To ti je kad ti neko umre moras pokrit TV cebetom i ne smijes ga gledat 40 dananasa wrote:Sta je ceteresnica?fatamorgana wrote:Ma ko nam je to praznovjeran,Great Cornholio wrote:Najopasnije je "četeresnicu" prekršit'![]()
@miskin na drugoj temi je obrezivanje,nije ovdje niko to komentarisao
Da li ste sujevjerni?
-
damke_85
#101 Re: Da li ste sujevjerni?
- Kroksica
#102 Re: Da li ste sujevjerni?
...a ti se nemoj klanjati. Niko te (nadam se) ne prisiljava na to. S druge strane ja to volim i zelim zato to i radim. Njemu to ne treba, ali zato treba meni. Zasto? Fakat ne zelim objasnjavati.Teea wrote:ne vidim ni razloga sto mu se klanjaju pet puta na dan pranje, abdes, gusul ,namaz ti nije primljem posle opcenja ako se ne okupas pa kad njemu to i onako ne treba i kad je rekao u kuranu sto je rekao.To objasni tim milionima vjernika da im to nije vjera u boga i da to njemu nije potrebno.Meni i onako to ne treba ja vjerujem u sebe.Kroksica wrote: Znam ja draga moja o cemu ti pricas ali to apsolutno nema nikakve veze sa vjerom u Boga. Zar stvarno mislis da je Bogu vazno hocu li ja jesti lijevom ili desnom rukom ili kojom nogom ulazim u toalet? Bog najbolje zna kako nas je stvorio i koliko smo razliciti, ne vidim razloga da otezava ljevacima zivot ako ih je On takvim stvorio.
- Kroksica
#103 Re: Da li ste sujevjerni?
Great Cornholio wrote:Najopasnije je "četeresnicu" prekršit'![]()
Kralju!
- Kroksica
#104 Re: Da li ste sujevjerni?
A dje pise da je od Ibrahima? U Kur'anu mislim.miskin wrote:ovo je sve sjest i plakat, pa de ljudi sta procitajte neku knjigu o islamu, moze i knjiga o propisima bilo sta, pa da ne pricate nesto poput da je obrezivanje tradicija ne islamski propis, pa obrezivanje seze jos od Ibrahima a.s. , ja ne mogu da shvatim ako hoces da pricas o necemu treba da imas neko predznanje na tu temu bar nesto osnovno, ovo gore ne bih komentirao sto je kroksica pisala oko jedenja lijevom, desnom rukom, da Allah pomogne, pitanje za kroksicu jedno da li je vjerujes da ce se Isaa a.s. vratiti na zemlju i ubiti Dedzala
- fatamorgana
#105 Re: Da li ste sujevjerni?
Ih, lako se tuđoj muci smijat,Kroksica wrote:Great Cornholio wrote:Najopasnije je "četeresnicu" prekršit'![]()
![]()
![]()
![]()
Kralju!
- Kroksica
#106 Re: Da li ste sujevjerni?
Pa, ta necu svojoj.fatamorgana wrote:Ih, lako se tuđoj muci smijat,Kroksica wrote:Great Cornholio wrote:Najopasnije je "četeresnicu" prekršit'![]()
![]()
![]()
![]()
Kralju!
- nasa
#107 Re: Da li ste sujevjerni?
Ma GC otkako se preselio na "predani zivotu"pocinje da zastranjuje opasnofatamorgana wrote:Ih, lako se tuđoj muci smijat,Kroksica wrote:Great Cornholio wrote:Najopasnije je "četeresnicu" prekršit'![]()
![]()
![]()
![]()
Kralju!
Ali kad malo razmislite ,na ovim nasim prostorima stvarno egzistira more sujevjerja,zamisli kako je tezak zivot nekom ko je sujevjeran,hahaha
- fatamorgana
#108 Re: Da li ste sujevjerni?
Kad promislim, ja sam kao dijete bio dosta sujevjeran ali uz pomoć osnovnoškolskog obrazovanja sam se skroz oslobodio istog ....nasa wrote: Ali kad malo razmislite ,na ovim nasim prostorima stvarno egzistira more sujevjerja,zamisli kako je tezak zivot nekom ko je sujevjeran,hahaha
-
Great Cornholio
#109 Re: Da li ste sujevjerni?
Samo se vi smijte, al vala ja se ne bih vratio kad negdje krenem, pa makar i bio siguran da sam zaboravio peglu isključiti, jer bolje je nek i stan izgori nego da mi se nešto loše desi

-
Great Cornholio
#110 Re: Da li ste sujevjerni?
Ja i dalje mislim da novi zub neće narasti ako onaj koji nam je ispao ne prebacimo preko kućefatamorgana wrote:Kad promislim, ja sam kao dijete bio dosta sujevjeran ali uz pomoć osnovnoškolskog obrazovanja sam se skroz oslobodio istog ....nasa wrote: Ali kad malo razmislite ,na ovim nasim prostorima stvarno egzistira more sujevjerja,zamisli kako je tezak zivot nekom ko je sujevjeran,hahaha
- Kroksica
#111 Re: Da li ste sujevjerni?
Smijes se vratiti, ali ne istim putem. Udjes kroz prozor i iskljucis peglu. Nista lakse!Great Cornholio wrote:Samo se vi smijte, al vala ja se ne bih vratio kad negdje krenem, pa makar i bio siguran da sam zaboravio peglu isključiti, jer bolje je nek i stan izgori nego da mi se nešto loše desi![]()
- fatamorgana
#112 Re: Da li ste sujevjerni?
Mora da si proš'o s dvicom u osnovnoj ....Great Cornholio wrote:
Ja i dalje mislim da novi zub neće narasti ako onaj koji nam je ispao ne prebacimo preko kuće
- fatamorgana
#113 Re: Da li ste sujevjerni?
Wrong, čo'ek stanuje u neboderu,Kroksica wrote: Smijes se vratiti, ali ne istim putem. Udjes kroz prozor i iskljucis peglu. Nista lakse!
- nasa
#114 Re: Da li ste sujevjerni?
Ja sam tezi slucaj ,nije mi pomogao ni fax,jose se bojim duhova,je li to spada u sujevjerjefatamorgana wrote:Kad promislim, ja sam kao dijete bio dosta sujevjeran ali uz pomoć osnovnoškolskog obrazovanja sam se skroz oslobodio istog ....nasa wrote: Ali kad malo razmislite ,na ovim nasim prostorima stvarno egzistira more sujevjerja,zamisli kako je tezak zivot nekom ko je sujevjeran,hahaha
-
Great Cornholio
#115 Re: Da li ste sujevjerni?
ma bolje da ja nigdje i ne krećem, što je sigurno, sigurno jeKroksica wrote:Smijes se vratiti, ali ne istim putem. Udjes kroz prozor i iskljucis peglu. Nista lakse!Great Cornholio wrote:Samo se vi smijte, al vala ja se ne bih vratio kad negdje krenem, pa makar i bio siguran da sam zaboravio peglu isključiti, jer bolje je nek i stan izgori nego da mi se nešto loše desi![]()
- Teea
#116 Re: Da li ste sujevjerni?
eh nemoj mi reci da noge peres 5 puta na dan za svoj cejf i da si to radila i dok nisi klanjala,a nekada i vise puta, kao posle izlaska vjetra iz zadnjce uzmes abdeat jer si se uprljala i izgubila abdes i to sve radis jer tebi treba.Kroksica wrote:
...a ti se nemoj klanjati. Niko te (nadam se) ne prisiljava na to. S druge strane ja to volim i zelim zato to i radim. Njemu to ne treba, ali zato treba meni. Zasto? Fakat ne zelim objasnjavati.
- Kroksica
#117 Re: Da li ste sujevjerni?
Jesam.Teea wrote:eh nemoj mi reci da noge peres 5 puta na dan za svoj cejf i da si to radila i dok nisi klanjala,a nekada i vise puta, kao posle izlaska vjetra iz zadnjce uzmes abdeat jer si se uprljala i izgubila abdes i to sve radis jer tebi treba.Kroksica wrote:
...a ti se nemoj klanjati. Niko te (nadam se) ne prisiljava na to. S druge strane ja to volim i zelim zato to i radim. Njemu to ne treba, ali zato treba meni. Zasto? Fakat ne zelim objasnjavati.
-
Great Cornholio
#118 Re: Da li ste sujevjerni?
ako vjeruješ u duhove u vidu duša umrlih, onda jeste.nasa wrote: Ja sam tezi slucaj ,nije mi pomogao ni fax,jose se bojim duhova,je li to spada u sujevjerje
- fatamorgana
#119 Re: Da li ste sujevjerni?
Dva elementa su ovdje bitna: 1 - o kojem se faksu radi, agrarnom, šumarskom, Dif etc.nasa wrote: Ja sam tezi slucaj ,nije mi pomogao ni fax,jose se bojim duhova,je li to spada u sujevjerje
2 - da li je bila štela u pitanju
- fatamorgana
#120 Re: Da li ste sujevjerni?
Ja vjerujem da na groblju žive mrtvi .... da li je i to neka određena vrsta sujevjerja?
Last edited by fatamorgana on 14/10/2012 00:09, edited 1 time in total.
- Kroksica
#121 Re: Da li ste sujevjerni?
To je paradoks.fatamorgana wrote:Ja vjerujem da na groblju žive mrtvi .... da li je i to neka blaža vrsta sujevjerja?
- fatamorgana
#122 Re: Da li ste sujevjerni?
Paradoksalno ali istinito ....Kroksica wrote:To je paradoks.fatamorgana wrote:Ja vjerujem da na groblju žive mrtvi .... da li je i to neka blaža vrsta sujevjerja?
- nasa
#123 Re: Da li ste sujevjerni?
fatamorgana wrote:Dva elementa su ovdje bitna: 1 - o kojem se faksu radi, agrarnom, šumarskom, Dif etc.nasa wrote: Ja sam tezi slucaj ,nije mi pomogao ni fax,jose se bojim duhova,je li to spada u sujevjerje
2 - da li je bila štela u pitanju
Ne u duse mrtvih,stati jeGC,ja sam muslimanka,samo sejtani i dzini.....i spavam s upaljenim svijetlom
-
Great Cornholio
#124 Re: Da li ste sujevjerni?
Nije ba, na Hasića mezaru neko, malo, malo zasvira harmoniku, i to iza dvanes'Kroksica wrote:To je paradoks.fatamorgana wrote:Ja vjerujem da na groblju žive mrtvi .... da li je i to neka blaža vrsta sujevjerja?
- Kroksica
#125 Re: Da li ste sujevjerni?
Dokazi!fatamorgana wrote:Paradoksalno ali istinito ....Kroksica wrote:To je paradoks.fatamorgana wrote:Ja vjerujem da na groblju žive mrtvi .... da li je i to neka blaža vrsta sujevjerja?