Greta Thunberg
- DzordzHodzic
#102 Re: Greta Thunberg
Ja nisam nesto bogzna upucen u ovu pricu o klimatskim promjenama al bih da pitam je li iskljucena mogucnost da se sve te promjene desavaju zbog toga sto zemlja prolazi kroz nekakve klimatske faze u smislu da postoje pomijeranja u suncevom sistemu ili tako nesto? Nesto na fazon ledeno doba ovo ono?
Vidim neko maloprije napisa da je fol covjek unistio planetu bez mogucnosti povratka, mislim iako ocito da imamo uticaja ne vjerujem da smo neki bitan faktor u ekosistemu. Ponavljam imamo uticaja ali ne toliko da izazovemo neku ekolosku katastrofu kurci palci.
Sta ja znam, mozda i grijesim.
Vidim neko maloprije napisa da je fol covjek unistio planetu bez mogucnosti povratka, mislim iako ocito da imamo uticaja ne vjerujem da smo neki bitan faktor u ekosistemu. Ponavljam imamo uticaja ali ne toliko da izazovemo neku ekolosku katastrofu kurci palci.
Sta ja znam, mozda i grijesim.
- Lincoln-Burrows
#103 Re: Greta Thunberg
Ima dobrih razmišljanja a i onih ad hominem ali tako je u svemu.
Dobro je netko napisao da smo dostigli točku sa koje je povratak nemoguća misija
a možda nas još jedino spase Huti iz Jemena.
Dobro je netko napisao da smo dostigli točku sa koje je povratak nemoguća misija
a možda nas još jedino spase Huti iz Jemena.
-
Bodkin
#104 Re: Greta Thunberg
Ocigledno joj neki govori kako da se ponasa i sta da prica odavno vec. Na pocetku mozda i nije bilo tako.
Da, treba dizati svijest o ekologiji i klimi. Ne, ne treba mi trenirano dijete da ukida sve letove jer eto letenje steti planeti
Da, treba dizati svijest o ekologiji i klimi. Ne, ne treba mi trenirano dijete da ukida sve letove jer eto letenje steti planeti
- jeza u ledja
#105 Re: Greta Thunberg
Da, vjerovacemo tebi umjetso naucnicima. Ti znas bolje.The 51st State wrote:klimatske promjene uzrokovane ljudskom aktivnoscu su ubleha pogotovo ovo sa co2,
- jeza u ledja
#106 Re: Greta Thunberg
The 51st State wrote: i lijepo bi bilo nauku konsultovati koja ipak jos nije nacisto oko fenomena globalnog zagrijavanja
Nauka je nacisto. Ti je ocigledno nisi "konsultovao".
- jeza u ledja
#107 Re: Greta Thunberg
Znaci, po tebi, i drugima, veci uticaj na svjetska desavanja imaju zapadne vlade koje furaju eco-friendly suplju od globalnih naftnih, trgovinskih i automoto korporacija?zposao wrote:
Ako ne pušiš massmedia histeriju o nekakvom Sudnjem Danu u roku 12 godina to ne znači da mrziš. Ako sažaljevaš izmanipulisano dijete sa poteškoćama u razvoju koje je naivno, neiskvareno i idealist, a koje koriste massmediji za svoje licemjerne agende, prema kome je to mržnja?
Eno do neki dan histerija bila "gori Amazonska prašuma", pa dok u NYT nije izašo članak da još više gori u Africi ali niko o tome ne govori. A u amazoni ne gori prasuma nego svake godine poljoprivrednici pale nisko raslinje po oranicama...
Nemoj mi reć da je slučajno čitav svijet popušio histeriju oko amazone, gdje je čak francuski predsjednim twittao lažne slike uz pateticne komentare.
Očigledno se neka "eko" agenda valja iza brda. Kakva i sa kojim ciljem teško je sad govoriti. Ali je vrlo moguće da sa tim nebulozama bogate vlade pokušavaju rušiti slabije razvijene zemlje ili neposlušnike.
Možda žele uvesti nove poreze, možda žele privatizovati izvore pitke vode uz mantru "to je da ih mi čuvamo od zagađenja"..
Svako malo se priča o prepopulaciji Zemlje, kao previše ljudi, ljudi su rak Zemlje, treba smanjiti populaciju i slična sranja... Zanimljivo niko od tih što zagovara ideju o prenapucenosti planete Zemlje ne želi poći od sebe, nego bi bekom drugom nabijao grižnju savijesti što je rođen, što živi, diše i hrani se.
Fun, fact: jednom sam baš iz zajebancije izračunao da bi sva svjetska populacija mogla stati na površinu veličine Bosne i Hercegovine i pritom bi svaki čovjek imao oko 5 metara kvadratnih svog prostora. Ostatak planete bi bio prazan. To je banalnost, ali slikovit prokaz koliko je prenapučena Zemlja.
Pusti mi floskule i histeriju. Za Zemlju i prirodu se treba brinuti i čuvati. Ali ljudi neće uništiti Zemlju. To je egoistična budalaština. Ljudi mogu samo sebi uništiti šanse za život. Zemlja bi se nakon određenog vremena regenerisala i nastavila proizvodit život bez nas.
(Kako to fino reče George Carlin)
Ono, zapitas li se mozda slucajno, slu-caj-no, da nisi mozda ti taj koji je pod uticajem propagande najmocnijih i najbogatijih svjetskih industrijskih lobija? Zapitas li se mozda slucajno, ono, MOZDA, zasto postoji korelacija izmedju nivoa obrazovanja i skepse u vezi uticaja covjeka na globalno zagrijavanje?
I onda dalje zapitas li se mozda, ono slucajno, posto vidim pise se o first world problems bogatih guzeljasa, ko ce PRVO biti na udaru efekata globalnog zagrijavanja? Siromasni ili bogati?
Kina je ubjedljivo najveci emiter CO2. Indija je treca. Kad odes u te zemlje, prvo sto primjetis odmah pri izlasku iz aviona je smrad koji podjseca na paljevinu plastike. Kineski gradovi su zuti od zagadjenja. Jel se u Svedskoj, tom velikom zagadjivacu moze disat?
Kada se pocne podizat nivo okeana, ko ce imati love da napravi brane, ko Holandjani, da zastiti svoje gradove? Bogati ili siromasni?
PS: Inace, mala, sve super, samo hvala lijepo ne treba mi dijete da mi govori sta bi pametnom covjeku trebalo biti ocigledno.
- GandalfSivi
#108 Re: Greta Thunberg
Dosasno mu ba pa se zajebajejeza u ledja wrote:Da, vjerovacemo tebi umjetso naucnicima. Ti znas bolje.The 51st State wrote:klimatske promjene uzrokovane ljudskom aktivnoscu su ubleha pogotovo ovo sa co2,![]()
- Nadzornik
#110 Re: Greta Thunberg
E da nije onaj asteroid roknuo onomad i dan danas bi T-rex i titano boa tutnjali zemljom u ugodnih 30 i nesto stepeni,velikom vlaznoscujeza u ledja wrote: Da, vjerovacemo tebi umjetso naucnicima. Ti znas bolje.![]()
vazduha i velikom koncetracijom co2 ali bez hladnoce,snijega i ostalih nedaca koje prete savremeni svijet.
E to je bio raj na zemlji a ne da ja sad u sred augusta moram ici u Makarsku da se ugrijem...
-
swanfilter
#111 Re: Greta Thunberg
Ma, nek se ozonko ponovo zacepio, sve ostalo cemo nekako ...
-
zposao
#112 Re: Greta Thunberg
Prevelik značaj ljudi daju sebi u odnosu na planet i cijeli planetarni ekosustav.
A da treba paziti i čuvati prirodu prvenstveno radi nas samih, to ne treba raspravljati.
A te neke ublehe kako je svako malo smak svijeta, nema smisla komentarisat.
A da treba paziti i čuvati prirodu prvenstveno radi nas samih, to ne treba raspravljati.
- Nadzornik
#113 Re: Greta Thunberg
Mene je strah prirode a ne ljudi.
Da ovaj Yellowstone rokne bilo bi veselo...

Da ovaj Yellowstone rokne bilo bi veselo...

- jeza u ledja
#114 Re: Greta Thunberg
Preveliku rupu u znanju o bilo cemu ljudi sebi dozvoljavaju istovremeno direktno kontrirajuci ljudima koji imaju najvise znanja o tome. Jer - "sta ima, naucnik?" i taj rad.zposao wrote:Prevelik značaj ljudi daju sebi u odnosu na planet i cijeli planetarni ekosustav.
Ta ce klima, sta panicite, i tako. Jebe se nas, svakako ce neko drugi to rjesavat.
- SmokingMan
#115 Re: Greta Thunberg
Ja ne brinem,iskreno. 
- Nadzornik
#116 Re: Greta Thunberg
A sta ti imas od konstantnog kontriranja i popovanja drugima...???jeza u ledja wrote: Preveliku rupu u znanju o bilo cemu ljudi sebi dozvoljavaju istovremeno direktno kontrirajuci ljudima koji imaju najvise znanja o tome. Jer - "sta ima, naucnik?" i taj rad.
Ta ce klima, sta panicite, i tako. Jebe se nas, svakako ce neko drugi to rjesavat.
Ucini ti nesto za ovu planetu covjece,vrati se u domovinu i pocisti prvo ispred svoga praga.
-
paladinka
#117 Re: Greta Thunberg
Mora se uvjek poceti od sebe !
- Nadzornik
#118 Re: Greta Thunberg
Tako i treba,nemoj da te bije maler...SmokingMan wrote:Ja ne brinem,iskreno.
- SmokingMan
#119 Re: Greta Thunberg
Samo rahat pamet,tek sam odnedavno skontao.Što manje sekiracije to bolje.Nadzornik wrote:Tako i treba,nemoj da te bije maler...SmokingMan wrote:Ja ne brinem,iskreno.
-
The 51st State
#120 Re: Greta Thunberg
a jasta je, velika pamet zakljuciti da je zad jiuh 50 godina zatopljenje, samo sto nije plameta 50 godina, ima malo vise varujabli, ne zajebaji statisticaru.jeza u ledja wrote:The 51st State wrote: i lijepo bi bilo nauku konsultovati koja ipak jos nije nacisto oko fenomena globalnog zagrijavanja![]()
![]()
![]()
Nauka je nacisto. Ti je ocigledno nisi "konsultovao".
-
The 51st State
#121 Re: Greta Thunberg
ne zajebajem se, co2 je zivot, sto vise co2 vise vegetacije, sad sto je raspored drugaciji nije frka, sta si se usro nisi na moru.GandalfSivi wrote:Dosasno mu ba pa se zajebajejeza u ledja wrote:Da, vjerovacemo tebi umjetso naucnicima. Ti znas bolje.The 51st State wrote:klimatske promjene uzrokovane ljudskom aktivnoscu su ubleha pogotovo ovo sa co2,![]()
- jeza u ledja
#122 Re: Greta Thunberg
Kontriram onima s kojima se ne slazem. I uprkos tvom dojmu, vecina ljudi ne razmislja kao ti i tvoji istomisljenici na ovoj temi, ili na bilo kojoj drugoj na kojoj se osjecas ugrozenim. To je pod jedan. Pod dva, nemaju svi zarku zelju da dodju na forum i napisu "Ustat pa spomenut Iran" bar jednom sedmicno, i tako godinama.Nadzornik wrote: A sta ti imas od konstantnog kontriranja i popovanja drugima...???
Ucini ti nesto za ovu planetu covjece,vrati se u domovinu i pocisti prvo ispred svoga praga.
A ispred praga bogami neki dan ocisceno.
- jeza u ledja
#123 Re: Greta Thunberg
Nauka je nacisto da je covjek uzrok zatopljenju zadnjih 100 godina. Meni nije oko cega se tu ima raspravljat?The 51st State wrote: a jasta je, velika pamet zakljuciti da je zad jiuh 50 godina zatopljenje, samo sto nije plameta 50 godina, ima malo vise varujabli, ne zajebaji statisticaru.
-
The 51st State
#124 Re: Greta Thunberg
o dramaticnosti istog,jeza u ledja wrote:Nauka je nacisto da je covjek uzrok zatopljenju zadnjih 100 godina. Meni nije oko cega se tu ima raspravljat?The 51st State wrote: a jasta je, velika pamet zakljuciti da je zad jiuh 50 godina zatopljenje, samo sto nije plameta 50 godina, ima malo vise varujabli, ne zajebaji statisticaru.
- Nadzornik
#125 Re: Greta Thunberg
Biti ekoloski osvjesten stvarno je cool,posteno...jeza u ledja wrote:
A ispred praga bogami neki dan ocisceno.
p.s. ustati i spomenuti Iran....