USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
Moenx

#101 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Moenx »

Go Bernie go Bernie
jeza u ledja

#102 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Jez buraz, volim ja tebe, ali ovaj tvoj Mayor Pete, prije sam mislio da je samo glup, sada sam skontao da je opasan, populista mrtvi, veze s vezom nema...
Cuj opasan. Nidje veze. Jedan je od pametnijih likova ovdje, ukljucujuci i juce. Dobar je za sada veceras.
Cuj opasan, fakat nidze veze i ne znam uopste na osnovu cega?

No svi su za sada dobri, ukljucujuci i Gillibrand.

Meni drugi favorit Harris isto je veceras odlicna.

Biden isto tako dobar (mislim nije rekao nista debilno za sad) . Sanders standardno dobar. Ostali talasika.
GandalfSivi

#103 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
GandalfSivi wrote:Jez buraz, volim ja tebe, ali ovaj tvoj Mayor Pete, prije sam mislio da je samo glup, sada sam skontao da je opasan, populista mrtvi, veze s vezom nema...
Cuj opasan. Nidje veze. Jedan je od pametnijih likova ovdje, ukljucujuci i juce. Dobar je za sada veceras.
Cuj opasan, fakat nidze veze i ne znam uopste na osnovu cega?

No svi su za sada dobri, ukljucujuci i Gillibrand.

Meni drugi favorit Harris isto je veceras odlicna.

Biden isto tako dobar (mislim nije rekao nista debilno za sad) . Sanders standardno dobar. Ostali talasika.
Pazi sada. Kaze lik i diploma srednje skole vam je dovoljna da zivite dobro, te healthcare for all je dobar za one koji to zele, za ostalo ne mora. I kuce su od cokolade, prozori od marmalade, dat cu (obecat) sve sto zelite, jebo koliko vam je Trump obecao, ja cu i vise, bez obzira sto nemam niti jedan konkretan plan, sto svakome ko razumije prirodu drustva zvucim smojesan, evo svega, rasprodaja.
GandalfSivi

#104 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

I kada smo kod toga da su svi dobri, sada jebajem sebi sve sto nisam rodjen u Americi, ako moze fucking Marianne Williamson, mogu i ja!!!
jeza u ledja

#105 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:
Pazi sada. Kaze lik i diploma srednje skole vam je dovoljna da zivite dobro,
Nije to rekao, pogresno si skroz cuo. Rekao je vizavi price o free college da je on za to da siste omoguci i onima koji ne idu na koledz da zive dobro. To mu je bila odlicna recenica, kao i ona poslije u vezi moralizna i religioznosti koju prosipaju Republikanci, radeci suprotno. Jedini je od svih ovih koji reach out skroz na drugu stranu bez da izdaje liberalan stav.

GandalfSivi wrote: te healthcare for all je dobar za one koji to zele, za ostalo ne mora. I kuce su od cokolade, prozori od marmalade, dat cu (obecat) sve sto zelite, jebo koliko vam je Trump obecao, ja cu i vise, bez obzira sto nemam niti jedan konkretan plan, sto svakome ko razumije prirodu drustva zvucim smojesan, evo svega, rasprodaja.
Ne razumijem? Ovo govore svi kandidati osim njih mozda par. Kako Medicare for all zvuci kao manja sarena laza? Nidze veze, al fakat.
I nisam ja idolopoklonik pa da svrsavam na kandidata, kao neki. :wink: Niko nije zlatan. Evo prva ova prica o ubijanju crnca u njegovom gradu. Mislim da mu je to poprilican minus.

A Harris isto ima mrlju iz proslosti kao DA u Californiji.
jeza u ledja

#106 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:I kada smo kod toga da su svi dobri, sada jebajem sebi sve sto nisam rodjen u Americi, ako moze fucking Marianne Williamson, mogu i ja!!!
Tulsi nije rodjena u Americi, a nije ni McCain. :P

A ni Obama. :skoljka: :lol:
GandalfSivi

#107 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Ubi ga Kamala, vratit cu se na Jeza ujutro :mrgreen:
jeza u ledja

#108 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:Ubi ga Kamala, vratit cu se na Jeza ujutro :mrgreen:
Dobra Kamala ko hljeb. Pravo dobra.

Ovaj Bennett od ovih ostalih najbolji.
Ja_Ja

#109 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Ja_Ja »

Ko rece da je ova tuka Gillibrand dobra? Ona veze s vezom nema. Nesnosno dosadna sa svojim upadicama. Harris nista posebno. Pete solidan, Sanders i Biden ispod ocekivanja.
GandalfSivi

#110 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Ja_Ja wrote:Ko rece da je ova tuka Gillibrand dobra? Ona veze s vezom nema. Nesnosno dosadna sa svojim upadicama. Harris nista posebno. Pete solidan, Sanders i Biden ispod ocekivanja.
Meni Gillbrand dobra skroz. Dici ce se poslije debate, ali nedovoljno. Realno Harris najbolja veceras...
jeza u ledja

#111 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Ja_Ja wrote:Ko rece da je ova tuka Gillibrand dobra? Ona veze s vezom nema. Nesnosno dosadna sa svojim upadicama. Harris nista posebno. Pete solidan, Sanders i Biden ispod ocekivanja.
Ma ja ne volim Gillibrand ali mi se ucinila sa prvim odgovorom dobra. Al sad me vec smori.
Al Harris odlicna po meni. Mozda najbolja veceras. Al razumijem da sam subjektivan. :D

Buttigieg evo opet spominje “rural America” i “local communities” , fura tu traku i mislim da je dobra strategija.
jeza u ledja

#112 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

GandalfSivi wrote:
Meni Gillbrand dobra skroz. Dici ce se poslije debate, ali nedovoljno. Realno Harris najbolja veceras...
Oooo slozio sa sa Gandalfom. :shock: :shock:
Lose mi je. :shock:

:D
jeza u ledja

#113 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Samo ovako sto se tice Bidena. Zelja mi je da se ne isprosipa previse. Bojao sam se da je skroz omatorio i da nije u stanju bit koherentan. Drago mi je - iz razloga sto ako pobjedi nece biti sitting duck za Trumpa. Barem po ovom vidjenom.
jeza u ledja

#114 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Jeko ova zenska vodfak jbt? :lol:
GandalfSivi

#115 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote:
GandalfSivi wrote:
Oooo slozio sa sa Gandalfom. :shock: :shock:
Lose mi je. :shock:

Zaboravio je sve derneke, zaboravio je sve akcije, zaboravio je kako sam njega i malog (bubnjara) mu dva puta belaja spasio...

jeza u ledja

#116 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

:lol:
GandalfSivi

#117 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Btw, pravo dobra prica, Jez i ja se u ratu pravo druzili, hodali po istim mjestima, slusali slicnu muziku, neke furke se furale, Dobrinjci obojica, opsadu iskulirali na pravo dobar nacin, sada 25 godina kasnije obojica zivimo u Americi, i opet se jebajemo po forumima...
GandalfSivi

#118 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Btw, zao mi je sto Biden nije ucestvovao veceras, valjda su mu rekli da se krije...
jeza u ledja

#119 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Popio Gandalf ne zna sta prica. :lol:

Plati bejbisitera i idi spavaj.
GandalfSivi

#120 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

Ja ba, dijete spava tu pored mene vec dva sata. Nego, evo pokopase Bidena na CNN-u. Vidjet cemo polls za dan ili dva, i ono malo sto je pricao, uspio je ujebati...
jeza u ledja

#121 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Ja gledam MSNBC. On gleda CNN. :-) :D

Evo na MSNBC pokopase Bidena. A Kamala kazu pobjednik. Hajd da se teve glavesine sloze sa mnom. :-)
The 51st State

#122 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

Ko je jamala Kamala?
studiorum_tuzlaensis

#123 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ukoliko se zarati sa Iranom, Trump ostaje predsjednik. Tako kaže historija još od Koreje i Vijetnama pa do Iraka 2003. Zato se i kuha ovoliko u zadnje vrijeme.
GandalfSivi

#124 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by GandalfSivi »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ukoliko se zarati sa Iranom, Trump ostaje predsjednik. Tako kaže historija još od Koreje i Vijetnama pa do Iraka 2003. Zato se i kuha ovoliko u zadnje vrijeme.
Nikada manja podrska nije u americkoj javnosti bila za ratove. Sve su se kampanje vodile na tome ko je bio protiv rata u Iraku, a tek bi Iran bio katastrofa. Ako mozemo malo napadti Venecuelu, to je okay, dok je Iran vec druga prica...
jeza u ledja

#125 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Napadati Venecuelu? Ma dze je to ok? :-)
Nek se sami snalaze.
Post Reply