Ne treba 50 godina, može sutra.Bodkin wrote:Ok je to, sacekamo jos 50 godina da pomru ratne generacije pa ce biti bolje
Faktor je ovo imao najdetaljnije, ali stranica je sad izbrisana...
HAPSI MEKTIĆU, ALI I SVOJE DRUGOVE!
Iz Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, nakon niza tekstova, smilovali su se i bez imalo srama saopćili javnosti da oni nisu dužni optuženog za ratne zločine Radenka Stanića suspendirati s mjesta pomoćnika ministra!
MOJ, DRAGANE: Optuženog pomoćnika za ratne zločine Mektić nikad nije suspendirao...
Kakav su tretman u društvu imali optuženi duže od dvije protekle decenije govori podatak da je Miroslav Kraljević načelnik Vlasenice, ranije poslanik u entitetskom parlamentu Republike Srpske, dok je Radenko Stanić još uvijek pomoćnik ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića
Mektić štiti ratnog zločinca
Ministra sigurnosti BiH prozvao je i Hasan Nuhanović, jedan od rijetkih koji su preživjeli pokolj u Srebrenici. On smatra da žrtve Srebrenice ne mogu biti zadovoljne doživotnom presudom Karadžiću sve dok vlasti u BiH budu štitile ratne zločince. Kao konkretan primjer naveo je ministra Mektića koji štiti Radenka Stanića, policajca koji je odgovoran za smrt Nuhanovićeve majke.
"O čemu mi pričamo? O kakvoj pravdi govorimo? Taj čovjek Radenko Stanić, iako optužen, i dalje radi na Marindvoru, u zgradi državnih institucija, na budžetu, kao pomoćnik ministra Mektića. I da stvar bude gora, on nikada nije suspendiran. Ja sam saznao od ljudi koji tamo rade da njega Mektić ne želi suspendirati uprkos činjenici da je protiv njega potvrđena optužnica. Mektić je dužan suspendirati svakog službenika, a umjesto toga, on je rekao: ''Ne pada mi na pamet da ga suspendiram''.
"Ja sam Radenka Stanića prijavio za ubojstvo svoje majke. Taj čovjek je bio komandir Policijske stanice u Vlasenici u srpnju 1995. godine. A prema mojim saznanjima, upravo su pripadnici policije ubili moju majku i još pet-šest muškaraca na jednom mjestu. Prema svjedočenjima osoba srpske nacionalnosti, moja majka je ubijena iz blizine, a zatim polivena i zapaljena.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... dirao.html