ja mislio da se ti vise neces javljati na ovu temuConjuror wrote:Ako je motor ispravan vise oktana ti nece dati vise snage. Tvoj motor mora da ima neki problem ako si primjetio razliku u snazi.
US - EU razlika
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
The_Flyer2002
-
The_Flyer2002
star nisam. tek mi je 21.felichi wrote:the flayer, stari majstore
da ne otvaram novu temu, napisi, da li je bolje sipati 98 u jednocillindrasa od 200ccm ili pak 95.
neko mi rece da sa 98 dobijes vise snage...
koja je kompresija??? mislim od cega je motor?? (kosilica, motorciklo, carting, ???)
sta preporucuje proizvodjac?? ako je motor (motorciklo) obicno se informacija nalazi na nekoj od plocica.
u mog motora preporucuje 91+ oktan ( u US najveci oktan 93). u vecine motora skoro 90% prporucuje veci oktan.
ako je motor (ovisno o tipu) potrebno ga je "nastimati" svako nekoliko hiljada/tisuca kilometara (5-10-20+ ovino o motoru). neki vlasnici u to "stimanje" ukljuce i rasklapanje motora da bi ocistili eventualnu karbonizaciju na ventilima i klipu. (to su neki).
ma neznam. ja bi prije reko da sipas 98 vec 95. te cadji koje bi 98 eventualno stvarila na motoru mogu se lakse ukloniti jer taj motor je lakse servisirati (za razliku od automobila).
-
felichi
u pravu si bolje da izbacim ovo stari,
kontace raja da smo hercegovci boze sacuvaj
radi se o skuteri, tj maxi-skuteru. nigdje ne pise koje gorivo, samo da je unleaded!
ja sam probao par puta sa jednim, pa sa drugim. iskreno nisam primjetio razliku.
medutim, valjci na variomatu mi pucaju sezonu za sezonom. da li je moguce da je to od previse oktana. licno, sumnjam. prije ce biti od loseg servisa, ali to je sasvim drugi topic
kontace raja da smo hercegovci boze sacuvaj
radi se o skuteri, tj maxi-skuteru. nigdje ne pise koje gorivo, samo da je unleaded!
ja sam probao par puta sa jednim, pa sa drugim. iskreno nisam primjetio razliku.
medutim, valjci na variomatu mi pucaju sezonu za sezonom. da li je moguce da je to od previse oktana. licno, sumnjam. prije ce biti od loseg servisa, ali to je sasvim drugi topic
-
The_Flyer2002
auu brata???? A sta fali nama hercegovcima????felichi wrote: u pravu si bolje da izbacim ovo stari,
kontace raja da smo hercegovci boze sacuvaj![]()
Last edited by The_Flyer2002 on 06/07/2005 20:20, edited 1 time in total.