STARLINK sateliti
- B6Redhell
#101 Re: STARLINK sateliti
Dzaferovic 5 aprila kuka erdi daj kakvu pomoc. Dajes drugim braci bosnjacima nista. 9 aprila slijece avion pun na butmir..
Ooo hvala turcima i turskom narodu mi ponosno svi. Vidi pomogli nam....
Traktoras dodo pizdi svojoj pravoslavnoj braci u moskvi. “Turci poslali mislimanima nama niko. Dajte sta”
Avion ruski slijece u banjaluku. Udaraju se u prsa.
Sve inat jedni drugim. A jad i bijeda..
i to nije kmecanje.
Ooo hvala turcima i turskom narodu mi ponosno svi. Vidi pomogli nam....
Traktoras dodo pizdi svojoj pravoslavnoj braci u moskvi. “Turci poslali mislimanima nama niko. Dajte sta”
Avion ruski slijece u banjaluku. Udaraju se u prsa.
Sve inat jedni drugim. A jad i bijeda..
i to nije kmecanje.
-
aerodinamika
#102 Re: STARLLINK sateliti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-se- ... /200118040Milenkov buraz wrote: ↑19/04/2020 17:22Mislim da ne, mislim da se to odnosi na zaposijedanje a ne nikako na istraživanje svemira. Sutra da možemo i imamo resursa mogli bi poslati telekomunikacioni satelit u orbitu.high_volume wrote: ↑19/04/2020 17:18 Jesam li u pravu, ili mi se čini, da se BiH odrekla prava na učešće u istraživanjima svemira ili slično nešto?
Pitam iz razloga postoji li pravo na pozicioniranje u svemiru, odnosno u Zemljinoj orbiti, ili sutra i Dodik može otići i zauzeti svoju stratešku poziciju negdje gore iznad glava nam, kad kupi novi helikopter![]()
inace USA i Rusija ( djelimicno kina su poceli sa militarizacijom svemira, i to nije nista novo, a nama namecu ovakve glupostiPojednostavljeno, ugovor predstavlja garanciju da niti jedna zemlja na svijetu, u slučaju da ima programe za istraživanje Mjeseca ili drugih nebeskih tijela, neće svojatati dio svemira koji otkrije, posjeti ili istražuje.
Zemlje potpisnice Ugovora obavezuju se da nećе stavljati u orbitu oko Zemlje bilo kakve objekte na kojima se nalazi nuklearno naoružanje iii bilo koja druga vrsta naoružanja za masovno uništenje, postaviti takvo naoružanje na nebeska tijela iii stacionirati naoružanje u svemir ili bilo koji drugi način.
- drag_gost
#103 Re: STARLINK sateliti
Kako ovi sateliti mogu kruziti oko planete, kada je ravna ploca? Ko koga laze ovdje? 
-
zrakomlat
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#106 Re: STARLINK sateliti
Prava istina je da sateliti ne kruze oko Zemlje nego padaju na Zemlju
.
-
Raptor44
#107 Re: STARLINK sateliti
Ja se ponadao vidjet ću sad nešto, a ono oblačno..
- drag_gost
- Norm
#109 Re: STARLLINK sateliti
...nemam namjeru da diskutujem ni sa kim koga ne poznajem...pitacu vas za 12 mjeseci sta mislite o 12.000 satelita u Zemljinoj orbiti...i brzom internetu
- seoBIH
#110 Re: STARLINK sateliti
Ako nas do tad ti sateliti "ne pboiju" nevidljivim X zrakama.
- B6Redhell
- Norm
#112 Re: STARLINK sateliti
...nekad je brza i bezbolna smrt blagodat...zamislite cijeli zivot vas i vase porodice, vase djece i roditelja u karanteni, pod policijskim satom i nadzorom?
Samo kazem, zamislite...a mozda je stvarno u pitanju 'jeftini i svima dostupan' brzi internet...mozda sam ja samo paranoik...ma sta mozda...garant!...
Samo kazem, zamislite...a mozda je stvarno u pitanju 'jeftini i svima dostupan' brzi internet...mozda sam ja samo paranoik...ma sta mozda...garant!...
- BarbaDue
#113 Re: STARLINK sateliti
Definitivno u zadnjih 5 i narednih 15 godina dunjaluk će se naopačke promjeniti.
- drag_gost
#114 Re: STARLINK sateliti
Koja je uloga Fadila Novalica u ovome svemu?
-
montii
#115 Re: STARLINK sateliti
Pratim ih već skoro godinu dana. Od satelita je još zanimljivije lansiranje sa onim boosterima što se elegantno vrate na platformu dron broda.
Nevjerojatno je što svakom dosađujem zadnjih pola godine o terminu vidljivog prolaska, a nakon jednog klixovog članka svi misle da su alieni ili što već.
https://www.youtube.com/watch?v=49eIoaY8pVM
Inače imaju svako lansiranje uredno popraćeno s live streamom, a iduće je, ako vrijeme posluži 22/04 u 21:37 po našem vremenu.
Ako netko zna još neke golim okom vidljive satelite neka javi. Prošli put sam slučajno uz ISS ugledao IRIDIUM s kratkim bljeskom. Gledano sa zemlje prošli su tik jedan uz drugog.
Nevjerojatno je što svakom dosađujem zadnjih pola godine o terminu vidljivog prolaska, a nakon jednog klixovog članka svi misle da su alieni ili što već.
Inače imaju svako lansiranje uredno popraćeno s live streamom, a iduće je, ako vrijeme posluži 22/04 u 21:37 po našem vremenu.
Ako netko zna još neke golim okom vidljive satelite neka javi. Prošli put sam slučajno uz ISS ugledao IRIDIUM s kratkim bljeskom. Gledano sa zemlje prošli su tik jedan uz drugog.
-
montii
#116 Re: STARLINK sateliti
Musk vrti onu svoju standardnu bajku kako će od prihoda od Starlink mreže financirati misiju na Mars. Na stranu PR kampanje, vjerujem da je budućnost u skoro besplatnom, široko dostupnom internetu. Uz dobre brzine, vrlo lako da će budući mobiteli pozive po defaultu usmjeravati preko interneta, a tek u slučaju odabira korisnika preko GSM mreže. Da imam para za dugoročno ulaganje, bježao bih od dionica telekoma. Također, ovo otvara mogućnost za brzi internet u avionima i veću sigurnost letenja, iako mnogi upozoravaju kako ni 12 tisuća satelita neće moći omogućiti pristojne brzine u slučaju velikog broja korisnika.
-
Korisničkoime
#117 Re: STARLINK sateliti
Teorije o masovnoj kontroli stanovnistva na sve moguce nacine prepricavaju se zadnjih koliko 20-30 godina. Ili su ti ljudi koji nas zele kontrolisati nesposobni ili nesto u cijeloj prici ne stima.Norm wrote: ↑19/04/2020 21:59 ...nekad je brza i bezbolna smrt blagodat...zamislite cijeli zivot vas i vase porodice, vase djece i roditelja u karanteni, pod policijskim satom i nadzorom?
Samo kazem, zamislite...a mozda je stvarno u pitanju 'jeftini i svima dostupan' brzi internet...mozda sam ja samo paranoik...ma sta mozda...garant!...![]()
Kaze kontrola, pretpostavljam da koristis mobitel kao i vecina nas, sta ce ti veci odasiljac tvojih osobnih podataka, gdje si se kretao, cak i skim, sta si pricao i pisao i skim itd.itd.
Alat za masovnu kontrolu stanovnistva vec postoji, drzis ga u rukama, on sakuplja hiljade i hiljade tvojih licnih podatala i vjeruj ako nekoga iz SAD ili EU zanimas ti on ce doci do tih podataka.
Samo sto bi nekoga zanimao, sto bi izdvajao silovite resurse da u svakom momentu zna sve o Hami ili Hasi ili Johnu, jednostavno je nepotrebno.
Prije firme zanimaju tvoje kupovne navike i interesi i ukusi nego sto bilo koju drzavu zanima gdje si bio i sta si radio.
- Revolucionar ★
#118 Re: STARLINK sateliti
Kakvih paranoicara medju nama ima, to je za pricu. Valjda jer je taj generacijsko-tehnoloski jaz izrazito prisutan u drzavama poput Bosne i Hercegovine, gdje se i najjobicniji tehnoloski razvoj i nova tehnologija ne mogu objasniti, pa se objasnjava teorijama zavjere. Valjda na sve to ima uticaj i medijski hype oko 5G mreze, teorije zavjere oko iste.
-
montii
#119 Re: STARLINK sateliti
Sjećam se dok je Obama bio na vlasti i donosio se njegov Health Care Act. Ugl, neki segment zakona je bio vezan za program UN-a Child health care... nešto slično, a imao je skrećnicu CHIPRA. Svi su pričali o tome, a nigdje ni Obame ni čipova, a propade mu i cijeli Zakon na kraju..Korisničkoime wrote: ↑19/04/2020 22:58Teorije o masovnoj kontroli stanovnistva na sve moguce nacine prepricavaju se zadnjih koliko 20-30 godina. Ili su ti ljudi koji nas zele kontrolisati nesposobni ili nesto u cijeloj prici ne stima.Norm wrote: ↑19/04/2020 21:59 ...nekad je brza i bezbolna smrt blagodat...zamislite cijeli zivot vas i vase porodice, vase djece i roditelja u karanteni, pod policijskim satom i nadzorom?
Samo kazem, zamislite...a mozda je stvarno u pitanju 'jeftini i svima dostupan' brzi internet...mozda sam ja samo paranoik...ma sta mozda...garant!...![]()
Kaze kontrola, pretpostavljam da koristis mobitel kao i vecina nas, sta ce ti veci odasiljac tvojih osobnih podataka, gdje si se kretao, cak i skim, sta si pricao i pisao i skim itd.itd.
Alat za masovnu kontrolu stanovnistva vec postoji, drzis ga u rukama, on sakuplja hiljade i hiljade tvojih licnih podatala i vjeruj ako nekoga iz SAD ili EU zanimas ti on ce doci do tih podataka.
Samo sto bi nekoga zanimao, sto bi izdvajao silovite resurse da u svakom momentu zna sve o Hami ili Hasi ili Johnu, jednostavno je nepotrebno.
Prije firme zanimaju tvoje kupovne navike i interesi i ukusi nego sto bilo koju drzavu zanima gdje si bio i sta si radio.
- Maraschino
#120 Re: STARLINK sateliti
gdje su, dokle su?
- SmokingMan
#121 Re: STARLINK sateliti
Dok kod nas mnogi još kucaju u drvo i orbitiraju oko tabuta sedam braće i ostalih evlija, moleći ih za nafaku i zdravlje, zapad nezaustavljivo juri prema četvrtoj industrijskoj revoluciji. Dok mi nismo ni na pragu treće kako treba, zaglavljeni negdje između teorije zavjera, praznovjerja, tradicije i modernog društva.Revolucionar ★ wrote: ↑19/04/2020 23:04 Kakvih paranoicara medju nama ima, to je za pricu. Valjda jer je taj generacijsko-tehnoloski jaz izrazito prisutan u drzavama poput Bosne i Hercegovine, gdje se i najjobicniji tehnoloski razvoj i nova tehnologija ne mogu objasniti, pa se objasnjava teorijama zavjere. Valjda na sve to ima uticaj i medijski hype oko 5G mreze, teorije zavjere oko iste.
-
high_volume
#122 Re: STARLINK sateliti
montii wrote: ↑19/04/2020 22:49 Pratim ih već skoro godinu dana. Od satelita je još zanimljivije lansiranje sa onim boosterima što se elegantno vrate na platformu dron broda.
Onda ostani da nas izvještavaš o novostima, bitnim i zanimljivim situacijama
-
high_volume
#123 Re: STARLINK sateliti
Upravo je jedna kolona iznad tvoje državice
- B6Redhell
#124 Re: STARLINK sateliti
SmokingMan wrote: ↑19/04/2020 23:35Dok kod nas mnogi još kucaju u drvo i orbitiraju oko tabuta sedam braće i ostalih evlija, moleći ih za nafaku i zdravlje, zapad nezaustavljivo juri prema četvrtoj industrijskoj revoluciji. Dok mi nismo ni na pragu treće kako treba, zaglavljeni negdje između teorije zavjera, praznovjerja, tradicije i modernog društva.Revolucionar ★ wrote: ↑19/04/2020 23:04 Kakvih paranoicara medju nama ima, to je za pricu. Valjda jer je taj generacijsko-tehnoloski jaz izrazito prisutan u drzavama poput Bosne i Hercegovine, gdje se i najjobicniji tehnoloski razvoj i nova tehnologija ne mogu objasniti, pa se objasnjava teorijama zavjere. Valjda na sve to ima uticaj i medijski hype oko 5G mreze, teorije zavjere oko iste.
Što rekli nazalost

- Maraschino
#125 Re: STARLINK sateliti
smrzo se, nema nista. velika i mala kola vidim, jedan red od tri satelita u liniji koje vidim svako vece i nocas vidi ali ove hajduke nisam vidio