Ommadawn wrote:muha_sa wrote: šalje muž mami a sadetinoj svekrvisadeta pjeni
-al ne smije ništa pa je ovu temu otvorila
zato i pita koliko je normalno da se pošalje
sadeti svekrva trn u oku
Ommadawn wrote:muha_sa wrote: šalje muž mami a sadetinoj svekrvisadeta pjeni
zato i pita koliko je normalno da se pošalje
Naravno da je bitna,bitna je pravo.Svaki priliv svjezeg novca je bitan.Je li to investicija u nekretninu,posao,doznaka roditeljima...Sve je bitno,novac cirkulise,jaca ekonomiju,otvara mogucnosti,uposljava nove ljude...Sve je bitno osim ovog iznosenja sadetinog jel kome kupila cokoladu iz lidla i dala stoju da kupi gojzerice.Ommadawn wrote: Da se manje ljudi može kurčiti - za početak. I da se utvrdi da li je stvarno dijaspora ekonomski bitna za BiH ili nije, i ukoliko jeste, u kojem tačno procentu.
Jedna je stvar sigurna - manje će pišati i pljuvati jedni po drugima.
Eh eto nju ce pitat hoce li materi poslat.muha_sa wrote:šalje muž mami a sadetinoj svekrvimO k3 wrote:saljes li ti ??sadie_forever wrote:ako je tako sto se turcimo i arapima spotice sto ne ulazu u BIH? ulagat iz ljubavi ne radi ni budalasadeta pjeni
Dobra je svekrva kakva je sadeta...muha_sa wrote:
sadeti svekrva trn u okui ne popušta je--al na forumu
HAVANA wrote:Naravno da je bitna,bitna je pravo.Svaki priliv svjezeg novca je bitan.Je li to investicija u nekretninu,posao,doznaka roditeljima...Sve je bitno,novac cirkulise,jaca ekonomiju,otvara mogucnosti,uposljava nove ljude...Sve je bitno osim ovog iznosenja sadetinog jel kome kupila cokoladu iz lidla i dala stoju da kupi gojzerice.Ommadawn wrote: Da se manje ljudi može kurčiti - za početak. I da se utvrdi da li je stvarno dijaspora ekonomski bitna za BiH ili nije, i ukoliko jeste, u kojem tačno procentu.
Jedna je stvar sigurna - manje će pišati i pljuvati jedni po drugima.
Šuti prika, ja prije nekoliko godina pratio punicu na autobus za Bosnu, dolazi lik sa Citroenom ZX u solidno poluraspadnom stanju, istovara šporet i utovara u autobus da mu odveze dole. Vidim nešto sa vozačom raspravlja.HAVANA wrote:Znas sta mi je najmrze kad salju iz dijaspore? Kad kupe stan i onda se svi meni na kosti natovare kad mi ide roba ubace na kamion wc solje,vodokotlice,74 ventila,store,cesmu,bojler ,klimu...Onda ja to istovaram i premjestam dok neko ne dodje.Momentalno imam dva mala bicikla,4 serpe i nake mesingane zdjele na stanju.Inace ovde nema ugradbenih vodokotlica i solja,to je puno bolje vani.Prosli mjesec mi je doslo 450 metara cijevi za podno grijanje,3 kese ventila,razvodnici,ormaric...
A 300 metara od stana mu rehau podruznica,metar cijevi 1.30 km
I svaki put zajebancija na granici sa carinom,majke mi kontace ljudi da radim sa serpama,ventilima i vodokotlicima
Samo se nemoj zajebat ko ja pa kupit onaj iduktivni, sve sam šerpe i tave moro mjenjat...HAVANA wrote:Eeee ,da je nama dje nac sporet za kupit.
papirologija, smjestaj za pocetak npr?Ommadawn wrote:Na koji način možeš nekome pomoći da se preseli iz Bosne negdje u inostranstvo?Seyfo wrote:Tema me podsjeca na jednu koju je otvorio nikad prezaljeni Zviz:"da li vam rodbina vani lezi na parama". Cilj teme je samopromocija,svi nasi vani su bijeda,sirotinja, kurce se,lazu, za razliku od njega koji se snasao. Ja bih da doprinesem temi na nacin da cu reci da je slanje para individualno, neko salje neko ne, ali da ti pomogne da dodjes i ti - jok ! Pa najgore sto mu se moze desiti je da dodjes i bolje se snadjes nego on. Ima i tu iznimki,naravno,ali pravilo je tu. A nekad bi najbolje pomogao rodjaku, prijatelju,komsiji,poznaniku da mu pomognes da dodje,nego da mu saljes. (Stara izreka o ribama i pecanju)
Trebo za to sve i živce imatHAVANA wrote:Znas sta mi je najmrze kad salju iz dijaspore? Kad kupe stan i onda se svi meni na kosti natovare kad mi ide roba ubace na kamion wc solje,vodokotlice,74 ventila,store,cesmu,bojler ,klimu...Onda ja to istovaram i premjestam dok neko ne dodje.Momentalno imam dva mala bicikla,4 serpe i nake mesingane zdjele na stanju.Inace ovde nema ugradbenih vodokotlica i solja,to je puno bolje vani.Prosli mjesec mi je doslo 450 metara cijevi za podno grijanje,3 kese ventila,razvodnici,ormaric...
I svaki put zajebancija na granici sa carinom,majke mi kontace ljudi da radim sa serpama,ventilima i vodokotlicima
Nije ni to pravilo,meni su mnogo pomogli prijatelji kada sam izasao.Od boravka do trazenja stana,garancija,selidbe i svega ostalog.Doduse 95 godine,ne znam kako je sad al supak je supak i 95 i 2019 a dobar je dobar...vjesticanametli wrote:Ma cim poDZes pitat ide eeee nije to lakoseronje ....kad doDZes iz nebuha
oooo pa kako sto nije ti kaze ovde bas najbolje et deveramo
mrrrrrs
Ommadawn wrote:Šuti prika, ja prije nekoliko godina pratio punicu na autobus za Bosnu, dolazi lik sa Citroenom ZX u solidno poluraspadnom stanju, istovara šporet i utovara u autobus da mu odveze dole. Vidim nešto sa vozačom raspravlja.HAVANA wrote:Znas sta mi je najmrze kad salju iz dijaspore? Kad kupe stan i onda se svi meni na kosti natovare kad mi ide roba ubace na kamion wc solje,vodokotlice,74 ventila,store,cesmu,bojler ,klimu...Onda ja to istovaram i premjestam dok neko ne dodje.Momentalno imam dva mala bicikla,4 serpe i nake mesingane zdjele na stanju.Inace ovde nema ugradbenih vodokotlica i solja,to je puno bolje vani.Prosli mjesec mi je doslo 450 metara cijevi za podno grijanje,3 kese ventila,razvodnici,ormaric...
Krene autobus, ja stojim i dalje, ispijam kafu kad lik meni prilazi “Jebo majku, fino se s njima dogovorio da mi odvezu šporet dole, kad sad kao traži mjesto u autobusu...”
Rekoh “Pa zar nema u Bosni kupiti šporet?”
“Nema kao i ovdje”
“Pa koji si šporet kupio?”
“Gorenje”
Možeš li to podrobnije objasniti, molim te?todd_smith wrote:papirologija, smjestaj za pocetak npr?Ommadawn wrote:Na koji način možeš nekome pomoći da se preseli iz Bosne negdje u inostranstvo?Seyfo wrote:Tema me podsjeca na jednu koju je otvorio nikad prezaljeni Zviz:"da li vam rodbina vani lezi na parama". Cilj teme je samopromocija,svi nasi vani su bijeda,sirotinja, kurce se,lazu, za razliku od njega koji se snasao. Ja bih da doprinesem temi na nacin da cu reci da je slanje para individualno, neko salje neko ne, ali da ti pomogne da dodjes i ti - jok ! Pa najgore sto mu se moze desiti je da dodjes i bolje se snadjes nego on. Ima i tu iznimki,naravno,ali pravilo je tu. A nekad bi najbolje pomogao rodjaku, prijatelju,komsiji,poznaniku da mu pomognes da dodje,nego da mu saljes. (Stara izreka o ribama i pecanju)
eno Fossil ti je objasnioOmmadawn wrote: Možeš li to podrobnije objasniti, molim te?
Nije.todd_smith wrote:eno Fossil ti je objasnioOmmadawn wrote: Možeš li to podrobnije objasniti, molim te?