Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
- LBVIEW
#101 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Kako se i ocekivalo, javio se najveci levicar foruma , a s cim bi drugim do relativizacijom. Cudi me samo kako, u svom poznatom stilu, nije ustanovio kako "historija ne pocinje tada". To je inace dozvoljeno samo njemu, inace kmeci o historijskom anahronizmu. 
-
hAZNADAR
#102 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Pa istina je da ih je dosta namlatio. Al istina da ih je jos vise integrisao. Koliko uspjesno - vidjeli smo sa srpskim SUBNOR-om koje je zastave poceo vijati i koje likove slaviti.cyprus wrote:Vi'š, znao sam ja da je Tito četnik...
Za Tite je jugoslovenstvo postalo light srpstvo. Unuk mu je ziv primjer toga.
Ne dokazuje se antifasista danas starom slavom vec danasnjom. Tvrditi da Srbin ne moze biti fasista je kao reci da crnac ne moze biti rasista.
- insomnia78
#103 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
A evo kako su antifasisti zavrsili tu nemilu istoriju sa kostima osam hiljada ubijenih muslimana
Nataša Čengić Zimonjić"Moj je Fićo pitao Uglješu Danilovića, čula sam vlastitim ušima, šta dalje da rade, primijetivši da bi dobro bilo odabrati neko posebno obilježje, da se zna da su to kosti nevinih muslimana koje su ubili četnici, a Uglješa je skočio, baš tako, skočio: 'Fićo, nemamo vremena za to, i', dodao je tiše, 'nije sada ni politički dobro tako nešto uraditi, ovdje...'" Kada nije vrijeme za istinu?
- Sanjarko
#104 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Pa nemora se nositi oznaka itd. Ali ovo navedeno sve stoji. Crkva, slavljenje zlocinaca, negiranja raznih prava, davanje naziva po Kraljevima, Vojvodama mnogim koji su zlocinci bili, po zlocincima npr., po Karadzicu itd. Ima toga dosta.славянин wrote:I kad predjes entitetsku granicu moras nositi oznakuVizionar 1985 wrote:Cekaj u RS-u postuju prava Bosnjaka. Fata Orlovic i crkva u dvoristu. Negiranje prava na jezik. Slavljenje zlocinaca. Negiranje zlocina. Negiranje prava na obiljezavanje stratista mnogih. Ubi se RS od antifasizma i postivanja prava drugih., klasificiranje svega i svacega fazismom, upotrjeba rijeci genocid gdje se stigne samo sluzi razvodnjavanju takvih rijeci koje bi trebale da imaju dobro teziste.Eno na drugoj temi spominju i da je u Mostaru izvrsen genocid itd itd... treba malo opreznije gadjati se klasifikacijama jer to upravo steti tezini takvih dijela poput genocida koji se desio u srebrenici ...
- славянин
#105 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Zar nije Tito bio hrvathAZNADAR wrote:Pa istina je da ih je dosta namlatio. Al istina da ih je jos vise integrisao. Koliko uspjesno - vidjeli smo sa srpskim SUBNOR-om koje je zastave poceo vijati i koje likove slaviti.cyprus wrote:Vi'š, znao sam ja da je Tito četnik...
Ne dokazuje se antifasista danas starom slavom vec danasnjom. Tvrditi da Srbin ne moze biti fasista je kao reci da crnac ne moze biti rasista.
-
hAZNADAR
#106 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Pa nije bio predsjednik Hrvatske.славянин wrote:Zar nije Tito bio hrvathAZNADAR wrote:Pa istina je da ih je dosta namlatio. Al istina da ih je jos vise integrisao. Koliko uspjesno - vidjeli smo sa srpskim SUBNOR-om koje je zastave poceo vijati i koje likove slaviti.cyprus wrote:Vi'š, znao sam ja da je Tito četnik...
- insomnia78
#107 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Rijetkost je da jedna slika ovako dobro opisuje danasnji antifasizam u RS-u

- LBVIEW
#108 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu

Evo jos jednog antifasiste, sto je ucestvovao u obiljezavanju partizanskih bitaka, dok ga susjedi nisu uhitili. Inace, na Manjaci je bio zaduzen za sigurnost logora - arhitep jugo antifasiste.
- insomnia78
- славянин
#110 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Ti ko salik sa camcimainsomnia78 wrote:Rijetkost je da jedna slika ovako dobro opisuje danasnji antifasizam u RS-u
To je logika evo slika:

Znaci svi Bosnjaci/Muslimani su bili fasisti
- LBVIEW
#111 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
insomnia78 wrote:Rijetkost je da jedna slika ovako dobro opisuje danasnji antifasizam u RS-u
Za sekundu si bio brzi.
- славянин
#112 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Ajde evo i ja da makar quotam pa da jos jednom vide ljudi slikuLBVIEW wrote:insomnia78 wrote:Rijetkost je da jedna slika ovako dobro opisuje danasnji antifasizam u RS-u
![]()
Za sekundu si bio brzi.
- Maraschino
#113 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Na ovo ti Bodkin nece odgovoriti.Vizionar 1985 wrote:Cekaj u RS-u postuju prava Bosnjaka. Fata Orlovic i crkva u dvoristu. Negiranje prava na jezik. Slavljenje zlocinaca. Negiranje zlocina. Negiranje prava na obiljezavanje stratista mnogih. Ubi se RS od antifasizma i postivanja prava drugih.
- LBVIEW
#114 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Kazem, slika i prilika jugoslovenskog "antifasiste".славянин wrote:Ajde evo i ja da makar quotam pa da jos jednom vide ljudi slikuLBVIEW wrote:insomnia78 wrote:Rijetkost je da jedna slika ovako dobro opisuje danasnji antifasizam u RS-u
![]()
Za sekundu si bio brzi.
Oni s druge slike nisu, nakon zlocina nad Srbima, primljeni u partizane, te dogurali do generala u JNA, kao sto su cetnici. Jer Tito, jebi ga, nije mogao voditi "antisrpsku" politiku.
Last edited by LBVIEW on 08/05/2019 20:32, edited 2 times in total.
- Maraschino
#115 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Model antifasizma u kontinuitetu.insomnia78 wrote:Rijetkost je da jedna slika ovako dobro opisuje danasnji antifasizam u RS-u
- insomnia78
#116 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Pa bili bi oni u Partizanima ali partizanima nisu trebali a i smetali bi Srbima.
Sto su i pokazaliPodsjetio sam Pera na njegov govor Kijevskom bataljonu, u kojem je obrazlagao, zašto je bivši komandant u stvari musliman Akif Bešlić, premješten. On je navodno kao musliman bio nepodesan. Na njegovo mjesto došao je popovski sin, major bivše jugoslovenske vojske Vojislav Đokić . Okolnost, da je popovski sin, Pero je naročito naglasio u svome govoru. Nije čudo, da i zbog toga Srbi misle da biti musliman znači nešto manje nego biti Srbin.
– To je bio samo manevar, jer ja sam doznao da se bataljon buni, da im musliman komanduje.
– Onda im je trebalo ukazati na zabludu, a ne povlađivati im...
...Drugo, muslimani se još kolebaju i ne može biti govora o njihovom masovnom prelazu na našu stranu, a pojedinačni prelazi mogu nam škoditi, jer će izazvati lošu reakciju Srba. Nama muslimani u Foči sada nisu potrebni kao borci nego kao pomagači. Mi imamo šnajdersku, šuštersku i druge radione; muslimani neće da nam rade; tvoj zadatak je da se privuku k nama. Naravno naše simpatizere i članove partije mi ćemo prikriti i slati na drugi teren, gdje kao takvi mogu djelovati...
E ovo boldirano je ono sto jebe nase kokosi a nije horozUkinuti sadašnji sud, koji mjesto da sudi četničke koljače i da dade satisfakciju muslimanima, osudio 12 muslimana na smrt. Među njima narodnog opozicionara beogradskom režimu prije rata, predsjednika općine u Ustikolini Suljbega Čengića, za koga mi je Moša Pijade rekao, da je bio ispravan i da smo ga trebali pozvati na suradnju.
Imenovati narodni sud, koji će suditi sve koljaće i organizatore klanja, koji se nalaze na partizanskoj teritoriji. Takav pravedni stav prema muslimanima stvoriće povjerenje muslimanskih masa prema partizanskom pokretu i oni će se opredijeliti za nas. Po mom mišljenju za to je bio zgodan momenat. Ustaše su se bile kompromitirale kao pomagači i sluge okupatora. Četnici su svojim zločinima izazvali mržnju svih ljudi, a pogotovo muslimana, na kojima su počinili tako strašan zločin. Ako mi ovo propustimo, Pavelić ce iskoristiti priliku da se prikaže kao jedini branilac hrvatskih života u istočnoj Bosni, a mi ćemo se kompromitirati, da smo sankcionirali jedan od najgnusnijih zločina u povijesti Bosne. I možda zauvijek izgubiti domaće mase na ovom području.
Last edited by insomnia78 on 08/05/2019 20:30, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#117 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
A ako odgovori, bit ce to nesto u stilu: " ne pocinje historija 90-tih".Maraschino wrote:Na ovo ti Bodkin nece odgovoriti.Vizionar 1985 wrote:Cekaj u RS-u postuju prava Bosnjaka. Fata Orlovic i crkva u dvoristu. Negiranje prava na jezik. Slavljenje zlocinaca. Negiranje zlocina. Negiranje prava na obiljezavanje stratista mnogih. Ubi se RS od antifasizma i postivanja prava drugih.
- славянин
#118 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Kazem ja davno.. svi se urotili da Bosnjake/Muslimane uniste.. od cetnika,ustasa preko komunista do natoa.
- Maraschino
#119 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
kontinuitetславянин wrote:Kazem ja davno.. svi se urotili da Bosnjake/Muslimane uniste.. od cetnika,ustasa preko komunista do natoa.
-
zavrzlama
#120 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
tacno..pa kad su vidjeli da bosnjaci ne ruse nemuslimnasje bogomolje,dok su njihove sve i jedna srusene,da ne vrse etnicka ciscenja i masovne zlocine,dok drugi njima sve to rade na sve strane,kad su vidjeli da ce svi izginuti a nece predat drzavu fasistima,kad su vidjeli da su vojno ojacali i krenuli u oslobadjanje zemlje,tad tvoji spomenuti odustase od urote..славянин wrote:Kazem ja davno.. svi se urotili da Bosnjake/Muslimane uniste.. od cetnika,ustasa preko komunista do natoa.
danas su se urotili protiv velikosrpske ideologije..
- славянин
#121 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Znaci Bosnjaci trijumfovase, pala je jugoslavija i srbija i hrvatska a i nato i vatikan sa njima... planovi su im pomrsenizavrzlama wrote:tacno..pa kad su vidjeli da bosnjaci ne ruse nemuslimnasje bogomolje,dok su njihove sve i jedna srusene,da ne vrse etnicka ciscenja i masovne zlocine,dok drugi njima sve to rade na sve strane,kad su vidjeli da ce svi izginuti a nece predat drzavu fasistima,kad su vidjeli da su vojno ojacali i krenuli u oslobadjanje zemlje,tad tvoji spomenuti odustase od urote..славянин wrote:Kazem ja davno.. svi se urotili da Bosnjake/Muslimane uniste.. od cetnika,ustasa preko komunista do natoa.
-
zavrzlama
#122 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
славянин wrote:Znaci Bosnjaci trijumfovase, pala je jugoslavija i srbija i hrvatska a i nato i vatikan sa njima... planovi su im pomrsenizavrzlama wrote:tacno..pa kad su vidjeli da bosnjaci ne ruse nemuslimnasje bogomolje,dok su njihove sve i jedna srusene,da ne vrse etnicka ciscenja i masovne zlocine,dok drugi njima sve to rade na sve strane,kad su vidjeli da ce svi izginuti a nece predat drzavu fasistima,kad su vidjeli da su vojno ojacali i krenuli u oslobadjanje zemlje,tad tvoji spomenuti odustase od urote..славянин wrote:Kazem ja davno.. svi se urotili da Bosnjake/Muslimane uniste.. od cetnika,ustasa preko komunista do natoa.
Pala je velikosrpska ideologija 200 godina stara...koja je lazima gotovo uspjela uvjeriti civilizovani svijet da su u BIH okorjeli Islamisti koje treba iskorijeniti ....danas se sve zna....
- cyprus
#123 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Naravno, nije bilo handžarlija koji su završili u partizanimainsomnia78 wrote:Jok. Sve go ustasa i zeleni kadar.cyprus wrote:A ko biva samo četnici su se prekomandovavali?
- insomnia78
#124 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Medju njima i dokazani koljaci?cyprus wrote:Naravno, nije bilo handžarlija koji su završili u partizanimainsomnia78 wrote:Jok. Sve go ustasa i zeleni kadar.cyprus wrote:A ko biva samo četnici su se prekomandovavali?
- славянин
#125 Re: Titov unuk: Republika Srpska je antifasisticka, zato i zele da je ukinu
Pa dobro i ta ima mjesta... SS su inace poznati kao "najmirnija" formacijainsomnia78 wrote: Medju njima i dokazani koljaci?