To je poenta moje priče...amar1994 wrote:Ti auti uvoz bili kad su imali 6/7 god,ko zna gdje je vozeno i kako,ne mozemo generalizovat,
Auto do 5000 KM
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#101 Re: Auto do 5000 KM
- bilic
#102 Re: Auto do 5000 KM
bitanga_sa_otesa wrote:svaki auto truHne al fordovi i mazde najvise
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#103 Re: Auto do 5000 KM
Ma na mostu se pojavi kod dosta automobila, nije to samo slucaj kod mazde.amar1994 wrote:Ti auti uvoz bili kad su imali 6/7 god,ko zna gdje je vozeno i kako,ne mozemo generalizovat,svi fol na sva zvona reklamiraju 12god garanciju na prohrdjavanje pa opet hrdja,sve i svaki koji je od celika,a i ljudi se zamaraju,ja imam dosta hrdje povrsinske na zadnjem mostu i sta sad,ne valja auto ?![]()
Poznanik iz srbije ima istu,presla 100 hiljada vise,nigdje nista,uvoz svicarska..
Mazda kad trune, to trune sa stilom, da se vidi i to ajvise po obrvama...
- Optimist
#104 Re: Auto do 5000 KM
Pa ne pitam za lokaciju servisa, vec samo iznos. Ne vidim zasto bi to bilo skriveno...Travnički Noćni Šetač wrote:Rekao sam da cu dati info na pp...Optimist wrote:@Travnicki,ne rece nam koliko si platio reparaciju pumpe?
- amar1994
#105 Re: Auto do 5000 KM
Naravno,nasljedjekonektovan wrote:Ma na mostu se pojavi kod dosta automobila, nije to samo slucaj kod mazde.amar1994 wrote:Ti auti uvoz bili kad su imali 6/7 god,ko zna gdje je vozeno i kako,ne mozemo generalizovat,svi fol na sva zvona reklamiraju 12god garanciju na prohrdjavanje pa opet hrdja,sve i svaki koji je od celika,a i ljudi se zamaraju,ja imam dosta hrdje povrsinske na zadnjem mostu i sta sad,ne valja auto ?![]()
Poznanik iz srbije ima istu,presla 100 hiljada vise,nigdje nista,uvoz svicarska..
Mazda kad trune, to trune sa stilom, da se vidi i to ajvise po obrvama...
Bolje nego da skoljka i pod odu
- Travnički Noćni Šetač
#106 Re: Auto do 5000 KM
Onda si loše upratio... evo šta sam rekao:Bakir1 wrote: Ja sam upratio momenat kad se ti ibretis na opasku tj opstepoznatu cinjenicu da je focus mk1 za 5000 KM preskup
I rekao sam ovo ( izjava na šta se ibretim ):Travnički Noćni Šetač wrote:[
i meni je smijesno dati 5000 za auto staro 15 godina...
...Travnički Noćni Šetač wrote:Inace podsjetio bih sve ucesnike diskusije da u ovoj temi nisam komentarisao predlog auta, jer smatram da je tesko preporuciti vozilo za taj budzet jer je sve staro i upravo problematicno radi godina i nepoznatog odrzavanja, i nisam nikako dao predlog za forda niti za neko drugo auto, vec je moja reakcija bila prema uopstenom komentaru koji nije po mojoj procjeni strucan...
...
...
U BiH nije na cijeni ni blizu kao VW... u drugim dijelovima Evrope je drugačije... BiH je slaba referenca za procjenu cijene vozila...Bakir1 wrote: Sto je molim te Ford toliko jeftiniji svaki od bilo kojeg uporedivog konkurenta iz iste te njemacke, kakvim se i sam Ford smatra?
...
...
...
Nisam navikao od tebe da ne pročitaš sve postove prije nego diskutuješ...
- Travnički Noćni Šetač
#107 Re: Auto do 5000 KM
Nije skriveno... 370 KM ...Optimist wrote:Pa ne pitam za lokaciju servisa, vec samo iznos. Ne vidim zasto bi to bilo skriveno...Travnički Noćni Šetač wrote:Rekao sam da cu dati info na pp...Optimist wrote:@Travnicki,ne rece nam koliko si platio reparaciju pumpe?
- Bakir1
#108 Re: Auto do 5000 KM
Evo ga, ne treba vise.Travnički Noćni Šetač wrote:...Mlad i Nevin wrote:Kojih crnih 5 milja focus? Ovakav ide od 3 do 4 milje kapak... Za 5 milja vec imas novijeg Focusa. I to vozilo samo po forumima preporucuju, u praksi zesce govno od auta, hrdja gora nego na Kadetu, dijelovi skuplji od konkurencije, majstori ne vole njihove dizele raditi itd..
![]()
![]()
![]()
Nista tu nije laz u napisanom. . .
- basicm
#109 Re: Auto do 5000 KM
Da ponovim sto sam pisao na drugoj temi:
‘ta ce ford
‘ta ce ford
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#110 Re: Auto do 5000 KM
Kod mene drug prodao Focusa 2002 god benzinca za 3200 prije 3 godine. I to jedva. Krenuo s 5000 da bi na kraju otisao za koliko je otišao.
- Travnički Noćni Šetač
#111 Re: Auto do 5000 KM
Laž ili ne ( j nisam komentarisao u tom stilu ) na ovo podebljano sam regovao ( i kasije pojasnio ) jer je moje iskustvo ( ne forumska naklapanja ili guglanje, već lično iskustvo ) drugačije u potpunosti, a za cijenu sam već dao moj komentar, i opet ću ponoviti da NISAM predlagao forda pokretaču teme...Bakir1 wrote:Evo ga, ne treba vise.Travnički Noćni Šetač wrote:...Mlad i Nevin wrote:Kojih crnih 5 milja focus? Ovakav ide od 3 do 4 milje kapak... Za 5 milja vec imas novijeg Focusa. I to vozilo samo po forumima preporucuju, u praksi zesce govno od auta, hrdja gora nego na Kadetu, dijelovi skuplji od konkurencije, majstori ne vole njihove dizele raditi itd..
![]()
![]()
![]()
...
Ne vidim razloga da se dalje ubjeđujemo, jer ja nisam ubjeđivao pokretača teme da uopšte uzme u obzir Forda, a o mom iskustvu dosta govori činjenica ( da ovo je činjenica ) da opet vozim Forda i nema potrebe da bilo ko meni osporava moje iskustvo, naročito imajući u vidu da NISAM predlagao forda pokretaču teme
...
ponovio sam više puta da uopšte nisam predlagao forda pokretaču teme jer nisam siguran da se to ovdje uopšte shvatilo...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#112 Re: Auto do 5000 KM
neki dan da skinem lafetu prednju na focusu 2007. saraf zavario u selen bloku ,mrdaj tamo vamo,otkide se matica u mostuBakir1 wrote:.
hajd brusilicu otvaraj prozorcic u mostu ,da odvrnem...,novi selen,saraf matica,varenje...2h sexa... smece trulo od auta , fuj
-
Throttle
#113 Re: Auto do 5000 KM
Meni je u tom fokusu glupa tabla, ostalo bih mu halalio 
- Travnički Noćni Šetač
#114 Re: Auto do 5000 KM
Da se još jednom ponovim:sime_cipol wrote:Kod mene drug prodao Focusa 2002 god benzinca za 3200 prije 3 godine. I to jedva. Krenuo s 5000 da bi na kraju otisao za koliko je otišao.
Travnički Noćni Šetač wrote:[
i meni je smijesno dati 5000 za auto staro 15 godina...
Da... nekome je baš ružna, neko se navikne... to je već estetski dojam....Throttle wrote:Meni je u tom fokusu glupa tabla, ostalo bih mu halalio
- Travnički Noćni Šetač
#115 Re: Auto do 5000 KM
Kako se zavario šaraf u trulom metalu ? što ga nisi rukom iščupao...bitanga_sa_otesa wrote:neki dan da skinem lafetu prednju na focusu 2007. saraf zavario u selen bloku ,mrdaj tamo vamo,otkide se matica u mostuBakir1 wrote:.
Nista tu nije laz u napisanom. . .![]()
hajd brusilicu otvaraj prozorcic u mostu ,da odvrnem...,novi selen,saraf matica,varenje...2h sexa... smece trulo od auta , fuj
...
kako idu šarafi iz lafeta na golfovima iz 2007 ? može se lagano ?
...
- amar1994
#116 Re: Auto do 5000 KM
Travnicki,u pravu je vjeruj mi,sjecam se kad je skido plastiku meni,jedva odvrnuo hrdjavu maticu,koja steze plastiku,vamo tamo,wd40,na kraju nekakav velki kljuc nadje i jedva 
- konektovan
#117 Re: Auto do 5000 KM
Ima neka tajna veza.......tralalalala..mazda/ford.amar1994 wrote:Travnicki,u pravu je vjeruj mi,sjecam se kad je skido plastiku meni,jedva odvrnuo hrdjavu maticu,koja steze plastiku,vamo tamo,wd40,na kraju nekakav velki kljuc nadje i jedva
- Travnički Noćni Šetač
#118 Re: Auto do 5000 KM
Ma znam... u kojeg to auta se može to tek tako lagano skinuti... na mercedesu starom 12 godina je ista priča...amar1994 wrote:Travnicki,u pravu je vjeruj mi,sjecam se kad je skido plastiku meni,jedva odvrnuo hrdjavu maticu,koja steze plastiku,vamo tamo,wd40,na kraju nekakav velki kljuc nadje i jedva
- basicm
#119 Re: Auto do 5000 KM
Zato vozajte opela. Najbolji od ovih jeftinijih za nas.
- amar1994
#120 Re: Auto do 5000 KM
Gdje god je usrani dizajn necega je njihovo maslo,nazalost ali je tako..
Ove nove platforme su dobre osim za zamjenu lamele
Ove nove platforme su dobre osim za zamjenu lamele
- Travnički Noćni Šetač
#121 Re: Auto do 5000 KM
I volvo... i citroen.... i pežov... land rover... poneki fiat... jaguar naravno....konektovan wrote:Ima neka tajna veza.......tralalalala..mazda/ford.amar1994 wrote:Travnicki,u pravu je vjeruj mi,sjecam se kad je skido plastiku meni,jedva odvrnuo hrdjavu maticu,koja steze plastiku,vamo tamo,wd40,na kraju nekakav velki kljuc nadje i jedva
- amar1994
#122 Re: Auto do 5000 KM
Hrdja izbila na g astri iza motora/bulkhead tkzbasicm wrote:Zato vozajte opela. Najbolji od ovih jeftinijih za nas.
- konektovan
#123 Re: Auto do 5000 KM
Ja ja, ali kad je hrđa u pitanju zna se koja je veza...Travnički Noćni Šetač wrote:I volvo... i citroen.... i pežov... land rover... poneki fiat... jaguar naravno....konektovan wrote:Ima neka tajna veza.......tralalalala..mazda/ford.amar1994 wrote:Travnicki,u pravu je vjeruj mi,sjecam se kad je skido plastiku meni,jedva odvrnuo hrdjavu maticu,koja steze plastiku,vamo tamo,wd40,na kraju nekakav velki kljuc nadje i jedva
- Bakir1
#124 Re: Auto do 5000 KM
Haj opet procitaj napisano..........Travnički Noćni Šetač wrote:Kako se zavario šaraf u trulom metalu ? što ga nisi rukom iščupao...bitanga_sa_otesa wrote:neki dan da skinem lafetu prednju na focusu 2007. saraf zavario u selen bloku ,mrdaj tamo vamo,otkide se matica u mostuBakir1 wrote:.
Nista tu nije laz u napisanom. . .![]()
...
kako idu šarafi iz lafeta na golfovima iz 2007 ? može se lagano ?
...
- Qler
#125 Re: Auto do 5000 KM
Ne znam, ali meni je svaki Ford bolji od VW-a te klase..
Focus MK1 mi je bolji od Golfa 4 u svakom pogledu, bar ima normalno prostora i ne skripi. Sto se hrdje tice, malo je reci da golf hrdja, propupao svaki gore nego Focusi... Ja sam imao Fiestu Mk4, Mondeo MK2, MK3 i sad evo MK4... MK2 je imao problem sa hrdjom na obrvama i to sam jednom rijesio i vise problema sa hrdjom nisam imao. MK3 nikakvih problema nije imao, a evo vidjet cemo MK4 kakav je. Kum ima i danas Focusa MK1 FL, doduse starom ga dao, u njegovoj porodici je nekih 8-9 godina... nikad lakirera nije vidio. Nema problema sa hrdjom. Passata B6 naci da nije hrdjav premija..
Tako da davno su prosla vremena kad su Opel i Ford hrdjali.. sad malo vauve da preuzme tu titulu truhlovine. I ja, svaki dio je jeftiniji na Fordu nego na VW-u samo sto ljudi lakse oproste 500KM na VW nego 50KM na Forda ili nesto drugo. To sam se licno uvjerio..
Amidza ima Focusa MK1 prije FL-a isto tako nekih 10 godina kod njega, i nakon 9 godina voznje i da u tih 9 godina ni jednom nije zamijenio filter goriva vrisne bosch pumpa.. Zet jedva docekao da kaze jesam ti rekao da se ford kvari
a to sto je jadan izgurao 9 godina sa istim filterom to nema veze 
Focus MK1 mi je bolji od Golfa 4 u svakom pogledu, bar ima normalno prostora i ne skripi. Sto se hrdje tice, malo je reci da golf hrdja, propupao svaki gore nego Focusi... Ja sam imao Fiestu Mk4, Mondeo MK2, MK3 i sad evo MK4... MK2 je imao problem sa hrdjom na obrvama i to sam jednom rijesio i vise problema sa hrdjom nisam imao. MK3 nikakvih problema nije imao, a evo vidjet cemo MK4 kakav je. Kum ima i danas Focusa MK1 FL, doduse starom ga dao, u njegovoj porodici je nekih 8-9 godina... nikad lakirera nije vidio. Nema problema sa hrdjom. Passata B6 naci da nije hrdjav premija..
Tako da davno su prosla vremena kad su Opel i Ford hrdjali.. sad malo vauve da preuzme tu titulu truhlovine. I ja, svaki dio je jeftiniji na Fordu nego na VW-u samo sto ljudi lakse oproste 500KM na VW nego 50KM na Forda ili nesto drugo. To sam se licno uvjerio..
Amidza ima Focusa MK1 prije FL-a isto tako nekih 10 godina kod njega, i nakon 9 godina voznje i da u tih 9 godina ni jednom nije zamijenio filter goriva vrisne bosch pumpa.. Zet jedva docekao da kaze jesam ti rekao da se ford kvari