parking, te da se vecinom postuje nepisano pravilo da mi tu parkiramo, komsije na svom, ipak je to javni parking sve dok na parking mjestu ne stoji broj tvoje tablice.Evolution_IV wrote: ↑15/01/2021 11:22 nije javni,nego privatni od zgrade
Kuca je zakon, slazem se. Ali ne u nekim nabijenim starim mahalama, ono mi na zivce ide
- Evolution_IV
#111 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
bandit_mo wrote: ↑15/01/2021 11:25S ovakvim narodom, nije ni to rješenjeEvolution_IV wrote: ↑15/01/2021 11:22 nije javni,nego privatni od zgrade
zato cu gledat sebi kucu,ako ne kupit onda sigurno iznajmit..![]()
Radim u privatnoj kući koja ima parking, na kojem jasno velikim slovima i simbolom piše da je privatni parking i da je zabranjeno parkiranje... Da li trebam dodati da svaki dan nekoliko auta tu uredno parkira![]()
-
Juka Jebach
#112 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Stup kod one pumpe plave ima kafic i ljudi redovno zagrade nekoga jer fakat nema mjesta plus sto ima jedno 5-6 auta bez registracija stoje mjesecima ako ne i godinama, jednom ja u zurbi kad vidim BMW sedmica strane table i ferrari crveni isto strane table zagradili me, ulazim u kafic kad ustaju dva mladica skontali sami, pomjerili auta na brzinu bez ikakve price. To je i jedini put da sam vidio ferrarija u Sarajevo hahahahatempuser wrote: ↑15/01/2021 10:48
Bukvalno imam tu situaciju ispred zgrade. U velikom broju slučajeva pomjere auta kad vide da da neko prilazi autu ili kad vide upaljena svjetla na autu, eventualno jednom da potrubiš, tako da to generalno nije problem. Ponekad im samo kažem da džaba ne handre ljude da ih čekaju itd kad imaju mjesto na 5m dalje, ali sa gazdom, konobarima i gro te male raje u dobrim odnosima.
Međutim neki dan me zagradi jedan ljigavac iz bruda generacije, Konakovićev zastupnik u NS pa se valjda osilio, svirni jednom - ništa, svirni par puta - ništa, legnem na sirenu - ništa. Ne pada mi napamet da ga na ovom vaktu tražim po natrpanoj dudlaoni. Eto njega u nekom doba sa dna kafane, valjda mu neko rekao. Reko', ja zbog korone neću zbog sebe u kafanu da ulazim, a da zbog tebe moram da sve gužvam u toj dudlaoni!!! Ono on nešto kulira, šta je problem, evo izašao sam. Problem je što ga ovako parkiraš i nit gledaš nit slušaš jesi li nekog zagradio, samo još jednom ga parkiraj da te moram ovako tražiti. Kad on, jel ti to meni prjetiš? Reko' shvati kako hoćeš, ali upamti ovaj auto! Non-stop je tu, ali nikad više ima mene. Neki dan pješke idem prema autu i hoću nešto da izvadim iz gepeka, on vozi iza mene i valjda nije skontao ni mene, ni auto pod snijegom, stade iza moh auta i ugasi auto, kad je skonato, pali auto i gas!
-
JCecotto
#113 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Ostavljao sam i ja prije nekoliko godina ( poslije bezbroj usmenih molbi komsijama) ceduljice sa natpisom :
"Postovani komsija, molim Vas da mi ne parkirate auto pred garazu. Moja majka koja ne zivi tu je bolesna i desi se često da mi auto hitno treba. Hvala na razumijevanju."
Molbe nisu pile vode, pa sam zvao često policiju, a oni su dolazili i bukvalno išli od vrata do vrata i trazili kretene da pomaknu aute. Zbog toga se na njihov trud ne mogu pozaliti. Kazne nisu mogli napisati s objašnjenjem da nema znaka zabrane parkiranja.
Posto se dugo niko nije obazirao, a ja sam postao jako frustriran, jedan dan me supruga po povratku s posla zatekla kako komsiju drzim za vrat, a on mlatara nogicama u zraku. Nedugo nakon toga me opet zatekla kako s keramickim kuhinjskim nozem oko auta ganjam narkomana koji tu dolazi u svoj granap ( napominjem, prvi je zaprijetio nozem ).
Znam, djelujem kao ludak, a vjerovatno i jesam solidan PTS-ovac, ali i dalje se ne smatram krivim za stanje i haos koji vlada u ovom kretenskom drustvu.
Iskreno mi je žao sto sam tako reagovao, nije mi priličilo ni zbog posla, komšiluka i svega ostalog čemu čovjek teži u životu, a fakat sam se trudio i da budem uzoran komsija.
Zanimljivo je da se poslije ovih situacija nikad, ama bas nikad, nikome nije desilo da parkira pred našu garazu.
Pred ostalim garazama je situacija manje-više, ostala ista.
"Postovani komsija, molim Vas da mi ne parkirate auto pred garazu. Moja majka koja ne zivi tu je bolesna i desi se često da mi auto hitno treba. Hvala na razumijevanju."
Molbe nisu pile vode, pa sam zvao često policiju, a oni su dolazili i bukvalno išli od vrata do vrata i trazili kretene da pomaknu aute. Zbog toga se na njihov trud ne mogu pozaliti. Kazne nisu mogli napisati s objašnjenjem da nema znaka zabrane parkiranja.
Posto se dugo niko nije obazirao, a ja sam postao jako frustriran, jedan dan me supruga po povratku s posla zatekla kako komsiju drzim za vrat, a on mlatara nogicama u zraku. Nedugo nakon toga me opet zatekla kako s keramickim kuhinjskim nozem oko auta ganjam narkomana koji tu dolazi u svoj granap ( napominjem, prvi je zaprijetio nozem ).
Znam, djelujem kao ludak, a vjerovatno i jesam solidan PTS-ovac, ali i dalje se ne smatram krivim za stanje i haos koji vlada u ovom kretenskom drustvu.
Iskreno mi je žao sto sam tako reagovao, nije mi priličilo ni zbog posla, komšiluka i svega ostalog čemu čovjek teži u životu, a fakat sam se trudio i da budem uzoran komsija.
Zanimljivo je da se poslije ovih situacija nikad, ama bas nikad, nikome nije desilo da parkira pred našu garazu.
Pred ostalim garazama je situacija manje-više, ostala ista.
Last edited by JCecotto on 15/01/2021 12:48, edited 2 times in total.
- Evolution_IV
#114 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
treba ih pod mac..
555-333
555-333
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#115 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
kuća zakon
jucer sam besplatno davao parking ovima sa uspona
doduse, nikad mi se nije desilo da ostave auto ako ne mogu izaći da nije pitao...
jucer sam besplatno davao parking ovima sa uspona
doduse, nikad mi se nije desilo da ostave auto ako ne mogu izaći da nije pitao...
-
JCecotto
#116 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Kuca i veeeelika ograda
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#117 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Manite se ljudi belaja. Kad se nesto desi, bude kasno a ima i ona doza kajanja.
2019te sam imao situaciju na Ilidzi da sam nekom tetoviranom mangupu sa damom, izbio zube i izmarisao ga na sred ulice u po bijela dana.
Napadnut sam bio.
Kasnije mu dama vristi, zasto je moralo do ovoga doci...
Jbg, ne znam, pitaj dečka koji je nasrnuo prvi na mene.
I zato vazda ponavljam, ako ikako moze bez problema, bolje je.
2019te sam imao situaciju na Ilidzi da sam nekom tetoviranom mangupu sa damom, izbio zube i izmarisao ga na sred ulice u po bijela dana.
Napadnut sam bio.
- dr_Evil
#118 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Osevapio si seRagibUzoriti wrote: ↑15/01/2021 13:15 Manite se ljudi belaja. Kad se nesto desi, bude kasno a ima i ona doza kajanja.
Napadnut sam bio.
-
JCecotto
#119 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Ma u pravu si Ragibe.
Poslije takvih incidenata uvijek normalnom covjeku ostane gorak ukus i kajanje, pogotovo jos ako dodje do Suda.
Jer nije ti furka da se tuces po ulici i povlacis po sudovima, zelis normalno zivljenje, normalno komuniciras, pomazes drugima, kulturan si, odgojen...
Ali sta ces kad zivimo u banana drzavi, gdje te svakodnevno mogu dovesti do zida, da nemas kuda.
Citamo neki dan za neciju majku koja je napadnuta u haustoru, pa bas mi je muka bilo.
Poslije takvih incidenata uvijek normalnom covjeku ostane gorak ukus i kajanje, pogotovo jos ako dodje do Suda.
Jer nije ti furka da se tuces po ulici i povlacis po sudovima, zelis normalno zivljenje, normalno komuniciras, pomazes drugima, kulturan si, odgojen...
Ali sta ces kad zivimo u banana drzavi, gdje te svakodnevno mogu dovesti do zida, da nemas kuda.
Citamo neki dan za neciju majku koja je napadnuta u haustoru, pa bas mi je muka bilo.
-
tempuser
#120 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Zato sam ja Amara pitao šta če napraviti kad tođe to toga "do jednom" kad kaže možeš me handriti do jednom!
I kad po zakonu u pravu šta god mimo regularnog da napraviš, prijetnja, fizika, šteta itd isl, ga pušiš. Čak i da ne dođe do policije i suda obilježen si kao konfilktan i agresivac.
I kad po zakonu u pravu šta god mimo regularnog da napraviš, prijetnja, fizika, šteta itd isl, ga pušiš. Čak i da ne dođe do policije i suda obilježen si kao konfilktan i agresivac.
- dr_Evil
#121 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Sve se slazem s tobom, ali da navedem da ovo podebljano vodi do ministarske pozicije ili makar direktorsketempuser wrote: ↑15/01/2021 13:44 Zato sam ja Amara pitao šta če napraviti kad tođe to toga "do jednom" kad kaže možeš me handriti do jednom!
- Evolution_IV
#122 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
bolio bi me qrc iskreno za tu etiketu..ne diram nikoga ne diraj ni mene,opet ti ponavljam na poruci nista uvredljivo nije bilo i forsirat necu...tempuser wrote: ↑15/01/2021 13:44 Zato sam ja Amara pitao šta če napraviti kad tođe to toga "do jednom" kad kaže možeš me handriti do jednom!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#123 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
Jedan odvecih meraka bi mi bio da tako kad me neko blokira, ja na gas i izguram ga i prevrnem i hladno odem.
Ali za to moras biti milioner i imati jaka ledja.
Ali za to moras biti milioner i imati jaka ledja.
-
NediM17
-
tempuser
#125 Re: Prava kad nas neko zagradi na javnom parkingu
To tako izgleda u teoriji...Evolution_IV wrote: ↑15/01/2021 14:49bolio bi me qrc iskreno za tu etiketu..tempuser wrote: ↑15/01/2021 13:44 Zato sam ja Amara pitao šta če napraviti kad tođe to toga "do jednom" kad kaže možeš me handriti do jednom!