Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...
eto auto mogu razumjeti, donekle, rimuje se
ali zasto (to) biciklO
to biciklo, baciklo, paciklo
Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...
Neko mi je ukrao baciklo...uglavnomja wrote: to biciklo, baciklo, paciklo
Tocak je pravilno...Edin H. wrote:Neko mi je ukrao baciklo...uglavnomja wrote: to biciklo, baciklo, paciklo
A da, u pravu si.animals wrote:Tocak je pravilno...Edin H. wrote:Neko mi je ukrao baciklo...uglavnomja wrote: to biciklo, baciklo, paciklo
ho's ti u amsterdamEdin H. wrote:Neko mi je ukrao baciklo...uglavnomja wrote: to biciklo, baciklo, paciklo
U Dalmaciji kazu bicikla.uglavnomja wrote:Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...![]()
eto auto mogu razumjeti, donekle, rimuje seto i auto, mada je to elementarna nepismenost
ali zasto (to) biciklOodakle o u bicikl?
Ma ja sta fali pisi kako hocesanimals wrote:Nije absitlich.._BataZiv_0809 wrote:
Ma pisi kako hoces niko ti ne brani, samo je ruzno do zla boga
ovih ili ovi, isti klinac..
za forum, nista ne znaci..
FalaBluemore wrote:Ma ja sta fali pisi kako hocesanimals wrote:Nije absitlich.._BataZiv_0809 wrote:
Ma pisi kako hoces niko ti ne brani, samo je ruzno do zla boga
ovih ili ovi, isti klinac..
za forum, nista ne znaci..
Sta fali sto nema h
Ako je auto muškog roda, zašto se kaže plavo auto/plavog auta/plavom autu?uglavnomja wrote:Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...![]()
eto auto mogu razumjeti, donekle, rimuje seto i auto, mada je to elementarna nepismenost
numizmatic wrote:Ako je auto muškog roda, zašto se kaže plavo auto/plavog auta/plavom autu?uglavnomja wrote:Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...![]()
Ispravno je plavi auto... A kako se kaze medju rajom - ovisi o pismenosti rajenumizmatic wrote:Ako je auto muškog roda, zašto se kaže plavo auto/plavog auta/plavom autu?uglavnomja wrote:Mišo_Kovač wrote:Auto je kao i automobil muškog roda. Ovaj auto, ovaj automobil...![]()
Jbga...ako ćemo se za£ebavati onda nek hala gorialibaba_i_30_godina wrote:Samo još da odredimo hoćemo li se i ovdje zezati ili će biti jedna od ozbiljnijih tema.
Ja bih za neki mix, tj. miks.
Ma hajd' svakako ni Halilović ne zna sve šta je pisao u onim svojim pravopisima.BarbaDue wrote:Jbga...ako ćemo se za£ebavati onda nek hala gorialibaba_i_30_godina wrote:Samo još da odredimo hoćemo li se i ovdje zezati ili će biti jedna od ozbiljnijih tema.
Ja bih za neki mix, tj. miks.![]()
PS. ali nekada nećeš moći razlikovati ozbiljna objašnjenja