Koji Indijci , popricaj malo sa ljudima koji rade sa njima ? Samo poroblemi.kabal1337 wrote:smijesno je porediti situaciju u AT i BA. Nekim cudom uvozite bruku programera i sl.
Pogledaj malo Indiju i koliko imaju programera, osoba koji se bave CAD crtezima... To je masovno trazeno i tek postaje. Ti da ne ucis dijete ovome a imas raspoloziva sredstva koja skupljaju prasinu pa ti si lud-a
Nacrtaj WORD, sirotinjo
-
paladinka
#101 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
- SaraFina
#102 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
plain vanilla wrote:Mislim da radite skroz pogresna poredjenja. Kod nas zavrsis fax pa ides na biro, da ne govorim o srednjoj skoli. Ljudi sa zavrsenim fakultetima upisuju srednju medicinsku da bi isli u Njemacku.SaraFina wrote:
Pa nikakve. Hoću ti reći da taj predmet ne postoji. U jednoj Austriji ni dan danas. Pa niko ne piše da proizvodi nazadne učenike i ljude.
Umjesto da iskoristimo ekspanziju it sektora, taj voz prolazi pored nas. A da ne govorim da nikako ne moze biti beskorisno da djeca budu informaticki pismena.
Ja ne tvrdim da beskorisno biti inf. pismen, nego ova žena pretjeruje s očekivanjima kad je škola u pitanju. I to osnovna.. Hajde da u matematičkoj gimnasiji ovo...(MISLIM na ženu što objavila status a Buka se počela dobro brukati)
- 512MB
#103 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Nešto ne vjerujem da su djeca crtala mockups za novi produktHavarija! wrote:Skiciranje screen-ova u IT svijetu nije stran pojam uopste. To je proces koji obavlja UX dizajner, te se u vecini slucajeva upravo pocinje s olovkom i papirom. Rijec je o 'wireframing-u', odnosno 'low fidelity wireframing'; kad se prije nego krene dizajnirati ugrubo pocne skicirati arhitektura informacija, sadrzaja, akcija i svega ostalog.
Naravno i dalje stoji pitanje zasto su djeca crtala, odnosno da li su uopste ucili 'wireframing'? Ako nista, na dobrom su putu da nauce.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#104 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
ko nije sa njima radio ne zna koji su to ublehanti... kinezi su mila majkapaladinka wrote:Koji Indijci , popricaj malo sa ljudima koji rade sa njima ? Samo poroblemi.kabal1337 wrote:smijesno je porediti situaciju u AT i BA. Nekim cudom uvozite bruku programera i sl.
Pogledaj malo Indiju i koliko imaju programera, osoba koji se bave CAD crtezima... To je masovno trazeno i tek postaje. Ti da ne ucis dijete ovome a imas raspoloziva sredstva koja skupljaju prasinu pa ti si lud-a
- kabal1337
#105 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Pa pogledaj konkurse sa CAD crteze...paladinka wrote: Koji Indijci , popricaj malo sa ljudima koji rade sa njima ? Samo poroblemi.
Pogledaj koliko se informaticki razvijaju naravno oni koji dobiju sansu. Ja ne kazem da nema svakakvih, tema je razvoj i ucenje...
- 512MB
#106 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Dakle ipak ima informatika prije prvog srednjegSaraFina wrote: Sa smjerom (IZBOROM), u klasičnim slučajevima školovanja NE.
Bogati zaobiđi me ako si nabrijan od danas. Slobodno.
- vjesticanametli
#107 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Ma jesuuuuu sta ti znas512MB wrote:Nešto ne vjerujem da su djeca crtala mockups za novi produktHavarija! wrote:Skiciranje screen-ova u IT svijetu nije stran pojam uopste. To je proces koji obavlja UX dizajner, te se u vecini slucajeva upravo pocinje s olovkom i papirom. Rijec je o 'wireframing-u', odnosno 'low fidelity wireframing'; kad se prije nego krene dizajnirati ugrubo pocne skicirati arhitektura informacija, sadrzaja, akcija i svega ostalog.
Naravno i dalje stoji pitanje zasto su djeca crtala, odnosno da li su uopste ucili 'wireframing'? Ako nista, na dobrom su putu da nauce.
Ima informatika ovisno od profila koje DZetic izabere
- SaraFina
#108 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
512MB wrote:Dakle ipak ima informatika prije prvog srednjegSaraFina wrote: Sa smjerom (IZBOROM), u klasičnim slučajevima školovanja NE.
Bogati zaobiđi me ako si nabrijan od danas. Slobodno.
Aha. I balet i klavir također. Po izboru.
- 512MB
#109 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
WYSIWYGmk ultra wrote:a LaTex?
- Maraschino
#110 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Nikoleta Milašević-Dobrača zna da joj ni dedo nije crtao nego pisao u wordu.
-
Havarija!
#111 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Da, zato i kazem da i dalje stoji pitanje zasto su crtali512MB wrote:Nešto ne vjerujem da su djeca crtala mockups za novi produktHavarija! wrote:Skiciranje screen-ova u IT svijetu nije stran pojam uopste. To je proces koji obavlja UX dizajner, te se u vecini slucajeva upravo pocinje s olovkom i papirom. Rijec je o 'wireframing-u', odnosno 'low fidelity wireframing'; kad se prije nego krene dizajnirati ugrubo pocne skicirati arhitektura informacija, sadrzaja, akcija i svega ostalog.
https://cdn.dribbble.com/users/409537/s ... frames.jpg
- kabal1337
#112 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Uce ih da kopiraju kao kinezi.
- vjesticanametli
#113 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
editor free512MB wrote:WYSIWYGmk ultra wrote:a LaTex?
-
pinkman
#114 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Sramota. Pogledajte code.org:
https://studio.code.org/courses
Ovdje imaju kursevi za ulazak u svijet Computer Science. Doslovno sve kroz igru, a super za razvijanje logike. Jasno je da nije svako dijete za programiranje, ali je dosta toga kroz igru tako da i oni sa manje talenta mogu dosta razvijati logiku, a poslije svakako daljnje usmjeravanje..
Ovdje imaju kursevi za ulazak u svijet Computer Science. Doslovno sve kroz igru, a super za razvijanje logike. Jasno je da nije svako dijete za programiranje, ali je dosta toga kroz igru tako da i oni sa manje talenta mogu dosta razvijati logiku, a poslije svakako daljnje usmjeravanje..
- 512MB
#115 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Ko zna, ja u životu nisam ni jednom koristio Word, a prošao sam sve škole pa i informatičkeHavarija! wrote: Da, zato i kazem da i dalje stoji pitanje zasto su crtali
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#116 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
A to se treba vratiti u doba deda?Maraschino wrote:Nikoleta Milašević-Dobrača zna da joj ni dedo nije crtao nego pisao u wordu.
-
pinkman
#117 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Ono sto me jos interesuje zasto uopste forsiraju proizvod jedne kompanije - u ovom slucaju Microsoft. Isto je i na javnim nabavkama.
Postoji mnostvo drugih opcija od LibreOffice, Open Office, Pages (Mac), itd.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#118 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
al kad vidiš onaj pdf prvi putvjesticanametli wrote:editor free512MB wrote:WYSIWYGmk ultra wrote:a LaTex?
u školi se ne uči, samo se provodi običaj
meni je gore što su kod nas djeca generalno nezainteresovana za bilo šta, ni sport ni učenje... a danas je sve dostupno.
- kabal1337
#119 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
zbog literature i kupljenih licenicapinkman wrote:Ono sto me jos interesuje zasto uopste forsiraju proizvod jedne kompanije - u ovom slucaju Microsoft. Isto je i na javnim nabavkama.
- 512MB
#120 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Pa 99% učitelja će reći da za Informatiku i programiranje trebaš razvaljivat u matematici, što naravno nije tačno.pinkman wrote:Sramota. Pogledajte code.org:
Last edited by 512MB on 12/09/2019 21:52, edited 1 time in total.
- Maraschino
#121 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Sta fali. I ja sam pola godine kosa tanka uspravna debela pa me evo sve stigao.plain vanilla wrote:A to se treba vratiti u doba deda?Maraschino wrote:Nikoleta Milašević-Dobrača zna da joj ni dedo nije crtao nego pisao u wordu.
- Maraschino
#122 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Problem je sto su nasi roditelji pametniji od ucitelja. 
- 512MB
#123 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Zbog neznanjakabal1337 wrote:zbog literature i kupljenih licenicapinkman wrote:Ono sto me jos interesuje zasto uopste forsiraju proizvod jedne kompanije - u ovom slucaju Microsoft. Isto je i na javnim nabavkama.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#124 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
crtaju li tvoja djeca word?Maraschino wrote:Sta fali. I ja sam pola godine kosa tanka uspravna debela pa me evo sve stigao.plain vanilla wrote:A to se treba vratiti u doba deda?Maraschino wrote:Nikoleta Milašević-Dobrača zna da joj ni dedo nije crtao nego pisao u wordu.
- kamberovica polje
#125 Re: Nacrtaj WORD, sirotinjo
Pa istina je, dešava se diljem svijeta u državama kao npr. Liberija, Burundi i Mozambik.Radio Sarajevo wrote:
Takvi kao ti održavaju ovo smeće od sistema na životu. Glavu i pijesak i dobro je dok se ne puca.