Niko ne konta da su Arapi koji dolaze u BiH neki srednji stalez, da ne kazem radnicka klasa upitnih manira i ponasanja i da se sa bogatim Arapima, o kojima svijet prica, u putu nisu sreli! Ti bogati obilaze Londone, Parize, kupuju u Harrodsima, Vutonima, a ne spartaju kombijima na relaciji tarcin - SCC.MehmedPasaMoric wrote:Uzimaju lopatom, drugim rijecima prodaju im u bescjenje zemlju i imanje za koje su im djedovi citav zivot proljevali znoj a koje danas nazalost niko drugi ne zeli kupiti jer Bosnjo bjezi od zemlje kao djavo od krsta. Jadna ti je takva lopata... Evropske zemlje vec godinama posjecuju Arapi koji su bar 1000 puta bogatiji od ovih prasinara koji nama dolaze pa ih jos niko ne uze lopatom, a kamoli da mi uzmemo ove. Semit je to, njemu je jedan dolar veci nego meni milion
Ubise nas papci
-
tempuser
#101 Re: Ubise nas papci
- strong69
#102 Re: Ubise nas papci
I? Sta bi ti predložio? Da im se zabrani dolazak? Da im se traži minimalni iznos novca? Kao sto bi i nama trebalo u EU? Da li bi imao sta protiv da na granici EU pokažeš sumu za svaki dan boravka i rezervaciju hotela?
- MehmedPasaMoric
#103 Re: Ubise nas papci
Logicno, koliko jedan "pravi" Arap sa potrosi za jednu zabavu sa eltinim prostitutkama u Londonu, toliko 100 ovih obicnih sto nama ne dolaze ne potrose za mjesec dana... Doduse mi i nemamo nikakvih atrakcija za "prave" Arape jer njih ne zanima suma, rijeka i livada nego kockarnice, klubovi (nerijetko gay klubovi), hoteli sa penthausima od 500 kvadrata, butici Louis Vuitton, ekskluzivni restorani gdje mozes piti viski star 50 godina, servisi za rentanje limuzina itd.
Al haj ti to objasni Bosnji koji nije mrdnuo dalje od Makarske
-
tempuser
#104 Re: Ubise nas papci
Ne bih nista osim da se stvari realno posmatraju i im ne tolerisemo da nam se pisaju i seru po glavi zarad para koje ovdje potrose.strong69 wrote:I? Sta bi ti predložio? Da im se zabrani dolazak? Da im se traži minimalni iznos novca? Kao sto bi i nama trebalo u EU? Da li bi imao sta protiv da na granici EU pokažeš sumu za svaki dan boravka i rezervaciju hotela?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#105 Re: Ubise nas papci
A gdje ti se to pišaju po glavi i rade sta hoce??? Uporedi to sa nasim ološem, pa vidi kakvi smo i mi.....je li i pnaj sto je urinirso po vjecnoj arap????tempuser wrote:I sta je tvoja poruka? Zato sto nekom ostavljaju neke pare treba da im priustimo kolektivni felatio, da ih pustimo da nam se seru i pisaju po glavi kako hoce, da gaze po necemu sto ne nekima od nas jako vazno?konektovan wrote:
Nazalost,grijesis dobro, ne radim sa arapima i marku, pfening nisam od njih dobio nikad, ali poznajem neke ljude koji ih uzimaju lopatom, bukvalno.
Mislim, ovo je demokratska zemlja, ako mislis da to tako treba, a ti bujrum klekni i podmetni im se, nece ti niko braniti...
Niko ne piše o tome da im tteba kleknuti, pokazes gostoljubivost onoliko koliko treba i nista vise, ko se bas sere po nama,vratiti mu istom mjerom....
- konektovan
#106 Re: Ubise nas papci
Ja sam licno protiv prodaje zemlje, ali kome ja mogu zabraniti da prodaje "svoju" zemlju, kucu??????MehmedPasaMoric wrote:Uzimaju lopatom, drugim rijecima prodaju im u bescjenje zemlju i imanje za koje su im djedovi citav zivot proljevali znoj a koje danas nazalost niko drugi ne zeli kupiti jer Bosnjo bjezi od zemlje kao djavo od krsta. Jadna ti je takva lopata... Evropske zemlje vec godinama posjecuju Arapi koji su bar 1000 puta bogatiji od ovih prasinara koji nama dolaze pa ih jos niko ne uze lopatom, a kamoli da mi uzmemo ove. Semit je to, njemu je jedan dolar veci nego meni milion
Da li bi ti isto tako pisao da francuzi dodju i pocnu kupovati zemlju, kuce i sve ostalo?????
-
Naslovnica
#107 Re: Ubise nas papci
Ni Arapi niti naš ološ ne treba da rade gore nabrojane loše stvari. Ali Arape smatram za goste u našoj državi, a kada si u gostima valjda se treba pristojno ponašati?!konektovan wrote:A gdje ti se to pišaju po glavi i rade sta hoce??? Uporedi to sa nasim ološem, pa vidi kakvi smo i mi.....je li i pnaj sto je urinirso po vjecnoj arap????tempuser wrote:I sta je tvoja poruka? Zato sto nekom ostavljaju neke pare treba da im priustimo kolektivni felatio, da ih pustimo da nam se seru i pisaju po glavi kako hoce, da gaze po necemu sto ne nekima od nas jako vazno?konektovan wrote:
Nazalost,grijesis dobro, ne radim sa arapima i marku, pfening nisam od njih dobio nikad, ali poznajem neke ljude koji ih uzimaju lopatom, bukvalno.
Mislim, ovo je demokratska zemlja, ako mislis da to tako treba, a ti bujrum klekni i podmetni im se, nece ti niko braniti...
Niko ne piše o tome da im tteba kleknuti, pokazes gostoljubivost onoliko koliko treba i nista vise, ko se bas sere po nama,vratiti mu istom mjerom....
A za naš ološ smo davno apsolvirali, ništa ne pomaže.
- konektovan
#108 Re: Ubise nas papci
Pomsze vjeruj mi, po dzepu kad ga dobro klepiš, svemu se naucis pa cak i lijepom ponasanju....
- MehmedPasaMoric
#109 Re: Ubise nas papci
Ne zanima me sta neko radi sa svojom imovinom, ali to nije nikakvo uzimanje lopatom nego obicna trgovina. Istu tu zemlju po istoj cijeni mogu i ja kupiti, i sad to znaci da je i mene uzeo lopatom?konektovan wrote:Ja sam licno protiv prodaje zemlje, ali kome ja mogu zabraniti da prodaje "svoju" zemlju, kucu??????MehmedPasaMoric wrote:Uzimaju lopatom, drugim rijecima prodaju im u bescjenje zemlju i imanje za koje su im djedovi citav zivot proljevali znoj a koje danas nazalost niko drugi ne zeli kupiti jer Bosnjo bjezi od zemlje kao djavo od krsta. Jadna ti je takva lopata... Evropske zemlje vec godinama posjecuju Arapi koji su bar 1000 puta bogatiji od ovih prasinara koji nama dolaze pa ih jos niko ne uze lopatom, a kamoli da mi uzmemo ove. Semit je to, njemu je jedan dolar veci nego meni milion
Da li bi ti isto tako pisao da francuzi dodju i pocnu kupovati zemlju, kuce i sve ostalo?????
- konektovan
#110 Re: Ubise nas papci
A ko je spomenuo uzimanje lopatom i pod tim misleci na prodaju imovine????? Ja nisam, niti sam uopšte mislio na to.....i je li vi stvarno mislite da se to kupuje u tolikoj mjeri?????
-
Naslovnica
#111 Re: Ubise nas papci
Da, ali u pravnim državama.konektovan wrote:Pomsze vjeruj mi, po dzepu kad ga dobro klepiš, svemu se naucis pa cak i lijepom ponasanju....
U BiH osuđene ubice i kriminalci šetaju slobodni čekajući na poziv da služe kaznu, debili voze iako imaju 80k KM kazni, itd...
- MehmedPasaMoric
#112 Re: Ubise nas papci
Pa kako ih to onda uzima, konkretno? Koliko znam oni dolaze ili a. da kupe zemlju ili b. cisto turisticki, hoteli, restorani, cevapi itd. Jos nisam cuo za slucaj da je neko npr uvalio Arapu firmu pod stecajem za velike pare, ili da su htjeli zapoceti neki projekat i dali kapital pa neko sebi strpao u dzep ili da im je neko prodao poljoprivredno zemljiste pod gradjevinsko pa nisu mogli dobiti dozvolu ili bilo sta slicno, pa da kazem joj ovaj je bas imao velike koristi od Arapakonektovan wrote:A ko je spomenuo uzimanje lopatom i pod tim misleci na prodaju imovine????? Ja nisam, niti sam uopšte mislio na to.....i je li vi stvarno mislite da se to kupuje u tolikoj mjeri?????
-
tempuser
#113 Re: Ubise nas papci
Pa gazenje po spomeniku ubijenoj djeci (gazi otac a ne dijete) je upravo pisanje po glavi, a to sto ti to ne vidis ili ne razumijes je druga stvar.konektovan wrote:A gdje ti se to pišaju po glavi i rade sta hoce??? Uporedi to sa nasim ološem, pa vidi kakvi smo i mi.....je li i pnaj sto je urinirso po vjecnoj arap????tempuser wrote:I sta je tvoja poruka? Zato sto nekom ostavljaju neke pare treba da im priustimo kolektivni felatio, da ih pustimo da nam se seru i pisaju po glavi kako hoce, da gaze po necemu sto ne nekima od nas jako vazno?konektovan wrote:
Onaj koji je pisao po vjecnoj vatri je naravno veci primitivac, ali ovo nije takmicenje ko je veci primitivac pa da se arapu tolerise gazenje po spomeniku jer je debil veci od njega pisao po vatri. Po tvojoj logici, ako u nasem drustvu ima vecih primitivaca turisti inaju pravo da ih stignu? Da ne idem tako daleko da je to uradio neko iz HR da bi ga u prvom komentarimu popljuvao i uvezao sa UZP-om, Aluminijem i sta je vec na repertoaru! Zalosno je biti plitak i ogranicen.
-
tempuser
#114 Re: Ubise nas papci
Uzme ga lopatom sto ga na crno vozs kombijem, a zapravo vara svoju drzavu na porezu! Pliko i kratkovido!MehmedPasaMoric wrote:Pa kako ih to onda uzima, konkretno? Koliko znam oni dolaze ili a. da kupe zemlju ili b. cisto turisticki, hoteli, restorani, cevapi itd. Jos nisam cuo za slucaj da je neko npr uvalio Arapu firmu pod stecajem za velike pare, ili da su htjeli zapoceti neki projekat i dali kapital pa neko sebi strpao u dzep ili da im je neko prodao poljoprivredno zemljiste pod gradjevinsko pa nisu mogli dobiti dozvolu ili bilo sta slicno, pa da kazem joj ovaj je bas imao velike koristi od Arapakonektovan wrote:A ko je spomenuo uzimanje lopatom i pod tim misleci na prodaju imovine????? Ja nisam, niti sam uopšte mislio na to.....i je li vi stvarno mislite da se to kupuje u tolikoj mjeri?????
-
PM72
#115 Re: Ubise nas papci
Sigurno ste nekad vidjeli medvjeda kako igra...
Ne voli medo da pleše nego se boji batina..a našem čovjeku treba titina milicija da da dobije par pendreka po guzici,uključujući i onog arapa.
Ne voli medo da pleše nego se boji batina..a našem čovjeku treba titina milicija da da dobije par pendreka po guzici,uključujući i onog arapa.
-
Naslovnica
#116 Re: Ubise nas papci
Nema ni Tite rahmetli, a ni Titine milicije već decenijama.PM72 wrote:Sigurno ste nekad vidjeli medvjeda kako igra...![]()
Ne voli me2do da pleše nego se boji batina..a našem čovjeku treba titina milicija da da dobije par pendreka po guzici,uključujući i onog arapa.
Ima li kakvo drugo rješenje?
-
PM72
#117 Re: Ubise nas papci
Ima.Imaš vlast bar u Kantonu pa usvojiš zakon na nivou Kantona.Od prosijačenja do uništavanja.Pa fino presretneš ujutru na stanici pune kombije i vozove prosjaka iz Breze,kaknja,Visokog,sve privedeš,procesuiraš,pokažnjavaš i upratiš za koga rade pa im oduzmeš vozila,kombije,novac.Je li to problem? Naravno da nije.Naslovnica wrote:Nema ni Tite rahmetli, a ni Titine milicije već decenijama.PM72 wrote:Sigurno ste nekad vidjeli medvjeda kako igra...![]()
Ne voli me2do da pleše nego se boji batina..a našem čovjeku treba titina milicija da da dobije par pendreka po guzici,uključujući i onog arapa.
Ima li kakvo drugo rješenje?
Uništavao klupu ili pišao po spomeniku.Nema problema paša moj ali ćeš platiti 1000 KM a ako je balavac uzmeš mu babi auto,kuću ,stan - licitacija pa namiriš štetu.I još ga usput namlatiš.
Divlja vozilom po cestu.Uzmeš mu i podereš vozačku i oduzmeš auto.
Jednostavno.
- xoklix
#118 Re: Ubise nas papci
Nije bošnji nego Bošnjaku... BOŠNJAK ,ne bošnjo !MehmedPasaMoric wrote:Logicno, koliko jedan "pravi" Arap sa potrosi za jednu zabavu sa eltinim prostitutkama u Londonu, toliko 100 ovih obicnih sto nama ne dolaze ne potrose za mjesec dana... Doduse mi i nemamo nikakvih atrakcija za "prave" Arape jer njih ne zanima suma, rijeka i livada nego kockarnice, klubovi (nerijetko gay klubovi), hoteli sa penthausima od 500 kvadrata, butici Louis Vuitton, ekskluzivni restorani gdje mozes piti viski star 50 godina, servisi za rentanje limuzina itd.
I nabijem te elitne pošasti... Više volim tog' koga zanima šuma,rijeka i livada nego toga sa kurvama,drogom i alkoholom,ljuljni bettonom i sl. gluposti.
Treba imati dostajanstva i ne prodati svoj šupak za pare.
Sarajevo nikad nije bilo poznato po sex,droga,alkohol stilu.
I to što bogati Arapi potroše samo se prelije u već bogate džepove.
Čak su,za obični puk, korisniji turisti srednje klase nego ultra bogati.
Turisti srednje klase hodaju kud i normalni žitelji grada, kupe nešto u nekom butiku koji drži Selma iz komšiluka,kuhani kukuruz kod Edisa na ulici,svrate na kafu/shishu kod Adisa iz susjedne zgrade.
Bogati Arap ušteka jahtu u Porto Montenegru ,plati Mili Đukanoviću 10 milja za usidrenje, smjesti se u Hotel Splendid , naruci flašu Dom Perignona , doručkuje kavijar, plati Soraji Vucelic 5 milja noć itd itd...
Dobro , ima koristi od PDV-a,ali obično te firme su "majstori" za neplaćanje istog.
- konektovan
#119 Re: Ubise nas papci
tempuser wrote:
Pa gazenje po spomeniku ubijenoj djeci (gazi otac a ne dijete) je upravo pisanje po glavi, a to sto ti to ne vidis ili ne razumijes je druga stvar.
Onaj koji je pisao po vjecnoj vatri je naravno veci primitivac, ali ovo nije takmicenje ko je veci primitivac pa da se arapu tolerise gazenje po spomeniku jer je debil veci od njega pisao po vatri. Po tvojoj logici, ako u nasem drustvu ima vecih primitivaca turisti inaju pravo da ih stignu? Da ne idem tako daleko da je to uradio neko iz HR da bi ga u prvom komentarimu popljuvao i uvezao sa UZP-om, Aluminijem i sta je vec na repertoaru! Zalosno je biti plitak i ogranicen.
Prije dvije godine jedan major je ostetio spomenik srebrenickim zrtvama, nisam komentar napisao na to, suzdrzao sam se iz vise razloga,....
Eto, zalosno je biti plitak i ogranicen moj majore.....
-
tempuser
#120 Re: Ubise nas papci
Naravno da jest, ti to najbolje znas. Svaka koju ne napises ti je izgleda zlatna!
- MehmedPasaMoric
#121 Re: Ubise nas papci
Sta to govoris meni, reci ovima sto su u zabludi da je svaki Arap milioner the stoga smatraju da pred njima treba biti manji od makovog zrna i trpiti sve njihove prasinarske primitivizme jer nam se eto kao drzava preporodila od novca koji oni potrose na turizam. Iako sam 100% siguran da ima turista iz Japana, Ceske, Austrije, Malezije, Amerike, nebitno, koji potrose 3 puta vise od tih Arapa, ali se ponasaju normalno i civilizovanoxoklix wrote:Nije bošnji nego Bošnjaku... BOŠNJAK ,ne bošnjo !MehmedPasaMoric wrote:Logicno, koliko jedan "pravi" Arap sa potrosi za jednu zabavu sa eltinim prostitutkama u Londonu, toliko 100 ovih obicnih sto nama ne dolaze ne potrose za mjesec dana... Doduse mi i nemamo nikakvih atrakcija za "prave" Arape jer njih ne zanima suma, rijeka i livada nego kockarnice, klubovi (nerijetko gay klubovi), hoteli sa penthausima od 500 kvadrata, butici Louis Vuitton, ekskluzivni restorani gdje mozes piti viski star 50 godina, servisi za rentanje limuzina itd.
I nabijem te elitne pošasti... Više volim tog' koga zanima šuma,rijeka i livada nego toga sa kurvama,drogom i alkoholom,ljuljni bettonom i sl. gluposti.
Turisti srednje klase hodaju kud i normalni žitelji grada, kupe nešto u nekom butiku koji drži Selma iz komšiluka,kuhani kukuruz kod Edisa na ulici,svrate na kafu/shishu kod Adisa iz susjedne zgrade.
Bogati Arap ušteka jahtu u Porto Montenegru ,plati Mili Đukanoviću 10 milja za usidrenje, smjesti se u Hotel Splendid , naruci flašu Dom Perignona , doručkuje kavijar, plati Soraji Vucelic 5 milja noć itd itd...
Dobro , ima koristi od PDV-a,ali obično te firme su "majstori" za neplaćanje istog.
- konektovan
#122 Re: Ubise nas papci
E majore majore, nije tebi lahko, ogranicen i plitak.......a vazio bi non stop.....tempuser wrote:Naravno da jest, ti to najbolje znas. Svaka koju ne napises ti je izgleda zlatna!
- xoklix
#123 Re: Ubise nas papci
Ima ih svakakvih, ko i nas... Nisam imao većih problema sa njima, sa našima itekakvih imam... Samo ti oni upadaju u oči jer su drugačiji.MehmedPasaMoric wrote:Sta to govoris meni, reci ovima sto su u zabludi da je svaki Arap milioner the stoga smatraju da pred njima treba biti manji od makovog zrna i trpiti sve njihove prasinarske primitivizme jer nam se eto kao drzava preporodila od novca koji oni potrose na turizam. Iako sam 100% siguran da ima turista iz Japana, Ceske, Austrije, Malezije, Amerike, nebitno, koji potrose 3 puta vise od tih Arapa, ali se ponasaju normalno i civilizovanoxoklix wrote:Nije bošnji nego Bošnjaku... BOŠNJAK ,ne bošnjo !MehmedPasaMoric wrote:Logicno, koliko jedan "pravi" Arap sa potrosi za jednu zabavu sa eltinim prostitutkama u Londonu, toliko 100 ovih obicnih sto nama ne dolaze ne potrose za mjesec dana... Doduse mi i nemamo nikakvih atrakcija za "prave" Arape jer njih ne zanima suma, rijeka i livada nego kockarnice, klubovi (nerijetko gay klubovi), hoteli sa penthausima od 500 kvadrata, butici Louis Vuitton, ekskluzivni restorani gdje mozes piti viski star 50 godina, servisi za rentanje limuzina itd.
Ne kradu, ne pljačkaju ... Ne znam šta hoćete , nismo Mykonos pa da možemo postavljati uslove.
Koliko raje ubi pare na njima, niste svjesni
-
tempuser
#124 Re: Ubise nas papci
Kopiranje drugih je karakteristika ogranicenih i plitkih ljudi, a ti se bas svojski trudis da to na svaki nacin pokazes. Zalosno, al jbga...konektovan wrote:E majore majore, nije tebi lahko, ogranicen i plitak.......a vazio bi non stop.....tempuser wrote:Naravno da jest, ti to najbolje znas. Svaka koju ne napises ti je izgleda zlatna!
-
tempuser
#125 Re: Ubise nas papci
Biti seljak i ptimitivacu svojoj avliji je bitno drugacije od biti seljak i primitivac u tudjoj, tj u gostima!xoklix wrote: Ima ih svakakvih, ko i nas... Nisam imao većih problema sa njima, sa našima itekakvih imam... Samo ti oni upadaju u oči jer su drugačiji.
Ne kradu, ne pljačkaju ... Ne znam šta hoćete , nismo Mykonos pa da možemo postavljati uslove.
Koliko raje ubi pare na njima, niste svjesni