svaka castToozla wrote:....Caco nije produkt drzavnog sistema koji je egzistirao godinama i koji je kroz svoje postojanje i namjenu trebao da nam da oficira, dzentlmena i heroja......Caco je produkt nuzde koja je aprila '92. na sarajevskim ulicama dala priliku svim hrabrijim i sa urodjenim organizacijskim sposobnostima da isplivaju iznad povrsine i preuzmu na sebe odbranu grada....s obzirom da ti ljudi nisu bili produkt sistemskog treninga, nisu se jednako ni snasli, ni ponasali u novododjeljenim ulogama....Armija BIH je iz nuzde nastajala obrnutim procesom....umjesto odozgo na dole, nastajala je odozdo na gore....kad su u augustu i septembru, oni koji su cinili vrh armije, krenuli u uvezivanje i kakav takav vid organizovanja sistema bili su prinudjeni prihvatiti postojece stanje i Cacu sa istim...Fair Life wrote:Pravo pitanje.Prenj wrote:Da krenemo ispocetka: Kako se uopste moglo desiti da ovakav Caco bude na celu brigade i to citavih 18 mjeseci?
....ja ovo pitanje vidim kao nuzdu, a ne kao gresku....
------------------------------------------------------------------------------------
...za sve one koji o Caci guslaju slavospjeve samo jedno pitanje....
....zasto rusite dignitet i vrijednost istinskih heroja odbrane Sarajeva svrstavajuci Cacu u njihovo drustvo....Caco nikako ne moze uci u drustvo Vikica, Sehovica, Sase Pavlovica, Zajke, Cupe, Fice sa Dobrinje i ne znam ni ja koliko jos znanih i ne znanih istinskih heroja koji moc koju su imali tokom rata nisu zloupotrjebili nad ljudima koji su od njih ocekivali pomoc....Caco nit zasluzuje da se nadje u drustvu ovakvih velikana, nit zasluzuje mjesto na Kovacima...
najrealnijem forumasu