Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote:
Nevezano za Vlaisavljevićku...
Možda griješim, ali meni nikako ne ide u glavu ovo stavljanje u istu ravan današnjeg restorana Kula sa zatvorom Kula u ratnom periodu?!
Ubijalo i sa Trebevića, i sa Poljina, i sa Igmana i iz Velike Aleje se ubijalo, pa opet puni sarajlija i gotovo niko ih ne bojkotuje zbog zločina.
Mislim, rat se završio tamo nekada krajem 1995, danas 2019, a imam osjećaj da bi me mnogi ovdje napali kada bih postavio sliku da jedem teletinu u restoranu Kula (i to bez crkve u pozadini).
Pa dokle više ta i takva priča?!
Ginulo se na svim ulicama Sarajeva, to je tačno, ali govorimo o konkretnoj lokaciji, jednom mjestu na kojem je najgore zlo bilo koncentrirano i sistemski, brutalno realizirano cijele četiri godine, a sad se tačno na toj lokaciji ždere lešo teletina.
Pretpostavljam, onda, da bi rado svratio i u neki restoran s dobro hranom na Kazanima, recimo?
moze kad zavrsi sa obilnim obrok recimo produziti na banjanje u vilinu vlas.
posjecivati te specificne lokacije gdje je zlo stanovalo u sustinskom obliku je morbidno i za mene neshvatljivo, osim ako nisi dio tog filma.
Naslovnica wrote:
Ja tebi odgovorio, red je da sada ti meni odgovoriš.
A znaš li ti gdje je restoran Kula, a gdje zatvor Kula?
Znam.
Duhovna oaza za spokojne zatvorske dane
Istočno Sarajevo - Kompleks Kazneno-popravnog zavoda "Kula" u Istočnom Sarajevu od prošle sedmice bogatiji je za bogomolju izuzetne ljepote - hram Nerukotvorenog Obraza Hristovog, u kojem crkvene obrede krštenja i vjenčanja mogu da obave i svi pritvorenici i osuđenici.
Predviđam u narednom periodu scenario sa naslovima već viđenim kod Vuka,čiji uzrok su, također, pare:
Sanja Vlaisavljević iselila iz Sarajeva
Ne može trpjeti primitivizam koji ne dozvoljava nesrbima život tu
Sarajevo otjeralo intelektualnu elitu
Sanja konačno živi u zdravoj sredini i bez opasnosti
Sanja:"Ne znam kako sam preživjela horor i torturu"
O Alija, šta od zemlje uradi!
Nakon toga, slijede stotine Sanjinih tekstova iz režimskih medija manjeg entiteta, u stilu najgorih nacionalističkih bljuvotina,kakvih se ne bi postidio ni Đogo Risto lično.
Naslovnica wrote:
Ja tebi odgovorio, red je da sada ti meni odgovoriš.
A znaš li ti gdje je restoran Kula, a gdje zatvor Kula?
Znam.
Duhovna oaza za spokojne zatvorske dane
Istočno Sarajevo - Kompleks Kazneno-popravnog zavoda "Kula" u Istočnom Sarajevu od prošle sedmice bogatiji je za bogomolju izuzetne ljepote - hram Nerukotvorenog Obraza Hristovog, u kojem crkvene obrede krštenja i vjenčanja mogu da obave i svi pritvorenici i osuđenici.
Seyfo wrote:Predviđam u narednom periodu scenario sa naslovima već viđenim kod Vuka,čiji uzrok su, također, pare:
Nakon toga, slijede stotine Sanjinih tekstova iz režimskih medija manjeg entiteta, u stilu najgorih nacionalističkih bljuvotina,kakvih se ne bi postidio ni Đogo Risto lično.
A sve zbog MALO VEĆIH para.
a onda slijedi jos veci naslov JUGOSLAV VLAISAVLJEVIC medju svojima
Jedan od osnovnih postulata je da malo ko odolijeva kapitalu ( u ovom slučaju većim parama).
Intelektualna elita pada kao i sve ostalo. Samo je pitanje kad i za koliko.
Obraz je postao bezvrijedan i tretira se kao recidiv Titinog vakta.
Kulturi dijaloga smeta sto tudje djeca skacu po tudjim stolovima, shisha i nesretni migranti ali joj ne smeta lokacija jednog od najpoznatijih ratnih logora za bosnjacke civile u proteklom ratu, tu moze opusteno da uziva, ko svoja na svom. Sto neko ne protjera ovu kucku sa UNSA ?
Nemojte tako na Sanjicu...
Budite posteni pa priznajte da biste i vi, iz onakve hladovine i za porciju teletine ispod saca i casu vina guzovace, napisali i gore stvari...
hizo ramidovic wrote:Nemojte tako na Sanjicu...
Budite posteni pa priznajte da biste i vi, iz onakve hladovine i za porciju teletine ispod saca i casu vina guzovace, napisali i gore stvari...
još ako ga je haldisala, mrnjauu pare joj i ne trebaju
Idu mi na nerv te neke nove kovanice koje se izmisljaju da pojačaju utisak, a nikakva smisla nema. Cuj urbani fasizam... Na stranu to što je riječ fašizam dozivjela toliku inflaciju da se lijepi na svakom koraku, sad jos imamo i nekakve urbane-ruralne fasizme..
Seyfo wrote:Predviđam u narednom periodu scenario sa naslovima već viđenim kod Vuka,čiji uzrok su, također, pare:
mirsek wrote:Kulturi dijaloga smeta sto tudje djeca skacu po tudjim stolovima, shisha i nesretni migranti ali joj ne smeta lokacija jednog od najpoznatijih ratnih logora za bosnjacke civile u proteklom ratu, tu moze opusteno da uziva, ko svoja na svom. Sto neko ne protjera ovu kucku sa UNSA ?
Dodatno je izjavila da su djeca “mijesanih” brakova mućci. Ima li smisla da je zaposlena na UNSA?
Tko bi vama ugodio.
Ako pišeš o Sarajevu, i ako spomeneš bilo što što je izvan čuvene četiri bogomolje, Kemice i Pimpeka, ćevapa i sarajevske multikulture i antifašizma - najeb'o si ko žuti i doživotni si 'antifašista' (što bi rekao gradonačelnik Skaka).
Nije žena ništa plaho ni izmislila.
I ovdje je ista situacija s migrantima i dijasporom, samo hvala Bogu nemamo tih šiša barova i ne baš nešto mnogo Arapa i njihove djece.
nekoliko ljudi mi je reklo da privatno misle ono što je Sanja napisala.
Da li je ona možda samo napisala što i drugi takođe misle?
Napomena: Bošnjaci su u pitanju ti koji su privatno komentarisali međusobno njen FB status